Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • özel cevap atamıyorum malesef ilgilenen arkadaşım o yüzden msn e ekle beni metallica_cbk@hotmail.com ayrıca eklerken mailinide özel msjla atda tanıyayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Learning_To_Live

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

Acil

Beyler gitarımı pcye bağlicam 1-2 aylığına. daha bugün başladım egzersizlere falan. 00 0101 0202 1234 falan çok baştayım kısaca.
    dönüştürücüyle 5+1 in +1'ine bağlasam () efekt yapmadan direk clean alabilirim biliyorum fakat 2 hoperlör çalışır max. . bunu tüm hoperlörlerden ses alacak hale getirmem için 1 girişi (kalın yada ince) 3 çıkışı (ince) olan bi dönüştürücüyle halledebilirim galiba sadece. böyle bişey var mı piyasada. diğer türlü mecbur 2 hoperlörden ses alıcam.

diğer soru da pcnin micine taksam seste gecikme olur mu. orta seviye bi anakartım var be onboard ses kartıyla çalıştırıcam. işlemci yerinde.

dhnin müzik bölümü yardım edebilir yalnızca bana, lütfen

Gitar jackını kulaklık jack boyutuna dönüştüren dönüştürücüden almak gerekir.Elektronikçilerden rahatça bulursun.Ses kartına göre değişebilir ama genelde line in den girdiğin zaman clean ses alabilirsin.Gecikme olmaz.Denetimlerden line in i açmayı unutma.Efekt için guitar fx-box programını kullanabilirsin.Kolay gelsin.

sağol, dediğim gibi bi dönüştürücü yok galiba. en mantıklısı sizin dediğiniz. teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: :White:DeviL:

squier bullet strat ile gnr, nirvana, kurban, duman, malt falan çalabilir miyim?

Abi her gitarla çalınır onlar alakası yok Sadece o tonlara en yakını epiphone gitarlar. Özellikle Gnr.
  • quote:

Acil

Beyler gitarımı pcye bağlicam 1-2 aylığına. daha bugün başladım egzersizlere falan. 00 0101 0202 1234 falan çok baştayım kısaca.
    dönüştürücüyle 5+1 in +1'ine bağlasam () efekt yapmadan direk clean alabilirim biliyorum fakat 2 hoperlör çalışır max. . bunu tüm hoperlörlerden ses alacak hale getirmem için 1 girişi (kalın yada ince) 3 çıkışı (ince) olan bi dönüştürücüyle halledebilirim galiba sadece. böyle bişey var mı piyasada. diğer türlü mecbur 2 hoperlörden ses alıcam.

diğer soru da pcnin micine taksam seste gecikme olur mu. orta seviye bi anakartım var be onboard ses kartıyla çalıştırıcam. işlemci yerinde.

Gitarı jack dönüştürücü ile ses kartının line-in girişine bağla, bunun için kalın enstrüman jack'ını ince kulaklık jack'ına dönüştürücüye ihtiyacın var (tabi ses kartında enstrüman jack'ı için giriş yoksa, on board ise yoktur) piyasada 1 liraya falan satılır, her tarafta bulabilirsin (fakat bunlar dip gürültüsü yapabilir), daha iyi bir şeyler ararsan philips'in var, ama stoklarda yok mydukkan'da falan, gelsin alacağım 3-5 tane ben de. Gecikmeyi engellemek için Asio4all kurman gerekecek, harika bir program, çok çok faydalı. Distortion, efekt falan içinse guitar fx box'a falan bakma, o program çok geri kaldı Guitar Rig 4 ve Amplitube 3 öneririm. Ben de gitara yeni başladım, gitarla birlikte amfiyi de internetten sipariş verecektim, sonra bu programlara bir şans verip memnun kalmazsam amfi almayı aklıma getirdim, şu an çok çok memnunum, gitarda biraz "pişene" kadar amfiye ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum, ses ve efekt kombinasyonları muazzam tek kelimeyle!

http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7110&gid=1999
    http://www.asio4all.com/
    http://www.native-instruments.com/en/products/guitar/guitar-rig-4-pro/
    http://www.ikmultimedia.com/amplitube/

• quote:

Orijinalden alıntı: Marvin Candle

quote:

