Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (758. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 756757758759760
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: conrade

Arkadaşlar, dün bir akustik gitar aldım (Ibanez) ve adamın verdiği penayı kullanmaya başladım ama şimdi penalarda çokça değişikmiş. Neye göre pena alınıyor, pena alırken neye dikkat etmem gerekiyor?

Penanın en önemli farkı incelik kalınlığından dolayı kaynaklanan ses ve kullanım farkıdır. Genelde sert sesler elde etmek ve sololarda kullanılmak için kalın penalar, ritim çalmak için ince penalar tercih edilir dense de bunu tam olarak doğru bulmuyorum demeyim ama çok ufak bir ayrıntı olarak görüyorum. Çünkü eline kalın pena oturur atıyorum ama sen bununla ritmi attığında sesi sana daha iyi gelir.
    Önemli olan senin eline nasıl oturduğudur. Eğer elin rahat ediyorsa, çıkan sesi beğeniyorsan penanın şeklinin nasıl olduğu çok da önemli değil. Çünkü o sadece ayrıntı. Düşmemesi için tırtıklı olanlar, ufak veya büyük, üç tarafı ile çalınanlar ve ya damla gibi olanlar falan hep çalışta rahat ettirmek için, sese etkisi yok. Önemli olan senin tekniğin ve kalınlığı

• Şu ürünü Türkiye'de nerede bulabilirim ya, hiçbir sitede bulamadım, ebayde var, onlar da çok pahalı. Kadıköy civarlarında alabileceğim bir dükkan falan var mıdır? Fretwraps String Dampener İngilizcesi, Türkçesi nedir acaba? Satmayı düşünen varsa da benle irtibata geçebilir.
     Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU]
     Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU]

• Merhaba,

Başlangıç için klasik gitarlardan hangisini tavsiye edersiniz? Birde aynı paraya ikinci el ama daha iyi bir gitar almak ne kadar mantıklı? Bilgi verirseniz çok sevinirim.
  • ShaG kullanıcısına yanıt
    Bez bagla gitsin, youtube videolarinda cok oyle baglayan gordum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Hetfield

quote:

Orijinalden alıntı: TRansilvania*

quote:

Arkadaşlar bende hep oluyor.Mesela dün akşam çok rahat attığım Comfortably Numb'ın solosunun partisyonlarının az önce elime gitar aldığımda o let ringli geçişleri bendleri falan tam yapamadım.Mesela bir gün rahat attığım bir ritmi ertesi gün temiz çalamıyorum.Gitarı ele ilk alındığından parmakları yeterince ısıtmamaktan vs. falan mı kaynaklanıyor?Sizde de oluyor mu bu durum?

Çaldığın en üst düzey şeyse yani limitlerinin sonundaysa bazen çalamaman hele ki ısınmamışken,çok normal.

Sağol hocam.Artık çalmaya başlamadan önce 1234 gibi ısınma egzersizleri yapıyorum.

Arkadaşlar bu arada Nothing Else Matters solosu cover çektim.Hatalarım var biliyorum,heves kırmadığınız sürece atış serbest

Metronomla çalış, bazı yerlerde hızlanıyorsun, bazı yerlerde yavaşlıyorsun. Teknikleri çok kaçırmışsın, hm, p-offlara dikkat et. Metronom ile çalışamıyorsan GP dan NEMatters tabını aç aynı anda çalmaya çalış.

• quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

Biraz araştırdım da toka falan da bağlıyorlarmış, ben de öyle yapacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nightwish

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar bende hep oluyor.Mesela dün akşam çok rahat attığım Comfortably Numb'ın solosunun partisyonlarının az önce elime gitar aldığımda o let ringli geçişleri bendleri falan tam yapamadım.Mesela bir gün rahat attığım bir ritmi ertesi gün temiz çalamıyorum.Gitarı ele ilk alındığından parmakları yeterince ısıtmamaktan vs. falan mı kaynaklanıyor?Sizde de oluyor mu bu durum?

Çaldığın en üst düzey şeyse yani limitlerinin sonundaysa bazen çalamaman hele ki ısınmamışken,çok normal.

Sağol hocam.Artık çalmaya başlamadan önce 1234 gibi ısınma egzersizleri yapıyorum.

Arkadaşlar bu arada Nothing Else Matters solosu cover çektim.Hatalarım var biliyorum,heves kırmadığınız sürece atış serbest

Metronomla çalış, bazı yerlerde hızlanıyorsun, bazı yerlerde yavaşlıyorsun. Teknikleri çok kaçırmışsın, hm, p-offlara dikkat et. Metronom ile çalışamıyorsan GP dan NEMatters tabını aç aynı anda çalmaya çalış.

Hocam sağol yorumun için.İnsan tek başına uğraştığı için bazı eksiklerini pek farkedemiyor.Normalde egzersizleri metronomla yaparım ama şarkıda pek metromomla çalışmam.Senin dediğin şekilde yapayım.

