Şimdi Ara

##Gigabyte X38-DQ6 İncelemesi## (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
1
Favori
27.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadaşlar bu anakarttan almayı düşünüyorum ancak kafama birşey takıldı. Esata olayı anakarttan nasıl şekilde destekleniyor yani gördüğüm kadarı ile paketten iki tane pci slot çıkıyor bunları ne şekilde kullanabiliyoruz ?
    Bir de anakarttaki chipsetin markası nedir hiç bakan var mı ? silicon image olabilir mi ?
  • Mhzania
    esata, anakartın üzerindeki sata portlarından, arkaya veriliyor...

çipset markalarının ikiside intel kuzey de güney de
  • Eleştri mantıklı olmayınca ismi saldırı olur. Bir ürün tanıtılmış (sağolsun orkun kardeşim) eğer tanıtımda bir yanlış yönlendirme varsa onu eleştirirsiniz. Dersiniz ki : "böyle demişsin ama bu yanlış aslı şöyle... bak buda kaynağı.."
    Ama yok birisi birşey yapmış ve herkes takdir etmiş diye (olası kıçkanlık duygularıyla) eleştiri yapıyorsanız bu da özürü gerektirir.
  • Kim ne yazarsa yazsın, bu ürünü almak isteyen arkadaşlarımıza referans teşkil edecek güzel bir çalışma çıkmış ortaya. Sormam gereken birşey var bu arada, acaba E-Sata Başarımı hakkında ne söyleyebilirsiniz ürün ile ilgili. Ben 500 Gb lık WD Harici HDD kullnıyorum USB ve E-Sata desteği olduğu halde anakartımın Chipseti desteklemediği için E-Sata özelliğini kullanamıyorum şimdilik. Ürün ile ilgili E-Sata yorumlarınızı bekliyorum, cevaplar için şimdiden teşekkür ederim
  • Raid 0 ICH9R performans düşük gibi geldi sanırım disklerden kaynaklanıyor seagate ST3250410AS 250gb ile 150 ortalaması olan var testlerde....
  • raid 0 yapıcam sata girislerini mor slotlara mı yoksa sarı renkli olanamı takacam ?
  • Oncelikle ellerine saglik.
    Hocam 4gb ram'li bir sistem toplamak istiyorum bu board'i alirsam 4 tane ayri 1gb'lik rammi alsam yoksa 2 tane 2gb'lik ram mi alsan daha saglikli kullanirim.Birde bu x38 board'lar ram'ler konusunda kafami karistirdi 4gb lik bir sistem icin asus max. formulami yoksa bu board mu olmali.Ilginize cok tesekkurler kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: marksmanboys

raid 0 yapıcam sata girislerini mor slotlara mı yoksa sarı renkli olanamı takacam ?

sarı slotlar intelın morlar jmıcronun..Intel üstünde yapacağın raid başarımı daha yüksek olacakdır..

quote:

Oncelikle ellerine saglik.
    Hocam 4gb ram'li bir sistem toplamak istiyorum bu board'i alirsam 4 tane ayri 1gb'lik rammi alsam yoksa 2 tane 2gb'lik ram mi alsan daha saglikli kullanirim.Birde bu x38 board'lar ram'ler konusunda kafami karistirdi 4gb lik bir sistem icin asus max. formulami yoksa bu board mu olmali.Ilginize cok tesekkurler kolay gelsin.

2*2gb alman bios açısından daha mantıklı olur..şöyleki 4*1gb ile stabil şekili sadece f5h beta bios ile elde ettim..diğer bioslarda boot sorunları,cpunun defaulta dönmesi vs gibi sorunlar ortaya çıkdı bende..

Bir x38 dq6 kullanıcısı olarak tavsiyem 2*2gb alman..Ama uğraşırım ben, hemde daha ucuz olsun dıyorsan özellıklede oc yapmıcam dıyorsan 4*1de alabilrsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi {PeGaSuS} -- 27 Aralık 2007; 0:03:01 >

• kmp16
    en kısa zamanda denemeye çalışacağım

__sin__
    tamamen 620as 320gb lık seagate ler ile alakalı

marksmanboys
    sarıları kullanarak ich9r raid 0 yapın daha iyi başarım alırsınız

NasHiRa
    {PeGaSuS} hocama aynen katılıyorum ama ben stok bios ile de sorun yaşamadım
  • Eyvallah OErdem :)

