Şimdi Ara

Gigabyte P35-DQ6 ve E6750 overclock denemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bana bir yardımcı olun.Yeni aldığım sistemimde Gigabyte P35-DQ6 anakart ve E6750 cpu var
    2x1 Kingston 1024 DDR2-800 Ramlerim var . Nedersiniz.Nasıl Ayar Yapmalı? Biostan mı EasyTune5 programıyla mı overclock yapacam.
    Not:Fan işlemciyle beraber gelen fan.Ayrıca Fan almam gerek mi.

Gigabyte P35-DQ6 ve E6750 overclock denemesi

• bios tan yapmalısın, ama stok fanla aşırı ısınma yaşarsın, kasa soğutmanı tam olarak bilmiyorum ama genede CPU soğutucu gerekli diye düşünüyorum,
  • o/c konusunda tecrüben yoksa bence biraz araştır, gerçi bende baya bi araştırmıştım ama bios ayarlarını pek kimse vermeye yanaşmaz çünkü riskli bir iş sonunda işlemcinden olmak ta var, ben o/c yapalı baya olmuştu şimdi işlemcimi değiştirdim yakında o/c yapacağım ve tam bios ayarlarını yazarım, umarım birisi benden önce davranarak bios taki tam ayarları ( görüntü resimleri ile verir )
  • evet tecrübem yok öğretebilirseniz denerim
  • ok. ama bu konun yeri anakartlar değil, o/c olmalı

öncelikle everest yada benzer programın varmı yaptığın o/c sonuçlarını, daha önemlisi ısı değerlerini izlemen için,

o zaman voltaj vermeden basit bir o/c yapalım

1- Bilgisayar açılırken DELETE tuşuna bas bios a gir

2- Bios açıldığında Ctrl + F1 aynı anda bas / bu ram timinglerini değiştirebilmen için kilidi açar

3- * İntegrated Perspherals menüsüne gir
    ** Legacy USB store detect [Enabled] olaması lazım onu Disabled'a çevir

4- * MB Intelligent Tweaker (M.I.T.) menüsüne gir.
    ** CPU Host Clock Control [Disabled] /// Enabled çevir
    ** CPU Host Frequency (Mhz) [300] /// 333 yap
    ** PCI Express Frequency (Mhz) [Atuo] /// 100 yap
    ** System Memory Multiplier (SPD) [Auto] /// 2 yap 2x333 ramlerin 667MHz olacak
    ** CPU Voltage Control [Normal] 1....V /// CPU voltajı orayı elleme stok fan olduğundan voltaj vermeden yapalım
    ** DRAM Timing Selectable (SPD) [Auto] Manuel e çevir
    ** CAS Latency Time 5 Auto /// 5 yap
    ** DRAM RAS# to CAS# Delay 5 Auto /// 5 yap
    ** DRAM RAS# Precharge 5 Auto /// 5 yap
    ** Precharge delay (tRAS) 18 Auto /// 15 yap

benim E6600 2.4 Ghz ile yaptığım ilk o/c ayarları bu idi , woltaj vermedem makineni 300x9=2.7Ghz den 333x9= 3 GHZ getirir.
    Bu basitçe CPU yu o/c yapar,

Eğer bu işlemden sonra makinen açılmaz ise tekrar bios a gir, ayarları Defult a dön, makineni öyle aç, eğer ondada başarı olamassan anakart üstünde ki pili çıkarıp bir süre bekle sonra tekrar takıp açmayı dene.

Test programlarını çalıştırıp makinedeki stabiliyeyi kontrol etmen lazım,

1- 3Dmark2006 15 dk falan çalışır bir takım görüntü testleri yapar, testi bitirmeli
    2- everest makinenin o/c.sonuçlarını ve ısıyı gösterir
    3-SuperPI genelde 1M seçerek test ederler ve bitirme süresine bakarlar
    4- TAT ısı değerlerini kontrol eder

Tekrar ediyorum bu ayarlar E6600 işlemci de, 965P DQ6 anakartında yaptığım ayarlar idi, tabi benim MHz 266 idi ben 300 yapmıştım yani 2.7 GHz ye getirmiştim, senin ki zaten 2.7 bu ayarlardan sonra 3GHZ de ve ramlerinde, 667 MHZ çalışacak

Ama sorumluluk sana ait UNUTMA....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi badtr -- 17 Ekim 2007; 8:59:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.