Bir de şu let ring bendli bölümü doğru yapabiliyor muyum?İnternette izlediğim cover videolarında o bölümü sanki benim yaptığımdan biraz daha farklı yapıyorlar.Ama benim yaptığımda da kulağıma doğru geliyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Nightwish

quote:

quote:

quote:

Hocam sağol yorumun için.İnsan tek başına uğraştığı için bazı eksiklerini pek farkedemiyor.Normalde egzersizleri metronomla yaparım ama şarkıda pek metromomla çalışmam.Senin dediğin şekilde yapayım.

Bir de şu let ring bendli bölümü doğru yapabiliyor muyum?İnternette izlediğim cover videolarında o bölümü sanki benim yaptığımdan biraz daha farklı yapıyorlar.Ama benim yaptığımda da kulağıma doğru geliyor.

Doğru olmuş ama tam olmamış. Çalıştıkça oturacak merak etme İyisin iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: ShaG

quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

Biraz araştırdım da toka falan da bağlıyorlarmış, ben de öyle yapacağım.

Şimdi paket lastiği bağladım gayet güzel oldu, özellikle tapping atarken etkisi görülüyor. Bir de boş tele vurunca da çok öldürmüyor sesi, ben bayağı muteler diye bekliyordum. Yalnız sarımlılarda üst perdelerde ses boğuluyor.
  • arkadaşlar yeni bir gitar alacağım... yaklaşık olarak 3 yıldır amatör olarak gitarla uğraşıyorum... ilk gitarım blazer c9... şimdi değiştireyim diyorum, maksimum bütçem 250 tl... stagg c542 modeli kafama yattı gibi... ne dersiniz...
  • Takamine g320 hakkında bir sorum var.Internetten edindiğim bilgilere göre takamine g320 japonya ve Çin de üretiliyormuş.Japon üretimi olanların daha iyi olduğunu yazmış herkes. 1 haftadır gezmedigim müzik dükkanı kalmadı bulamadım bir türlü. Her yerde Çin üretimi var. Acaba Çinde üretilenler de iyi midir? 550 tl değeri hak ediyor mu?

• Line 6 spider IV 15w amfi aldım bugün yeni başladım diyeyim.kurcaladım ama beceremedim kullanmayı bi clean deyken düzgün ses alabiliyorum.kullanımla ilgili yardım edebilecek var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: McMannes

arkadaşlar yeni bir gitar alacağım... yaklaşık olarak 3 yıldır amatör olarak gitarla uğraşıyorum... ilk gitarım blazer c9... şimdi değiştireyim diyorum, maksimum bütçem 250 tl... stagg c542 modeli kafama yattı gibi... ne dersiniz...

Hocam bütçen o kadar düşükse 2. el bir cort tavsiye ederim. Biraz daha ekleyebilirsen de SGR lere bakmanı öneririm.
  • quote:

quote:

arkadaşlar yeni bir gitar alacağım... yaklaşık olarak 3 yıldır amatör olarak gitarla uğraşıyorum... ilk gitarım blazer c9... şimdi değiştireyim diyorum, maksimum bütçem 250 tl... stagg c542 modeli kafama yattı gibi... ne dersiniz...

Hocam bütçen o kadar düşükse 2. el bir cort tavsiye ederim. Biraz daha ekleyebilirsen de SGR lere bakmanı öneririm.

hocam bir arkadaşta cort ad810 akustik gitar var ama ikinci el, 200 lira istiyor ne dersiniz...
  • quote:

quote:

quote:

hocam bir arkadaşta cort ad810 akustik gitar var ama ikinci el, 200 lira istiyor ne dersiniz...

Hocam ben çok yanlış gelmişim, kusura bakma. Elektro olarak düşündüm, "gitar"ın yalnız yazılmasının azizliği. Ama şunu söyleyeyim, corta sürekli b*k atanlara çok aldırış etme, düşük seviye gitar alıyorsan en yüksek f/p veren markalardandır cort.

• ShaG kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Ben cort ile ne tonlar elde edildiğine şahit oldum. Pek iyi bir marka olmadığı doğru ama çöp de değil.
    http://www.youtube.com/watch?v=5FM57BjrAtA
  • Arkadaşlar şu parmaga takılan pena benzeri şeyin bi adı var mı?Fiyatı ne kadardır?

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit1584

Arkadaşlar şu parmaga takılan pena benzeri şeyin bi adı var mı?Fiyatı ne kadardır?

Parmak penasi sanirim mydukkanda cesitleri var ucuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

quote:

Orijinalden alıntı: yigit1584

Arkadaşlar şu parmaga takılan pena benzeri şeyin bi adı var mı?Fiyatı ne kadardır?

Parmak penasi sanirim mydukkanda cesitleri var ucuz.

Çok teşekkürler hocam
  • http://judaspriest.com/tabs/

bu kendi tablarını yayınladıklarını site adresi. Açıkçası iyi ama eksik buldum. Yine de paylaşayım dedim. Nota değerleri doğru olsa da uyguladıkları teknikler yazılmış tablarda farklı olabiliyor. O yüzden tam çalmak isteyenler için paylaşayım dedim. Eğer sizin de bildiğiniz varsa ve paylaşırsanız sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 756757758759760
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.