Arkadaşlar ne gereği varsa yeni aldığım Mac Book Air bilgisayarıma Paint .Net 'e benzer diye gittim Gimp kurdum. Hiç beğenmedim kaldırmak istiyorum ama kaldırılmıyor. Uygulamalara basılı tutunca Gimp üzerinde X simgesi çıkmıyor. Benim Bilgisayar OS X 10.8.2 işletim sistemine sahip
Link altında GIMP 2.8.2 for Mountain Lion versiyonu.
Birde acemi olduğum için soruyorum os x işletim sistemi Windows gibi program yükle kaldır yapınca şişiyor mu?
cope surukle birak sonrada copu bosalt
bazi programlar evet /Library/Application Support /Library/Preferences /Library/StartupItems
folderina uzantilarini ekleyebiliyor buda programi silsen bile yine arkaplanda calisiyor
Activity Monitor programini ac sildigin programin sistemde hicbir uzantisinin kalmadigina emin ol tamamdir
kurup kaldirdigin programlari bu sekilde takip edersen sisme, patlama gibi durumlar olmaz
appcleaner ismide ufak bir uygulama var, sileceğin uygulamayı üstüne bırakman yeterli. Uygulamaylan ilgili diskin neresinde ne varsa bulur yok eder.
quote:
Orijinalden alıntı: TheNida
cope surukle birak sonrada copu bosalt
bazi programlar evet /Library/Application Support /Library/Preferences /Library/StartupItems
folderina uzantilarini ekleyebiliyor buda programi silsen bile yine arkaplanda calisiyor
Activity Monitor programini ac sildigin programin sistemde hicbir uzantisinin kalmadigina emin ol tamamdir
kurup kaldirdigin programlari bu sekilde takip edersen sisme, patlama gibi durumlar olmaz
Bu bilgi çok faydalı oldu, teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: 2smoke
appcleaner ismide ufak bir uygulama var, sileceğin uygulamayı üstüne bırakman yeterli. Uygulamaylan ilgili diskin neresinde ne varsa bulur yok eder.
AppCleaner'i kurdum, güzel programmış.
Dock ta programın üstüne sağ tıkla options sonra show in finder türkçesi de seçenekler ve masaüstünde göster
Gelen yerden bir adım geri git. Sonra bulunan klasörü move to trash çöpe taşı.
Silinmiş olur. :) detaylı anlatım programı bulamazsın diye...
Diğer bir konu zaten mac programları .dmg uzantılı açtığınız zaman size programı sunuyor klasörde Aplications Data ya taşınır genelde masa üstünde de tutabilirsiniz.
Ama eğer onunu haricinde bir yere bir şey atacaksa sorar size zaten aratırsanız her şeyi bulursunuz, örnek microsft word bul sonra sil gitsin :)
quote:
Orijinalden alıntı: cray
Arkadaşlar ne gereği varsa yeni aldığım Mac Book Air bilgisayarıma Paint .Net 'e benzer diye gittim Gimp kurdum. Hiç beğenmedim kaldırmak istiyorum ama kaldırılmıyor. Uygulamalara basılı tutunca Gimp üzerinde X simgesi çıkmıyor. Benim Bilgisayar OS X 10.8.2 işletim sistemine sahip