12 Temmuz'da yapılacak resmi lansmanına artık sayılı günler kalan GeForce GTX 460 için, teknik detaylardan sonra performans sonuçları da gün ışığına çıkmaya başladı. 40nm üretim teknolojisiyle hazırlanan, DirectX 11 destekli GF104 GPU'sunun güç verdiği, 768MB GDDR5 bellekli GeForce GTX 460 için, önde gelen donanım üreticilerinden Gigabyte'ın hazırladığı test sonuçları ortaya çıktı. 192-bit bellek veri yolu desteğine, 336x paralel işlem birimine ve 768MB GDDR5 bellek kapasitesine sahip olan ekran kartı, Gigabyte'ın test sonuçlarına göre AMD-ATi'nin Radeon HD 5830'Dan bir miktar hızlı olmayı başarıyor. Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimzi gibi, Nvidia tarafından doğrudan Radeon HD 5830'a rakip olarak hazırlanan GeForce GTX 460'ın 199$ seviyesinden lanse edilecek düşük konfigürasyonlu modelinin, HD 5830'dan hızlı olması, bazı modeller için fiyat indirimini gündeme getirebilir.
alt="Gigabyte: GeForce GTX 460, Radeon HD 5830'dan hızlı"
Grafik işlem birimi 675MHz'de, paralel işlemcileri 1350MHz'de ve bellekleri de 3600MHz'de görev yapan referans tasarımlı ekran kartının, 3DMark Vantage'ın Extreme ayarlarında X5944 puan, aynı testin performance ayarlarından ise 14005 puan aldığı belirtiliyor. Yayınlanan oyun testlerine göre, GeForce GTX 460, genel olarak az bir farkla da olsa Radeon HD 5830'un önünde yer almayı başarıyor. Sonuçlardan da anlaşılabileceği üzere, özellikle 192-Bit bellek konfigürasyonuna sahip olan GeForce GTX 460'ın performans değerleri üzerinde hassasiyetli durulduğunui Radeon HD 5830'u geride bırakması için her detayın adım adım hesaplandığını görüyoruz. Eski modeller dikkate alındığında genel olarak, GeForce GTX 260 ve GeForce gtx 275 arasında bir yer edinen GeForce GTX 460'ın, 256-bit bellek veri yolu desteğine sahip üst modelinin ise GeForce GTX 465'e yakın performans sergileyeceği üzerinde duruluyor.
Nvidia'nın açıklamalarına göre GeForce GTX 460, "hız aşırtmacıların rüyası" olacak ve kullanıcılar basit bir kaç adım ile kartın çalışma frekansını 675MHz'ler seviyesinden 800MHz ve üstü hızlara çıkartabilecek.
GTX460 ve 465 modelleri sanırım orta segmentte tercih edilecek ilk modeller olacak gibi duruyor.. performans olarak 5830 ile başa başabaş dahi olsa teknolojik olarak daha fazla şey vaad ettiğide ortada.. 5830un güç tüketim değerleri de hiç kendisinden beklenecek bir seviyede değildi.. dolayısı ile burada da bir avatajı yok 5830 ile atinin 460 ve 465 karşısında.. o yüzden orta sınıf oyuncuların beklediği kartlar geliyor sanırım..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuist -- 8 Temmuz 2010; 14:51:20 >
ATI'nin bütün kartları uzun süredir piyasada, iyice oturdu falan filan; ama 5770-5850 arasındaki boşluk en zayıf noktası gibi duruyordu. Bu noktada avantaj Nvidia'ya geçecek muhtemelen. Tabi önce fiyat.
quote:
Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko
ATI'nin bütün kartları uzun süredir piyasada, iyice oturdu falan filan; ama 5770-5850 arasındaki boşluk en zayıf noktası gibi duruyordu. Bu noktada avantaj Nvidia'ya geçecek muhtemelen. Tabi önce fiyat.
Nvidia'nın açıkladığı referans fiyatlar (yurt dışı için);
Tabi bu fiyatlar marka/modele göre değişiklik gösterecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: fx57
quote:
Orijinalden alıntı: EXcom_Zkko
Nvidia'nın açıkladığı referans fiyatlar (yurt dışı için);
Tabi bu fiyatlar marka/modele göre değişiklik gösterecektir.
