Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar kartı pahalı bulmama rağmen dayanamayıp satın aldım. Montajlayıp salondaki LCD nin altına yerleştirdim. TV ye HDMI kablo ile bağlı. Biostan gerekli gördüğüm ayarları yaptım. HTPC şu parçalardan oluşuyor :

- Gigabyte MA78GM-S2H rev.1 F3 bios
    - AMD X2 4000 65nm işlemci
    - 2x1 gb cTwinmoss DDR800 ram cl5
    - Skystar2 v.2.6d dvb-s tv kartı
    - Asus 1814blt sata dvd writer
    - Enermax 500w psu

Hemen kuruluma geçeyim derken ilk sorunla karşılaştım. PC açıldıktan bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor. Biosta iken yada dos ortamında iken olabiliyor. DVD writer ı kullanmadan da oluyor.
    Bu yüzden XP kurulumuna geçemedim. Sırasıyla :

- Ram leri söküp diğer pc deki A-Data 2x1gb cl4 extreme editionları taktım.
    - Skystar2 tv kartını söktüm.
    - DVD writer ı söktüm.

Değişen birşey olmadı. Geriye AMD CPU ve Enermax PSU kaldı. Akşam diğer pc deki Thermaltake 650w ı söküp deneyeceğim. Kapanmaya devam ederse anakart kullanılmadan servise gidecek gibi.

Acaba bios ayarlarından yapmam gereken zorunlu bir seçenek mi var? Bu anakartı kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbecan -- 28 Nisan 2008; 12:55:48 >

• anakartı daha almadım ama donanımsal bir uyumsuzluk var sanırım ilk akla gelen ram oluyor ama onlarıda denemişsin yinede ram uyumu için sen yinede anakartın sitesine bir bakıver

ayrıca bu sitede bulunan anakart da uygun fiyatlı http://www.starbilgisayar.com/asp/show_stock.asp?product=GA-MA78GM-S2H bu siteden alışveriş yapan varmı , güvenilir bir sitemi bilmiyorum ayrıca ürünün resmide mevcut değil

http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=2291 bu kartı satmaya başlamış ilginize

• Akşam ram uyumu konusuna da bakarım.

Star bilgisayar gerçekten hesaplıymış. Ben pahalı olduğunu bilerek sabredemeyip 100 küsur dolardan aldım daha doğrusu kazıklandım.
  • Araştırırken beta F4 bios u buldum. Ram uyumuyla ilgili bir sorunsa riski göze alıp beta bios u deneyeceğim.

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=992503&page=46

http://images.anandtech.com/reviews/motherboards/gigabyte/ga-n680sli-dq6/MA78GS2HAT.rar

• Güç kaynağını da denedim. Sorun devam ediyor. Bir tek işlemci kaldı. Onun da arızalı olacağını sanmıyorum.

Twinmoss sitesindeki uyumlu ram listesinde yok. Beta F4 bios u da yarıda kalma riski olduğundan yükleyemedim. 10-15 sn de kapanıyor.

Anlayacağınız yeni bir anakart ve ram lerle ortada kaldım.

Uyumlu emanet bir ram bulup beta F4 bios u yüklemeyi deneyeceğim.
  • Ben de bu anakartı yeni aldım ve dün gece sistemi kurdum.
    Herhangi bir problemle karşılaşmadım. Yalnız windows açılırken kasım kasım kasılıyor.
    Sanırım oturmamış bir BIOS'a sahip, ileriki versiyonlarda düzelir gibi geliyor.
    Driverların da biraz gelişmesi gerek izlenimi oluşturdu bende.
    Windows açıldıktan sonra herhangi bir stabilite problemi yaşamadım.
    Senin sorunun ram uyum problemi gibi görünüyor.
  •  Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya

3200 grafik islemcisinin ramini kac mb olarak paylastirdiniz? 512 mb olarak yaptiysaniz,, bende de acilip kapanma sorunu vardi, auto veya 256 mb yapmayi denein birde, yukardaki gibi 512 mb yapiyorum arasira reset atiyor du 256 yaptim sorun yok simdi

bu arada kurulu sistemim(simdiki hali boyle daginik degil tabiki de) goruntusu boyle gayet memnunum gerek oyun gerek film hele hele yurtdisinda yasayip turk kanallarina hasret kalmam ve bu turk kanal sorununu ufak bir programla internete baglanmam ile cozmem beni fazlasi ile memnun etti, gerci tum kanallar olmasada birkac kanal bile piyangodan para cikmiscasina sevindirdi beni!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahitbudak -- 29 Nisan 2008; 10:52:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HD3850 ekran kartını takınca onboard ekran kartı otomatik olarak devre dışı kalıyor mu?
    Yoksa BIOS'tan kapamak mı gerekiyor ve nasıl kapatılıyor?
  • @vahitbudak

O/B VGA bellek paylaşımının tüm seçeneklerini denedim, olmuyor. Yine 1-15 sn. sonra kapanıyor. Bende "Unit Display First" bölümü "onboard" seçeneğinde.

Bu akşam kardeşimden başka bir ram alıp deneyeceğim. Sizin kullandığınız ram ler gigabyte ın sitesindeki ram listesinde var mı, baktınız mı?
  • Valla kingston ram al başın ağrımaz.
    Ben Kingston kullanıyorum.
    Bu ram sorunu geçici bir durum, yeni çıkacak BIOS'larda sorunu düzeltirler ama; anakartı almışsın artık.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahbecan

@vahitbudak

O/B VGA bellek paylaşımının tüm seçeneklerini denedim, olmuyor. Yine 1-15 sn. sonra kapanıyor. Bende "Unit Display First" bölümü "onboard" seçeneğinde.

Bu akşam kardeşimden başka bir ram alıp deneyeceğim. Sizin kullandığınız ram ler gigabyte ın sitesindeki ram listesinde var mı, baktınız mı?

parcalari topladigim sitede anakrtin uzerinde geldigimde alabilcegim(uyumlu ram listesi cikiyor zaten) dur yazayim buraya linki

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=346010

buraya giriyorsun hemen karsinda anakart cikiyor az asagi inince uyumlu ram listesi(diger parcalarda)
    geliyor ben ordan sectim, ayrica bu site norvecin saygin ve lider firmalarindandir iskandinav ulkesinde top10 ilk sirayi almis bir site paya bir yardimin gordum uyumluluk konusunda

• quote:

Orjinalden alıntı: berrenger

HD3850 ekran kartını takınca onboard ekran kartı otomatik olarak devre dışı kalıyor mu?

otamatik deve disi kalip kalmadigini bilmiyorum ama;

burda gordugun "Init display first" = peg yani harici ekran karti(hd3850)
    sonra surround view i disabled olmali, eger disabled ise onboard ekran kapalidir demektir, umarim yardimci olabilmisimdir

• quote:

Valla kingston ram al başın ağrımaz.
    Ben Kingston kullanıyorum.
    Bu ram sorunu geçici bir durum, yeni çıkacak BIOS'larda sorunu düzeltirler ama; anakartı almışsın artık.

Bakalım beta F4 bios sorunu çözecek mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbecan -- 29 Nisan 2008; 13:55:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: vahitbudak

quote:

HD3850 ekran kartını takınca onboard ekran kartı otomatik olarak devre dışı kalıyor mu?

sonra surround view i disabled olmali, eger disabled ise onboard ekran kapalidir demektir, umarim yardimci olabilmisimdir

Teşekkürler.
    Akşam eve gidince bakıcam. Bugüne kadar onboard ekran kartlı anakart kullanmadığım için biraz acemilik çekiyorum galiba
    Ama HTPC sistem için çok elverişli bir anakart. Optik ses çıkışının olması satın almamda çok etkil oldu.
    Onboard ekran kartını şimdilik kullanmayacağım. Zaten HD3850 ekran kartımı bu HTPC sistem için almıştım.
    1366x768 çözünürlüklü LCD TV'mde 1:1 Pixel mapping yapabilir miyim acaba?
    Çok kurcalamadım ama; en fazla 1360x768 görüntü alabildim. Kenarlardan 6 piksellik boşluk kalıyor.
    Bir yolu var mı?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ahbecan

