Şimdi Ara

GIGABYTE EP45-UD3 / EP45-UD3R / EP45-UD3P KULLANANLAR BURAYA (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
3
Favori
42.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kursun25
    kusura bakma o hızlarda çalıştırmak çok zor sen 1200 mhz lık rem leri al onla dene yada ddr 3 e geç 1066 lık remlerle 1300 1400 çok zor çok iyi soğutman olması gerekiyor ve yaklaşık 2.5 volt veya üstü vermelisin ve zamanlamalarıda yüksek tutmalısın zaten 1270 e çıktığını söylüyosun o yeterli gelmiyormu

teşekkürler.. bazı fsb değerlerinde rami 1300lerde çalıştırmam gerekiyor ve onu bu voltajla yapamıyorum doğal olarak.. belki daha olur(2.3-2.4) volt değerlerinde 1300leri görebilen vardır diye sormuştum ama 2.5v gibi epey yüksek istiyormuş.. ram soğutucum yolda gelsinler anca o zaman deneyebilirim
  • Bu kart harika ya gigabyte ın bu "u" serileri çok daha ileri düzey sanırım görnüş olarak da çok hoş ya:)
  • Arkadaşlar GA-EP45-UD3P anakartım yüzünden kafayı yemek üzereyim, yardım lütfen: Sistem aylardır sorunsuz bir şekilde RAID0 olarak çalışıyordu, ekran kartımı değiştirdiğim için format atayım dedim fakat hiçbir şekilde RAID menüsüne giremiyorum. CTRL+I kombinasyonu yapıyorum açılıştakiş raid bilgileri görüntülendiği esnada fakat nedense komutu algılamıyor sistem ve direkt masaüstüne geçiyor. Bu sorunun nedeni ve çözümü ne olabilir? Acil yardım lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: valenciaendoor

Arkadaşlar GA-EP45-UD3P anakartım yüzünden kafayı yemek üzereyim, yardım lütfen: Sistem aylardır sorunsuz bir şekilde RAID0 olarak çalışıyordu, ekran kartımı değiştirdiğim için format atayım dedim fakat hiçbir şekilde RAID menüsüne giremiyorum. CTRL+I kombinasyonu yapıyorum açılıştakiş raid bilgileri görüntülendiği esnada fakat nedense komutu algılamıyor sistem ve direkt masaüstüne geçiyor. Bu sorunun nedeni ve çözümü ne olabilir? Acil yardım lütfen.

kullandığın işletim sistemi nedir anakartın sitesinde veya kurulum cd sinde raıd yapman için gereken proğram vardır sanıyorum gerçi ben hiç yapmadım ama sitede bi hdd bölümünü bi araştır derim burada yapan arkadaşlar varsa sana yardımcı olur kolay gelsin yeniden formatlamayı dene güncel sürücüler kur bi dene..

• quote:

quote:

Arkadaşlar GA-EP45-UD3P anakartım yüzünden kafayı yemek üzereyim, yardım lütfen: Sistem aylardır sorunsuz bir şekilde RAID0 olarak çalışıyordu, ekran kartımı değiştirdiğim için format atayım dedim fakat hiçbir şekilde RAID menüsüne giremiyorum. CTRL+I kombinasyonu yapıyorum açılıştakiş raid bilgileri görüntülendiği esnada fakat nedense komutu algılamıyor sistem ve direkt masaüstüne geçiyor. Bu sorunun nedeni ve çözümü ne olabilir? Acil yardım lütfen.

kullandığın işletim sistemi nedir anakartın sitesinde veya kurulum cd sinde raıd yapman için gereken proğram vardır sanıyorum gerçi ben hiç yapmadım ama sitede bi hdd bölümünü bi araştır derim burada yapan arkadaşlar varsa sana yardımcı olur kolay gelsin yeniden formatlamayı dene güncel sürücüler kur bi dene..

