Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (757. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 755756757758759
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu alt üst tele vurma sıkıntısı başladı bende, sizce çözümü ne olabilir? akustikteyken hiç böyle bir sıkıntı olmuyordu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Hetfield

Arkadaşlar bende hep oluyor.Mesela dün akşam çok rahat attığım Comfortably Numb'ın solosunun partisyonlarının az önce elime gitar aldığımda o let ringli geçişleri bendleri falan tam yapamadım.Mesela bir gün rahat attığım bir ritmi ertesi gün temiz çalamıyorum.Gitarı ele ilk alındığından parmakları yeterince ısıtmamaktan vs. falan mı kaynaklanıyor?Sizde de oluyor mu bu durum?

Çaldığın en üst düzey şeyse yani limitlerinin sonundaysa bazen çalamaman hele ki ısınmamışken,çok normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRansilvania*

quote:

Arkadaşlar bende hep oluyor.Mesela dün akşam çok rahat attığım Comfortably Numb'ın solosunun partisyonlarının az önce elime gitar aldığımda o let ringli geçişleri bendleri falan tam yapamadım.Mesela bir gün rahat attığım bir ritmi ertesi gün temiz çalamıyorum.Gitarı ele ilk alındığından parmakları yeterince ısıtmamaktan vs. falan mı kaynaklanıyor?Sizde de oluyor mu bu durum?

Çaldığın en üst düzey şeyse yani limitlerinin sonundaysa bazen çalamaman hele ki ısınmamışken,çok normal.

Sağol hocam.Artık çalmaya başlamadan önce 1234 gibi ısınma egzersizleri yapıyorum.

Arkadaşlar bu arada Nothing Else Matters solosu cover çektim.Hatalarım var biliyorum,heves kırmadığınız sürece atış serbest

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Hetfield -- 24 Ocak 2014; 19:48:12 >

• quote:

quote:

quote:

Sağol hocam.Artık çalmaya başlamadan önce 1234 gibi ısınma egzersizleri yapıyorum.

Arkadaşlar bu arada Nothing Else Matters solosu cover çektim.Hatalarım var biliyorum,heves kırmadığınız sürece atış serbest

çalmadan önce soloyu iyice dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum zira çok fazla uyumsuzluk var.

• quote:

Orijinalden alıntı: SellYourSoul

quote:

quote:

quote:

çalmadan önce soloyu iyice dinlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum zira çok fazla uyumsuzluk var.

Sağol hocam yorumun için.Şu akor şeklinde basılan yeri tam oturtamadım(b14g14/b13g13.... şeklindeki yer) Oraya vs.çalışmaya devam edeceğim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• boston 30w amfi ve epiphone special 2 satılıktır pm atabilirsiniz
  • Çalarken söyleyemiyorum, mesele bu değil sesim zaten kötü fakat çalarken söylememe engel olan şey sağ elde parmak arpeji ( tam adını bilmiyorum ) yapabilmemide engelliyor.sol tarafta akor basarken sağ tarafta parmakla arpej yapmayı aynı anda yapamıyorum. aynı şekilde sweep pick yapmamada engel oluyor.sorunu nasıl çözebilirim ?
  • quote:

Çalarken söyleyemiyorum, mesele bu değil sesim zaten kötü fakat çalarken söylememe engel olan şey sağ elde parmak arpeji ( tam adını bilmiyorum ) yapabilmemide engelliyor.sol tarafta akor basarken sağ tarafta parmakla arpej yapmayı aynı anda yapamıyorum. aynı şekilde sweep pick yapmamada engel oluyor.sorunu nasıl çözebilirim ?

aklını "bölmeyi" alışkanlık yapman lazım. Mesela ilk başta basit şeyleri çalarken konuşmayı ya da en azından dinleyip anlamayı denen ve sonraları şarkıya çalışırken aynısını yap. Çalışa çalışa oturur
  • Hellraiser gitarımın sol telinin 10. ve si telinin 6. perdesinde ses çok kötü çıkıyor, sustaini diğer perdelere göre çok az ve 1-2 saniye normal ses verip sonra sanki feedback yapıyormuş gibi oluyor ardından da ölüyor ses. Neden olabilir acaba? Teller alçak olabilir diye düşündüm, floyd roseu öne yatırdım, akordu yaptım, teller epey yükseldi ama gene değişmedi, yeterince yüksek mi olmadı yoksa fretlerde mi sorun var acaba? Biri yardımcı olursa çok iyi olur, videoda da görülüyor sorun.
    İlk başta sırasıyla sol telinin 12-11-10. perdelerini çalıyorum, 10'a geldiğimde sesteki bozukluk çok net zaten, ikinci üçlü grupta ise si telinin 8-7-6. perdelerini çalıyorum, orada hem 7. perdede hem de 6. perdede net bir bozukluk olduğu anlaşılıyor, sonra sırasıyla sol-11, si-6 çalıyorum en son ise sol 15. perde, ardından sol 10. perdeyi çalıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaG -- 24 Ocak 2014; 22:31:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ShaG

