Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tamam tesekkurler bunu ogrenmek istiyordum
    son bi soru
    bir de nota okumayı ogrenmesem de tablardan gitsem
    internette tabları da koyuyorlar
    bi kaybım olur mu
  • Disco Kralı'ndaki Tuncer Tunceli'nin bir küçük gitarı var ya, onun hakkında bilgi alabilir miyim? Yani nerden bulunur, fiyatı, kalitesi vs vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harley-Davidson -- 12 Temmuz 2010; 15:43:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IuFuKI

tamam tesekkurler bunu ogrenmek istiyordum
    son bi soru
    bi kaybım olur mu

Çalmak istediğin şarkıları çalarsın tablarıyla, sorun olmaz. Fakat ne çaldığını bilmenin -müzikal açıdan- çok önemli olduğunu düşünüyorum, o yüzden başta öğrenmesen bile bi süre sonra kendiliğinden nota öğrenmek isteyeceksin zaten.
  • beyler, tünelde bildiğiniz gerçekten iyi bi gitar ustası var mı? benim jackson'ın floyd rose ayarlarında ve manyetiklerinde sorun var yıllardır kime götürdüysem yapamadı adam gibi yaptıkları da 1 ay gitti yine bozuldu.şimdi isim vermek istemiyorum ama bikaç usta diye gittiklerim hiç iyi iş çıkaramadı.
  • quote:

son bi soru
    bi kaybım olur mu

Şarkıları zaten tablardan çıkar. Çoğu kişi öyle yapar. Ama sırf tab sırf tab sürekli böyle gidersen sadece gitarı çalarsın, müzikten anlamazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Empyrium

beyler, tünelde bildiğiniz gerçekten iyi bi gitar ustası var mı? benim jackson'ın floyd rose ayarlarında ve manyetiklerinde sorun var yıllardır kime götürdüysem yapamadı adam gibi yaptıkları da 1 ay gitti yine bozuldu.şimdi isim vermek istemiyorum ama bikaç usta diye gittiklerim hiç iyi iş çıkaramadı.

Yüksel Ustaoğlu hakkında iyi yorumlar var. Ona bak istersen.

http://www.dode.com.tr/firma/yuksel-ustaoglu-gitar-tamir-servisi.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: Noir Désir

quote:

Orijinalden alıntı: Empyrium

beyler, tünelde bildiğiniz gerçekten iyi bi gitar ustası var mı? benim jackson'ın floyd rose ayarlarında ve manyetiklerinde sorun var yıllardır kime götürdüysem yapamadı adam gibi yaptıkları da 1 ay gitti yine bozuldu.şimdi isim vermek istemiyorum ama bikaç usta diye gittiklerim hiç iyi iş çıkaramadı.

Yüksel Ustaoğlu hakkında iyi yorumlar var. Ona bak istersen.

http://www.dode.com.tr/firma/yuksel-ustaoglu-gitar-tamir-servisi.aspx

son gittiğimde zaten yüksel usta için gitmiştim haftasonu tatildeymiş diye yoktu=) bikaç daha yorum gelsin ona göre gidecem artık

• arkadaşlar klasik giar çalmaya uğraşıyorum notalara geçiş falan yapıyorum ama nasıl ritim veriyorlar anlamıyorum ellerini neye göre vuruyorlar tüm telleremi vuruyorlar yardımmmmm
  • quote:

Orijinalden alıntı: siqorta

arkadaşlar klasik giar çalmaya uğraşıyorum notalara geçiş falan yapıyorum ama nasıl ritim veriyorlar anlamıyorum ellerini neye göre vuruyorlar tüm telleremi vuruyorlar yardımmmmm

Tüm tellere vurabilir vurmayabilir. Onu çalan kişinin herhalde müzik kulağı vardır aynısını çalıcaksa diye öyle koyuyorlar.
  • @ORKK arkadaşımız bana cevap vermıstı ama ben bıdaha basklarına sorayım