Vista kullanıyorum; raid yapmak için gereken programla alakalı bir durum değil; sorun Vista kuraamak değil RAID menüsüne girememek; Vista kurmakla alakalı olsa dediğiniz doğru RAID sürücüsünde hata olabilirdi vs. Sorun anakartın RAID menüsüyle alakalı sanırım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: melihcan00

quote:

melihcan00

kullandığın win7 hangi sürüm eger rc 7600 ise o zaten final sürümdür kullandığın bios beta ise biosunu güncelle beta tavsiye edilmiyor yada iso yu cd ye yazdırırken sorun olmuş olabilir tekrar yazdırmayı dene ama yavaş yazdır nero kullan donanımsal bir sorun da olabilir pc nin içinide bir gözden geçir ben her hafta temizliğini yaparım toz kondurmuyorum maşşallah uçak misali ve bu sistemle i7 ye geçmeyi uzun zaman düşünmem sendeki işlemci benimkinden daha iyi sende böyle bi sorun olmaması gerek pc yi bi gözden geçir birde yeni cd yazdır

not: o sisteme 2*1 900 mhz rem az değilmi win7 zaten boşta 1.2 gb rem kullanıyor remlerini uptade etmeni tavsiye ederim

7600 sürümünü kullanıyorum zukonanın versyonu orjinal has kodlu o konuda şüphem yok aslında çünkü geçen Türkçe isolu versyonuda çektim aynı. Beta biosta kullanmıyorum sen bana bios ayralarını yaz yolla bir bakim benmi biryerde yalnışlık yapıyorum:) Bende aynı senin gibi kullanacagım çift işlemci yetmedigi noktada destekledigi en iyi 4 çekirdegi takar 5 sene kullanırım Her hafta bende toz temizligini yapıyorum o kadar para saydım temizlemezmiyim

Ram olayına gelince denedim 1099 mhz'de bile bir fark görmedim 1:1 daha iyi performans veriyor denemesi bedava ;) Hatta bu olayı ram bölümünde baya bir tartışmıştık :)

bu 1:1 için rem bölenlerini nasıl ayarlıyosun onu yazarmısın bende ki 5:6 olarak çalışıyo 1066 remlerim ama 800 4-4-4-11 olarak çalışıyo 840 yapıyorum ama bu seferde performans düşüyo en iyi 800 de çalışıyo arkadaştan ödünç olarak 1 haftalığına işlemcileri değiştik onda e8400 vardı remlerimi 1066 5-5-5-15 olarak ayarladım gücelde sonuçlar aldım ama benim işlemci 800 fsb olduğu için remleri 800 de çalıştıra biliyorum en iyi o şekilde çalışıyo birde sen bu 1:1 bölen ayarlarını yazarsan sevinirim ben 2.40B kullanıyorum kulandığın değerleri yazarsan bende bi karşılaştırma yaparım...

Benim oc ekranı bu şekilde ram çarpanını 2.00B yaparsan 1:1 yapmış olursun. diger seçeneklerde ne oluyor oranlar bilmiyorum denemek lazım.

GIGABYTE EP45-UD3 / EP45-UD3R / EP45-UD3P KULLANANLAR BURAYA

Bu arda hdd geli ilk izlenim iyiki degişime yollamışımyenisini yolladılar saniyede 60 Mb filan kopyalma yapıyor test sonuçlarıda iyi ilerleyn günlerde resimleri eklerim ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuXiN -- 4 Ekim 2009; 23:47:04 >

• melihcan00
    teşekkürler bende 1:1 yapacam bakalım ne kadar fark edecek bilğiler için saol
  • quote:

melihcan00
    teşekkürler bende 1:1 yapacam bakalım ne kadar fark edecek bilğiler için saol

Bir şey degil arkadaşım dene bakalım istersen 4300 mhz stabil ayarımda var onuda eklerim.
  • Arkadaşlar windows 7 flash bellekten kura biliyormuşuz peki bios ekranından cd yerine hangisini seçmek geriyor yada hangi ayarı yapmak gerekiyor bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
  • quote:

Arkadaşlar windows 7 flash bellekten kura biliyormuşuz peki bios ekranından cd yerine hangisini seçmek geriyor yada hangi ayarı yapmak gerekiyor bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

biosdan First Boot device yazan yeri (USB-ZIP) olarak ayarala veya USB-FDD yap ozaman ilk olarakusbyi denetler ama onu başta flash disk i win7 yi açarken bootlaman gerekir b şekilde yaparsan olur sanırım kolay gelsin...
  • quote:

quote:

Arkadaşlar windows 7 flash bellekten kura biliyormuşuz peki bios ekranından cd yerine hangisini seçmek geriyor yada hangi ayarı yapmak gerekiyor bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

biosdan First Boot device yazan yeri (USB-ZIP) olarak ayarala veya USB-FDD yap ozaman ilk olarakusbyi denetler ama onu başta flash disk i win7 yi açarken bootlaman gerekir b şekilde yaparsan olur sanırım kolay gelsin...

