Hocam cihaz bugün elime ulaştı, format ve driver kurulumlarını halledip 1-2 gün içerisinde açmayı düşünüyorum :D |
GIGABYTE AORUS i7-11800H 16GB DDR4 RTX 3060P 1TB SSD 240Hz FHD + GP-AORUS H5 Kulaklık 17.999,00 tl (10. sayfa)
-
-
Hocam bende bu şekilde boş görünüyor recovery bölümleri.
-
boş görünür ama aslında öyle değil hocam.
-
Hocam sizin attığınız ss'te dolu görünüyor da.
-
cihazı yeniden başlatın, F9'a basın açılırken recovery kısmına giriyor mu bir deneyin isterseniz.
-
Hocam dediğiniz gibi doluymuş ama boş görünüyormuş orada nedense. Format atarken dolu olduğu göründü. Teşekkür ederim tekrardan.
-
biliyorum hocam kapandığını ama o birikimi bırakmazlar komple yedeklemişlerdi sanırım. kapanmasaydı daha iyiydi tabii ki buralarda öyle bir ortam yok malesef. burada yaralı parmağa bile işemeyen tipler dolmuş. yanlış anlaşılmasın bu konudaki kimse için söylemiyorum, başka bir konudan bahsediyorum bilenler anlamıştır zaten olayı. mesela bu renk profili olayından sonra baktım ki s7 slim için de var, cihaz freedos gelmesine rağmen yükledim. cihazın seri numarasına göre cloud'dan çekiyor dosyaları. ama bunu gidip de o konuda yazmam paylaşmam o programı da biraz zor bulurlar uğraşsınlar bu cihaz için böyle bir seçenek yok, zaten yüklü olarak geliyor elle yedeklemek en iyisi.
genel olarak prizde kullanacaksanız %100'de bırakmanızı tavsiye etmiyorum. 60-100 arasında istediğiniz seviyede şarj etmeyi kesebiliyor cihaz ayar yapmak için controlcenter>manager>charging policy>customize yapın seçenek gelecek. ben 60 olarak ayarladım.
-
görev çubuğunun tam orta noktalarında 1 adet ölü piksel çıktı ne yapmalıyım? değiştirirler mi?
-
bende yok hocam sanırım. sizin mesajı görünce iyice baktım göremedim. itopya ile görüşmeniz daha iyi olur ama çok rahatsız etmiyorsa siz bilirsiniz. kullandığım monitörde ölü değil stuck pixel var geçmiyor da ama çoğu zaman belli olmadığı için sorun olmuyor.
-
Stuck pixel ile ölü pixel arasındaki fark nedir? Düzeltilebilir mi bunlar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metamfetamin35 -- 22 Mayıs 2022; 10:0:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ölü pixel düzelmiyor ama stuck pixel düzelebiliyor. bu arada bu cihazda ikisine de rastlamadım masaüstü monitörümden bahsediyorum.
-
arkadaslar modlu bios ile ilgili bir arayisiniz varsa ben biraz arastirdim ve advanced tabs kismini actirabildim
239239.blogspot.comUnlock hidden Advanced menus for Gigabyte's laptop(Intel platform)https://239239.blogspot.com/2022/02/unlock-hidden-advanced-menus-for.htmlbu arkadasa mail atip bios dump dosyasini gonderince yardimci oluyor, fakat benim talebim XMP profil ayariydi, onun`da notebooklar`da olmadigini ogrendim, 1.20v kilidi varmis, diger ayarlamalari yapmak icin kullanilan kisimlar var onlarda ise yarayabilir, CPU ve GPU undervoltage gibi...
ram olarak ise 3200mhz cl20 veya cl22 ramler var 1.20v da calisan jedec uyumlu, onlardan alabilirsiniz.
bunlar gibi:
Patriot Signature Serisi DDR4 32GB (1 x 32GB) 3200MHz SODIMM
amazonPatriot Signature Serisi DDR4 32GB (1 x 32GB) 3200MHz SODIMM Teklihttps://www.amazon.com.tr/dp/B087WXRH88Patriot Signature Series DDR4 16GB (1 x 16GB) 3200MHz (PC4-25600) SODIMM
amazonPatriot Signature Series DDR4 16GB (1 x 16GB) 3200MHz (PC4-25600) SODIMM Single Arbeitsspeicherhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0887G5LYT
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anaksimenes35 -- 22 Mayıs 2022; 23:1:4 >
-
Eğer pikseller ölü ise Allah rahmet eylesin deyip görmezden gelme şansınız var zira şansınıza piksel konumu taskbarın olduğu bölüme denk geldiyse taskbarı siyah renge alırsanız o pikseli görme şansınız kalmaz. Eğer diğer arkadaşın dediği gibi stuck piksel ise hangi renk düzleminde görülmesi en zor ise taskbarı o renge çekebilirsiniz.
Bende çok eski Toshiba laptop vardı. En belirgin olarak siyah ekranda görülen yeşil renkli çok sayıda stuck piksel oluşmuştu yıllar sonra ve ben tesadüfen gördüm stuck oldukları için. Duvar kağıdı yeşil ağırlıklı bir tonda olduğu için farketmemiştim bile dibine girerek baktığım halde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 22 Mayıs 2022; 13:1:38 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam çok sağol bios işine ben de bakmıştım, ama sırf meraktan olduğu için pek üstüne düşmedim. herkesin tek tek yaptırması gerekiyormuş bir de sanırım yani cihaz aynı olsa bile kişiye özel oluyor. direk yardımcı olacak kişiyi bulup paylaşman cidden çok iyi oldu ben de denerim şimdi. xmp çalışmasa da 3200 jedec çalışır en azından heralde üstündeki ramler unlocked bios ile. throttlestop'ta FIVR kısmı kapalıydı şimdi undervolt ve ratio ayarı da yapılır bununla.
-
teşekkürler hocam tekrar. bu arada siz hangi bios yüklüyken yaptırdınız bu işlemi? cihaz FB03 ile geliyor güncelleme olarak FB07 görünüyor güncelleme yapmadım daha.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X