Ibanez XP300FX mi

nasıl gitardır? fiyatını karşılar mı? kullanımı klavyesı kolay mı? sert ton mu ağırlıktı yumuşak mı? bu fıyata daha iyisi varmı?

bunları ogrenmek ıstıyorum arkadaslar okulda falan sahne alacağım için Xyphos kasa olmasını tercih ettim
  • IuFuKI: Eğer ritim öğrenmezsen atıyorum 4 dakikalık bir şarkının sadece 30 saniyelik solo kısmını çalcaksın kalan 3:30 dakikada boş boş durcakmısın . Herhangi bir grubun soloistini izle ritmini atar soloya girer solo bittikten sonra tekrar ritme devam eder. Yani ikisinide öğrenmen lazım .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rhaud

quote:

son bi soru
    bi kaybım olur mu

Çalmak istediğin şarkıları çalarsın tablarıyla, sorun olmaz. Fakat ne çaldığını bilmenin -müzikal açıdan- çok önemli olduğunu düşünüyorum, o yüzden başta öğrenmesen bile bi süre sonra kendiliğinden nota öğrenmek isteyeceksin zaten.

illa nota da ogrencez yani off :D neyse iyi olur ogrenmek selim ısık hep notayla anlatıyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rhaud

quote:

son bi soru
    bi kaybım olur mu

illa nota da ogrencez yani off :D neyse iyi olur ogrenmek selim ısık hep notayla anlatıyor

Sıkıcı geliyorsa zorlama kendini öğrenmek için, nasılsa belli bir seviyeye geldikten sonra eksikliğini hissedeceksin ve öğrenmek için hevesli olacaksın, o zaman daha kolay öğrenirsin.

• Evet ben eksikliğini geçen yıl hissettim nota bilgisinin. Öğrendim hemen.
  • Arkadaşlar bende akustik var biliyosunuz ki bu alette teller klasiğe göre sert. Akustikte ritm atmada iyi değilim ama klasikte az-çok yapıyorum. Solo çalıyorum genelde.
    Yakında elektroya geçicem, elektroda ritm atmak akustiğe göre nasıl, aralarındaki fark nedir? Ritm atmanın kolay bi yolu var mıdır?
  • BC Rich'in gitarları nasıldır? Şekilleri çok hoş oluyor. Bir de mydukkan'da satılanların dışında diğer modellerini bulmak mümkün mü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rammstein

BC Rich'in gitarları nasıldır? Şekilleri çok hoş oluyor. Bir de mydukkan'da satılanların dışında diğer modellerini bulmak mümkün mü?

sert tonlar için motor gbidir. muthis sesi vardır. eger heavy metal calıyosan önerilir. ama clean ve diger tonları fiyasko. şekilleri çok hoş gerçekten
  • quote:

Orijinalden alıntı: BilgeKağan

@ORKK arkadaşımız bana cevap vermıstı ama ben bıdaha basklarına sorayım

Ibanez XP300FX mi

nasıl gitardır? fiyatını karşılar mı? kullanımı klavyesı kolay mı? sert ton mu ağırlıktı yumuşak mı? bu fıyata daha iyisi varmı?

bunları ogrenmek ıstıyorum arkadaslar okulda falan sahne alacağım için Xyphos kasa olmasını tercih ettim

up
  • gençler.. gitar alacam da anlamam o kadar gitardan başlangıç için bu gitar iyi mi

TIKLAAA
  • quote:

Orijinalden alıntı: !XiR

Arkadaşlar bende akustik var biliyosunuz ki bu alette teller klasiğe göre sert. Akustikte ritm atmada iyi değilim ama klasikte az-çok yapıyorum. Solo çalıyorum genelde.
    Yakında elektroya geçicem, elektroda ritm atmak akustiğe göre nasıl, aralarındaki fark nedir? Ritm atmanın kolay bi yolu var mıdır?

Elektroda çok daha rahat ritm atması tellere daha rahat basılıyor ve elini incirtmiyor en azından Sadece bunu biliyorum ben kolay yolunu bilmem.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.