Şimdi Ara

GIGABYTE EP45-UD3 / EP45-UD3R / EP45-UD3P KULLANANLAR BURAYA (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
3
Favori
42.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 64 yada 32bit le alakası olmaz sen yanlış yüklemeye çalışıyorsun bios o şekil yüklenmez bence hiç karıştırma zarar verirsin pc ye bios updateyi anakart cd sindeki gigabyte flash bios programıyla yapman lazım update bios seçeneğinden files e göz atıp indirdiğin bios u seçiceksin bios yüklemeyi başlattığında programıda kapatayım deme dual bios var ama ne olur ne olmaz resimde eklediğin masa üstündeki dosyalardan ep45ud3r yazan tam uzantısını resimden göremedim o dosyayı ekteki resimden update bios file yazan yerden seçip yükleticeksin sağdaki 4 seçenekten aşağı doğru ikincisi yani bu kadar yükleme tamamlandığında reset atmanı ister atarsın
     GIGABYTE EP45-UD3 / EP45-UD3R / EP45-UD3P KULLANANLAR BURAYA

quote:

Orijinalden alıntı: Racer_ali

Dost'um denedim ama benim işletim sistemi 64 bit olduğu için kabul etmedi update'i,hiç 64 bit bios update eden kimse çıkmadı bu konuyu açan UD3R kullanan arkdaşlar size sesleniyorum!!

• http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_9600_flex_ex_4gb_series

arkadaslar bu rami ep45c-ds3r ile kullanabilirmiyim? ürün özelliklerini okudum 1200 destekliyor yazıyor fakat sitesinde hafıza destek listesinde boyle bise gordum anlamıyorum:S

edit: soruyu sorma sebebim o resimdeki 1 gb. denen kısım. yane 1gb*4 takıp 4gb yapabilirim ama 2gb*2 yapsam olmaz mı gibi sorular takıldı kafama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkaratr -- 26 Eylül 2009; 12:40:57 >

• Saol'ın Turkeystar dost'm..
  • bende f11 bios yükledim 4 gün önce o.c. ta daha stabil ve bios mesünü daha da gelişti ud3p ler için şuan beta bios var ama genede ekliyim

http://www.gigabyte.com.tr/download/mb/bios/22133/ EP45-UD3R REV 1.0 F11
    http://www.gigabyte.com.tr/download/mb/bios/22133/ EP45-UD3R REV 1.1 F11

http://www.gigabyte.com.tr/download/mb/bios/21504/ EP45-UD3P REV 1.0 F9
    http://www.gigabyte.com.tr/download/mb/bios/21504/ EP45-UD3P REV 1.1 F9

http://www.gigabyte.com.tr/download/mb/bios/22199/ EP45-UD3P REV 1.0 F10E BETA
    http://www.gigabyte.com.tr/download/mb/bios/22199/ EP45-UD3P REV 1.1 F10E BETA
    http://www.gigabyte.com.tr/download/mb/bios/21858/ EP45-UD3P REV 1.6 FB

http://www.gigabyte.com.tr/download/mb/bios/21509/ EP45-UD3 REV 1.0 F8
    http://www.gigabyte.com.tr/download/mb/bios/21509/ EP45-UD3 REV 1.1 F8

• quote:

Orijinalden alıntı: gkaratr

http://www.ocztechnology.com/products/memory/ocz_ddr2_pc2_9600_flex_ex_4gb_series

arkadaslar bu rami ep45c-ds3r ile kullanabilirmiyim? ürün özelliklerini okudum 1200 destekliyor yazıyor fakat sitesinde hafıza destek listesinde boyle bise gordum anlamıyorum:S

/>

edit: soruyu sorma sebebim o resimdeki 1 gb. denen kısım. yane 1gb*4 takıp 4gb yapabilirim ama 2gb*2 yapsam olmaz mı gibi sorular takıldı kafama

/>

o remi kullanabilirsin 2*2 olarak ama işlemcin 1333 fsb olması gerek yoksa limit yaratır birde bu anakart 1366+ destek içeriyor ama 1066 dan sonrası o.c. la yapman gerekiyor yanı 9600 lük remlerin 8500 olarak çalışır sen onu biostan 1200 yapabilirsin birde bios güncelleme yapmanı tavsiye ederim hemen üstte linkleri verdim reviyonuna göre bios indir kafana takılan başka bişi varsa yaz yardımcı olmaya çalışalım kolay gelsin bu arada rem güzelmiş hoşuma gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursun25 -- 26 Eylül 2009; 18:11:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkeyStar

quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeD By l HuNTeR

@TurkeyStar
    Hocam rica etsem Cpu-Z den Memory ve SPD sekmelerinin resimlerini koyabilir misin ?

