Şimdi Ara

GIGABYTE EP45-UD3 / EP45-UD3R / EP45-UD3P KULLANANLAR BURAYA (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
562
Cevap
3
Favori
42.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: valenciaendoor

Burada -en azından benim için- eleştirim tüm Gigabyte ürünlerine değil; kendi kullandığım UD3P anakartla ilgili; soğutucu sorunu hariç gayet de memnunum anakarttan; ama soğutucu konusunda sıkıntılı olduğu da bir gerçek; kalite neye ve kime göre kalite, bu da önemli kanımca; forumda Sunbeam kullanan onlarca insan var ve memnun olmayan görmedim gerek kalite, gerek soğutma performansı ve gerek fiyatı açısından; hadi onu geçtim Titan gayet kaliteli bir ürün, nereden biliyorum dersen, geçen haftasonu bayağı mesai harcadım kendisiyle, ama sonuç yine hüsran yine hüsran güzelim soğutucuyu kullanamayacağım mosfetler yüzünden. Zamanında Gigabyte globalden görüşmüştüm bu soğutucular konjusunda ölçün biçin soğutucuyu vs gibi abuk bir yanıt gelmişti o da ayrı bir konu. Neys uzatmayım, konu dağılmasın, polemiğe gerek yok; isteyen istediğini düşünsün anakart ve soğutucu konusunda isteyen istediğini kullansın, sorun yok yani.

Bende UD3P kullanıcısıyım soğutucu sorunu hariç bende gayet memnunum ama görmezden gelinmez.Birden fazla soğutucu anakarta uymayıyorsa Gigabyte ın tasarımındandır.Kullanmak istediğim soğutucu TT Ultra 120 ama belki oda uymayacak.Nasıl güvenipte alırım ben şimdi

• Hemen söyleyim, umarım yanlış anlamamışımdır; eğer anladığım gibi Thermalright Ultra 120 alacaksanız kafanızda hiç soru işareti kalmasın, gönül rahatlığıyla laabilirsiniz; çünkü Titan'dan önce onu denemiştim ve montaj konusunda hiçbir sıkıntı yok. Hatta belki de bu anakartl en iyi ve rahat çalışacak soğutuculardan biridir diyebilirim.
  • TT Ultra 120 oluyorsa hocam neden Sunbeam Core Contact'a geçme gereği duydunuz ki ?
    TT Ultra 120 de gayet iyi performans veriyor.Bu arada bilgi için sağolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: kursun25

quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeD By l HuNTeR

quote:

Orijinalden alıntı: valenciaendoor

UD3P hakkaten soğutucu konusunda zorluyor insanı; Sunbeam olmuyor dediğiniz gibi, raşlamak falan gerekiyor uyması için; bu nedenle ben de alamamıştım; en son Fenrir aldım hüsran oldu, mosfetlerden kaynaklı bir sorun.

Gigabyte'ın bu şekilde dizayn yapacağı hiç aklıma gelmemişti.Anakart yüzünden soğutucu uyuşmazlığı düşüneceğim son şey olurdu.Sırf bu nedenden dolayı keşke bu anakartı almasaydım dedirtti Gigabyte.Mosfetleri,chipsetleri iyi güzel soğutuyorsunda böyle incelikleri nasıl kaçırıyorlar anlayamadım doğrusu.Gigabyte' a bir çekmenin zamanı geldide,geçiyor...

kusura bakma ama gigabyte kaliteli bir ürün ve ona kullanacağın ürünlerde kaliteli olmalı ben direk olarak ocz glad 120mm aldım ve çokda güzel oldu ve sorunda çıkmadı kullandığımdan beride keşke almasaydımda dedittirmedi bu benim düşüncem sadece ne olduğu belirsiz bir marka soğutucu uymadı diye bence gigabyteye kusur bulmak manasız termaltek ocz akasa gibi kaliteli ürünler hiç bir sorun yaşatmıyor bence bu olay sunbeam dediğiniz markanın hatası bence soğotucuya göre kart değil karta göre soğutucu yapılır sunbeam bu işler için acemi ve malzemesi zaten kalitesiz düşüncelerim yalnışsa söyleyin tartışmaya hazırım sayğılar

Yazdıklarının altına imzamı atarım + olarakda Titan Fenrir başka ana kartlarada olmuyor forumda resimleri vardı. Bencede sorun sogutucu üreten firmalarda yoksa ankartın mosfetleri abrtılacak kadar iri yada ufak degil gayette normal. Unutmadan yazayım fiyatına göre Sunbeam kadar kaitesiz başka bir sogutucuda görmedim zamanında bizzat alıp iyiki iade ettigim bir üründü.

