Şimdi Ara

GİRİŞ SEVİYE AVR SES SİSTEMLERİ TAVSİYE VE EKİPMANLARI (135. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.084
Cevap
87
Favori
151.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sony xd8505 tv ile pioneer vsx 430 avr'yi bir türlü arc hdmi port üzerinden bağlayamadım.

Tv'nin arc portu olarak gösterdiği hdmi 4 portu.Bununla arc uyumlu philips'in yüksek hızlı bir kablosunu kullanarak avr'ye bağlantı yaptığımda ses alamıyorum.(avr cihazın arc modunu on yaptım)

Bunun yerine hdmi 2 portuyla avr'yi birleştiriyorum ekstradan ses içinde optik kablo takıyorum.

Optik kablo olmadan sadece hdmi kablo ile hem ses hem görüntü alamıyormuyuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrecpt

Arkadaşlar sony xd8505 tv ile pioneer vsx 430 avr'yi bir türlü arc hdmi port üzerinden bağlayamadım.

Tv'nin arc portu olarak gösterdiği hdmi 4 portu.Bununla arc uyumlu philips'in yüksek hızlı bir kablosunu kullanarak avr'ye bağlantı yaptığımda ses alamıyorum.(avr cihazın arc modunu on yaptım)

Bunun yerine hdmi 2 portuyla avr'yi birleştiriyorum ekstradan ses içinde optik kablo takıyorum.

Optik kablo olmadan sadece hdmi kablo ile hem ses hem görüntü alamıyormuyuz ?

hdmi out kısmına takarsan alırsın
  • hdmi kablonun 1.4 arc destekli olması lazım
  • http://m.bimeks.com.tr/Urun/122740

Kablo bu arkadaşlar.Arc desteği olduğu yazıyo sitesimde.hdmi out ve tv nin arc portunu birleştiriyor.Fakat ses yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrecpt kullanıcısına yanıt
    bende de senin sistemin aynisi var tv lg 55eg920v...arc olan hdmi a bagladim avryi...tv ayarlarindan simplinki actim sonyde farkli bir ismi var onun herhalde... eslestirmeyle alakali o da..tv ses ayarlarindan ses cikisini hdmi arc sectim...benim de basta calismamisti ama avrnin ayarlarina da bir bakmalisin kumandada audio parameter yazan tusa bas yukari asagi inerek oradaki butun ayarlari zaten yap da asil onemli olan hdmi thru diye bir ayar var onu degistir hdmi amp yap

• Teşekkürler deniycem

• Arkadaşlar selam,

5 yıldır kullanmakta olduğum Z5500'ü elden çıkarıp Hi-fi olayına başlangıç yapma niyetim var. Bir süredir forumları okuyup araştırıyorum. Geldiğim noktada, aşağıdaki donanımlar öne çıkıyor.

Bütçem 5 Bin TL civarında. Oda 25 m2, apartman dairesi. Şimdilik sub düşünmüyorum. Film konusunda çok detay aramıyorum, izlensin yeter. Önceliğim olan müzikte ise sese fazla abanmadan temiz dinleti sağlayacak bir arayıştayım. İki kule ve diğer ses ve görüntü cihazlarımı da (bd player, media player, uydu alıcı) bağlamak için bir AVR planlıyorum. AVR network bağlantılı olsun, Spotify v.b. kaynaklara erişebilsin istiyorum. Hifi olayında seçenekler bütçeyle orantılı olarak adeta derya-deniz. Bütçeme göre aşağıdaki bileşenlerden özellikle düşük ses seviyesinde müzik kalitesinde öne çıkabilecek hangi kombinasyonu önerirsiniz ? Seçenekleri azaltıp, mümkün olursa dinleyerek karar vereceğim.

AVR:
    Pioneer VSX930-K
    Denon x2100
    Yamaha Vx-R479

KULE:
    Polk TSI-300 veya TSI-400
    Heco Victa 502 veya 702
    Magnat Supreme 802 veya 1002
    Dali Zensor 5 veya 7

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmatli -- 20 Eylül 2016; 17:26:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: gmatli

Arkadaşlar selam,

5 yıldır kullanmakta olduğum Z5500'ü elden çıkarıp Hi-fi olayına başlangıç yapma niyetim var. Bir süredir forumları okuyup araştırıyorum. Geldiğim noktada, aşağıdaki donanımlar öne çıkıyor.

Bütçem 5 Bin TL civarında. Oda 25 m2, apartman dairesi. Şimdilik sub düşünmüyorum. Film konusunda çok detay aramıyorum, izlensin yeter. Önceliğim olan müzikte ise sese fazla abanmadan temiz dinleti sağlayacak bir arayıştayım. İki kule ve diğer ses ve görüntü cihazlarımı da (bd player, media player, uydu alıcı) bağlamak için bir AVR planlıyorum. AVR network bağlantılı olsun, Spotify v.b. kaynaklara erişebilsin istiyorum. Hifi olayında seçenekler bütçeyle orantılı olarak adeta derya-deniz. Bütçeme göre aşağıdaki bileşenlerden özellikle düşük ses seviyesinde müzik kalitesinde öne çıkabilecek hangi kombinasyonu önerirsiniz ? Seçenekleri azaltıp, mümkün olursa dinleyerek karar vereceğim.