Ancak Şimdi Okudum msj ını ben voltaj falan oynamadım hiç aldığım gibi taktım parçaları öyle duruyor Bir Göz Atarsın önerin olursa paylaşabilirsin

Hocam Memory kısmında gözüktüğü üzere ramleriniz 5-7-7-24 olarak çalışıyor.Ramlerimiz aynı.Gecikme değerleri farklı yanlız.Ramlerin gecikme değerleri default 5-5-5-15 şeklinde.Bende aşağıya resim koyayım aynı bölümlerden

Birde aklıma takılan ayrı bir sorun var.Resimde SPD kısmında işaretlediğim yerde Cpu-Z Ramleri PC6400 400Mhz(Efektif 800) olarak görüyor.Halbuki PC8500 533Mhz olması gerekmez mi ?
    Biosda 533Mhz olarak gözüküyor ama orda aldığımdan beri o şekilde gözükmesi deli ediyor beni

• @kurşun25

saol açıkladığın için aydınlandım. o resimdeki olay baska biseler anlatıyor demek ki:S işlemcim su an e5200 ama q8400 alacam oyle q9550 falan bana cok pahalı geliyor. tekrar tesekurler acıkladıgın icin
  • Hardiskki degişme yollamıştım sonunda degişim yapmışlar haftaya elimde gelsin testleri koyarım arkadaşlar :)
    Unutmadan @kurşun25 sende win 7 yüklüydü hatırladıgım kadarıyla sen kaç dakikada yükledin bot etme ekranından yüklemek için bir tuşa basımn dedigi tam o ekrandan itibaren hatırlıyorsan ve biliyorsan yazrmısın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuXiN -- 26 Eylül 2009; 21:31:07 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TurkeyStar

quote:

@TurkeyStar
    Hocam rica etsem Cpu-Z den Memory ve SPD sekmelerinin resimlerini koyabilir misin ?

Ancak Şimdi Okudum msj ını ben voltaj falan oynamadım hiç aldığım gibi taktım parçaları öyle duruyor Bir Göz Atarsın önerin olursa paylaşabilirsin

Hocam Memory kısmında gözüktüğü üzere ramleriniz 5-7-7-24 olarak çalışıyor.Ramlerimiz aynı.Gecikme değerleri farklı yanlız.Ramlerin gecikme değerleri default 5-5-5-15 şeklinde.Bende aşağıya resim koyayım aynı bölümlerden

Birde aklıma takılan ayrı bir sorun var.Resimde SPD kısmında işaretlediğim yerde Cpu-Z Ramleri PC6400 400Mhz(Efektif 800) olarak görüyor.Halbuki PC8500 533Mhz olması gerekmez mi ?
    Biosda 533Mhz olarak gözüküyor ama orda aldığımdan beri o şekilde gözükmesi deli ediyor beni

@KiLLeD By l HuNTeR dedigine kayılıyorum o remlerin hakkını vermek lazım voltajı dayayacaksın ramleri en kötü 5 5 5 15'e çekceksin ram zamanlamaları ne kadar düşük olursa ramler o kadar hızlı çalışır.
    Spd kısmındaki 400mhz olayına takılmamak lazım
    işte bendeki ramlerde bu durumda

1.84 voltaj ile 4 4 4 15'e çektim tabi 1:1 yapmanında faysası burda ortaya çıkıyor tavsiyem ramleri 1:1 yapın ramleri çekebildiginiz kadar aşagı çekin farkı göreceksiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuXiN -- 26 Eylül 2009; 21:42:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: melihcan00

Hardiskki degişme yollamıştım sonunda degişim yapmışlar haftaya elimde gelsin testleri koyarım arkadaşlar :)
    Unutmadan @kurşun25 sende win 7 yüklüydü hatırladıgım kadarıyla sen kaç dakikada yükledin bot etme ekranından yüklemek için bir tuşa basımn dedigi tam o ekrandan itibaren hatırlıyorsan ve biliyorsan yazrmısın

f12 ile cdrom u seçiyorum ve cd hızlanıyo okunmaya başladımı çıkıyo o yazı 1 2 saniye kadar yalnış hatırlamıyosam ama cd yi takar bakarım tam olarak süreyi yazarım C:yi yeniledikten sonrada sistemi yüklemem gerçi zaman tutmadım ama baya kısa sürüyo 20 dakka sürmüyo kullandığım dvdrw sata2 bağlantı sony bende hdd almak istiyom bu sitede sendeki hdd yi test edmişler izledim hoşuma gitti sanırım veri aktarımı xp de daha hızlı oluyo gerçi fazlada bi fark yok hdd den gelince sıkı bir test e sok önerirsen bende almayı düşünüyorum 2 tane 320 var doldu sayılır

