Şimdi Ara

GİGABYTE ANAKART SORULAR BURAYA YAZALIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gigabyte anakartlarda yaşanan sorunları lütfen buraya yazalım.

Anakart model ve version bilgileri ile yaşadığınız sorunları buraya yazalım

Amacım kullanıcıları tek bir başlık altında
    gigabyte anakart sorunlarını birbirleri ile paylaşmaları ve bilgilenmeleridir

Hepinize şimdiden paylaşımlarınız için çok Teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzman12 -- 23 Şubat 2017; 10:1:32 >

• ilk paylaşım ben yapıyım

06.2016 tarihinde Gıgabyte GA-Z170X GAMiNG 7-EU version 1.0
    Aldığım günden beri ses sorunu yaşadım

buyrun yaşadığıum sorunu bizat kendim video çektim
    https://www.youtube.com/watch?v=Nwd4Y9JwbrA
  • uzman12 kullanıcısına yanıt
    Başıma birkaç defa geldi benim de, ses ile ilgili tüm sürücüleri ve aygıtları tek tamamen silin. Ben de sorun xsplitten kaynaklanıyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: catastrop

Başıma birkaç defa geldi benim de, ses ile ilgili tüm sürücüleri ve aygıtları tek tamamen silin. Ben de sorun xsplitten kaynaklanıyordu.

valla yemediğim hat kalmadı arkadaşım
    win7-8-10 hepsini kurdum
    bios günceledim
    eski ve yeni sürücüleri yükledim
    ama sorunum hiç düzelmedi
    en son rma servise iade veya değişim diye yolladım
    ses çipini değişip ve etrafımdakileri elemenleri değişip geldi ama anakart tamirde maruz kaldığı sıcaklık yüzünden ses çipinin altında balon kabarmalar ile gelince hiç montaj etmeden iade tabeliyle geri yolladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzman12

ilk paylaşım ben yapıyım

06.2016 tarihinde Gıgabyte GA-Z170X GAMiNG 7-EU version 1.0
    Aldığım günden beri ses sorunu yaşadım

buyrun yaşadığıum sorunu bizat kendim video çektim
    https://www.youtube.com/watch?v=Nwd4Y9JwbrA

Merhaba, hangi şehirdesin bakmadım, ama kolayca bulabileceğin bir parça ile sorun düzelecek gibi hissediyorum.

Sesi dinledim ve bana bozuk bir op-amp çipi buna neden oluyor gibi geldi, yani bu kesin değil ama bence %50 olasılıkla anakartın ses out pinlerinin hemen yanında 8 bacaklı bir opamp var bunu değiştirmen sorunu çözecektir.

Sana fotoğraf ile göstericem:

GİGABYTE ANAKART SORULAR BURAYA YAZALIM

OPA2134 yazan entegre... Bu entegreyi kasadan elektirik fişi çekili iken, sağ ve sol kısmından sıkıca tutarak ama fazla baskı uygulamadan direk yukarı çkerek çıkartabilirsin, sonrada doğruca elektronikçiler çarşısına git aynısını yada benzer iş görecek farklı modele sahip bir opamp alabilirsin, alacağın pek çok opamp o yuvaya uyacaktır, zaten alışveriş yapacağın yer az çok anlar ve sana uygun bir opamp vereceğini tahmin ediyorum.

Takarkende dikkat edersen çipin sol tarafında yarı yuvarlak bir çıkıntı var, alacaığın çipte de benzer bir çıkıntı olacak, kısaca yeni opampı takarken çıkıntı aynı yere gelecek şekilde takman gerekli.

Opamp pahalı bir parça değildir, taş çatlasın alacaığın parça 10-15 TL yi geçmeyecektir, pahalısını zaten almana gerek yok, yani %50 tahmin kesin olmamakla birlikte bence sorun bu çipte.

Opamp nedir diye sorarsan kısaca ses sinyaline ön yükseltme yapan çip yada transistördür. Bozulduğunda ses ya hiç çıkmaz yada çektiğin videodaki gibi sonuc verir.