Acil

Gitarı jack dönüştürücü ile ses kartının line-in girişine bağla, bunun için kalın enstrüman jack'ını ince kulaklık jack'ına dönüştürücüye ihtiyacın var (tabi ses kartında enstrüman jack'ı için giriş yoksa, on board ise yoktur) piyasada 1 liraya falan satılır, her tarafta bulabilirsin (fakat bunlar dip gürültüsü yapabilir), daha iyi bir şeyler ararsan philips'in var, ama stoklarda yok mydukkan'da falan, gelsin alacağım 3-5 tane ben de. Gecikmeyi engellemek için Asio4all kurman gerekecek, harika bir program, çok çok faydalı. Distortion, efekt falan içinse guitar fx box'a falan bakma, o program çok geri kaldı Guitar Rig 4 ve Amplitube 3 öneririm. Ben de gitara yeni başladım, gitarla birlikte amfiyi de internetten sipariş verecektim, sonra bu programlara bir şans verip memnun kalmazsam amfi almayı aklıma getirdim, şu an çok çok memnunum, gitarda biraz "pişene" kadar amfiye ihtiyaç duyacağımı sanmıyorum, ses ve efekt kombinasyonları muazzam tek kelimeyle!

Guitar rig önermesini bizde biliyoruz.Onboard ses kartım var demiş arkadaş.O program düzgün bir ses kartı ister ,onboard ses kartında problemli çalışır.Gecikme,ses te bozulma vs olur.Onboard varsa idarelik en güzel program fx-box tır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Learning_To_Live -- 4 Temmuz 2010; 17:27:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Learning_To_Live

quote:

Orijinalden alıntı: Marvin Candle

quote:

Acil

Guitar rig önermesini bizde biliyoruz.Onboard ses kartım var demiş arkadaş.O program düzgün bir ses kartı ister ,onboard ses kartında problemli çalışır.Gecikme,ses te bozulma vs olur.Onboard varsa idarelik en güzel program fx-box tır.

Ben bilmiyorsunuz mu dedim, enteresan bir tepki olmuş. 3.5 yıl önce aldığım acer laptop'ımın onboard ses kartı + asio4all + guitar rig 4 ile çatır çatır randıman alabiliyorum, gecikme, seste bozulma, şu bu yok, illa low latency m-audio'lar benzeri bir ses kartı gerekiyor diye birşey yok guitar rig'i performanslı kullanabilmek için.

• tamam arkadaşlar 2 öneriyi de dikkate alıcam. guitar rig kurup sonuçları yazarım yarın. o kasarsa fx-box denerim. çok teşekkürler herkese
  • Rica ederim, ses örneği de koydum (not: gitar çalmaya 2 gün önce başladım, dikkat ederseniz hep aynı şeyi çalıyorum zaten kayıt boyunca, öte yandan 6 yıldan fazladır Reason ve Cubase başta olmak üzere Daw'larla ciddi şekilde ilgilenen birisiyim, yani müzik yazılımları ile geçmişim fena değildir diyebilirim.)

• Arkadaşlar Cort Evl Z4 gitarım ve Roland Cube 20X amfim var.. Yalnız benim şikayetim istediğim kadar sert ve istediğim kadar net tonları alamamam.. Roland Cube'leri kullananlar LEAD kısmındaki efektleri bilirler, distortion, metal, metal stack vs.. Özellikle sert tonlar istediğim için kullandığım lead'ler bu 3üyle sınırlı genelde.. Yalnız bunların arasından da kulağıma hoş geldiği için genelde Metal Stack'i kullanıyorum..Distortion'da çalarken zevk almıyorum yetersiz gibi geliyo bana amfinin o tonu.. Bunun için güzel bi pedal ya da prosesör alsam kayda değer bi fark olur mu? Alacağım alet de max. 200-250TL olcak.. Değer mi sizce, değerse nası bişe önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyBeRBoY

Arkadaşlar Cort Evl Z4 gitarım ve Roland Cube 20X amfim var.. Yalnız benim şikayetim istediğim kadar sert ve istediğim kadar net tonları alamamam.. Roland Cube'leri kullananlar LEAD kısmındaki efektleri bilirler, distortion, metal, metal stack vs.. Özellikle sert tonlar istediğim için kullandığım lead'ler bu 3üyle sınırlı genelde.. Yalnız bunların arasından da kulağıma hoş geldiği için genelde Metal Stack'i kullanıyorum..Distortion'da çalarken zevk almıyorum yetersiz gibi geliyo bana amfinin o tonu.. Bunun için güzel bi pedal ya da prosesör alsam kayda değer bi fark olur mu? Alacağım alet de max. 200-250TL olcak.. Değer mi sizce, değerse nası bişe önerirsiniz?

