Şimdi Ara

Ne yaparsam yapayım overclock olmuyor! Q9550+EP45-DS3L

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, mümkünse yardım istiyorum sitedeki forumlarda yazan herşeyi yaptığımı sanıyorum ama nedense bu anakart sürekli ayarları default yapıyor. Daha önce Asus P5KSE anakartımla çok rahat ayarlarını yapıp 4ghz de çalışıyordum ama bu anakartta olmuyor.
    Q9550 işlemci C1 sürümü
    EP45-DS3L anakart
    OCZ XTC Platinum 4x2Gb 1066mhz ram
    nvidia quadro fx1700 e.kartı
    750w tagan psu
    çizim ve render amacıyla kullanıyorum pc yi. 3dsmaxte overclock yapınca daha hızlı render alıyorum. yardım ederseniz sevinirim.

• nasıl default yapıyor ? şimdi iilemciye o.co yapıp cpu zden bakıyorum daha düşük gibi bir surum varsa o anakart işlemci boşta iken enerji tsarrufuy için çarpanı ve voltajı düşürdüğü içindir..yada stabilte sorunu varsa reset veya sistem kendini açamazsa default ayarları yükler ...biraz daha açıklayıcı olun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: recep.34

nasıl default yapıyor ? şimdi iilemciye o.co yapıp cpu zden bakıyorum daha düşük gibi bir surum varsa o anakart işlemci boşta iken enerji tsarrufuy için çarpanı ve voltajı düşürdüğü içindir..yada stabilte sorunu varsa reset veya sistem kendini açamazsa default ayarları yükler ...biraz daha açıklayıcı olun...

Başkan bios ta M.I.T.den
    cpu host clock control-enable
    cpu host frequency-400
    pci express frequency-100
    C.I.A.2-disable
    -----
    advanced clock control
    cpu clock drive-900
    pci express clock drive-900
    cpu clock skew-0
    mch clock skew-50
    -----
    dram performance control
    performance enhance-turbo
    extreme memory profile-disable
    mch frequency latch-auto
    system memory multiplier-auto
    memory frequency-1066
    dram timing selectable-manual 5-7-7-20
    -----
    mother board voltage control
    cpu vcore-1.25v
    cpu termination-auto
    cpu pll-auto
    cpu reference-auto
    -----
    advanced bios features
    no-execute memory protect-disable
    cpu enhanced halt-disable
    cpu thermal monitor 2- enable
    cpu eist function-disable
    vitualization technology-disable
    ----
    f10 kaydedip çıkıyorum.
    3 defa kendi açılıp kapanıyor
    ekran görüntüsü
    http://wohvvrb4.4250955.imageshock.eu

tekrar bios a girince
    the system has experienced boot failures because of overclocking or changes voltages.
    last settings in this page may not coincide with current h\w states.
    diye uyarı veriyor. girdiğim değerler aynı yerlerinde yazıyor ama overclock olmuyor.

• kimsenin bir fikra yok sanırım. pişman oldum bu anakartı aldığıma keşke asus alsaydım
  • system memory multiplier-auto autodan çıkarıp 2 ye getir fsb 400 olduğundan ram ler 800mhz de çalışacaktır birde öyle dene.eğer yerse ramlerde problem vardır 4 parça ramlerde problem çıkabiliyor.1066mhz i ramlere 2,1v vererek dene.ayrıca 1,25v ve 8,5 çarpanla 400fsb ile 3400 mhz i işlemci belki göremeyebilir işlemci voltajını 1,25 den 1,3v civarlarına getir birde öyle dene.
  • quote:

Orjinalden alıntı: _prozac_

system memory multiplier-auto autodan çıkarıp 2 ye getir fsb 400 olduğundan ram ler 800mhz de çalışacaktır birde öyle dene.eğer yerse ramlerde problem vardır 4 parça ramlerde problem çıkabiliyor.1066mhz i ramlere 2,1v vererek dene.ayrıca 1,25v ve 8,5 çarpanla 400fsb ile 3400 mhz i işlemci belki göremeyebilir işlemci voltajını 1,25 den 1,3v civarlarına getir birde öyle dene.

başkan yaptım dediklerini yine olmadı kesinlikle o.c. olmuyor anakart ne hata yapıyorum anlayamadım
  • system prformance enchange standart yap....

onun dışında kaç volta kadar denedin,1.25 'te 3.4 çalışacağını kim söyledi...ramaler kaç voltta çalışıyor default ? 2.1 se kuzey köprüsüne kaç verdin ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep.34 -- 4 Mayıs 2009; 21:12:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 vs e8400
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • önemli olan "normal" değerini girmen auto oldumu sapıtıyor giga biosu bunlar benim bios değerleri

CPU Vcore         [         ]...................[1.5000] 
    CPU Termination [ ]...................[Normal]
    CPU PLL [ ]...................[1.650]
    CPU Reference [ ]...................[Normal]

MCH Core [ ]...................[1.300]
    MCH Reference [ ]...................[Normal]
    MCH/DRAM Refernce [ ]...................[Normal]
    ICH I/O [ ]...................[Normal]
    ICH Core [ ]...................[Normal]