• x99 ultra gaming kullanmaya başladım uefi sistem boot edebiliyorum fakat flash belleğe yazıp bios ortamında formatlayamıyorum donup kalıyor. Nette bu sorunu yaşayanda görmedim bir tek ben mi yaşıyorum anlamadım gitti. Bios'tan bir sürü ayar yaptım boot option'ları only'lerden disable'lere çevirdim ama ne fayda. Bios güncellesem düzelir mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

x99 ultra gaming kullanmaya başladım uefi sistem boot edebiliyorum fakat flash belleğe yazıp bios ortamında formatlayamıyorum donup kalıyor. Nette bu sorunu yaşayanda görmedim bir tek ben mi yaşıyorum anlamadım gitti. Bios'tan bir sürü ayar yaptım boot option'ları only'lerden disable'lere çevirdim ama ne fayda. Bios güncellesem düzelir mi acaba?

anakartının güncel biosunu yüklemende fayda var
    birde hangi windows sürümünü kurumaya çalışıyorsun ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Win10 pro x64 ü rufus ile usb 2.0 flash belleğe yazdım kurmaya çalışıyorum. Nette bir yerde 2.0 girişine takarsan boot eder demiş akşam bakacağım artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonacoDoom -- 3 Mart 2017; 18:18:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    aynen usb 2.0 dene bide
    hızlı boot F12 di yanınmıyosam
    kolay gelsin
    Sağol hocamda işe yaramadı başka çözüm bulmam lazım bir konu açayımda üstadlar belki yardım eder.
  • H170M D3H kullanıyorum.

Sorunsuz ve güzel bir anakart.

Hatta beklentim haricinde sürprizli bir anakart oldu benim için.

Ben 2133 Mhz düşük ram desteğine göz yumup aldım, ama gel gelelim G4560 takmak için güncellediğim F21 Bios'u sonrasında fiziksel 2400 Mhz ram desteğine kavuştu anakart
  • MonacoDoom kullanıcısına yanıt
    hocam imkanın olursa baska bir iso kalıbı kullanmayı denermisin
    geçmiş zamanda benimde başıma geldi. bende de pc donup kalıyordu klavyeden numlock kontrol etdiğimde yanıt alıyordum. başka kalıp kullandım ve kurulum gerçekleşmişti
    gerçi sen yapmışındır ama genede bios dan securiy boot falan kapalımı kontrol et
    kolay gelsin
    Microsoftun aracıyla indirmiştim isoyu orjinal yani zaten daha öncede formatladım kaç kere sorunun o olduğunu sanmıyorum ama denerim.

Biosun altını üstüne getirdim ama secure boot bulamadım.

• İyi günler hocam bende gigabyte ga p43t es3g rev 1.0 anakart var. Anakartı kurduğumda power button çalışmıyordu, şöyle ki powerin kablosunu taktığımda otomatik olarak açılıyordu. Bende son bios sürümünü bulup yükledim yüklemeden sonra pc ye reset attım sonrunsuz bir şekilde açıldı. Ama pc tekrar kapattıkdan sonra açılmadı yani görüntü gelmiyordu ve elektrik kesiyordu 10-15sn fanlar çalışıp geri kapanıyor. Sürekli aynı döngüyü yapıyordu. Birde kart dual bios olmasına rağmen böyle bir problem yaşadım. Bende en son çare olarak kartı tamire götürdüm. Fakat chip,e bios yazılıyor. Ama 3 veya 5 açıp kapamadan sonra gene görüntü gidiyor. Yardımcı olabilirmisin ? Şimdiden teşekkür ederim. Telefondan yazıyorum sürçü lisan ettiysek affola

• quote:

Orijinalden alıntı: AbrahamoS

İyi günler hocam bende gigabyte ga p43t es3g rev 1.0 anakart var. Anakartı kurduğumda power button çalışmıyordu, şöyle ki powerin kablosunu taktığımda otomatik olarak açılıyordu. Bende son bios sürümünü bulup yükledim yüklemeden sonra pc ye reset attım sonrunsuz bir şekilde açıldı. Ama pc tekrar kapattıkdan sonra açılmadı yani görüntü gelmiyordu ve elektrik kesiyordu 10-15sn fanlar çalışıp geri kapanıyor. Sürekli aynı döngüyü yapıyordu. Birde kart dual bios olmasına rağmen böyle bir problem yaşadım. Bende en son çare olarak kartı tamire götürdüm. Fakat chip,e bios yazılıyor. Ama 3 veya 5 açıp kapamadan sonra gene görüntü gidiyor. Yardımcı olabilirmisin ? Şimdiden teşekkür ederim. Telefondan yazıyorum sürçü lisan ettiysek affola

