Şimdi Ara

Gitar/Nota Bilen Yardım Etsin Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anahtarlar konusunda takıldım.Malumuuz portre'de üç tane anahtar var fa,sol,do..

Tablatürde;
    0--1----- (si,do)
    0--2----- (sol,la)
    0--2--3-- (Re,mi,fa)
    --3------- (Do)
    -----------

Şimdi bana öğretilen nota bilgisi bu şekildeydi.Sanırım bu sol anahtarı oluyor.Şimdi fa anahtarına geçtim.Bu sefer nota yerleri değişiyor.Örneğin yukarıda la'ya tekabül eden yere do geliyor.Fakat aralıklar çerçevesinden ele alacak olursak bu şekilde bazı yanlışlıklar oluyor.Örn; Si ve Do arasında 1/2(yarım)perde olması lazım ama 1 tane bemol çıkıyor.yani tam ses oluyor.

Birisi bana şu anahtar/açkı konusunu anlatıp bilgilendirebilir mi?

• Gitar çalarken Fa anahtarına ihtiyacınız yok, Fa anahtarı farklı enstrümanlara ait dizilimlerdir, zaten tabların anahtar dizilimi yoktur, yani yukarıdaki şekliyle gördüğünüz her tabı aynen gördüğünüz şekilde çalacaksınız ve anahtarı değişik diye de bastığınız nota değişmez, tellerin her perdesi her zaman aynı notayı verecektir, ancak Fa anahtarı ile yazılmış bir notayı okurken bu dönüşümü kafanızda yapıp gitarı ona göre çalmanız gerekebilir.. Kısacası o konuya pek girip kafanızı karıştırmanıza pek gerek yok..
  • teşekkür ettim.Aslında kafama estiği için öğrenmek istemedim.Solfej kitabından çalışıyorum.Şu anda kitabı bitirmek üzereyim ama son konularda fa anahtarı çıktı karşıma.kafam karıştı.
    quote:

Orjinalden alıntı: bynedim

Gitar çalarken Fa anahtarına ihtiyacınız yok, Fa anahtarı farklı enstrümanlara ait dizilimlerdir, zaten tabların anahtar dizilimi yoktur, yani yukarıdaki şekliyle gördüğünüz her tabı aynen gördüğünüz şekilde çalacaksınız ve anahtarı değişik diye de bastığınız nota değişmez, tellerin her perdesi her zaman aynı notayı verecektir, ancak Fa anahtarı ile yazılmış bir notayı okurken bu dönüşümü kafanızda yapıp gitarı ona göre çalmanız gerekebilir.. Kısacası o konuya pek girip kafanızı karıştırmanıza pek gerek yok..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.