Onboard 224MB a kadar destekli -İntel GMA900 VGA- sı var...
--Sorunum--: Ben bu vga yı 224 mb diye düşünüyordum. Ama bios ta Windows ta yada herhangi bir yerde hiç bir MB ayarı göremedim. Benim bildiğim O.B VGA larda ayarı kendin yapıyosun ama benim bord ta yok... 1Gb Ram'im var 200 küsürü kullanımda boştayken. windows heralde 150 mb falan tutuyo.
bilen, kullanan ya da tahmin eden varsa yardımlarınızı bekliyorum... TEŞEKKÜRLER....
sağ klik, özellikler, ayarlar, gelişmiş, bağdaştırıcı da görülmesi lazım kaç mb ayarlı olduğu, kullanmıyorum ama bildiğim kadarıyla bu ayar bios tan değişiyor...
bu onbord vga ayarı çok eski günlerden p1-p2 den beri eski pc lerde de aynı olmak kaydıyla sadece 2 yerden yapılıyor 1.) bios tan bazı anakartların modellerinde burada vga ile ilgili bir seçenek vardır VGA ram miktarını artırıp azaltabilirsiniz veya normal bir ekran kartı kullanacaksanız buradan tamamen kapatabileceğiniz bir seçenek olmalı aynı şekilde bios ta onbord ses kartı ve ethernet kartı ile eğer varsa onbord diup-up modem için de benzer seçenekler vardır buradan kullanılmıyor ise disable edilebilir yani kulanıma kapatılabilir 2) yukarıda tarif edildiği gibi bazı anakart modellerinde ayarlar ekran kartı ayarları bağdaştırıcı bölümünde bnu seçenek bulunuyor bunu şu şekilde yapıyorsunuz masaüstünün boş bir yerinde fare nin öbür kulağa tıklayın gelen menüde özelliklere girin (sonuncu) burada ayarlar bölümüne girin gelişmiş bölümüne girin bağdaştrıcı bölümüne girin burada ekran kartının modeli ve kaç mb ram kullandığı sürücü dosyaları vs bütün bilgiler var aynı yerlerde birde onbord ekran kartı için RAM mıktarını artırıp azaltabileceğiniz bu seçenek de vardır bu genelde bir çubuk şeklinde dir sağa sola kaydırarak ram mıktarını ayarlamanıza izin verir uygula tamam diyerek ayarlanır eskiden beri özellikle onbord olan markalı pc lerden beri bu şekilde çalışıyor 2 seçenekten birisi sizin kini inceleyerek doğrusunu bulun başa seçenek yok
Teşekkürler ama biosta da görüntü özelliklerinde de böyle ayrlar yok. ama sadece biosta hız ayarı var 3 seçenek 1.AUTO 2.FAST 3.TURBO bşka hiç bir şey yok...