İkinci el sitesindeki sıfır Canton Movie 125 MX'i aldım arkadaşlar. Karar vermeme yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.
hayırlı ugurlu olsun.inşallah güzel günlerde kullanırsınız.
sarpcore
kullanıcısına yanıt
Çok teşekkür ederim.
AVR'yi de temin ettikten sonra hoparlör kablosu arayışına geçeceğim. Şimdiye kadar kullandığım kablolar; önler ve center için zamanında Technics kulelerle birlikte gelen kablo, surroundlarda ise no name sıradan kablo idi.
quote:
Orijinalden alıntı: hyperborea61
Çok teşekkür ederim.
AVR'yi de temin ettikten sonra hoparlör kablosu arayışına geçeceğim. Şimdiye kadar kullandığım kablolar; önler ve center için zamanında Technics kulelerle birlikte gelen kablo, surroundlarda ise no name sıradan kablo idi.
front ve center için benim kabloları kaçırma derim arkalar içinde media markt satılan hama 2.5 kablolar var işinize yarar bir bakın isterseniz
tema59T
kullanıcısına yanıt
Hocam önceliğim AVR'yi almak. Kablo işine sonra sıra gelecek. Şu an başka masraflarım da olduğu için ev sinemasına fazla bütçe ayıramıyorum. Belki bir süre mevcut kabloları kullanacağım. Yine de sağol.
Selamlar,
Stereo konusunda sorum olmuştu fakat kısmen cevap alabildim. Aslında amacım daha çok müzik dinlemek fakat stereo amfileri araştırdığımda bağlantı seçenekleri beni tatmin etmiyor. Wifi spotify ps4 ile bağlantı vs gibi seçenekler ön planda olunca otomatikmen AV reciever seçmem gerekiyor sanırm. Stereo performansı iyi olan 1000 Dolar altı cihaz önerilerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: sarpcore
quote:
Orijinalden alıntı: akemals42
quote:
quote:
quote:
quote:
merhaba tüm arkadaşlara.. ikinci el harman kardon avr 170 almayı düşünüyorum. tavsiyesi ve bilgisi olan var mı ?
fiyatı ne sen ne kadarlık butcen var ve ne istiyorsun avr de özellik olarak?
Çok ses değil de Kaliteli ses istiyorum.
Avr 170 e ilaveten harman kardon 5+1 hoporlerü vardı.
Tüm cihazların hdmi çıkışlı onları anfiye bağlayıp, tüm aktarmaları Anfiden yapmak istiyorum.
bu avr birde yanında 5+1 hop takımı veriyor 900 tl dogruysa eger al zaten ne düşünüyon.900 tl bir sey bulamazsın kaliteli ses hiç bulamazsın. ama yanlışlık olmasın burada.
sıfır değil ikinci el garantisi de yok..
yalnız benim tv ünitesinde koyacağım yer maksimum 16 cm bu avr 170 ise 16.5 cm o yüzden vazgeçtim. şimdi ki hedefim avr 151s ile hkts5 araştırmak. elinde olan varsa makul fiyatlı..
akemals42
kullanıcısına yanıt
Marantz yada Pioneer'ın slim line diye geçen AVR'lerine bakabilirsiniz. Bunlar sizin tv ünitesine de daha rahat sığacaktır.
Misal üstteki Marantz 1506 TR'ye teslim edilmiyor diyor fakat son sayfaya geldiğinizde gönderi seçeneği çıkıyor. Ve de ithalat ücreti de baya fazla çıkıyor. Muhtemelen gümrük işlemleri bittiğinde bir 50 € kadar daha geri ödeme alırsınız. Yani tahminim size toplamda 1500 TL civarına denk gelir.
Richter
kullanıcısına yanıt
Stereo network receiver modellerine bakabilirsiniz. TV'de de optik çıkış varsa ps4 ve diğer kaynakları tv'ye hdmi ile bağlayıp TV'ye bağlı tüm cihazların sesini optik ile amfiye aktarırsınız. Bu sayede birçok AVR'ye göre çok daha iyi bir stereo performans alırsınız.
Misal Yamaha'da bu tarz amfiler R-N (receiver network) koduyla geçer. Alttakiler gibi.
Misal üstteki Marantz 1506 TR'ye teslim edilmiyor diyor fakat son sayfaya geldiğinizde gönderi seçeneği çıkıyor. Ve de ithalat ücreti de baya fazla çıkıyor. Muhtemelen gümrük işlemleri bittiğinde bir 50 € kadar daha geri ödeme alırsınız. Yani tahminim size toplamda 1500 TL civarına denk gelir.
bu sadece anfi galiba.. hoporler seti de lazım. 1500 lira bu 1000 lira da hoporler tutsa 2500 i bulur.
geçen gün mediamarkt da avr 151 ile 5+1 hoporler setini gördüm 1799tl ye geliyordu. harman kardon du şekli şemalı da hoşuma gitti kalitesi de iyi diye düşünüyorum. tabi siz üstatlara danışmak lazım..
akemals42
kullanıcısına yanıt
Size örneğini verdiğim Marantz çok daha güncel ve 4K 60hz destekli bir AVR. Eğer 4K bir TV varsa yada yakın zamanda almayı düşünüyorsanız sizin için çok daha mantıklı bir çözüm olur. Ayrıca ön kanallar için de pre out çıkışı olduğu için daha sonra sisteme bir stereo amfi eklemeyi düşünürseniz sizin için büyük kolaylık olur.