Türkiye de bu fiyatlara görmek hayal olacaktır. 256 bit 1024 mb bellekli gtx460 iyi iş çıkaracak ve galiba en iyi (f/p) fermi modeli olacak gibi görünüyor. Şahsen 2. GTX460 modelini beklemekte fayda var, özellikle yeni kart almayı düşünen ve HD5850 gibi kartları düşünen potansiyel alıcılar için GTX460 (diğer versiyonu) almak akıllıca olabilir.
ati hd5850 ile hd5770 arasında biraz zayıf gibi. alan kişi hd5830 yerine bunu alabilir ve oc'yede meraklıysa oc de yapabilir.
test ettiği bütün oyunlar kendi favori oyunları wic far cry metro bla bla bla bağımsızları görelim eğer 5830 dan hızlı ve 199 olursa iyi satar
HD5830 fiyatını düşürmeleri gerekiyordu meydan boştu şimdi rekabet var. GTX460'dan çok az daha ucuz olsa HD5830 satılır.
gtx460 için en merak ettiğim konu 2 versiyon araındaki performans farkı
Piyasadaki bütün oyunlar NVIDIA dostu zaten.
DX11 ve Tesellation da NVIDIA dostu teknolojiler.
quote:
Orijinalden alıntı: sahafiec
bana sunulan test sonuçları özenle seçilmiş gibi geliyor.
Hocam zaten her zaman öyle olmuyo mu
Genede başarı grafiği (f/p) iyi olmak zorunda, zaten bu segmenttede çok kart satamazsa nvidia bi tek caspercılar kalıyo geriye
Bağımsız testler bekleniyor.
Arkadaşlar bir konuyu göz ardı ediyorsunuz fiyat kozu hala Ati'nin elinde, kartın piyasaya çıktığı zaman yapılacak bir indirim işleri sarpa sarar nVidia için.Zaten 5xxx serisinden iyice kar yaptılar halada yapıyorlar.
Yapma artık nvidia bu testteki devil may cry hariç bütüün oyunların nvidia yandaşı oldukları çok net biliniyor.
son kullanıcı testleri ile ak koyun - karakoyun belli olacaktır :D
Eh daha ne olacaktı zaten, 5830 6 aylık kart, hem fiyat politikası belirler kartların muadillerini, Ati 50$ indirse ne kaybeder bu saatten sonra.
o zaman beyler gtx465 hiç bir anlamı kalmıyor mu almanın... (pazartesi günü kısmetse alıncak zotac gtx465) ben böyle işin gold heydiye çekini 440 tl değerindeki...
hala gerimi sayıyor :)) bitince başamı alıyorlar :))
Ha gayret. Birde GTX 435 tarzı bir ürün ile 128 bit değerinde uygun fiyatlı bir kart çıkartsalar çok iyi olacak.
yatıyoruz kalkıyoruz donanimhaberde envida atiyi geride bıraktı yazısını okuyoruz her fırsatta her videoda aynı manzara atiyi böyle şöyle solluyor bu haberler artık taraflı haber niyetine girdi bir bakın donanimhaber deki haberlere çıktıgı günden beri ati ikinci sınıf kart oldu gitti
ama ben tek bişey görüyorum çogumuzun yapmamamız gerek olan hız aşırtma gibi metodlarla ati küçük düşürülüyor ben şahsen yapıpta kartımımın ömrünü ne diye düşürim ben kart alacam performans için vracam kırbaşı
eşegin bile aldıgı yük belli sen kırbacı vurup dahada eklesen ne olur 10 adım gitmez 8 adam gider
donanim haber eyer paraya ihtiyaç varsa bagış topla ben diyim bu envida ne yapsada atiyi şu anda solluyamaz ben o gtx 480 470 vs alıp üstünde yemek pişiremem kusura bakma
kimse üstüne alınmasın kavga çıkarmasın dönüp baksın son haberlere neler oluyor