anakartınızın sitesinde en son F8 sürümü var bunu tekrar yüklemeyi deneyin
    power kablosunu takdığınızda açıkması bios da power manager kısmında güç geldiğinde ne yapması gerekdiği belirten bir bolum var onu kapatırsanız kasaya güç kablosunu takdığınızda kasa açılmaz power siwic üzerinden açılır

ama imkanın varsa bir powersupply takarak pc dene
    anlatdığından anladığım powersupply arızalı gibi görünüyor

kolay gelsin

• Benim anakart Gigabyte Z97 G1.Sniper. Bu arkadaş ara sıra kafasına göre bootloop'a giriyor (açılmıyor, post olmadan kendi kendini başlatıyor). Bu sırada debug kodu ekranında 32'ye kadar geliyor, sonra tekrar sıfırlanıyordu.

UEFI'den memory settings kısmında ramlerde Fast Boot'u Auto'dan Disabled'a çektiğimden beri sorun kaybolmuş görünüyor.

Donanımsal bir arıza yok, biosun mallığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 5 Mart 2017; 13:50:20 >
  • Ben bu sorunun ses sürücüsünden kaynaklandığını düşünüyorum. Bendeki Z97 G1 Sniper'da da ara ara oluyor, yeniden başlatınca düzeliyor. Windows 8'deyken hiç olmuyordu. Ne zaman ki Windows 10 sürücüsüne geçtim sorunlar çıkmaya başladı. Benzer şekilde bazen ses kontrolleri çalışmıyor ve ses seviyesi kendini otomatik olarak %100'e alıyor. Yine yeniden başlatarak çözebiliyorum ancak bu durumu.

Edit: baktım da tahmin ettiğim gibi arkadaşın kartında da yine Creative ses kartı varmış. Benimki de öyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 5 Mart 2017; 13:56:7 >
    Hocam 2 farklı power ile denedim :) sanırım ben sorunumu tam anlatamadım f8 bios,u yazdırdım zaten. Biosu yazdıkdan sonra makine bir kere açıldı. Tamamen sonra kapattım işim bitince kapadım sonra açıldımadı görüntü gelmedi. Bende bios chiplerini değiştirip yeniden yazdırım. Pc bir kaç kere açıldıkdan sonra tekrar görüntü gidiyor bios siliniyor sanırım. Tekrar bios yaZıncq ekran gelir açıp kapayınca tekrar görüntü gidiyor. Tekrar bios yazınca geliyor. Problemim tam olarak bu teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: AbrahamoS

Hocam 2 farklı power ile denedim :) sanırım ben sorunumu tam anlatamadım f8 bios,u yazdırdım zaten. Biosu yazdıkdan sonra makine bir kere açıldı. Tamamen sonra kapattım işim bitince kapadım sonra açıldımadı görüntü gelmedi. Bende bios chiplerini değiştirip yeniden yazdırım. Pc bir kaç kere açıldıkdan sonra tekrar görüntü gidiyor bios siliniyor sanırım. Tekrar bios yaZıncq ekran gelir açıp kapayınca tekrar görüntü gidiyor. Tekrar bios yazınca geliyor. Problemim tam olarak bu teşekkürler.

bios silinmesi diye bişey olamaz
    bios silinse ekranda bios upload diye bir mesaj gelir ( bios tekrar yazılıyor gibi bişey ) dual bios olduğundan bu gibi msj geldiğinide söylemediğin için bios silindiğini düşünmüyom
    hocam ben anlatamıyorum sanırım :D bios güncelledim pc gayet güzel acıldı :D kullandım sonra kapattım bidaha acılmadı görüntü gelmedi. Bende tekrar bios yazdım görüntü geldi kullandım pc yi bir kaç kez açıp kapattıkdan sonra görüntü gene gitti bende dual bios chiplerini değiştirip. tekrar bios yazdım ama gene bir kaç kullanımdan sonra görüntü gitti bu arada en güncel bios'u yüklüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.