herkese günaydın arkadaşlar...sabahın 06:30 un ben hala uyumadım forum kardeşlerimGIGABYTE X58A-UD3R (rev 2.0) kullanıyorum.geçen gün coolermaster haf x aldım..pc yi ameliyat eldiveni ile haf x e boşalttım.ve bütün fanları anakartın sistem fan slotlarına bağladım.bios ve gigabyte in easy tune programında 2-3 gün evvel sistem fanı 3 gözükürken devir hızı da dahil şimdi ise sistem fanı gözükmüyor . bütün seçenekleri denedim belki fan bozuk dedim başka algılayıcısı çalışan bir fan taktım anakarta yine olmadı.sonra haf x in algılayıcısının bozuk olduğunu düşündüğüm fanı sistem fanı 1-2 ye bağladım fan gözüküyor yani hızı gözüküyor ama sistemm fanı 3 slotuna ne başka fan ne bu fan takınca fan kesinlikle gözükmüyor...bios zaten güncel biosu hem bios ayarlarından hem de arkadaki mavi ışığı yanan cmos clear ayarlarından sıfırladım ama nafile şimdi sevgili arkadaşlarım sorun kesinlikle fanla alakalı değil.ne yapmam gerekiyor sizce bana yardım edin lütfen bilgili üstadlardan yardım talep ediyorum.işin ilginç tarafı easy tune 6 programında sistem fanı 3 çok garip bi yerde sıcaklık olarak başlık altında toplanmıs aşağıdaki ekran resmine bakarsanız sevinirim.kısaca bütün fan slotlarını anakart görüyor ama 3 gün evvelsine kadar görünen sistem fanı 3 gözükmüyor.fan çalışıyor bu arada sistem fanı 3 te fan çalışıyor ama sistemde gözükmüyor maalesef hızı vs...bana yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim şu an saat 06:44 normalde 8-9 gibi uyanmam gerek ama gece saat 4 ten beri kafayı yemiş durumdayım...cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.
easy tune 6 sistem fanı 3 ü işlemci bölümünde gösteriyor normalde sol tarafta alta olması gerekiyor...
HWMonitor programıyla bakmayı dene olmadı FE biosu yükle
quote:
Orijinalden alıntı: byi
HWMonitor programıyla bakmayı dene olmadı FE biosu yükle
DOSTUM ilgin için teşekkür ediyorum ama nafile...sanırım anakartın sensör sorunu gibi bişeyi var :( resme bakarsan hala system 3 fanı nı görmüyor Fe bios var şu an bu arada geri döndüm.ne yapıcam bilmiyorum.servise yollasak kim bilir ne zamana gelir.
hmmm ilginç Teknik servisi ara tlf.dan yardımları dokunacakmı acaba? Servise giderse ne kadar kalır onuda sor olmadı; Eğer Fan çalışıyorsa ve kasanın içini serin tutuyorsa öyle kullan
quote:
hmmm ilginç Teknik servisi ara tlf.dan yardımları dokunacakmı acaba? Servise giderse ne kadar kalır onuda sor olmadı; Eğer Fan çalışıyorsa ve kasanın içini serin tutuyorsa öyle kullan
dostum öncelikle günaydın ve ilgin için teşekkür ediyorum.aynı anakartı kullanıyoruz.şu an fe ye geri döndüm.senden ricam olacak.1. si biosta PC HEALTH BÖLÜMÜNDE(SICAKLIK VE FAN DEVİRLERİNİN OLDUĞU AYAR) yani ana ekranda alt tarafta...oradan bakar mısın lütfen sistem fanı 3 var mı oranın fotosunu çekip buraya koyma şansın var mı?çünkü Antalya dan arkadaşla aynı yerlere bektık ne Easytune 6 da ne de biosta system fanı 3 yok aynı şey sende de varsa bence bu arıza değil.sadece yeni bios biraz olayı sapıttırıyor.2. dediğim gibi easy tune var sa sende onada bakar mısın buraya ss koyar mısın sana zahmet ...çok sevinirim
Günaydınlar, Şuan laptopdan giriyorum öğlen girip fotoları eklerim, easy tune ile de bakarım
quote:
Günaydınlar, Şuan laptopdan giriyorum öğlen girip fotoları eklerim, easy tune ile de bakarım
hay Allah razı olsun yüzbaşım sabırsızlıkla bekliyorum bu arada bence ff ve ff8 beta biosu kesinlikle yükleme haberin olsun...ben ettim sen etme bi de bişey deniycem şimdi üstad benim bios menusunde gezerken tuşları geç algılıyor pc yani sanki donuyor acaba klavye kablosuz di yemi öyle yapıyor bildiğin telefon gibi geç algılıyor çok basıyorum bu sefer 50 kere hareket ediyor imleç bir de kablolu klavye ile deneyeyim...bu arada klavye bluetooth olan varya logitech mx 5500 belki ondandır neyse üstad Allah razı olsun aynı anakartı kullanmamız büyük şans...teknik servis bişey bilmiyor bu arada donanımsal sorun var diyor bo boşuna güzelim kasayı bozdurcaklar bana daha yeni taşındım coolermaster haf x e.... çok teşekkür ediyorum
Hocam biraz araştırdam da bu anakartın üserinde 4 adet fan çıkışı var bunlar; 1- CPU fan 2- Power Fan 3- System Fan 1 4- System Fan 2
Sen ilk baktığında yanlış baktın galiba System Fan 3 diye başka da fan çıkış yok
Buda Anakar üzerindeki FAN'lar "Power Fan 2" yazıyor yanlış yazmışım "Power Fan" olacaktı
Bu istediğin Bios resmi
buda istediğin Easy Tune resmi
DOSTUM ilgin ve alakan için tekrar tekrar teşekkür ederim.ama bak şimdi belki kızıcan ama sana bi resimde bendensenin resimdeki anakartın revizyonu 1.0 bizim ki 2.0 şimdi alttaki resme dikkat et...eğer attığın bios resmi senın anakarta aitse sorun yok toplam ben ve sen dahil 3 kişide (rev 2.0) bu bios ekranı var şimdi alttaki resme dikkat et lütfen bu anakartta tabiki sistem fanı 3 var gözlerim rahatsızlanmadıysa öyle eğildim baktım şimdi kasaya bios ve easy tune görüntüleri de senınkı benımkı aynı...ne diycen şimdi