Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • x38 çipsetlilerde gerçekten bu anakart mükemmel; ama şu anda PCIe 2.0 uyumlu anakart henüz yok ortalıkta, bu sebepten bu lüks anakartları almanın alemi yok.

MSI P35 Platinum incelemesi var mı forumda?
  • Orkun,tebrik ederim öncelikle,çok güzel bir inceleme olmuş.

Bu kartı almayı düşünen arkadaşlara bulunmaz bir fırsat bu. Ben P35-dq6 (v1.0) kullanıyorum ve soğutucu bloklarının büyüklüğü nedeniyle intelin işlemci soğutucusu dışında takılabilecek ii bir soğutucu bulabilmek çok güç,şu an mini typhoon kullanıyorum. Onu da soğutucu bloklarının bir kısmını eğerek taktım,doğruyu söylemek gerekirse şimdiye kadar topladığım sistemlerin içinde,montaj aşamalarındaki beni en zorlayan kısım bu oldu,deneyecek arkadaşları şimdiden uyarırım( v1.1 de bu soğutucu bloğu sorunu yokmuş galiba ama türkiyede bu versiyon satılıyo mu onu bilmiyorum). İşte bu noktada x38 devreye giriyo ve küçültülmüş soğutucu bloklarıyla çok ii bir fırsat yaratıyo bence.Big typhoon takabilmişsin üstüne,başka bi arkadaş da zalman 9700 takmış, piyasada takılabilecek bir çok soğutucu rahatlıkla uyar bu anakarta diye düşünüyorum.Su soğutma da öyle,ben şu an bendeki p35 dq6 ya thermaltake soğutma kitlerinden bile takabileceğimden şüpheliyim.

X38 DQ6 Kelimenin tam anlamıyla dört dörtlük bir anakart. Stabil çalışıyo olması en güzel özelliği,özellikle de benim gibi 24 saat açık şekilde bilgisayarını kullanan insanların aradığı bir özellik. Usb ve ethernet girişleri artırılmış. ! ethernet 4 usb iken 2 ethernet 8 usb olmuş. bir diğer artısı ise arkasındaki crazy cool bloğu genişletilmiş,sanırım öndeki soğutucu bloklarını küçülttükleri için arkadakini genişletme çözümüne gitmişler-ki çok mantıklı olmuş.

Eksilerine gelince;Sata girişleri azaltılmış ve daha aşağı taşınmış.artık optik okuyucular da sata girişe geçtiği için sıkıntı yaratabilecek bir durum.Bir diğer eksi de,bi önceki versiyonunda olduğu gibi pci girişleriyle 2.ekran kartı girişi çok yakın,çift ekran kartı kullanmak isteyen kullanıcılar sıkıntı yaşayabilirler,pci girişlerinden birisini unutmak gerekiyo ve zaten anakartta 2 pci girişi bulunuyor.
    ah bi de x48 dq6 yı görebilme fırsatımız olsaydı bu şekilde

Gerçekten çok güzel bir inceleme olmuş tekrar belirtmek istedim,bu kartı almak isteyen arkadaşlar için oldukça güzel bir fırsat. Bakıp da beğenmeyecek yoktur herhalde,şu an sistem kuruyo olsaydım ve bütçem bu fiyat aralığındaki anakartlara elverecek durumda olsaydı hiç düşünmeden alacağım bir model olduğunu belirtmek isterim.

Şimdi beni gigabyte ın reklamcılığıyla suçlayacak insanlar olabilir,ama ben sadece bir ev kullanıcısıyım

Ellerine sağlık orkuncum,yeni incelemelerini bekliyoruz

• 450 Fsb İçin, 4.0 Ghz İçin Az Bir Skor Bence..

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi##
  • emrebulgur
    big typhoon anakart iyi vidalandığında ve iyi bağlantıdığın eğilme yapmıyor

Tellegen
    hocam bu anakart pciex 2.0 ve cf 16x 16x özellikli daha ne olsun

eSqUaLl
    dikkat ederseniz çarpanı 6 yaptım işlemci duvarına takılmasın diye ama belleklerim limitledi yani testler stok yapıldı ama hız aştırma testinde 450*6

neco37
    " ah bi de x48 dq6 yı görebilme fırsatımız olsaydı bu şekilde "
    teşekkürler neco kardeşim, belki serhat bey bu hafta içi sürpriz bir ekran kartı testi için kart ayarlıcak, bir bakarsın bir gün ##Gigabyte X48-DQ6 İncelemesi## başlığını açmışım
    bundan sonra testleri bekleyin derim....

• teşekkürler OErdem çok güzel bi inceleme olmuş anakart kararımı verdim elimde zalman cnps7000b var bu karta uyar heralde 775 lere uyuyor
  • rica ederim
    çok büyük ihtimalle uyacaktır...
  • selam,
    inceleme guzel olmus, elinize saglik.

bayramdan sonra bu karti almak istiyorum, everestte algilayicilar bolumunu acarak bir ss koyarsaniz sevinirim.

iyi bayramlar.
  • Güzel inceleme olmuş eline sağlık...