Daha önce (USB-ZIP) USB-FDD olarak ayarladım denedim olmamıştı acaba başka bir ayar daha gerklimi
  • EP41 ile bu boardlar arasındaki fark nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Racer_ali

Dost'um denedim ama benim işletim sistemi 64 bit olduğu için kabul etmedi update'i,hiç 64 bit bios update eden kimse çıkmadı bu konuyu açan UD3R kullanan arkdaşlar size sesleniyorum!!

Ep45-ud3lr anakartımın bios'unu, vista ultimate 64 bit üzerinde sorunsuz bir şekilde güncelledim. 64 bit'lerde olmuyor diye bişey yok yani..
  • Son yazılanlarla pek alakalı değil; ama ileride birinin işine yarar belki diey yazayım; EP-45-UD3P anakart ile Titan Fenrir soğutucu kullanmayı düşünenler olabilir, ben pek tavsiye edemeyeceğim, bilen bilir Sunbeam ile de sorun yaratıyordu anakart Fenrir ile de sorun yaratıyor, mosfetler nedeniyle soğucunun tabanı tam temas etmiyor işlemciye.
  • quote:

Son yazılanlarla pek alakalı değil; ama ileride birinin işine yarar belki diey yazayım; EP-45-UD3P anakart ile Titan Fenrir soğutucu kullanmayı düşünenler olabilir, ben pek tavsiye edemeyeceğim, bilen bilir Sunbeam ile de sorun yaratıyordu anakart Fenrir ile de sorun yaratıyor, mosfetler nedeniyle soğucunun tabanı tam temas etmiyor işlemciye.

Faydalı olmuş arkadaşım bende zamanında Sunbeam almıştım olmadı iade ettim ama iyi ki olmamış yoksa ocz glad alamazdım birde anlamadıgım şimdi yeni nesil anakartların çogu bu tip üretiliyor bu adamlar hiçmi bunları göz önüne alıpda tasarım yapmaz bu da tuhaf dogrusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FuXiN -- 21 Ekim 2009; 22:52:14 >

• UD3P hakkaten soğutucu konusunda zorluyor insanı; Sunbeam olmuyor dediğiniz gibi, raşlamak falan gerekiyor uyması için; bu nedenle ben de alamamıştım; en son Fenrir aldım hüsran oldu, mosfetlerden kaynaklı bir sorun.
  • quote:

UD3P hakkaten soğutucu konusunda zorluyor insanı; Sunbeam olmuyor dediğiniz gibi, raşlamak falan gerekiyor uyması için; bu nedenle ben de alamamıştım; en son Fenrir aldım hüsran oldu, mosfetlerden kaynaklı bir sorun.

Gigabyte'ın bu şekilde dizayn yapacağı hiç aklıma gelmemişti.Anakart yüzünden soğutucu uyuşmazlığı düşüneceğim son şey olurdu.Sırf bu nedenden dolayı keşke bu anakartı almasaydım dedirtti Gigabyte.Mosfetleri,chipsetleri iyi güzel soğutuyorsunda böyle incelikleri nasıl kaçırıyorlar anlayamadım doğrusu.Gigabyte' a bir çekmenin zamanı geldide,geçiyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeD By l HuNTeR

quote:

UD3P hakkaten soğutucu konusunda zorluyor insanı; Sunbeam olmuyor dediğiniz gibi, raşlamak falan gerekiyor uyması için; bu nedenle ben de alamamıştım; en son Fenrir aldım hüsran oldu, mosfetlerden kaynaklı bir sorun.

