Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CyBeRBoY
    Peki sahip olduğum o sete rağmen gerçekten iyi tonlar alabilir miyim? Amfinin distortionını, efektlerini kullanmayıp pedal alıp onu kullanmama değer mi yani gerçek anlamda? Pedal olarak da Electro harmonix metal muff - MXR Full Bore Metal'i önerdiniz, bunların tonlarını bi karşılaştırırım bulabilirsem youtubeda filan.. Onun dışında bi öneriniz var mı ya da kesinlikle şunu al dediğiniz?

Hocam gidip deneyin öyle karar verin. Yanlız cube analog pedal ile ne kadar verim verir, tartışılır.
  • merhaba arkadaslar su an yurt disindayim kuzenimin bir gitari var daha ona sormadim ama almayi planliyorum ondan b.c.richhttp://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6850&gid=243 gitari ama cope atilmis kullanmiyormus adam sanirim neyse gitari bir yere baglama imkanim olmadi ama pc den ses alamadim gerci fransizca oldugundan ayarlayamadim gibi geliyor ama jack girisi gevsek siktim yine gevsek kaliyor birde ton dugmesi mefta gibi yani donup duruyor hafifte hasarli kabul ederse ben ona 50 euroya alacagim bu gitari sizce deger mi masrafi bana ne kadar olur sap ayari felan bu saydigim problemlerle herkese simdiden tesekkurler

• fx boxı olaya katamadım bi türlü. indirdim kurdum preset açıyorum ama efekti vermiyor. setuptan asio4all seçtim, diğerini seçtim falan olmuyor. nerde yanlış yapıyorum sizce=?

edt: ilaçlı guitar rig varsa pm beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.M -- 5 Temmuz 2010; 23:29:50 >
  • klasik gitardan elektroya geçerken ders lazım mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: May Day

klasik gitardan elektroya geçerken ders lazım mı?

Lazım. Çok farklı şeyler ikisi
  • hiç ders almadan müzisyen olan bir dolu insan var olay kurs değil çalışmaktan geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radical -- 8 Temmuz 2010; 23:14:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cezager

merhaba arkadaslar su an yurt disindayim kuzenimin bir gitari var daha ona sormadim ama almayi planliyorum ondan b.c.richhttp://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=6850&gid=243 gitari ama cope atilmis kullanmiyormus adam sanirim neyse gitari bir yere baglama imkanim olmadi ama pc den ses alamadim gerci fransizca oldugundan ayarlayamadim gibi geliyor ama jack girisi gevsek siktim yine gevsek kaliyor birde ton dugmesi mefta gibi yani donup duruyor hafifte hasarli kabul ederse ben ona 50 euroya alacagim bu gitari sizce deger mi masrafi bana ne kadar olur sap ayari felan bu saydigim problemlerle herkese simdiden tesekkurler

o gitar bildiğin odunn ama o paraya zaten odundan başka bişe olmaz al gitsin.

• elektro netten videolarla öğrenilir mi?
  • beyler chris broderickin okuduğu okuldan mevzun bi hoca buldum, merak eden pmlesin. reklam yapmak istemiyorum
  • quote:

elektro netten videolarla öğrenilir mi?

Öğrenirsin fakat tek farkı, sana yanlış yaptığını söyleyecek doğrusunu gösterecek insan olmaz.

@radical Evet var da onlar hayatlarını müziğe adamış insanlar çoğunlukla
  • bilgiler için çok teşekkür. çalan çok arkadaşım var. başlarsam onlardan da ciddi yardım alabileceğimi düşünüyorum.
  • quote:

bilgiler için çok teşekkür. çalan çok arkadaşım var. başlarsam onlardan da ciddi yardım alabileceğimi düşünüyorum.

Önemli değil Evet öyle de yapabilirsin
  • MİLLET SELAM LAG ARKANE GLA A200 ALMAYA KARAR VERDİM ARAŞTIRDIM TALAN ETTİM İSTİKLAL TÜNELİ EN BAŞTA ZUHAL MÜZİĞİ TABİ İNTERNETİN ALTINI ÜSTÜNE GETİRDİM ALETİ ALABİLECEĞİM BİR DÜKKAN BULAMADIM EN KISA SÜREDE SONUCA ULAŞMAM LAZIM SİZDE KONUŞUN ÇÖZELİM BİRLİKTE.

