Şimdi Ara

Gigabyte MA78GM-S2H kullananlar buraya (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.283
Cevap
5
Favori
97.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, GA-MA78GM-S2H anakart yenisiyle değişti. Geçtiğimiz haftasonu sistemi kurdum. Herhangi bir kapanma, resetleme sorunu yok.

Yalnız ilginç bir durum söz konusu. Önce oto kurulum cd lerini karıştırıp yanlışlıkla vista kurmuş, sonra tekrar XP Pro yu yüklemiştim. Vista kurulu iken CPU-Z, Everest gibi programlarla baktığımda CPU, RAM vb. değerler ve bilgiler doğru gözüküyordu. Fakat XP Pro da RAM lerin DDR2 800 değilde 700mhz çalıştığını gördüm. Bus hızı 350 görünüyordu. Bios a girip ram ayarlarını Auto dan 800 e almama rağmen durum aynı. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu, çözümü nedir arkadaşlar?
  • Bu arada Kartımızın 1.1 revizyonu çıkmış. Farkı nedir bilen var mı?
  • @ahbecan

Hadi hayırlı olsun, demek tüm sorun anasının kaynağındaymış kafirin
  • Güzel ve ekonomik bir HTPC anakart bulsam bende alacağım Giga'yı
  • bende katıldım htpc kervanına , 1280x720 projeksiyona bağlamak için kullanıyorum .

sistem şüyle
    MA78GM-S2H
    sempron 1250 (45 watt)
    2x512 533 ingston
    160 sata hd
    foxconn kasa "http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1013&productid=bd850233"

sorunlarsa şöyle
    - ahciyi açınca xp açılmıyor, belki kurulumda disketli kurmalıydım bilmiyorum. ide modda kurup, sonra ahci açınca xp açılmıyor.
    - everest ve speed fan cpu sıcaklığını 80 derece görüyüror, biosa bakınca 30 küsür.
    - kasa üst kapağı kargoda yamulmuş biraz , zor takılıyor. bir de öndeki plastik biraz dandik.

bunların dışında hiç bir sorunla karşılaşmadım.
    kasa gayet küçük, yeterli alanı var. ama harici ekran kartı takılmaz. pci kart takmak içinde braket metalini sökmek gerekiyor. ebat olarak geniş dvd playerla aynı. en azından bendeki vestel playerla aynı genişlite, sadece yükseklik farkı var. işlemci 720p mkv lerde dvd den okumasına rağmen herhangi bir takılma sorun yaşattırmadı. görüntüyüde 1280x720 veriyorum.

şimdilik gayet memnunum diyebilirim. rev 1.1 çıkmış bende gördüm, sanırım biosla düzeltemediler bazı şeyleri. yeni bioslarında gelmesi gerekecek gibi.

• F4 Bios gelmiş yükleyip deneyen varmı?

1. Update VGA ROM
    2. Release the maximum VGA Engine clock to 2000Mhz.

* For F4 BIOS, please also update the AMD Chipset driver to version 8.470 or later.
  • MA78GM-S2H'ı hangi kartlarla Hybrid Crossfire yapabiliyoruz
  • 2400PRO-XT
    3450-3470 olsa gerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: saidakkas

2400PRO-XT
    3450-3470 olsa gerek

Radeon HD 3470'lede oluyor dediğin gibi , aralarındaki fark

256MB GDDR2 bellek ile gelecek HD 3450'nin gpu saat hızı 600MHz, bellek saat hızı ise efektif olarak 1000MHz olarak belirlenirken 256MB GDDR3 bellek ile gelecek Radeon HD 3470 ise 800/1900MHz (gpu/bellek) saat hızlarına sahip olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fotifoti

sorunlarsa şöyle
    - ahciyi açınca xp açılmıyor, belki kurulumda disketli kurmalıydım bilmiyorum. ide modda kurup, sonra ahci açınca xp açılmıyor.

( Biostan AHCI yi aktif hale getirdikten sonra ) XP yi kurarken F6 ya basıp AHCI/RAID sürücülerini yüklemek gerekiyor. NCQ nun aktif olması için AHCI modunun aktif olması lazım.

