Şimdi Ara

Girilen Tarih Yılın Kaçıncı Günü C++

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • S.aleyküm arkadaşlar. Baya uğraştım ama bu soruyu yapamadım..Yardımlarınızı bekliyorum...
    int YilinKacinciGunu(int,int,int) şeklinde prototife sahip bir fonksiyon tanımlıyoruz. Tabiki parametreler gün,ay,yıl olacak. ArtıkYıl hesabı için bool ArtikYilMi(int) şeklinde prototibe sahip bir alt fonskyon tanımlıyoruz.Son olarak yılın aylarının kaç günden oluştuğunu bünyesinde saklayan 12 elemanlı bir integer diziden faydalanıcaz.

Örneğin 1.1.2013 Yılın 1.günüdür.
    31.12.2013 Yılın 365. günüdür Şeklinde..

Sabah 9.30'dan beri uğraşıyorum.Biraz yol katettim.Özellikle fonksyonları tanımlama işini yaptım. Ama main içini doldurmada sıkıntı çekiyorum..
    Saat oldu 2 ama hala onu yapamadım... Yardım edebilecek veya soruyu yapabilecek varsa bu konuyu sürekli takip ediyorum..

• leap yillari hesaba katman onemli ise day/month/year formatinda aldik diyelim inputu

if (year%4 == 0 && !(year%100 == 0 && year%400 != 0)) 
    DaysPerMonth = {31, 29, 31, 30, 31, 30, 31, 31, 30, 31, 30, 31};
    else
    DaysPerMonth = {31, 28, 31, 30, 31, 30, 31, 31, 30, 31, 30, 31};

for (i=0; i<month - 1; i++)
    ndays += DaysPerMonth[i];

ndays += day;

dogru anladiysam ndays istedigin sonuc dondurur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hypersomniac -- 29 Mart 2013; 15:29:23 >
  • şöyle bişey yapılabilir.

tarihi girdin, 8 ay ın 15. günü gibi;
    şimdi ay değeri her arttığında o ayda kaç gün olduğunu üst üste toplayarak gitcek.
    yani 1. ayda 30 gün var:
    2. ayda 28 gün var.
    3. ayda 31 gün var.
    4. ayda 30 gün var. gibi burada her ay için bu günleri toplayarak gitcek.

sonra aradığımız ay 8 ise 7. ayıda toplayacak. sonra üstüne bizim gün parametresini topluyacak işte.

bu şekilde yapılabilir. ayrıca bu şubat 28 gün veya 27 gün falan bunları da ayrı bi şekilde kontrol ettirmek lazım.

genel mantığı bu . anlamadığın yeri mesajımı alıntılayarak sorabilirsin.
  • Arkadaşlar teşekkürler cevaplarınız için. Daha yeni olduğumuz için söylediklerinizin çoğunu öğrenmedik :) Ama bildiklerimle yapmayı başardım.Yinede teşekkürler. 6-7 saat çalıştıktan sonra anca oldu ama olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.