Anakartın max fsb'sini de denesen süper olurdu
  • Hocam bende bu anakartı düşünenlerdenim bugün NOCTUA NH-U12P cpu soğutucu siparişi verdim umarım DQ6 ile sorunsuz monte edilebiliyordur konu hakkında bilgi verebilirsenmiz memnun olurum
    Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa* -- 22 Aralık 2007; 21:45:38 >
  • edit:....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dephyr -- 22 Aralık 2007; 22:08:15 >
  • dogul
    hemen ekliyorum

Erdemliol
    deneyemedim belleklerim veritech
    ama tek bellek kullanarak denicem birazdan

Mustafa600
    büyük ihtimalle olur hocam...

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi##
  • İnceleme için teşekkürler eline sağlık OErdem hocam.

Umarım kart hakkettiği değeri bulur.Malum piyasada ne kartlar var.Ancak ben DFI veya abit almayı düşünüyorum.Artık riske giremem.Neyse güzel bir inceleme.
  • benimde bi sorum olcaktı TT bigtyphon un anakartla bağlantı yaptığımız resimdeki vidalarını nerden bulabiliriz acaba?
  • Conqueror_Pasha
    teşekkürler
    x38dq6 en iyi anakartlardan biri...

metinolampx
    vidalar tamamen big typhoon setinden gelen vidalar herşey orjinal yani
  • Bi inceleme de hic negatif yorum yoksa biton da tesekkur varsa kusura bakmayın ben yokum(;

Yaa adam niye vermesin kartı hazır reklamı olacak o da satacak yani oyle 2 saat tesekkur edilecek bir durum yok

Ayrıca X48 arefesinde neden bu kartı almalıyız konusuna bir acıklık getirmiyorsun kafalarda ki sorulara yanıt vermiyorsun

Bla bla bla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 23 Aralık 2007; 12:42:06 >
  • TrDr_22
    buyrun size açıklayayım gerçi sizin yaklaşımınız bunuda kaldırmaz ama...

geçen hafta sabah kalkıp bilgisayarımı açmaya çalıştığımda ups ve kaliteli bir psu olmasına rağmen xfx 650i ultra anakartım uçtu... servise gitti derken bayram sonrasına kaldı dediler...
    ondan yaklaşık iki hafta öncede hasarlı bir x38dq6 gelmiş serhat beye çalışmıyor demişler, test etmiş çalışmış ama emin olamamış...

sohbet arasında anakartımın durumunu öğrendi serhat bey ve hem siz test etmiş olursunuz çalışıp çalışmadığını hemde bilgisayarsız kalmazsınız diye anakartı bana verdi...
  • Hayır bi incelemenin amacı yoksa yani aldım inceledim hepsi O diyorsan lafım yok ama Bir amacı varsa nedir şimdi koşup 400ytl'e bunu mu almalıyız fiyat/performans dengesi nedir muadillerine ve cıkacaklara gore vs..??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 23 Aralık 2007; 13:18:01 >
  • TrDr_22
    umarım durumu anlamışsınızdır, ve ağır hitamlarınızdan ötürü sizden bir özür bekliyorum...

öteki duruma gelince farkında iseniz sistem tavsiyelerinde birçok insana sistem yazıyorum ve her anakartı alabilen insanlar var 50 dolar olsun 500 dolar olsun, yanındaki sıfırın önemi olmadan alanlar var...
    bütün inceleme için f/p ürünü demedim, en iyi anakartlardan birisidir dedim, hatta bana göre en iyisi...

x48 in getirdiği yenilikler arasında bana çok şahane birşeyler yazar mısınız?
    üstün hız aştırma kabiliyetinden başka...
    zaten ufak bir matematik işlemi ile 450 fsb * 9 ne kadar ediyorsa bu forumdaki çoğu kullanıcı için hayal günlük kullanma değerleridir ve zaten bu değere çıkmaz e6850 gibi uçuk işlemciler dışında çok ta kolay değildir...

16x16x cf bu anakartta var, pciex2.0 var... intel ile nvidianın anlaşması durumunda, sli desteği gelebilicek durumda...
    bir anakarttan daha ne bekliyorsunuz?

ama bir iki seneye zaten pciex3.0 çıkıcak isterseniz almayın x48 i de...

düzeltme: peki forumun amacı paylaşmak ise ben üstüme düşeni yaptım, yapıyorum, siz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OErdem -- 23 Aralık 2007; 13:21:09 >

• OERDEM kardeşim egitim durumunu bilmiyorum ama yazdıklarımda belirttigin tarzda bir itham yok benim ki sadece durum tesbiti..

Ben de elestirdim ne yani tesekkurleri cok rahat kabul ediyorsanız bu kadar minik elestiri de rahatsız etmesin artık(;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 23 Aralık 2007; 14:35:08 >
  • odtü jeoloji mühendisliği 4. sınıf öğrencisiyim...
    konuya bir yorumunuz yok ise tartışmayı burada keselim...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.