Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eline SAğlık Gerçekten Güzel Bir inceleme olmuş
    Açıkcası almaya karar verdiğim ve aldığım günden beri böyle bir inceleme düşünüyordum ama vakit darlığı insanı öldürüyor (g15 ve g9 başlıklarına dahi iki satır yazı yazamadım mahcubum )
    o bakımdan böyle bir inceleme yapmamış yazmamış kişiler bla bla bla larını kendilerine saklasınlar diyerek
    Ankartımın şu ana kadar ki gözüme çarpan tek eksisine değineyim Hoş beni pek ırgalamadı ama
    4 DIMM slot birden kullanacaksanız yani 4 X Ram Kullanacaksanız OC den uzak duracaksınız 800 MHz ram kullanacaksınız standart CL değerlerinde
    şuana kadar bir bioslada düzeltilmedi f7a var bazı yerlerde ama offical sürüm olmadı henüz

onun dışında kartın bir eksisi yok özellikle OErdem Testlere OC olayını katmadığı için konuşacak pek bir şeyde yok hata sevap açısından
    Ama işin içine OC girince bir kaç negatif ve bir kaçdan fazla pozitif şeyde söylenilebilir.

Tekrar Orkun KArdeşe Teşekür ederim Vakit ayırdığı için

• Benim merak ettiğim bir diğer şey ise ram lerimi aldım ben ve 1066 MHz hızında çalışabilen bir ram bu anakartla bu hızda rahatlıkla çalışabilirmi yani bunu sabitleyebilirmiyiz ?
  • Büyük ihtimal çalışır Mustafa
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mustafa600

Benim merak ettiğim bir diğer şey ise ram lerimi aldım ben ve 1066 MHz hızında çalışabilen bir ram bu anakartla bu hızda rahatlıkla çalışabilirmi yani bunu sabitleyebilirmiyiz ?

Çalışır Mustafa Çalışır
    4 tane ram almadıysan çalışır
    Benimde Merak Ettiğim bir şey var Mustafa

Bu anakartı Alana Kadar Daha kaç tane Soru soracaksın
    Yada gerçekten Alacakmısın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR

quote:

Benim merak ettiğim bir diğer şey ise ram lerimi aldım ben ve 1066 MHz hızında çalışabilen bir ram bu anakartla bu hızda rahatlıkla çalışabilirmi yani bunu sabitleyebilirmiyiz ?

Çalışır Mustafa Çalışır

evet alacağımda soru sormamdan özelliklede benim sormamdan rahatsızlıkmı duyuyorsun anlayamadım bu konuyu

• Güzel bir inceleme olmuş eline sağlık...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR

quote:

Çalışır Mustafa Çalışır

evet alacağımda soru sormamdan özelliklede benim sormamdan rahatsızlıkmı duyuyorsun anlayamadım bu konuyu

Yok niye Rahatsız Olayım
    Daha çok sorsan daha Çok öğrensen Daha iyi bir karar versen keşke
    yok devamlı bu konuda sorularına denk geliyorum x38 lerle alakalı sorularına

PM ile Başlayan arama çabaların sonuçlanmadı o bakımdan takıldım sana
    http://forum.donanimhaber.com/m_19340425/tm.htm
    Bu konuda da devam ediyordu sanırım

Neyse Yorum Yapmam Bundan Sonra Sıkmayız Canını

• Hayır ben birşeyler öğrenmeye çalışıyorum kötümü ediyorum iş olsun diye sormuyorum parçaların çoğunu aldım yada yolda bir tek işlemci anakart harddisk dvd-rw kaldı bu parçaları almadan önce hata yapmak istemiyorum o kadar
  • Bendede bu anakart var ama remlerin 800mhz oldugu halde 667 mhz görünüyor ne yapmalıyım everest programı bu şekilde gösteriyor nasıl düzeltecegim yada programı ciddiye almayımmı,gerçekte 800 de programmı 667 gösteriyor,

biosa gir düzelt deniyorda nasıl bu bakal git ekmak kadar koay degil arkadaşlar

biosa girdim buradada 667 667 görünüyordu

system memory multipler girdim burada
    2.00A
    2.50A
    3.00A
    4.00A
    2.00D
    2.66D
    2.00B
    2.40B
    3.20B
    2.66C
    3.33C

