Şimdi Ara

GIGABYTE EP45-UD3 / EP45-UD3R / EP45-UD3P KULLANANLAR BURAYA (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
3
Favori
42.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Emeğinize Sağlık. Çok güzel bir çalışma. Saolun. Çok kaliteli ultra dayanıklı kartlar.
  • EP45-UD3R satan bir yer kaldımı? Bir türlü bulamıyorum, bir ara inventus'ta rev 1.1 i vardı, orasıda satmıyor artık.

Satan bir yer biliyorsanız, paylaşırsanız sevinirim.
  • merhabalar,

Bozulan anakartımdan sonra EP45 UD3P almaya karar verdim. Türkiyede yoktu. Bende yurtdışından aldım. Biraz geç olsada sonunda geldi. Revizyonuda 1.6 hatta. Her zamanki gibi tek kelime ile "Gigabyte"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salpakkaya -- 22 Aralık 2009; 23:44:41 >
  • arkadaşlar sistemim yan paneldeki gibi.. İşletim sistemi olarak win7 ultimate x64 kullanıyorum.. Yalnız sistem hazırda beklet moduna geçince tekrardan başlamıyor..sürekli birkaç saniyeliğine açılıp kapanıyor.. sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum.. ud3p kullanıpta (sleep) hazırda beklet fonksiyonunu sorunsuz kullanabilen var mı??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 31 Ocak 2010; 20:19:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Batuist

arkadaşlar sistemim yan paneldeki gibi.. İşletim sistemi olarak win7 ultimate x64 kullanıyorum.. Yalnız sistem hazırda beklet moduna geçince tekrardan başlamıyor..sürekli birkeç saniyeliğine açılıp kapanıyor.. sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum.. ud3p kullanıpta (sleep) hazırda beklet fonksiyonunu sorunsuz kullanabilen var mı??

Hocam bendeki anakart EP45T modeli, işletim sistemimiz aynı daha 1 saat önce hazırda beklete almıştım sorun olmadan açtım.
  • ud3p anakartım. uyku moduna aldım. 5 sn bekleyip açtım. hiçbir sorun olmadı.
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.. Az önce gigabyte'ın sitesine baktım 10f beta biosu yükledim ve tekrardan uyku modunu denedim ve sorunsuz çalıştı.. Yani sorun yine tahmin ettiğim gibi anakarttan kaynaklanıyomuş bios güncellemesi ile sorun giderildi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deboras

EP45-UD3R satan bir yer kaldımı? Bir türlü bulamıyorum, bir ara inventus'ta rev 1.1 i vardı, orasıda satmıyor artık.

Satan bir yer biliyorsanız, paylaşırsanız sevinirim.

bende piyasada p45 satan hiçbir yer göremedim..şansın varsa satılmamış olan varsa bulursun
  • Arkdaşlar,fotoğraftaki kablo ne için? bu konuda bilgisi olan arkdaşlar varsa beni aydınlatabilir mi?
    Benim bildiğim kadarı ile mor satalar Gigabyte'ın raid için sataları ve bende Raid 0 yapıcam.Ordaki 2 mor sata'ya bağlanıyorsa bu kablo raid 0
    yapmak için mi?

GIGABYTE EP45-UD3 / EP45-UD3R / EP45-UD3P KULLANANLAR BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Racer_ali -- 1 Şubat 2010; 22:46:22 >

• @Racer_ali

O kablonun ekstra bir özelliği yok sadece "L" şeklinde olmadı.. diske taktığında kablo aşağı doğru iniyor o kadar.. raid için ayrı kablo olmaz..
  • quote:

@Racer_ali

O kablonun ekstra bir özelliği yok sadece "L" şeklinde olmadı.. diske taktığında kablo aşağı doğru iniyor o kadar.. raid için ayrı kablo olmaz..

