Şimdi Ara

Gigabyte 2060S Sıcaklık Değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Herkese merhaba arkadaşlar malum sıcaklıkların en yüksek olduğu mevsimlerin aylarındayız.
      GeForce® RTX 2060 SUPER™ GAMING OC 8G 3 fanlı modelini kullanmaktayım.
      Gigabyte 2060S Sıcaklık Değerleri

• Sıcaklıklar boşta 38-40, oyunlarda ise 80 dereceyi zorlamakta bu değerler normal mi?

• Eski bir laptop kullanıcısı olarak yaz aylarında masaüstü bilgisayar kullanmadım.

• Sizde değerlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nykspos -- 26 Temmuz 2020; 13:53:44 >

• Artan yaz sıcaklıklarında bu değerler normal, diğer etkenler ise, Pc'nin olduğu oda güney olupta aşırı sıcak ise, kasanız havadar değilse sıcak havayı hızlı tahliye edemiyor ise, işlemci fanı stok ise bu seviye deki sıcaklıklar normal.
  • Oynanılan çözünürlük 2K mıdır? Oyunlar nedir? Sistem kaynaklarını oldukça kullanan oyunlar ise normaldir. Kasa içi hava sirkülasyonu, ortam iklimlendirmesi gibi etmenler de önem arz etmektedir. Havalar da şu günlerde oldukça sıcak gidiyor.
  • 80 derece biraz göreceli bir kavram. Eğer Antalya'da ikamet ediyorsanız sıcaklık 35 dereceyse normal, hava sirkülasyonu iyi olmayan fan sayısı az olan bir kasanız varsa, gpu fan profili kısıksa bu değerler elde edilebilir. Ancak genellikle bu tarz gpular 80dereceyi kendilerine sıcaklık limiti belirleyip fanları kısık tutarlar. İsterseniz özel fan profili oluşturup acustikden ödün vererek daha iyi termal değerler elde edebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz aylarında oda sıcaklıklarının artmasıyla birlikte donanım sıcakları da artıyor. 80 dereceler yük altında tehlikeli değerler değil kaldı ki kasa içi havandırmanızı düzelterek fan ayarlarında fanların çalışma hızlarını artırarak sıcaklık değerlerini biraz daha düşürebilirsiniz.
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    Şuan için geçici olarak Erzincan'da yaşıyorum. Hava +35 derece ve eski kasa bölmeli bir bilgisayar masası var. Haliyle kasa biraz köşede kalıyor. Sorunu GPU fanı 100 yaparak çözdüm ve yaklaşık 15 derecelik bir fark oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nykspos -- 26 Temmuz 2020; 16:8:55 >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Oyun 1920x1080 çözünürlükte warhammer vermintide 2 extreme ayarlarda.
    Kasa önü 3 fan var fakat sanırım hava çok sıcak olduğu için sıcaklı baya arttı.
    Gpu fanı 100 yaparak sorunu çözdüm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nykspos

Oyun 1920x1080 çözünürlükte warhammer vermintide 2 extreme ayarlarda.
    Kasa önü 3 fan var fakat sanırım hava çok sıcak olduğu için sıcaklı baya arttı.
    Gpu fanı 100 yaparak sorunu çözdüm.

%100'de ses oldukça artacaktır, fan profili yaparak da 15 derece olmasa da derece düşüşleri elde edebilirsiniz. MSi AB gibi uygulamalardan basitçe ayarlanabilir.
  • Surda yazan cogu kisi ekran kartlarinin calisma seklini bilmiyor. Boost teknolojisi var oldugu gunden bu yana sicakliklar azami degerine kadar kart biosu tarafindan zorlanir, bu sirada da fan egrisi gayet agresif yapilandirildigi icin bu sicakliga musaade eder.

Istersen ekran kartin 40 derecede de calisir ama performans ve sessizlik odakli ayarlandiklari icin bugun hemen hemen tum ekran kartlari 70-80 dereceler arasinda calisiyor. O sicakliga cikana kadar throttle olmuyor, o sicakliga cikana kadar fanlari hizlandirmiyor kart. Yani NORMAL.

Google'a 2060s thermal limit yazdim direkt site gostermeden 89 derece dedi. 89 derecede throttle oluyormus. Bu da 89 derece gorene kadar problem yok demek.
  • L.J kullanıcısına yanıt
    Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Dediğinizi sanırım fark ettim. 75 dereceye kadar fanlar auto mode aktifken yüzde olarak çok düşük seviyelerde. +80 dereceden sonra %80lere çıkıyor.
  • En başta da dediğim gibi normal. Zaten iletmiş olduğunuz MSi AB SS’sinden de görüleceği üzere bu gibi birçok kartta olan 82-83 derece temp limitiniz mevcuttur. Siz 79’u görmüşsünüz ama zaten 82-83’lerin üzerini hiçbir şekilde göremeyeceksiniz zira kartınız ısıdan dolayı boost metriği ile hız düşürmeye, yerine göre voltaj düşürmeye başlayacak. Tabii ki bu ısılarda uzun süre çalışması özellikle termal macunun özelliğini çabuk yitirmesi açısından bir dezavantajdır. Bu noktada da ne olur? Yine 82-83 muhabbetleri devrede olur ama sisteme çok yüklenmeyen oyunlarda bile hızlı derece yükselmeleri, kart boştayken bile sıra dışı derece yükselmeleri ile karşılaşırsınız. Bunlar pekala kısa vadede olacak şeyler de değiller. Oyun oynanış saatine göre orta ve uzun vadeden bahsetmek yerinde olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

En başta da dediğim gibi normal. Zaten iletmiş olduğunuz MSi AB SS’sinden de görüleceği üzere bu gibi birçok kartta olan 82-83 derece temp limitiniz mevcuttur. Siz 79’u görmüşsünüz ama zaten 82-83’lerin üzerini hiçbir şekilde göremeyeceksiniz zira kartınız ısıdan dolayı boost metriği ile hız düşürmeye, yerine göre voltaj düşürmeye başlayacak. Tabii ki bu ısılarda uzun süre çalışması özellikle termal macunun özelliğini çabuk yitirmesi açısından bir dezavantajdır. Bu noktada da ne olur? Yine 82-83 muhabbetleri devrede olur ama sisteme çok yüklenmeyen oyunlarda bile hızlı derece yükselmeleri, kart boştayken bile sıra dışı derece yükselmeleri ile karşılaşırsınız. Bunlar pekala kısa vadede olacak şeyler de değiller. Oyun oynanış saatine göre orta ve uzun vadeden bahsetmek yerinde olacaktır.
    Bu arada (temp limit ayarını kısmadan ve doğal olarak boost hızı düşürmeden) derecelerin daha mantıklı seviyelerde seyretmesi için yukarıda belirtilen etmenler de bellidir.

• Gigabyte 2060S Sıcaklık Değerleri

Strix 2060 super ile bunlar benim değerlerim. Bence yüksek sıcaklıkların.
    https://forum.donanimhaber.com/10-oyun-yorumuyla-asus-rog-strix-rtx-2060-super-incelemesi--142205576
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.