• Arkadaşlar windows 7 64 bit için chipset driverı anakartın sayfasında gözükmüyor.

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/driver/ga-ep45-ud3r_11.html?os=win7_64

aşağıdaki linkteki; vista 64 bit chipset driverını mı yüklememiz gerekiyor?

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/driver/ga-ep45-ud3r_11.html?os=winvista64

• quote:

Orijinalden alıntı: coupant

Arkadaşlar windows 7 64 bit için chipset driverı anakartın sayfasında gözükmüyor.

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/driver/ga-ep45-ud3r_11.html?os=win7_64

aşağıdaki linkteki; vista 64 bit chipset driverını mı yüklememiz gerekiyor?

http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/driver/ga-ep45-ud3r_11.html?os=winvista64

Evet vista sürücüleri win 7 ile uyumlu zaten win 7 otamatik tanımalaıydı bende tanıdı.

• Windows 7 home premium 64 bit kurdum bugün.

GTX 285'in driverını yükledim. İlk önce tanıdı ama, sonradan pc bu driverı tanımadı.

Bilgisayarı derecelendirmeme rağmen sonra yeni bir donanım algılandı dedi. GPU-Z'den ekran kartına baktım. unknown architecture uyarısı geldi. Ekran kartını tanıtamıyorum bir türlü.

GIGABYTE EP45-UD3 / EP45-UD3R / EP45-UD3P KULLANANLAR BURAYA

GIGABYTE EP45-UD3 / EP45-UD3R / EP45-UD3P KULLANANLAR BURAYA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 23 Ekim 2009; 21:51:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KiLLeD By l HuNTeR

TT Ultra 120 oluyorsa hocam neden Sunbeam Core Contact'a geçme gereği duydunuz ki ?
    TT Ultra 120 de gayet iyi performans veriyor.Bu arada bilgi için sağolun

Dostum sistemi yenileyip yeni anakart aldığım zaman bakınmıştım soğutuculara; Thermalright Ultra yoktu yani o zaman elimde; onu sonradan aldım.
  • Arkadaşlar ep45-ud3r kullanıp da windows 7 yükleyen var mı? Hangi chipset driverını kullanıyorsunuz? Ben ekran kartı driverını bir türlü kuramadım.

Acaba chipsetin driverını doğru yükleyemediğim için mi oluyor. Intel'in sitesi çok karışık. gigabyte'ın sitesi de pek güncellenmiyor gibi.
  • quote:

Arkadaşlar ep45-ud3r kullanıp da windows 7 yükleyen var mı? Hangi chipset driverını kullanıyorsunuz? Ben ekran kartı driverını bir türlü kuramadım.

Acaba chipsetin driverını doğru yükleyemediğim için mi oluyor. Intel'in sitesi çok karışık. gigabyte'ın sitesi de pek güncellenmiyor gibi.

win 7 kendi bünyesinde p45 çipsetlerin sürücülerini barındırıyor kurmana gerek yok ses yongasınıda tanıyor onuda kurmana gerek yok lan ı da tanıyor onuda kurmana gerek yok istersen sadece ses yongasını kur oda ses özelliklerini ekoları ayarlamak için p45 çipsetlerin drıverlerini win7 kendi bünyesinde barındırıyor kafana takcak bişiyok illede kuracam diyosan vistanın sürücüsünü kur ama gerek yok ekran kartına gelince modelini yaz link verelim ekran kartının yüklenip yüklenmemesiyle çipsetinin alakası yok kullandığın sürücüler yalnış olabilir sen ekran kartının modelini yaz birde kullandığın win7 32 mi 64 mü onuda belirt ona göre link verelim kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursun25 -- 25 Ekim 2009; 18:42:34 >

• quote:

quote:

Arkadaşlar ep45-ud3r kullanıp da windows 7 yükleyen var mı? Hangi chipset driverını kullanıyorsunuz? Ben ekran kartı driverını bir türlü kuramadım.

win 7 kendi bünyesinde p45 çipsetlerin sürücülerini barındırıyor kurmana gerek yok ses yongasınıda tanıyor onuda kurmana gerek yok lan ı da tanıyor onuda kurmana gerek yok istersen sadece ses yongasını kur oda ses özelliklerini ekoları ayarlamak için p45 çipsetlerin drıverlerini win7 kendi bünyesinde barındırıyor kafana takcak bişiyok illede kuracam diyosan vistanın sürücüsünü kur ama gerek yok ekran kartına gelince modelini yaz link verelim ekran kartının yüklenip yüklenmemesiyle çipsetinin alakası yok kullandığın sürücüler yalnış olabilir sen ekran kartının modelini yaz birde kullandığın win7 32 mi 64 mü onuda belirt ona göre link verelim kolay gelsin

Ben de haftasonu kurdum Win7; ama tabiki benim de aklıma sürücüler takılmıştı; UD3P için sadece raid, ses ve lan sürücüleri mevcut Win7 için özel belirtilmiş; ama çipset falan yok; b durumda diyorsunuz ki otomatik tanıyor; yani ben Win7 yi kurduktan sonra hiçbirşey yapmama gerek yok mu?

