Şimdi Ara

GIGABYTE GTX460 BILGISAYAR KITLENIYOR..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 GUN ONCE VATANDAN KARTIM GELDI FAKAT SONRA GUC KAYNAGI ALMAM GEREKTI, HEPSINI TAKTIM BILGSAYAR ACILIYOR FAKAT BAZEN OYUNLARDA BAZEN WINDOWS AÇILIYOR YAZISI GELINCE KITLENIYOR, BAZEN KITLENINCE GRAFIK KARTI HIZLA FANLARI DONDURMEYE BASLIYOR FAKAT EVERESTTEN KONTROL EDIYORUM SICAKLIKLARDA OYLE ANORMAL BISI YOK BC2 OYNUNDA BILE 50 60 FALAN OLUYOR EN FAZLA. DUN GECE BIOSU UPDATE ETTIM GIGABYTEIN KENDI PROGRAMIYLA GECMIS GIBIYDI BI TEK DARKSIDERSDA KITLENME YAPIYORDU FAKAT BU SABAH YINE KITLENMELERE BASLADI, BUTUN KABLOLARI YAZILIMLARI KONTROL ETTIM BIOS AYARLARINI SIFIRLADIM GRAFIK SURUCUSUNU DEFALARCA KURUP KALDIRDIM FAKAT BIR TURLU DUZELMEDI =(

İŞLETİM SİSTEMİM;

INTEL İCORE İ5 CPU 760 @ 2.80 GHZ 2.79 GHZ
    GIGABYTE H55M-S2 F4 ANAKART
    GIGABYTE GTX 460 1GB EKRAN KARTI
    2GB DDR3 RAM
    OS WIN7 ULTIMATE 32BIT

• Güç kaynağı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: apollonx

Güç kaynağı nedir?

600W HIGH POWER DIE BIR MARKA..
  • Kartta problem olabilir, vatan pc den değiştirebilirsiniz sorunsuzca.
  • 1) Ramlerin yerine düzgün oturduğundan emin olun.
    2) Güç kablolarının düzgün takılı olduğundan emin olun.
    3) Düzelmezse işletim sistemini formatlayıp yeniden kurun.
    4) Hala düzelmezse kartı geri verip yenisini isteyin.
  • xp kurup deneyin her ihtimale karşı.
  • VOLTAJ AYARLARINI SIFIRLAYABİLECEĞİM VEYA EN UYGUNUNU SEÇEBİLECEĞİM BİR PROGRAM VARMI, ONDAN SUPHELENIYORUM...
  • sistem seninkine yakın ve arada sırada olyor bazende mavi ekran veriyor
  • bu yazdıklarınızda bi gariplik var kartta olması muhtemel bi problem gibi gözükmüyor şikayetleriniz . Ram - İşletim Sistemi yada Güç Kaynağınız sorunun asıl sebebi olabilir
  • bence kasa içini fotoğraf çekip buraya koyarsanız bağlantı şekline bakar doğru çözüm bulabiliriz.
  • ram yada hdd olabilir. kilitlenmeler genelde ramden kaynaklanıyor neden suçu direkt ekran akrtına attınız ki?
  • Çünkü sistemde yeni olan parça ekran kartı. Öncesinde çalışan sistem yeni ekran kartıyla problemleri getiriyorsa problem başka nerede aranmalıki? ilk psu denir ama 600w'mış ondan değil, diğer seçenek ekran kartında gözüküyor. Ayrıca bendeki gtx 460da bazen kitlenmelere neden oluyor, reset atıyorum düzeliyor. Dün lost planet 2 benchmarkta kitlendi bugünde crysis warheadda. ilginç bir problem var sanırım kartın biosuyla ilgili.
  • quote:

Çünkü sistemde yeni olan parça ekran kartı. Öncesinde çalışan sistem yeni ekran kartıyla problemleri getiriyorsa problem başka nerede aranmalıki? ilk psu denir ama 600w'mış ondan değil, diğer seçenek ekran kartında gözüküyor. Ayrıca bendeki gtx 460da bazen kitlenmelere neden oluyor, reset atıyorum düzeliyor. Dün lost planet 2 benchmarkta kitlendi bugünde crysis warheadda. ilginç bir problem var sanırım kartın biosuyla ilgili.

benımde gtx260 la sorunsuz çalışan sistemim 8800gts ye geçince mavi ekran vermeye başladı. arada mavi ekran çıkıyordu bir süre idare ettim. çalıştığım sahneyi kaybedince iyice uğraştım test ettim. buldum ki hdd bozulmuştu ve o yüzden kilitlenmeler mavi ekranlar çıkmaya başlamıştı. Ekran kartını değiştirmeden önce hiç böyle sorun yaşamamıştım. bu birazda şans.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 8 Kasım 2010; 0:02:53 >

• oyundayken bi anda ekran kararıp kalıyor bir süğre sonra görüntü aygıtı yanıt vermeyi durdurdu falanmı diyor direk mi kilitlerniyor direkse yeni betalardan falan bul driver yükle ama bence sıfırdan MODİDİFİSİZ işletim sistemi yükle
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

quote:

Çünkü sistemde yeni olan parça ekran kartı. Öncesinde çalışan sistem yeni ekran kartıyla problemleri getiriyorsa problem başka nerede aranmalıki? ilk psu denir ama 600w'mış ondan değil, diğer seçenek ekran kartında gözüküyor. Ayrıca bendeki gtx 460da bazen kitlenmelere neden oluyor, reset atıyorum düzeliyor. Dün lost planet 2 benchmarkta kitlendi bugünde crysis warheadda. ilginç bir problem var sanırım kartın biosuyla ilgili.

benımde gtx260 la sorunsuz çalışan sistemim 8800gts ye geçince mavi ekran vermeye başladı. arada mavi ekran çıkıyordu bir süre idare ettim. çalıştığım sahneyi kaybedince iyice uğraştım test ettim. buldum ki hdd bozulmuştu ve o yüzden kilitlenmeler mavi ekranlar çıkmaya başlamıştı. Ekran kartını değiştirmeden önce hiç böyle sorun yaşamamıştım. bu birazda şans.

Elbetteki bu tür ihtimaller var ama büyük bir ihtimal ekran kartında problem var gibi, aslında karttada değil biosunda problem olabilir. Ben mesela F3 edit bios kullanıyorum.

• yani direk kitleniyor, bu arada güç kaynağını ekran kartından sonra aldım taktım, yanlış bağlamada çalışmıyor zaten.. bi arkadaşın dediği gibi ramleri taktım dün akşam hiç kitlenmedi fakat bugün.... tekrar kitlendi.. çok sinir bozucu hal almaya başladı çünkü gerçekten 5 gündür saatlerce defalarca kontrol ediyorum OSye format atmadım henüz çünkü atsam ne deişecek.. BIOSumu gigabyte anakartımın orjinal programıyla update ettim...

görüntü sürücü yanıt vermeyi kesme değil böyle pat diye ekran donup kalıyor.....
  • ekran kartından çok enerji kaynağından şüphelenmeye başladım acaba fabrikasyon hatasımı var bite benim uzatma kablosu 6lık.. (bir televizyon modem ve telefon bağlı) acaba 600 watt ı yediremiyormu guç kaynağına onu düşünmeye başladımm artıkk... ben düzeltemessem yakında vatana götürcem ama ben istiyorumki burda çözelim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.