Çok teş. ettim dost'm bilgilendirdiğin için.
  • ocz2rpr12001g 2X1 Kit ve EP45-UD3P anakart E6500 islemci hd3850 ekrankartı
    arkadaslar merhabalar

yukarıdaki anakart ve ramlerden olusan sistem bir turlu duzgun calısmıyor. en son tavsiye uzerine ram voltajını 2.2V mhz yide 4B yaptım ama deneme yaparken mavi ekran gordum. bu iki bilesen ince ayar olmadan saglıklı calısmayacak gibi gorunuyor. ayrıca ramler 1200 mhz olmasına ragmen ben onların 1200 cıktıklarını bile sanmıyorum sistem 1066 ya sabitleyince normallesiyor. acıklamalarımdan da anlasılacagı uzre bu konulara biraz yabancıyım bana bu ne yapabilecegim hakkında yardımcı olursanız cok sevinirim. buyuk umutlarla aldıgım kart ve ramler beni kahretmekteler.
  • Arkadaşım,

Raid0 olayını gectıgımız ctesı denedım. Morlara takarak yapmak ıstedım ama Wın7 de kurulum olmadı morlara takılıyken raid0 lı hdd lerımı sistem gormedı sıtesınden de drıver yok. gercı var ama *.exe uzantılı bir driver var bunu acıp ıcınden inf dosyalarını alayım dedım ama extract olmadı dırek kurulum yapmaya calısan bır driver yani iş gormedi bende sarılara takıp o şekilde raid0 yaptım...

bu arada kafama takılan soru şuki MORLARA takılan Raid0 ile Sarılara takılan Raid0 arasında fark nedir? hangisi daha verimli ve daha hızlı olur ?

quote:

Orijinalden alıntı: Racer_ali

Arkdaşlar,fotoğraftaki kablo ne için? bu konuda bilgisi olan arkdaşlar varsa beni aydınlatabilir mi?
    Benim bildiğim kadarı ile mor satalar Gigabyte'ın raid için sataları ve bende Raid 0 yapıcam.Ordaki 2 mor sata'ya bağlanıyorsa bu kablo raid 0
    yapmak için mi?

• Mor muydu rengi tam hatırlayamadım ama GSATA yazan 2 tane port Gigabyte anakartın portu; diğerleri intel çipset... Ben RAID0 kurulu kullanıyorum ve Intel portlara takılı; bir yerlerde okumuştum sanırım GSATA yerine diğer portlara takmanın daha verimli ya da stabil olduğunu.
  • Arkdaşlar mrb,
    bende EP 45 UD3R sahibiyim ve benim bir sorunum var!konuyu teknik yardım bölümünede taşıdım ama sizinde görüşlerinizi istiyorum.

Sorunum EP 45 UD3R anakarta sahibim ve işletim sistemi olarakta Vista ultimate 64 bit kullanıyorum.
    Yalnız pc masaüstünde iken sistem hazırda beklet moduna yada uyku moduna geçirip sonrasında tekrar pc başına oturup,uyku modundan çıkması için mouse'u tıkladığım tekrardan başlamıyor! sürekli 3-4sn saniyeliğine açılıp kapanıyor.. sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum çünkü daha önce aynı sistem ile MSİ anakart kullanır ama bu şekilde sorun yaşamıştım.Anakartımı 8x534 FSB ile kullanıyorum.Overclock sonrası EİST fonksiyonu ve speed step gibi fonksiyonları DİSABLE yapıyorum ve bir kaç kullanmadığım yeri daha DİSABLE yapıyorum.Acaba Bios'ta nereyi disable yaptığım için bu anakart uyku modundan sonra bir türlü masaüstünü açamıyor??
    Çünkü CLR CMOS yapıp bios'u sıfırladığımda standart hızında masaüstündeyken uyku moduna alıp yeniden çalıştırdığımda çalışıyor hemen masaüstü geliyor!
    Bu konuda beni aydınlatabilcek siz sevğili DonanımHaber severlerden yardım istiyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Racer_ali

Arkdaşlar mrb,
    bende EP 45 UD3R sahibiyim ve benim bir sorunum var!konuyu teknik yardım bölümünede taşıdım ama sizinde görüşlerinizi istiyorum.