YAZIYOR NEYİ, DEGİŞTİRECECEGİM ACABA BURADA

bilgisayarımı yakmayayımda sonramemory freguence kısmındada 667 667 yazıyorburaya giripte 3.00 yapınca performace enhache (turbo)kısmındaşu yazı çıktı kırmızı olatrak aynıp sönerek:!!performance enhanced with ,,ne anlama geliyor yoksa yandınmı demek eski halinemi getireyim

ne olur 50 yere sorun diye benide azarlamayın babamdan habersiz bunları düzltmeye çalışıyorum sonra o kadar para verdi bu bilgisayara benim içinn oda üzülmesin akşama girip kucalıyor acaba bilgisayarın özellikleri dogrumu diye buna rastlamadı bunada rastalarsa bilgisayarı geri verir aldıgı yere beni kandırdınız diye,bilgisayarımm gitmesin diye ugraşıyorum

bana yardım

bu 800mhz remlerimi nasıl bilgisayarım 667 şeklinde tanımasını düzeltebilirim
    mhz

• e.b.a.i
    merhabalar, sorunuzu şimdi gördüm kusuruma bakmayın...
    şimdi işlemciniz demekki 333 fsb li yani 1333 lük modellerden...
    durum şu bilgisayarınız bu anakartla yanmaz yanlış yüklenirseniz bios otomatik olarak kendini değiştirir ve düzgün biosa geçer ve toplamda 4 adet bios mecvut bu anakartta...

333fsb li bir işlemciniz var ise 2.00 çarpanı ile bellekleriniz 667 de çalışır, 3 çarpanı ile 999 da çalışır yani sizin seçmeniz gereken 2.40...
    ama 2.4 ü seçmeden bellek ayarlama ekranında işlemciyi ve bellekleri default olarak ayalarsanız, işlemciniz ve bellekleriniz fabrika çıkış ayarları ne ise onunla çalışır

mkarakaya
    teşekkür ederim

Mustafa600
    üstadım alınmayınız, sadece şaka yaptık
    insanlarla ilgilenmicek olsak neden bu forumda olalım...

• orkun.
    e.b.a.i deki işlemci 333 değil.
    266.
    gözünden kaçmış herhalde...
    bellek ayarlama ekranı olayını anlıyamadım.
    bu anakartta farklı bi yermi var.bellek ayarlama diye...
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

e.b.a.i
    merhabalar, sorunuzu şimdi gördüm kusuruma bakmayın...
    şimdi işlemciniz demekki 333 fsb li yani 1333 lük modellerden...
    durum şu bilgisayarınız bu anakartla yanmaz yanlış yüklenirseniz bios otomatik olarak kendini değiştirir ve düzgün biosa geçer ve toplamda 4 adet bios mecvut bu anakartta...

333fsb li bir işlemciniz var ise 2.00 çarpanı ile bellekleriniz 667 de çalışır, 3 çarpanı ile 999 da çalışır yani sizin seçmeniz gereken 2.40...
    ama 2.4 ü seçmeden bellek ayarlama ekranında işlemciyi ve bellekleri default olarak ayalarsanız, işlemciniz ve bellekleriniz fabrika çıkış ayarları ne ise onunla çalışır

mkarakaya
    teşekkür ederim

Mustafa600
    üstadım alınmayınız, sadece şaka yaptık
    insanlarla ilgilenmicek olsak neden bu forumda olalım...

merhaba
    bilgisayarım şu

sistemim bu

ANAkart:
    GIGABYTE X38 DQ6 BEARLAKE ICH9R 2PCI-Ex16 FSB1600MHZ DDR2-1066 PCIE2.0 x16

İŞLEMCİ:gO revision.
    INTEL Q6600 QUAD CORE 2.4Ghz 8MbCache 1066Fsb 65nm(g0 revision olandan)

ekran KARTI:
    ASUS HD 3870 512MB 256BIT DDR3 2252MHZ

HARDİSK:
    ST3250410AS SEAGATE 250 GB SATA2 16MB CACHE (NCQ) HARDDISK

Ram:
    KINSTON DDR2 1GBX2 ADET 800MHZ HYPERX

Kasa:
    ASUS KASA TA 951 VE 700 WATT PSU EPSİLON

• metin abi
    işlemciyi bilmiyordum tamamen tahmin ettim...

eğer hız aştırma yapmak isterseniz diye işlemci fsbsini ayarlama yerinde yani m.i.t de belleklerin çarpanları ayarlanabiliyor mesela, 300fsb işlemci ise o yazılan çarpanlara göre belleklerin hızı belirleniyor...

e.b.a.i
    sorunuzu pm olarak cevapladım
    haber bekliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: TrDr_22