@vahitbudak

parcalari topladigim sitede anakrtin uzerinde geldigimde alabilcegim(uyumlu ram listesi cikiyor zaten) dur yazayim buraya linki

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=346010

buraya giriyorsun hemen karsinda anakart cikiyor az asagi inince uyumlu ram listesi(diger parcalarda)
    geliyor ben ordan sectim, ayrica bu site norvecin saygin ve lider firmalarindandir iskandinav ulkesinde top10 ilk sirayi almis bir site paya bir yardimin gordum uyumluluk konusunda

Uyumlu parçaların listelenmesi gerçekten çok iyi. Daha önce aldığım anakartlarda da uyumlu ram listesi vardı ama listede olmayanlarda çalışıyordu. Firmanın yeni bios la acilen uyumluluğu arttırması lazım.

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler.
    Akşam eve gidince bakıcam. Bugüne kadar onboard ekran kartlı anakart kullanmadığım için biraz acemilik çekiyorum galiba
    Ama HTPC sistem için çok elverişli bir anakart. Optik ses çıkışının olması satın almamda çok etkil oldu.
    Onboard ekran kartını şimdilik kullanmayacağım. Zaten HD3850 ekran kartımı bu HTPC sistem için almıştım.
    1366x768 çözünürlüklü LCD TV'mde 1:1 Pixel mapping yapabilir miyim acaba?
    Çok kurcalamadım ama; en fazla 1360x768 görüntü alabildim. Kenarlardan 6 piksellik boşluk kalıyor.
    Bir yolu var mı?

LCD TV'nin 1:1 pixel mapping desteği varsa olur hocam. Kenardaki boşluklar için ekran kartı sürücüsünün kontrol panelini açıyorsun. Oradaki yanılmıyorsam "DTV" seçeneğinden görüntüyü ekrana uyarlama ayarı yapıyorsun. Akşam net olarak yerini yazarım.

• @berrenger
    evet bende yazabilirim net ayarlama seklini ccc (catalystten ekran formatini sinirlamayi kaldirmaliyiz) halledilir merak etme dostum
  • quote:

@berrenger
    evet bende yazabilirim net ayarlama seklini ccc (catalystten ekran formatini sinirlamayi kaldirmaliyiz) halledilir merak etme dostum

Sana zahmet hemen yazabilirsen iyi olur. Zira yeni eve taşındığım için henüz telefon hattı bağlanmadı ve internete giremiyorum. Şimdi işyerindeyim.
    Sen CCC üzerinden açıklama yaparsan bu akşam bakabilirim.
    Şimdiden teşekkürler...
  • arkadaşlar bu anakartı almayı düşünüyorum...

amacım hd yayınları dvb2,dvbs2 yayınları hiç takılmadan izlemek...izleyebilir miyim? skystarhd alacam

ikincisi bu anakartı aldık mı bir daha ekran kartı almalımıyız.yoksa içindeki yeter mi..alaırsak kaliteli görüntü mü olur?

şimdilik bu kadar ..
  • quote:

Orjinalden alıntı: asman

arkadaşlar bu anakartı almayı düşünüyorum...

amacım hd yayınları dvb2,dvbs2 yayınları hiç takılmadan izlemek...izleyebilir miyim? skystarhd alacam

ikincisi bu anakartı aldık mı bir daha ekran kartı almalımıyız.yoksa içindeki yeter mi..alaırsak kaliteli görüntü mü olur?

şimdilik bu kadar ..

Ekran kartı divx, dvd, HD film izleme, foto görüntüleme vs uygulamalar için oldukça yeterli.
    Oyun oynamak çizim yapmak için yeterli olacağını düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.