• arkadaşlar bende anakartımı satıcam LGA1366'ya geçmek için.. ne kadara gider sizce??

alalı daha 5 ay oldu.. Vatan Bilgisayar'dan aldım ve 1.5 sene daha garantisi var hiçbir sorunu yok..

kartım GIGABYTE EP45-UD3P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 27 Eylül 2009; 20:17:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

arkadaşlar bende anakartımı satıcam LGA1366'ya geçmek için.. ne kadara gider sizce??

alalı daha 5 ay oldu.. Vatan Bilgisayar'dan aldım ve 1.5 sene daha garantisi var hiçbir sorunu yok..

kartım GIGABYTE EP45-UD3P

Hocam bende alalı 8 ay oldu.%18 indirim varken almıştım Vatan Bilgisayar'dan.Anakarta o zaman 318 TL vermiştim.Şimdi 150 ye satılabilir mi bilemiyorum.Diğer arkadaşların yorumlarıda alalım
  • Bence çok daha iyi bir fiyata gitmesi gerek..

Açikçasi ben en kõtü 200TL ye satmayi dusunuyorum..

Kartin performansi ve özellikleri yadsinamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursun25

quote:

Hardiskki degişme yollamıştım sonunda degişim yapmışlar haftaya elimde gelsin testleri koyarım arkadaşlar :)

f12 ile cdrom u seçiyorum ve cd hızlanıyo okunmaya başladımı çıkıyo o yazı 1 2 saniye kadar yalnış hatırlamıyosam ama cd yi takar bakarım tam olarak süreyi yazarım C:yi yeniledikten sonrada sistemi yüklemem gerçi zaman tutmadım ama baya kısa sürüyo 20 dakka sürmüyo kullandığım dvdrw sata2 bağlantı sony bende hdd almak istiyom bu sitede sendeki hdd yi test edmişler izledim hoşuma gitti sanırım veri aktarımı xp de daha hızlı oluyo gerçi fazlada bi fark yok hdd den gelince sıkı bir test e sok önerirsen bende almayı düşünüyorum 2 tane 320 var doldu sayılır

Bende 40-50 dakika suruyor windows 7 kurmasi. p4 islemci ile 15 dk da kuranlar varmis anlamadim ben. Ya benim bios ayarlarinda proplem var yada win 7 iso dosyasi sorunlu. Harddisk gelsin bir aklima gelen tum testleri yaparim yalnoz bizdeki kopyalmadaki yavaslama sorunu bir cok win 7kullanicisinda var. onun icin testi ya xp yada vistada yapacagim.

• melihcan00

kullandığın win7 hangi sürüm eger rc 7600 ise o zaten final sürümdür kullandığın bios beta ise biosunu güncelle beta tavsiye edilmiyor yada iso yu cd ye yazdırırken sorun olmuş olabilir tekrar yazdırmayı dene ama yavaş yazdır nero kullan donanımsal bir sorun da olabilir pc nin içinide bir gözden geçir ben her hafta temizliğini yaparım toz kondurmuyorum maşşallah uçak misali ve bu sistemle i7 ye geçmeyi uzun zaman düşünmem sendeki işlemci benimkinden daha iyi sende böyle bi sorun olmaması gerek pc yi bi gözden geçir birde yeni cd yazdır

not: o sisteme 2*1 900 mhz rem az değilmi win7 zaten boşta 1.2 gb rem kullanıyor remlerini uptade etmeni tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursun25 -- 29 Eylül 2009; 3:19:58 >

• quote:

melihcan00

kullandığın win7 hangi sürüm eger rc 7600 ise o zaten final sürümdür kullandığın bios beta ise biosunu güncelle beta tavsiye edilmiyor yada iso yu cd ye yazdırırken sorun olmuş olabilir tekrar yazdırmayı dene ama yavaş yazdır nero kullan donanımsal bir sorun da olabilir pc nin içinide bir gözden geçir ben her hafta temizliğini yaparım toz kondurmuyorum maşşallah uçak misali ve bu sistemle i7 ye geçmeyi uzun zaman düşünmem sendeki işlemci benimkinden daha iyi sende böyle bi sorun olmaması gerek pc yi bi gözden geçir birde yeni cd yazdır

not: o sisteme 2*1 900 mhz rem az değilmi win7 zaten boşta 1.2 gb rem kullanıyor remlerini uptade etmeni tavsiye ederim