AVR:
    Pioneer VSX930-K
    Denon x2100
    Yamaha Vx-R479

KULE:
    Polk TSI-300 veya TSI-400
    Heco Victa 502 veya 702
    Magnat Supreme 802 veya 1002
    Dali Zensor 5 veya 7

Teşekkürler.

Yazında bahsi geçen Polk TSİ 400 ve Yamaha 479 İyi kombin olur bence. Agresif Yamaha sinema için iyidir diye düşünmekteyim. Hayırlısı olsun.

• S.Belafonte, paylaşımın için teşekkürler.

Bu arada sağolsun Bloody Mary arkadaşımız müzik>sinema önceliği ile ilgili fikirlerini ve tecrübesini paylaştı. Ben de müzik önceliğimden hareketle biraz araştırınca AVR yerine entegre anfi + 2.0 tarafına dönüş yaptım.

Henüz dinleme imkanı bulamadım ama, 2.0 için kağıt üzerinde Polk 400 veya Heco 702'e yakın gibiyim. Amfi için de ilk bakışta Yamaha'nın R-N500'ü ilgimi çekti. İncelemelerde güzel yorumlar ve puanlar almış. Yamaha bu iki kule hoparlörü rahat sürer gibi düşünüyorum.

Araştırmaya devam :)

Önerilere açığım

Edit: Yamaha model kodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmatli -- 22 Eylül 2016; 17:05:20 >
  • gmatli G kullanıcısına yanıt
    Şimdiden hayırlı olsun. Polk'un diğerlerinden farkı ipek polimer konilere sahip olmasıdır. Alüminyum konilere göre daha bir üstün gelir benim kulağıma.

Ben zamanında Polk'un paket hoparlörü TL 1600 leri kullanmıştım. O neydi öyle :)
    Polkçuyum anlayacağın..
  • Arkdaşlar pioneer 430 vsx film izlerken hangi modda kullanılmalı?

• emrecpt kullanıcısına yanıt
    Hiçbir moda almanıza gerek yok,Film hangi kodla kodlanmışsa zaten direk Avr o moda geçer,film Dolby ise Dolby,dts ise dts e kendisi geçer zaten sizin birşey yapmanıza gerek yok.

• teşekkürler
  • Arkadaşlar düşünen olursa kullanmakta olduğum Onkyo TX-NR626 model avr mi satıyorum. 1400 tl.

http://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-onkyo-tx-nr626-kisa-sure-icin-1450-tl-300053129/detay

• Merhabalar. Dikmen Müzik te Yamaha RX-V 479 ile NS-P20 hoparlor takımı 1600 TL ye satılıyor suanda. Bu fiyata tavsiye edermisiniz? İlk kez AVR dünyasına adım atacak birisi için nasıldır bu ürünler. Hoparlörler küçük gibi geldi, 30 m² salonumda yeterli ses verirmi? Elimde Harman Kardonun HKTS 35 hoparlörleri mevcut, daha önce kullanmadım, hangisini tavsiye edersiniz kullanım açısından? Birde böyle set yerine yine aynı yerde Yamahanın daha eski serisi RX-V 477 modeli (Bloetooth yok, HDPC 2.2 yok) var 1000 liraya geliyor, direk onumu alsam Harman Kardonla kullanmak için? Deneyimli üstatlardan tavsiye ve yorum bekliyorum acil olarak? Teşekkürler.
  • harman avr 151 ve pioneer vsx 323 arasında kaldım. amplifikatör olarak sizce hangisi daha iyidir?
  • ali_ankara A kullanıcısına yanıt
    Yamaha RX-V379 model amfisi hdmi 2.2, 4K60p, Bluetooth, spotify gibi özellikleriyle küçük odası olan ve ultra arayışlarda olmayan kullanıcılar için gerçekten de tatmin edici bir kombinsyon.https://www.youtube.com/watch?v=oGoT2k--Y7o videosundaki odanın büyüklüğü bunun için yeterli bir fikir verecektir zannımca. Tek sorunun kişinin umduğu ses rengini bulup bulamaması. Onu da bu ürünü almayı isteyen kullanıcılar düşünsün artık.
  • ozgrozt kullanıcısına yanıt
    Turkiyeye gelmis olan 4920 modelinde rxv 479 amfi ile hoparlorde p20 yazmisim ama p 40 geliyomus, yani bi ust serisi. 2920 serisi takimda ise rxv 379 ile p20 hoparlor geliyo. Banada guzel ve yeterli geldi. Sanirim siparis verecegim.

• ali_ankara A kullanıcısına yanıt
    e o zaman daha da iyi işte. Bence alınabilir. Parasını hak eden bir kombinasyon
  • 
Sayfa: önceki 133134135136137
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.