AVR'yi amazon üzerinden alıp hoparlör takımını da yukarıda hyperborea61 nickli arkadaşın aldığı gibi 2.el bir set ile tamamlayabilirsiniz. Bu hali ile 2500'den de ucuza gelir.
quote:
Orijinalden alıntı: turuncu55
Size örneğini verdiğim Marantz çok daha güncel ve 4K 60hz destekli bir AVR. Eğer 4K bir TV varsa yada yakın zamanda almayı düşünüyorsanız sizin için çok daha mantıklı bir çözüm olur. Ayrıca ön kanallar için de pre out çıkışı olduğu için daha sonra sisteme bir stereo amfi eklemeyi düşünürseniz sizin için büyük kolaylık olur.
AVR'yi amazon üzerinden alıp hoparlör takımını da yukarıda hyperborea61 nickli arkadaşın aldığı gibi 2.el bir set ile tamamlayabilirsiniz. Bu hali ile 2500'den de ucuza gelir.
4k tv almam muhtemel ama bunların onunla uyumu nasıl oluyor ?. dediğiniz gibi de düşünülebilir ileriye dönük.
soundbar düşünüyordum 5+1 e geçtim oradan da anfili sisteme bakalım sonumuz ne olacak :)
turuncu55
kullanıcısına yanıt
Öncelikle hızlı cevap için teşekkür ederim.
Evet tv de optik var ps4slim var onda yok hdmi arc ile Tv'ye bağlanıp ordan optik çıkılabilir sanırım. Öncelikle bahsettiğiniz amfileri inceleyeceğim. Diğer konu hoparlör seçimi. İkinci elde dali, marantz, jbl kuleler görüyorum temiz acaba bunlar stereo bir amfiye ne kadar uyumlu veya hoparlör seçimimde neye dikkat etmem gerekli?
akemals42
kullanıcısına yanıt
4k TV alacaksanız aldığınız AVR'nin mutlaka 4K 60hz destekli olduğundan emin olun. Çünkü bir film seyrederken oynatıcıyı, sesleri aktarmak için önce AVR'ye hdmi ile bağlamanız sonra da AVR'nin hdmi çıkışından TV'ye bağlantı yapmanız gerekiyor.
Bu durumda 4K 60hz akıcı görüntülere sahip bir bluray film seyrederken AVR 4K 60 hz destekli olmazsa görüntüyü kötüleştirip TV'ye öyle aktarır yada hiç aktarmayabilir. Bu sebeple 4K TV yatırımı gibi bir plan varsa AVR'yi de buna uygun almanız sizin faydanıza olur.
Richter
kullanıcısına yanıt
Açıkçası amfi hoparlör uyumu konusu çok muammalı bir durum. Çünkü benim beğendiğim ses tonunu siz beğenmeyebilirsiniz yada tam tersi. Ve de dinlenecek müzik türlerine göre de hoparlör amfi seçimi yapılabilir.
Misal ben daha çok jazz, blues ve rock türlerini dinliyorum. Ama serde rockçılık olduğu için dinlediğim caz ve blues müzikler de klasik değil de daha dinamik ve hareketli müzikler. Misal bendeki Marantz pm6005 ve Heco hoparlör ikilisi sakin ve vokal ağırlıklı müziklerde gayet başarılı iken rock ve benzerlerinde o dinamizmi veremiyor gibi ve sanki biraz tiz çalıyor gibi. Fakat son dönemde dinlediğim tüm cihazlar aynı şekilde bana parlak (tiz) çalıyor gibi geliyor. Yani bu benim kendime has bir hassasiyetim olabilir. Ama sizde aynı rahatsızlığı yaratmayabilir de.
O yüzden hangi tarz müzikler dinliyorsanız ona göre hangi markalar öneriliyor onlara bakabilirsiniz. Ona göre kendinize bir yol haritası belirleyin derim.
Bir de sistemi kullanacağınız odanın büyüklüğü de önemli. Eğer oda 25-30m2'nin üzerinde değilse kule tercih etmeyin yada dinleme mesafeniz min 4mt değilse kule hoparlör tercih etmeyin. Küçük odalarda raf tipi yada daha küçük ebatlı kuleler daha iyi sonuç verecektir. Misal benim kuleler bu yeni evde sanki fazla oldu gibi şu an raf tipi ile nasıl oluyor diye kuleleri kenarı çektim ve raf tiplerini önde kullanıyorum. Çünkü dinleme mesafem 3mt civarında.
turuncu55
kullanıcısına yanıt
Aslında evet tarza uygun seçim yapmak lazım. Fakat bu konuda kaynak site arayışındayım pek karşıma çıkmadı...
Biraz önce pm6006 inceliyordum benim istediğim özelliklere sahip olabilmesi için bir de yanına na6005 ekliyorsunuz bir anda fiyat 1500 dolarlara geliyor. Yamaha gibi AIO bir cihaz bulmak lazım.
Salonum aslında çok büyük değil 21 m2 ve dinleme mesafem de 4m değil. Zaten çoğunlukla dikey olarak karşısında bulunamıyorum hoparlörlerin öyle bir sıkıntı da var. Daha ufak hoparlörleri de araştırmaya başlayayım öyleyse...