DRAM Voltage [ ]...................[2.000]
    DRAM Termination [ ]...................[Normal]
    Channel A Ref [ ]...................[Normal]
    Channel B Ref [ ]...................[Normal]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 4 Mayıs 2009; 22:17:45 >
  • Bendeki anakart Ep45C modeli
    İşlemcim Q 6600 ve voltaja hiç dokunmadan 3.0 olarak kullanabiliyorum
    İşlemcinin frekansını yükselttiğinde ramin frekansınıda orjinal değeri kaçsa ona ayarlaman gerekiyor.
    mesela benim işlemci çarpanım 266*9 ram frekansıda 1066
    işlemci frekansını ayarlarken yan tarafta yazıyor benim biosda 333 veya 400 yaparsam stabil calışacağı belirtiliyor.
    333 yapıorum haliyle ram frekansıda 1333 oluyor bunu 1066 ya ayarlıyorum ve sorunsuz kullanıyorum.
    kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mksancak

Merhaba arkadaşlar, mümkünse yardım istiyorum sitedeki forumlarda yazan herşeyi yaptığımı sanıyorum ama nedense bu anakart sürekli ayarları default yapıyor. Daha önce Asus P5KSE anakartımla çok rahat ayarlarını yapıp 4ghz de çalışıyordum ama bu anakartta olmuyor.
    Q9550 işlemci C1 sürümü
    EP45-DS3L anakart
    OCZ XTC Platinum 4x2Gb 1066mhz ram
    nvidia quadro fx1700 e.kartı
    750w tagan psu
    çizim ve render amacıyla kullanıyorum pc yi. 3dsmaxte overclock yapınca daha hızlı render alıyorum. yardım ederseniz sevinirim.

bende p35 ds3l var e2180 ile 3400 de kullanıyordum taki windows 7 yi yükleyene kadar

aynı hata bendede var biosu ayarlıyorum save deyip çıkıyorum sonra resetliyor kendini defaulta atıyor

1 mhz bile yukarı çıkarmıyor bende çıldırdım sorun nerde anlayamadım

windows 7 benim anakart cd sini tanımıyor ama cd de anakart bios u ilgilendirecek bi prgram yok zaten ne yapmak lazım var mı bilen

• beyler win7 veya vista ile oc yaparken karişik algoritmalar kullanmasi nedeni ile bu tur hantal sistemlerde fazla oc yapilmiyor malesef...ornegin ben e7200 ile 2.5ghz. / 4ghz xpde /vurabiliyorsam vistada veya vin 7 de 3.4 ancak stabil kullanabiliyorum...

sonuç itibari ile performans için xp...diger sistemlerde oc yaparken testlerden hep kalirsiniz..yada daha düşük seviyede kullanirsiniz..test ederseniz ayri ayri sitemleri dediklerimi anlicaksiniz..

bu arada anakartlarda oc için asus ve biostar markalari tercihimdir..2adet gigabyte anakartim zamaninda elimde kalmişti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Key -- 7 Mayıs 2009; 12:02:24 >
  • Öncelikle şunu belirteyim; Anakartınızın aynısını ben de kullanıyorum. Stok fanla E 6750 işlemciyi 3,4 te stabil çalıştırıyor. Ancak anakart arızalı falan olabilir. Başka bir işlemci ile denemekte fayda var. Ya da işlemcinizi başka bir anakartta denemeniz sorunu ortaya çıkarabilir. Keşke ASUS alsaydım demişsiniz; Emin olun anakartınız muadili olan Asustan çok daha iyi. Bence anakart seçiminiz çok doğru. Ortada bir arıza var onu tespit etmek gerekir. Belki bios update falan gerekiyordur.

System memory multiplier: auto
    Cpu V Core: Auto
    performance enhance: normal
    Dram Voltage: Auto

Birde böyle deneyin bakalım ne olacak.
  • Hocam aynı sorundan bu gece saat 4 e kadar bendede vardı . ve sonunda düzeldi şu şekilde sorun kesinlikle ramlarden kaynaklanıyor . ama bios ekranında biz ne yaparsak yapalım hata veriyor . onun için şöyle yapıyoruz.

bios ayarlarını default yap diyoruz

sonra çarpan açma izni veiyoruz .

diğerlerine dokunmuyoruz mesala benim e8400 333 *9 şeklinde durcak ve diğer paremetreleride enleme (ram voltaj falan .)

restart at

windows başlasın

easytune 6 proğramını aç

tunere gel

advanced seç

memory mhz sini 1 kademe aşağı düşür. ve go ya tıkla . mesala benim 1066 görüyor 1 kademe sola kaydırınca 800 oluyor.

tekrar restart at.

tekrar açılınca easytune aç tunerden fsb yi artır mesala 60 artır ve go de .

tıkanma olmuyor. bal gibi oluyor.

sonra tekrar ramli bölüme bak bende hızın 919 oldu . (çünkü biosta hepsi defaultdu) ve orana 12 ye 10 oluyor otamatik kendisi ayarlıyor. işlemci i fanın ben,im gibi stok fan değilse mantık ölçülerinde arttır

valla ben şimdi yük halinde 3 saat oldu yalaşık kullanıyorum ve sorun yok

• performance enhance-turbo bunu standart yap

memory frequency-1066 bunu düşür önce 800 de çalışacak şekilde ayarla işlemciyi overclock yaptıktan sonra denersin yükseltmeyi

işlemci voltajını 1.275 olarak dene ramlarada derekiyorsa biraz voltaj vererek denermisin
  • @K.Kahriman

Dediğin NB Voltajı Yeterli Değil

----

Elindeki Anakart İyi Sayılmaz 4 GHZ de Stabil Tutman Zor ..

Hocam Birde 4 GHZ İle 3.8 GHZ arasında voltaj farkı ciddi ..

bence 3.8 GHZ de Kullan İşlemcini Voltaj İse 1.5 yerine 1.4 verirsin
  • beyler bende EasyTune 5 programında overclock 3.216.00 00% yazıyor..orijinali

ben bunu kaça çıkarayım acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.