• aynen kardeşim gerekyok herşeyi win7 tanıyor sedece istersen sesyongasını kur oda eko ve ses ayarlarını yapamn için geri kalanı kurmana gerekyok kolay gelsin
  • LostDevil güzel bir içerik olmuş eline sağlık
  • EP45-UD3

beyler bunu bios güncellemesi nasıl oluyor?

sitesinden dosyayı indirdim ama nasıl yüklüyoruz?
  • quote:

quote:

Hocam intel'in sitesindeki chipset driverı tarihi temmuz 2009 iken, gigabyte'ın sitesindeki ise ekim 2008 tarihli.

win 7'nin p 45 driverlarını barındırdığını bilmiyordum. Peki bu driverları bize sormadan mı yüklüyor. Nasıl anlıyoruz yüklediğini?

O yüklemesin. Ben kendim yüklemek istiyorum. :)

Edit: Ekran kartım XFX GTX 285 XXX

64 bit win 7 kullanıyorum.

Ama siteden doğru driverı indirdim. Win 7 64 bit yazanı indirdim. OC'yi (ekran kartına değil, işlemciye ve anakarta; zaten ekran kartı oc'li değil) iptal edince driverı yükleyebildim.

Ama şimdi de penvereleri kapatırken titreme oluyor. Ayrıca çözünürlük 1680X1050 olmadığı halde öyle görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 27 Ekim 2009; 22:43:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: backup123

EP45-UD3

beyler bunu bios güncellemesi nasıl oluyor?

sitesinden dosyayı indirdim ama nasıl yüklüyoruz?

Hocam indirdiğin dosyaya sağ klik yapıyorsun, klasöre çıkart diyorsun. (klasöre çıkart yazısının yanında winrar'ın simgesi olan kitaplar olacak). Sonra masaüstüne sarı renkli bir klasör geliyor. O klasörün içindeki f11 dosyasını update sırasında seçeceksin.

ama winrar programını ve update yapmanı sağlayan programı yüklemen lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-681F960DF -- 27 Ekim 2009; 22:33:23 >
  • Arkadaşlar sizden bir ricam olacak; artık sadece birkaç saat bilgisarımın başınd olabiliyorum ve o saati etkin kullanmak stiyorum; uzun lafın kısası o/c ince ayarla vs eskisi kadar uğraşamıyorum; bu nedenle Q9550 ve UD3P anakartlı sistemim için -detayları panelde- olması gereken BIOS ayarlarını yazabilir misiniz? İşlemci vid:1.300, amacım 3.80'de eğer olmazsa 3.50de stabil kullanmak. Teşekkürler.
  • Anakartım ep45-ud3r

İşlemci e8400

4160 mhz'de kullanıyorum (520X8)

Reboust Graphic: Turbo
    Performance Enhance: Turbo
    XMP: Disabled
    (G) MCH Frequency Latch: Auto

CPU Vcore: 1,2625 V (İşlemcinin vid'si 1,1750 V)
    CPU Termination: 1,36 V
    CPU PLL: 1,57 V
    CPU Reference: Auto

MCH Core: 1,36 V
    MCH Reference: 0,801 V
    MCH/DRAM Ref: Auto
    ICH I/O: Normal

Dram Voltage: 2,1 V
    Dram Termination: Auto
    Channel A: Auto
    Channel B: Auto

Load Line Calibration: Enabled

CPU Enhance Halt (C1E): Disabled
    C2/C2E state support: Disabled
    C4/C4E State support: Disabled
    CPU Thermal Monitor: Enabled
    CPU Eist Function: Disabled
    Virtualization Technology: Disabled

İşlemci fanı için de PWM'yi seçtim.
  • arkadaşlarr, aranızda ud3p ile thermaltake ifx-14 kullanan var mı? sığıp sığmayacağını düşünüyorumda
  • Çeşitli yerlerden bakıyorum ve sadece EP45-UD3LR olarak MB yi görmekteyim,sizin başlıkta belittiğiniz modellerden biraz farklı!
    yada sanırım sadece Mofsetler v.s,o zaman neyi satın alacağız yada bu 3LR artı/eksi gibi durumu varmıdır?
    ++
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.