Şimdi Ara

Gigabyte P43-ES3G Ethernet ve CPU problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

P43-ES3G aldım dün. Win7 64 bit kurdum ama ethernet driver ın da problem war. Error code 10 yazıyor.

Az önce

http://www.microsoft.com/windows/compatibility/Windows-7/en-us/Details.aspx?type=Hardware&p=Gigabyte%20GA-P43-ES3G%20Motherboard&v=Gigabyte&uid=&pf=2π=2&c=Graphics%20Cards%20%26%20Components&sc=Other%20Components&os=64-bit

bu linkten baktım ve herhangi bir yükleme bile yapmanıza gerek yok diyor. Acaba ana kart üzerinde donanımsal bir arıza falan olabilir mi?

Eğer öyleyse değiştirmeye gidicem de anlayamadım yazılım sorunu mu donanım sorunumu?

Edit:

Bir de buna ek olarak bios a girdiğimde cpu 2.4ghz gösteriyor.

Ama windows üzerinden baktığımda 1.6ghz gözüküyor cpu-z de.

Bunu da anlayamadım nedendir?

Yardımınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blumpy -- 16 Ağustos 2010; 16:57:49 >

• biosu güncelleyip güncel driver kurmayı dene
  • O ankartın aynısı bende var 32 Bit Windows 7 kullanıyorum ve hiçbir sorun yok. Belki işlemcinin termal macununda felan bir sorun vardır ama sen işlemcinin gerçek numarasındaki frekansı refere al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

O ankartın aynısı bende var 32 Bit Windows 7 kullanıyorum ve hiçbir sorun yok. Belki işlemcinin termal macununda felan bir sorun vardır ama sen işlemcinin gerçek numarasındaki frekansı refere al.

bunla alakası yok biosda çarpanı ilk taktğında 9 olarak veriyor ki bende eyleydi sonra ben 10 yapmıştım..
  • anakart işlemci fazla güç çekmesin diye çarpanı ve voltajı düşürür sistem boştayken
    sistem özelliklerinde öyle yazması normal

ve 775 için alınabilecek en iyi fp kartıdır p43-es3g
    bende kullanmıstım hiç bi sorunum olmadı e4400 2.0 ghz işlemcimi 3.20 de kullanıyordum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Outrage

anakart işlemci fazla güç çekmesin diye çarpanı ve voltajı düşürür sistem boştayken
    sistem özelliklerinde öyle yazması normal

ve 775 için alınabilecek en iyi fp kartıdır p43-es3g
    bende kullanmıstım hiç bi sorunum olmadı e4400 2.0 ghz işlemcimi 3.20 de kullanıyordum

fiyatı anladıkta performans değil kesinlikte
    2. el p45-x38-x48- çok daha iyidir
  • Arkadaşlar,

CPU frekansı ile ilgili sıkıntı cok da onemli değil. Güç tasarrufu nedeniyle yapılan bi uygulama imiş. sistem boşta iken çarpanı 6 yapıyor. pi testine soktum denemek için 2.4 e cıktı.

Ancak ethernet sorunu devam ediyor. İnternette araştırdım biraz ve böyle bir sorunla pek de karsılasan olmamıs. Donanımsal bir arıza gibi gözüküyor.

Halen çözmeye çalışıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Q6600 ve Asus P5K-SE ile overclock
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • code 10 driver calistirma hatasi. intel chipset suruculerini yuklemissen 64bit icin ethernetin sorun olmamasi lazim. gigabyte in sitesinden 64bit hem vista hemde win7 icin driver cekseydin birinden biri calisabilir
  • İstemeye istemeye bios update yapmak zorunda kaldım.

Son surum bios yuklediğimde (F13) sorun giderildi. Şuan makine stabil gözüküyor.

İlginize teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.