Şimdi benim şöyle bir sorum var. x38 yeni aldım ve hemen Riad5 yaparak XP kurdum tabi gerekli ICH9R suruculeri kurarak. Diskler NCQ destekli 420AS lerden ben baştan biosda buradaki gibi Raid IDE seçeneği ile yaptım daha sonra NCQ desteğinin açılması için ACHI moda almam gerektiği yazıyodu sağda solda sonra bios dan ACHI moda aldım. Fakat bir türlü sürücülerde NCQ yu göremedim. Acaba NCQ aktif çalışıyormudur? Yardımcı olursanız sevirim
  • __sin__
    AHCI modu aktif edebilmek için raid gibi kurulum yapmanız gerekiyor gibi bir durum var xp de fakat genede ncq nun yüklemeden de aktif olduğunu öğrenmiştim, bunuda everest ile görebiliyorduk ama şu anda bulamıyorum (yeni kalktım sınava gidicem ve tek gözüm kapalı yazıyorum)
    ama eğer raid gibi kurmak isterseniz de sıkıntılı bir durum oluyor, sanki AHCI mı RAID mi gibi bir durum çıkıyor karşımıza...
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

__sin__
    AHCI modu aktif edebilmek için raid gibi kurulum yapmanız gerekiyor gibi bir durum var xp de fakat genede ncq nun yüklemeden de aktif olduğunu öğrenmiştim, bunuda everest ile görebiliyorduk ama şu anda bulamıyorum (yeni kalktım sınava gidicem ve tek gözüm kapalı yazıyorum)
    ama eğer raid gibi kurmak isterseniz de sıkıntılı bir durum oluyor, sanki AHCI mı RAID mi gibi bir durum çıkıyor karşımıza...

Saolasın
    Benim riad5 performansım ortalama saniyede 110 ile 130 mb okuma hızı bütün önbelleklemeler v.s açık halde. Fakat erişim hızları yüksek geldi 14 ms ile 24 ms arasında değişiyor? Mesela yanlış hatırlamıyorsam Raid0 NCQ destekli kuranlar var forumda, acaba raid5 de NCQ destekli olmuyor mu? Birde sonucta aynı anda kullanılamıyorsa tabi raid kullanmak daha mantıklı. Eğer aynı anda kullanılabiliyorsada sonradan NCQ yu aktif etmenin bir yoluda olmalı. Olmadı bir daha kuracaz sistemi artık

• orkun, burada da okuyorum sıkıntı var sanırım.... bende en son olarak SEAGATE 410 as modelinden 2 adet var raid 0 yaptım ilk olarak avarage read 110mb olarak belirdi, sonra jumpermi ne varmş onları söktüm şerit genişliğini 64 kb yaptım şimdiki sonuç max.138mb oldu burst tarzında grafiksel sonuç ise 355mb mi ne idi ama ben dh de ki forumlarda ortalama 155mb gibi bir değerden bahsedildiğini duydum benmi yanlı yapıyorm diyede düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum, ilk yaptıklarımda sata0 ve sata1 soketlerine .(sarı olanlarına) sonraki 138 mb aldığımdada sata2 ve sata3 soketlerine takdım hdd leri fakat bir türlü 155mb yi elde edemedim bnun sebebi ne olabilir acaba bu arad orkun, abi sana ben pm olarakta bu konuyu yazdım... saygılar....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetsen19 -- 27 Aralık 2007; 13:19:28 >
  • Sanırım NCQ destekli Riad 5 tecrubesi olan yok?
  • Arkadaşım paylaşım için teşekkürler eline emeğine sağlık bayağı yararlı oldu
  • __sin__
    raid yaptığımız zaman otomatik aktif olması lazım ama emin olamadım...

ahmetsen19
    şerit genişliği performansı etkiler pm olarak cevaplamıştım...

Albatros83
    rica ederim
  • Gerek Fotoğraflarla gerekse mm hesaplarla yapmış olduğun Hernekadarda Gigabyte"a bir antisempatim olsada X38-DQ6 İncelemen Gerçekten güzel yol gösterici olmuş çalışmalarının devamını dilerim Erdemcim
  • Arda
    teşekkür ederim üstadım
  • X38 dq6 da raid0 yaptıgınız zaman AHCI modu aktif edemiyorsunuz. Biostan ya raid olarak kullancaksınız sata diskleri yada AHCI modda kullancaksınız her ikisi aynı anda olmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sanyo

X38 dq6 da raid0 yaptıgınız zaman AHCI modu aktif edemiyorsunuz. Biostan ya raid olarak kullancaksınız sata diskleri yada AHCI modda kullancaksınız her ikisi aynı anda olmuyor.

Teşekkür ederim sanyo. Şu an raid 5 kullanıyorum performans fena değil ortalama erişim süresi 14 ms ve okuma hızıda 125 MB
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.