ODTU olsunda jeoloji olsun

Oncelikle Orkun kardesime tesekkur ederim bu guzel incelemesinden oturu... Genelde kasa modifikasyon, oyun, su sogutma ve sıcak fırsatlar bolumune takılırım Orkun ne yaptı diye bir bakayım dedim.Simdi Orkun o kadar ugrasmıs etmis Odtude okuyan bilir su donem finallere dogru gidiyoruz ve bende Orkunla aynı bolumdeyim 1 dersten kalmamız 1 yılımızın ucup gitmesine neden oluyor ders baglama olayları yuzunden Rusya, Dubai, Canada da bircok is elimizden ucup gidiyor. Ornek verirsek benim doneminimden 58 59 kisi girdik ve sadece 4 kisi mezun oldu ders baglama kriteleri yuzunden adam bu kadar zor bir ortamda kalkmıs bir gununu belkide 2 gununu ki cok degerlidir finaller oncesi bu is icin harcamıs begen-begenme once bir tesekkur et... Ayrıca TrDr_22 bu yukarıda yazdıgın seyin ne anlama geldigini bi acıklarsan sevinirim bende Odtu Jeoloji Muhendisliginde okuyorum, okulla bu isin ne ilgisi ne alakası var ayrıca Odtu olsun Jeoloji olsun ne demek ben babamdan oturu bu meslegi tercih ettim senin ne amacla bunu yazdıgını anlamadım senin dusuncende olan insanlar zaten bizim bolumde okuyamıyor belirli bir sure sonra bırakıyorlar bolumu eger inanmıyorsan git arastır ogren ama bir konu hakkında bilgin yoksa sus. Birde senin bolumun ne bende senin tercih ettigin bolum hakkında bir milyon tane sey soylerim ama egitim durumuna gore sen kimi neye gore degerlendiriyorsun bi anlat bakalım ya insanın kendi istedigi konuda gelisir ve bunun egitimle ilgisi alakası yoktur eskiden olsa dedigin dogru ama simdi internet denilen olay cıktıgından beri boyle bir sorun yok sınırsız dokuman ve paylasım var her yerde gerci Türkçe siteler hala bu konuda zayıf fakat senin begenmedigin Odtu en azından bize İngilizce egitimi de verdi bunuda gec Orkun kolej mezunudur burda kiminle ne yarıstırdıgını anlamadım... Orkun acık acık yazmıs X48 icin dusunduklerini her gun 10 15 kisi onu dinleyerek sistem alıyor ve emin ol bir sorun cıksaydı simdiye kadar 100 tane adamdan en az 10 tanesi buraya yazardı ve derdi ki Orkun bu isi bilmiyor ama ben daha o tarz bisey gormedim topik olmus 20 sayfa sen diyorsun ki x38 i kim alır alan alır parası olan alır parası olmayan almaz kafasında bekleme dusuncesi olan alır sudur budur bununla olayın ne ilgisi var sana bir soru sormus o zaman sende alırsın bi X38 bide X48 incelersin dersin ki 48 in soyle artıları var ayrıca madem Orkunun incelemelerini bu kadar takip ediyorsun sende zaman ayırda sende sistem tavsiyesi vermeye basla forum kazansın... Birde senin elestirini okudum demissinki hep olumlu mu olacak elestriler bende olumsuz elestiri yapacam imzanda da TARKAN denilen sarkıcıdan ki sen cok seviyorsun heralde "baskası olma kendin ol diye belirttigin" o buyuk ozlu sozu kullanmıssın burda amacın bu soze mi uymak yani MARJİNAL mi olmaya calısyorsun yoksa gercekten incelemelere yeni bir soluk mu getireceksin. Simdi sen bana diyeceksin ki sana ne oluyor 2 kisi konusuyoruz yada belki onun daha Argosunu kullanacaksın fakat Odtu Jeoloji demekle bizim butun bolumu hedef aldın ki bunun icinde bende varım bu yazdıklarıma ne olur TARKAN dan ozlu bir sozle cevap verme...

• ICH9R Raid için ayarlar eklendi
  • emegine saglık cok güzel bir calısma olmus
  • marksmanboys
    teşekkür ederim
  • orkun çok güzel bir çalışma olmuş, raid kurulumunu buraya eklemende benimde faydam oldu sanırım ilgin için teşekkürler bu arada 110mb olayını ben tekrardan bakıcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsen19 -- 26 Aralık 2007; 0:44:04 >
  • ahmetsen19
    evet fikir senin yardım isteğinle geldi aklıma
    rica ederim...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.