Hellraiser gitarımın sol telinin 10. ve si telinin 6. perdesinde ses çok kötü çıkıyor, sustaini diğer perdelere göre çok az ve 1-2 saniye normal ses verip sonra sanki feedback yapıyormuş gibi oluyor ardından da ölüyor ses. Neden olabilir acaba? Teller alçak olabilir diye düşündüm, floyd roseu öne yatırdım, akordu yaptım, teller epey yükseldi ama gene değişmedi, yeterince yüksek mi olmadı yoksa fretlerde mi sorun var acaba? Biri yardımcı olursa çok iyi olur, videoda da görülüyor sorun.
    İlk başta sırasıyla sol telinin 12-11-10. perdelerini çalıyorum, 10'a geldiğimde sesteki bozukluk çok net zaten, ikinci üçlü grupta ise si telinin 8-7-6. perdelerini çalıyorum, orada hem 7. perdede hem de 6. perdede net bir bozukluk olduğu anlaşılıyor, sonra sırasıyla sol-11, si-6 çalıyorum en son ise sol 15. perde, ardından sol 10. perdeyi çalıyorum.

aynı sorun neredeyse tüm klavyeme dağılmış durumda. tel değiştirmek nasip olmadı 1.5 yıldır aynı tel ben ona bağlıyorum şimdilik.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ShaG

Hellraiser gitarımın sol telinin 10. ve si telinin 6. perdesinde ses çok kötü çıkıyor, sustaini diğer perdelere göre çok az ve 1-2 saniye normal ses verip sonra sanki feedback yapıyormuş gibi oluyor ardından da ölüyor ses. Neden olabilir acaba? Teller alçak olabilir diye düşündüm, floyd roseu öne yatırdım, akordu yaptım, teller epey yükseldi ama gene değişmedi, yeterince yüksek mi olmadı yoksa fretlerde mi sorun var acaba? Biri yardımcı olursa çok iyi olur, videoda da görülüyor sorun.

aynı sorun neredeyse tüm klavyeme dağılmış durumda. tel değiştirmek nasip olmadı 1.5 yıldır aynı tel ben ona bağlıyorum şimdilik.

Hocam sen naptın ya, toruna mı yadigar bırakacan telleri? Benim teller daha 2 aylık, tellerden olcağını sanmıyorum ama işi bilenlere sormak lazım.

• İBANEZ exr 170 nasıldır arkadaşım 350 tl ye satıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AF00E8071 -- 25 Ocak 2014; 0:26:29 >
  • quote:

quote:

quote:

Egzersizlerle çok oyalanma bence.Metronom eşliğinde egzersizlere çalış.Ama şarkılara daha yoğun çalış.

• İyi geceler,

Thrash metal tonları almak istiyorum,1000 lira bütçem var ve amfi önerisi istiyorum saygıdeğer gitaristler.Metallica-Pantera tonlarına YAKLAŞSAM dahi yeter...

edit:Gitarim epiphone special 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Cube K -- 25 Ocak 2014; 4:28:40 >
  • Arkadaşlar kardeşimden aldığım elektro gitarda resimdeki yer biraz içeri doğru girmiş önemli birşey mi yaptırmadan kullanılsa bir sorun çıkarır mı?
  • zaten floyd rose'u oynatmamış mı? Manyetik üzerine olan yansımasından anladığım kadarıyla zaten en kalın tel çok yaklaşmış gitara
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

zaten floyd rose'u oynatmamış mı? Manyetik üzerine olan yansımasından anladığım kadarıyla zaten en kalın tel çok yaklaşmış gitara

Evet en kalın tel güçlü vurunca cızırdama yapıyor. Yaptırmaya götürsem zahmetli ve külfetli olur mu?
  • Olmaz ama olursa da yapana olur

Edit: Bir daha baktım, çok da uğraştırmaz. Tahminimce vidalarda sıkıntı vardır, yuva toptan göçmemiştir herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 25 Ocak 2014; 23:31:43 >
  • Squier stand. Telecaster almayi dusunuyorum, buna uygun olarak hangi amfiyi onerirsiniz. Butce 300 400tl. RHCP , PinkFloyd agirlik calmak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar, dün bir akustik gitar aldım (Ibanez) ve adamın verdiği penayı kullanmaya başladım ama şimdi penalarda çokça değişikmiş. Neye göre pena alınıyor, pena alırken neye dikkat etmem gerekiyor?
  • 
Sayfa: önceki 755756757758759
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.