Şimdi Ara

Gigabyte GA-MA78GPM DS2H v1 SİDEPORT Sorunu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk olarak isterseniz sistemimin detaylarını vereyim:

XP SP2
    AMD Athlon X2 7750 BE 2.7 Ghz işlemci
    OCZ 2Gb 800MHz DDR2 1.8V CL 5-6-6-18 ram (Tek ram)
    Gigabyte GA-MA78GPM DS2H v1 anakart bios F4a

sorunum ise şu: daha önceki bioslarda denemedim ancak yeni biosu yükledikten sonra sistemi ram'den paylaşım yapmaksızın sadece sideport ile çalıştırmaya çalıştığımda tam windows açılma ekranına gelmeden hemen önce sistem hata veriyor ve resetliyor.
    hata ekranına aşağıdaki linkten bakabilirsiniz

eğer ayarı sadece sideport olarak bırakırsam bu böyle devam ediyor.güvenli modda çalıştırdığımda ise sistem biraz geç de olsa açılıyor ancak 5 sn de bir kasa hoparlöründen zırıltı benzeri bir uyarı sesi geliyor ama bip sesi değil.
    anakartımı özellikle sideportu olduğu için ds2h aldım ds3 yerine ama bu olanlar acaba sideport da bir sorun mu var diye düşündürtüyor bana.bu arada eğer ayarı uma+sideport yaparsam sistem normal açılıyor.128 mb uma verdiğimde GPUZ programı 256 mb bellek gösterdiğine göre sideportun 128 mb belleği görülüyor ancak burada da şöyle bir durum var.ekran kartı belleği olarak DDR2 gösteriyor GPUZ programı ve pixell fillrate-texture fillrate ve bandwith "unknown" gözüküyor ve GPU clock ve memory kısmı 0 mhz gözüküyor.default clock ve memory ise 500 mhz ve 400 mhz olarak gözüküyor.
    bu görüntüye de şu linkten bakabilirsiniz

sistemi sadece sideport ile denemek istememin sebebi ise yaptığım 3dmark 06 testinde bana göre inanılmaz düşük bir skor almamdı(1595 puan).anakart kutusunda bile 2300+ skordan bahsediliyor(sanırım overclocklu skor bu)ben 512+sideport ile 1595 puan alabildim sadece ve tek başına sideport ile sistemi açmak istediğimde sistem hiç açılmadı.

Sizce sorun nereden kaynaklanabilir, siz bu tip bir soruna rastladınız mı?
    Ve 3Dmark06 puanı sizce de düşük mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luxor2000 -- 7 Nisan 2009; 10:54:37 >

• Oldukça uzun bir süre geçmesine rağmen soruma hiç bir yanıt gelmemesi üzerine "iş başa düştü" diyerek Gigabyte Türkiye ile irtibata geçip sorunun kaynağını kendim bulmaya çalıştım.
    Uzun uğraşlardan ve testlerden sonra sorunun bios versiyonundan kaynaklandığını keşfettim ve bu bilgiyi Gigabyte TR ile paylaştım.Bunun üzerine mevcut son sürüm olan bios Gigabyte web sayfasından kaldırıldı ve sorunu düzeltilmiş olan yeni bir bios güncellemesi yayınlandı.
    Bilginize...
  • Helal olsun senin gibi forum uyesine. Vallahi helal olsun. Kendin sorup kendin cevap bulup bir de zahmet demeyip bizlerle paylasmissin ya... Valla tebrik ederim. Eksik olma...
  • aynı sorun bende de olusmaya basladı sınır bastı fena sekılde ga-ma78gpm-ds2h aynı ana kartdan bende de var ana kartın ustunde phenom desteklenıyor dıyor ama aratırınca bu yazıyı buldumAMD'nin başına gelen tatsızlıkların ardı arkası kesilmiyor. Son gelen raporlara göre yeni Phenom X4 işlemcilerin bazı anakartlarla uyumsuz olduğu anlaşıldı. Dört çekirdekli bu işlemcilerin bazıları çok yüksek güç tüketimi (125 Watt) nedeniyle anakartın sınırlarını aşıyor. Durum böyle olunca AMD işlemciler bazı anakartlarla kullanılamıyor. 125 Watt değerine çıkan Phenom X4 9750 ve 9850 modelleri AMD 780G yongasetli anakartlarla sorun çıkarıyor. Çünkü bu yongasetini kullanan anakartlar güç tüketimi daha düşük olan 9600 ve 9550 modelleri için tasarlanmış. Bu güç tüketimi yüksek işlemcilerin 790 serisi yongasetli anakartlarla kullanılması tavsiye ediliyor. Sorunun kaynağı aslında AMD değil de anakart üreticileri. Çünkü 780G yongasetli anakartları ucuza mal etmek için güç devresini zayıf seçmişler. Bundan ötürü 125 Watt'lık işlemciler yolda kalıyor. 780G yongasetli bir anakartınız varsa işlemci terfisi anakart yenilemenizi zorunlu kılabilir. Ayrıca 780G yongasetli bir anakart almayı düşünüyorsanız bir kez daha düşünün.
    ve ekran kartımdada aynı sorunları yasadım ana kartı bırgun anıden satalar uctu sata cıkıslar calısmıyor sınır bastı servıse yolladım yapıldı dıye geldı gıbayt servıs olayı nı da ogrenmıs oldum asla degısım yapmıyolar hep tamır yapıyolar ve anakartın ustundekı acıklamada ıslemcıyı destekledıgını yazıyor ama hangı perfermonsla detseklıyosa

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gigabyte ga-z68p-ds3 rev.1.0
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.