7600 sürümünü kullanıyorum zukonanın versyonu orjinal has kodlu o konuda şüphem yok aslında çünkü geçen Türkçe isolu versyonuda çektim aynı. Beta biosta kullanmıyorum sen bana bios ayralarını yaz yolla bir bakim benmi biryerde yalnışlık yapıyorum:) Bende aynı senin gibi kullanacagım çift işlemci yetmedigi noktada destekledigi en iyi 4 çekirdegi takar 5 sene kullanırım Her hafta bende toz temizligini yapıyorum o kadar para saydım temizlemezmiyim

Ram olayına gelince denedim 1099 mhz'de bile bir fark görmedim 1:1 daha iyi performans veriyor denemesi bedava ;) Hatta bu olayı ram bölümünde baya bir tartışmıştık :)

• quote:

quote:

melihcan00

7600 sürümünü kullanıyorum zukonanın versyonu orjinal has kodlu o konuda şüphem yok aslında çünkü geçen Türkçe isolu versyonuda çektim aynı. Beta biosta kullanmıyorum sen bana bios ayralarını yaz yolla bir bakim benmi biryerde yalnışlık yapıyorum:) Bende aynı senin gibi kullanacagım çift işlemci yetmedigi noktada destekledigi en iyi 4 çekirdegi takar 5 sene kullanırım Her hafta bende toz temizligini yapıyorum o kadar para saydım temizlemezmiyim

Ram olayına gelince denedim 1099 mhz'de bile bir fark görmedim 1:1 daha iyi performans veriyor denemesi bedava ;) Hatta bu olayı ram bölümünde baya bir tartışmıştık :)

bu 1:1 için rem bölenlerini nasıl ayarlıyosun onu yazarmısın bende ki 5:6 olarak çalışıyo 1066 remlerim ama 800 4-4-4-11 olarak çalışıyo 840 yapıyorum ama bu seferde performans düşüyo en iyi 800 de çalışıyo arkadaştan ödünç olarak 1 haftalığına işlemcileri değiştik onda e8400 vardı remlerimi 1066 5-5-5-15 olarak ayarladım gücelde sonuçlar aldım ama benim işlemci 800 fsb olduğu için remleri 800 de çalıştıra biliyorum en iyi o şekilde çalışıyo birde sen bu 1:1 bölen ayarlarını yazarsan sevinirim ben 2.40B kullanıyorum kulandığın değerleri yazarsan bende bi karşılaştırma yaparım...

• önceki anakartta öyle bişey yoktu çünkü eski anakartlar USB bellekden boot olanağın yoktu..

bence sen USB Belleğini takılı unuttun ve 1. sürücü olarak da USB belleğin algılanabileceğini gözardı ettin..

ya Çıkarıp birdaha dene yada BIOS'dan USB Boot seçeneğini kapat yada 1. 2. 3. diye giden yerde HDD'nin altında biryere al..
  • arkadaşlar benim ramler corsairin 8500C5D değil de 8500C5C modeli.. malesef tepki süreleri daha yüksek olan takoz modeli(5-6-6-16).. bunları kendi tepki süreleri ile 2.2 voltta 1270mhzde kullanabiliyorum.. aranızda ramini 1300 1400mhzlerde kullanabilen var mı ??

..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man From Atlantis -- 2 Ekim 2009; 17:22:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Megailker

arkadaşlar benim ramler corsairin 8500C5D değil de 8500C5C modeli.. malesef tepki süreleri daha yüksek olan takoz modeli(5-6-6-16).. bunları kendi tepki süreleri ile 2.2 voltta 1270mhzde kullanabiliyorum.. aranızda ramini 1300 1400mhzlerde kullanabilen var mı ??

..

kusura bakma o hızlarda çalıştırmak çok zor sen 1200 mhz lık rem leri al onla dene yada ddr 3 e geç 1066 lık remlerle 1300 1400 çok zor çok iyi soğutman olması gerekiyor ve yaklaşık 2.5 volt veya üstü vermelisin ve zamanlamalarıda yüksek tutmalısın zaten 1270 e çıktığını söylüyosun o yeterli gelmiyormu
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.