Hocam ram ler sende normal mi ?
  • bu boardtan oluşan bir htpc kasa topladım bugün yaklaşık 3 saaat kadar onkyo 605 üzerinden tvye hdmi ile çıkış sağladım malaesef görüntü aktarımından sorun yaşamasamda ses aktarmını salayamadım biostan unit display vga+hdmi seçili yoksa zatn ati hdmi out aktifeşmiyor onkyoda hdmi out gerek enable gerekse de desable ses alamadım ancak avryi kullanmadan drek tvye hdmi bağladığımda tvden seste alabildm.Yarın biraz daha kurcalamam gerekiyor...
  • Ya beyler bu anakartın kurulu olduğu sisteme Adobe Acrobat Pro. yükleyince acrobat programı kilitleniyor.
    İki işletim sistemiyle de denedim sonuç aynı. Acrobatın printer driverları yüzünden midir bu problem?

Aynı sorunu yaşayan var mı ya da Acrobat Pro. yükleyen?
  • Anakartın (1.1 rev.) çıkmış ilk (rev.) ile arasındaki fark nedir acaba ?
  • sonunda bende sistemi tamamladım.. süper oldu herşeyiyle... bu arada anakartı aldığım star bilgisayarada teşk.
    ankarada en uzucu orda..140ytl ye aldım. + ta915 kasa aldım.. kasada süper.. çok sessiz gerçekten. o oyun senin bu oyun benm oynuyorum şimdi :)

cod4 ü oynuyorum görüntü perf. falan çok güzel..

soruları olan warsa cevaplarız..
  • yalnız tek bi sorun war.. kasanın önündeki ses ve mic.. girişleri çalışmıyor?? ayarı falan warmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: wildnesss

yalnız tek bi sorun war.. kasanın önündeki ses ve mic.. girişleri çalışmıyor?? ayarı falan warmı?

Anakarta bağlanmışsa, otomotikman çalışması lazım.Bağlantıları bir kontrol et istersen
  • Beyler yabanc forumlarda konusulan bu anakartın en iyi phenom x4 seri işlemciyle çalışacağı yönünde, hem HT3 ile hd 3200 açısından hemde advanced de-interlacing açık oluyormuş X4 işlemciyle.Birde 1080p mkv film izlerken phenom X4 işlemcilerde cool and quiet açıkken 4850 den (cool & quiet kapalı) daha az enerji harcıyormuş.

Benim soruma gelirsek phenom x4 9750, gigabyte ma78gm-s2h, 4*1 gb 1066 ddr2 kingston, 500 gb 16 mb samsung, lg 20x dvd-rw; Bu sistemi Aopen H420B 300W kasada kullanıyorum. Psu bu sistem için yeterlimi , yada bu bileşenler max load da kaç watt çeker ???????
  • Sistemin kaç watt çekeceğini aşağıdaki linklten kendin hesaplayabilirsin.

http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine
  • quote:

Orjinalden alıntı: fferen

F4 Bios gelmiş yükleyip deneyen varmı?

1. Update VGA ROM
    2. Release the maximum VGA Engine clock to 2000Mhz.

* For F4 BIOS, please also update the AMD Chipset driver to version 8.470 or later.

F4 beta sürümü halen. Gigabyte ın resmi sitesinde yayınlanmamış. İade ettiğim anakarta ram uyumu süphesiyle yüklemiş fark görememiştim. Yeni gelen anakartta F3 sürümü var.

http://images.anandtech.com/reviews/motherboards/gigabyte/ga-n680sli-dq6/MA78GS2HAT.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbecan -- 8 Mayıs 2008; 13:41:06 >

• http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine

sağ tarafta "Additional PCI Card (avg):" ile "Additional PCI Express Cards:" listeleri de seçilecek mi?

diyelim ki bu anakart üzerinde 1 PCI, 1x PCIe ve 16x PCIe var. Bu listelerden "1 Card" diye seçecek miyiz?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.