Sorunum EP 45 UD3R anakarta sahibim ve işletim sistemi olarakta Vista ultimate 64 bit kullanıyorum.
    Yalnız pc masaüstünde iken sistem hazırda beklet moduna yada uyku moduna geçirip sonrasında tekrar pc başına oturup,uyku modundan çıkması için mouse'u tıkladığım tekrardan başlamıyor! sürekli 3-4sn saniyeliğine açılıp kapanıyor.. sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum çünkü daha önce aynı sistem ile MSİ anakart kullanır ama bu şekilde sorun yaşamıştım.Anakartımı 8x534 FSB ile kullanıyorum.Overclock sonrası EİST fonksiyonu ve speed step gibi fonksiyonları DİSABLE yapıyorum ve bir kaç kullanmadığım yeri daha DİSABLE yapıyorum.Acaba Bios'ta nereyi disable yaptığım için bu anakart uyku modundan sonra bir türlü masaüstünü açamıyor??
    Çünkü CLR CMOS yapıp bios'u sıfırladığımda standart hızında masaüstündeyken uyku moduna alıp yeniden çalıştırdığımda çalışıyor hemen masaüstü geliyor!
    Bu konuda beni aydınlatabilcek siz sevğili DonanımHaber severlerden yardım istiyorum..

quote:

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.. Az önce gigabyte'ın sitesine baktım 10f beta biosu yükledim ve tekrardan uyku modunu denedim ve sorunsuz çalıştı.. Yani sorun yine tahmin ettiğim gibi anakarttan kaynaklanıyomuş bios güncellemesi ile sorun giderildi..

Bios güncellemesi ile sorun ortadan kalkmış arkadaşımızın yazdığı üzere

• Yokk dost'm sorunu şimdi çözdüm ben sorun bios güncellemesi değil! bende de en son bios mevcut bu anakartın F12 bios yani ama UYKU modundan çıkamamasını buldum şimdi ben öncede 8x525 fsb ile kullanıyordum bilgisayarı işin garibi bios'u defalult yada CLR cmos yapıp sıfırladığımda hiç o.c yapmadan denediğimde masaüstünde uyku modunu girip çıkartabilirken 8x525 fsb ile bir türlü uyanmıyordu UYKU modundan ve aklıma "acaba bu "8" çarpanı yüzünden mi bunu yapıyor dedim ve 9x475 ile denedim açtım masaüstünede geldim ve UYKU moduna sokup çıkardım az önce
    Bu durum neden böyle oluyor acaba bu konuda fikri olan varmı?
    yani sorun kesinlikle ya "8" çarpanı ile UYKU modundan çıkamadığı yada 500 ve üstü gibi yüksek FSB yüzünden UYKU modundna çıkamıyor diye düşünüyorum bakalım şimdi bir de 9x500 ile denicem

• Evet denemelerim sonucunda sorunun yüksek FSB yani 500 ve üstü FSB hızından kaynaklandığını gördüm 500Fsb altında 8 yada 9 çarpanı ile PC masaüstünde UYKU moduna alıp tekrar açabiliyorken O.C. sonrası 500 ve üstü FSB hızlarında masaüstünde UYKU moduna sokup açılmıyor ankartım Bu konu hakkında yada bu 500 ve üstü FSB hızlarında neden UYKU moduna girip çıkmıyor acaba bu anakart?
  • Evet son denemelerim sonucunda 8x480 üstü FSB hızlarında anakartımın UYKU modundan çıkamadığını gördüm 8x480 fsb de bile masaüstünden UYKU moduna sokup çıkarabiliyorum ama 8x490 ve üstü fsb hızlarından UYKU moduna girip çıkamıyor anakart.TEST EDİLDİ ONAYLANDI
  • Bu kartlar unutulmuş yahu.Yine yaz geldi anakart (UD3P) oyunlar sırasında 46-52 derece arasında gidiyor.Sanki fazla ısınıyor gibi
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.