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU]
  • o paraya ikinci el rg 1570 filan al hiç değilse satarken zarar etmezsin.
  • Lag ne ilk kez duyuyorum Dene de bir yorum yap bize
  • iyigeceler arkdslar
    ELEKTRO GİTARDA RİTM Mİ SOLO MU OGRENEYİM TAVSİYELER
    bi aydır kendı kendıme ve abimin yardımlarıyla biraz elektro gitar ogrenmeye calısıyorum pedal amfi falan aletlerimiz war.
    nota ogrenmedim şu an gördügüm tab ı biraz calısarak çalabiliyorum solo yani.ritmden de Am em dm c g boyle dort beş tane biliyorum

sadece solo ogrensem ritme hic dokunmasam iyi olur mu ilerde oyle unide grup kurarken falan işe yarar mı yoksa illa yanında ritm de mi ogrenmem gerekir biraz fikir verirsenız sevinirm
    genel olarak metal calmak ıstıyorum ama bazı grupların da sarkılarını ogrenmek ısterım nirvana duman vs
  • quote:

Orijinalden alıntı: IuFuKI

iyigeceler arkdslar
    bi aydır kendı kendıme ve abimin yardımlarıyla biraz elektro gitar ogrenmeye calısıyorum pedal amfi falan aletlerimiz war.
    nota ogrenmedim şu an gördügüm tab ı biraz calısarak çalabiliyorum solo yani.ritmden de Am em dm c g boyle dort beş tane biliyorum

sadece solo ogrensem ritme hic dokunmasam iyi olur mu ilerde oyle unide grup kurarken falan işe yarar mı yoksa illa yanında ritm de mi ogrenmem gerekir biraz fikir verirsenız sevinirm
    genel olarak metal calmak ıstıyorum ama bazı grupların da sarkılarını ogrenmek ısterım nirvana duman vs

Bi kere gitar öğreniceksen için Nirvana, Duman falan çalmayacaksın onlar senin gelişmeni yavaşlatır Ayrıca elektro gitarda Am Dm falan çok önemli değil, onlar daha çok klasik gitar ya da pop şarkıları için gerekli. Sen ilk nota öğren. Bir enstürman çalmak kadar onu tanımak da önemlidir. Yoksa akor falan da yapamazsın. Dediğin Am falan da notalara göre adlandırılır. A mesela La notasıdır. B si C do öyle öyle G de biter o ise Sol notasıdır. Am dersen La Minor olur o sonundaki M harfi onu simgeliyor. Unutma müzik bilgin ön planda olmalı. O olunca enstürmanı daha rahat anlar ve daha kolay öğrenirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ORKKK

quote:

Orijinalden alıntı: IuFuKI

iyigeceler arkdslar

Bi kere gitar öğreniceksen için Nirvana, Duman falan çalmayacaksın onlar senin gelişmeni yavaşlatır Ayrıca elektro gitarda Am Dm falan çok önemli değil, onlar daha çok klasik gitar ya da pop şarkıları için gerekli. Sen ilk nota öğren. Bir enstürman çalmak kadar onu tanımak da önemlidir. Yoksa akor falan da yapamazsın. Dediğin Am falan da notalara göre adlandırılır. A mesela La notasıdır. B si C do öyle öyle G de biter o ise Sol notasıdır. Am dersen La Minor olur o sonundaki M harfi onu simgeliyor. Unutma müzik bilgin ön planda olmalı. O olunca enstürmanı daha rahat anlar ve daha kolay öğrenirsin.

yok asıl sormak ıstedıgım sadece solo mu çalısayım yoksa ritm de kesinlikle gerekli mi bi grupta çalmak icin

• Diğer gereksinimleri bildiğini düşünerek söylüyorum o zaman şimdi. Grupta 2 gitarist olur genelde. Bunlardan biri ritm, diğeri ise solo gitardır. Ritm gitar sadece ritm bilse olur fakat solo gitar ikisini de bilmek zorundadır. Sorun varsa daha çekinme.
  • gitarist değilim ama,

grupta en az 1 kişi solo atabilmeli. solo atan tabi sadece sololarda sahneye çıkmayacak, ritim de atabilmeli.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.