Sana da Boss Metal Zone Mt-2 öneririm o zaman. İstemediğin kadar sert ton alırsın 4 band eq su da var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ORKKK

quote:

Orijinalden alıntı: :White:DeviL:

squier bullet strat ile gnr, nirvana, kurban, duman, malt falan çalabilir miyim?

Abi her gitarla çalınır onlar alakası yok Sadece o tonlara en yakını epiphone gitarlar. Özellikle Gnr.

Benim sormak istediğim de o işte. GNR'ye yakın tonlar alabilir miyim? Veya saydığım gruplara.
  • quote:

quote:

Arkadaşlar Cort Evl Z4 gitarım ve Roland Cube 20X amfim var.. Yalnız benim şikayetim istediğim kadar sert ve istediğim kadar net tonları alamamam.. Roland Cube'leri kullananlar LEAD kısmındaki efektleri bilirler, distortion, metal, metal stack vs.. Özellikle sert tonlar istediğim için kullandığım lead'ler bu 3üyle sınırlı genelde.. Yalnız bunların arasından da kulağıma hoş geldiği için genelde Metal Stack'i kullanıyorum..Distortion'da çalarken zevk almıyorum yetersiz gibi geliyo bana amfinin o tonu.. Bunun için güzel bi pedal ya da prosesör alsam kayda değer bi fark olur mu? Alacağım alet de max. 200-250TL olcak.. Değer mi sizce, değerse nası bişe önerirsiniz?

Sana da Boss Metal Zone Mt-2 öneririm o zaman. İstemediğin kadar sert ton alırsın 4 band eq su da var.

electro harmonix metal muff - MXR Full Bore Metal.

MT2'yi silindir gibi ezerler.

• quote:

quote:

MT-2 alınmaz. Biraz daha para biriktirilip metal muff alınır. Keyfe bakılır.

• Ibanez XP300FX mi

Jackson Warrior mu (mydukkandaki)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nemésis

quote:

quote:

electro harmonix metal muff - MXR Full Bore Metal.

MT2'yi silindir gibi ezerler.

Ezerler zaten. O yüzden aralarında en az 100 lira fark var

• Peki sahip olduğum o sete rağmen gerçekten iyi tonlar alabilir miyim? Amfinin distortionını, efektlerini kullanmayıp pedal alıp onu kullanmama değer mi yani gerçek anlamda? Pedal olarak da Electro harmonix metal muff - MXR Full Bore Metal'i önerdiniz, bunların tonlarını bi karşılaştırırım bulabilirsem youtubeda filan.. Onun dışında bi öneriniz var mı ya da kesinlikle şunu al dediğiniz?
  • Git bir müzik markete gitarını alıp dene pedalları. Kendin için uygun olanını seçersin. Pedal sadece ton değil mesela bir şarkı çalarken direk distortiondan clean'e geçmeye de yarar. Yani pedal her zaman lazım olur amfin iyi olsa bile.
  • Bnmde bi sorum var şu pedaldaki dip sesleri kesmenin bi yolu var mı? jack tan kaynaklanıo da olabilir ama gördüğüm herkeste bu ses var noisegate dışında birşey yapılabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heatran

Bnmde bi sorum var şu pedaldaki dip sesleri kesmenin bi yolu var mı? jack tan kaynaklanıo da olabilir ama gördüğüm herkeste bu ses var noisegate dışında birşey yapılabilir mi?

Noisegate ile azaltabilirsin. Bunun haricinde kaliteli kablo kullanabilirsin. Bağladığın amfinin kalitesi dip sesi etkleyen en önemli faktör. Ayrıca bağladığın prosesör ve amfiyi 3 lü priz gibi birşeyde birçok aletle birlikte çalıştırdığında da dipses oluşabiliyor. Birde taktığın prizin topraklama durumu da etkili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Full#Throttle

quote:

Orijinalden alıntı: heatran

Bnmde bi sorum var şu pedaldaki dip sesleri kesmenin bi yolu var mı? jack tan kaynaklanıo da olabilir ama gördüğüm herkeste bu ses var noisegate dışında birşey yapılabilir mi?

Noisegate ile azaltabilirsin. Bunun haricinde kaliteli kablo kullanabilirsin. Bağladığın amfinin kalitesi dip sesi etkleyen en önemli faktör. Ayrıca bağladığın prosesör ve amfiyi 3 lü priz gibi birşeyde birçok aletle birlikte çalıştırdığında da dipses oluşabiliyor. Birde taktığın prizin topraklama durumu da etkili.

Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.