Gigabyte'ın bu şekilde dizayn yapacağı hiç aklıma gelmemişti.Anakart yüzünden soğutucu uyuşmazlığı düşüneceğim son şey olurdu.Sırf bu nedenden dolayı keşke bu anakartı almasaydım dedirtti Gigabyte.Mosfetleri,chipsetleri iyi güzel soğutuyorsunda böyle incelikleri nasıl kaçırıyorlar anlayamadım doğrusu.Gigabyte' a bir çekmenin zamanı geldide,geçiyor...

kusura bakma ama gigabyte kaliteli bir ürün ve ona kullanacağın ürünlerde kaliteli olmalı ben direk olarak ocz glad 120mm aldım ve çokda güzel oldu ve sorunda çıkmadı kullandığımdan beride keşke almasaydımda dedittirmedi bu benim düşüncem sadece ne olduğu belirsiz bir marka soğutucu uymadı diye bence gigabyteye kusur bulmak manasız termaltek ocz akasa gibi kaliteli ürünler hiç bir sorun yaşatmıyor bence bu olay sunbeam dediğiniz markanın hatası bence soğotucuya göre kart değil karta göre soğutucu yapılır sunbeam bu işler için acemi ve malzemesi zaten kalitesiz düşüncelerim yalnışsa söyleyin tartışmaya hazırım sayğılar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeD By l HuNTeR

quote:

kusura bakma ama gigabyte kaliteli bir ürün ve ona kullanacağın ürünlerde kaliteli olmalı ben direk olarak ocz glad 120mm aldım ve çokda güzel oldu ve sorunda çıkmadı kullandığımdan beride keşke almasaydımda dedittirmedi bu benim düşüncem sadece ne olduğu belirsiz bir marka soğutucu uymadı diye bence gigabyteye kusur bulmak manasız termaltek ocz akasa gibi kaliteli ürünler hiç bir sorun yaşatmıyor bence bu olay sunbeam dediğiniz markanın hatası bence soğotucuya göre kart değil karta göre soğutucu yapılır sunbeam bu işler için acemi ve malzemesi zaten kalitesiz düşüncelerim yalnışsa söyleyin tartışmaya hazırım sayğılar

Ne olduğu belirsiz kalitesiz marka demek ? Neye göre kalitesiz Sunbeam...
    Benim için kaliteli olan ; malzeme yapısı iyi + yüksek performansı düşük fiyata veren parçalardır ki Sunbeam de bunu yapabiliyor.Aldığımız bir ürün çok kaliteli diye diğer ürünlerde onun kalitesinde/seviyesinde olmak zorunda değil ve bu bir gerekçede değildir.Kaldı ki Titan Fenrir de kalitesiz değildir.Bir tanesi uymaz anlarım, ama iki,üç,dört diye uzarsa bu liste ve anakarta uyumsuz ürünler tek firmadan çıkmamışsa, o zaman eleştiri okları Gigabyte firmasına dönecektir.Gigabyte'ı bu yönden eleştiririm çünkü diğer hangi anakartlarında var Cpu soğutucu uyumsuzluğu.
    Yeri geldiğinde firmalar yorumlar ile balon gibi şişirilir,yeri geldiğinde o balon patlatılır.

• Burada -en azından benim için- eleştirim tüm Gigabyte ürünlerine değil; kendi kullandığım UD3P anakartla ilgili; soğutucu sorunu hariç gayet de memnunum anakarttan; ama soğutucu konusunda sıkıntılı olduğu da bir gerçek; kalite neye ve kime göre kalite, bu da önemli kanımca; forumda Sunbeam kullanan onlarca insan var ve memnun olmayan görmedim gerek kalite, gerek soğutma performansı ve gerek fiyatı açısından; hadi onu geçtim Titan gayet kaliteli bir ürün, nereden biliyorum dersen, geçen haftasonu bayağı mesai harcadım kendisiyle, ama sonuç yine hüsran yine hüsran güzelim soğutucuyu kullanamayacağım mosfetler yüzünden. Zamanında Gigabyte globalden görüşmüştüm bu soğutucular konjusunda ölçün biçin soğutucuyu vs gibi abuk bir yanıt gelmişti o da ayrı bir konu. Neys uzatmayım, konu dağılmasın, polemiğe gerek yok; isteyen istediğini düşünsün anakart ve soğutucu konusunda isteyen istediğini kullansın, sorun yok yani.

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.