Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (761. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 759760761762763
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alternatif rock,ska, punk, rock, hafif metal, blues
    Çaldığım tarzlar bunlar. Amfi olarak cort mx15 düşündüm çünkü amfiye çok bütçe yok. Gitar olarak da jay turser jt220 alacağım. Sizce nasıl olur? Veya başka öneriniz varsa olur fiyat 600 civarı geçmez ise sevinirim
    Birde alacağım gitar HH manyetikli. Ben daha sonra bu manyetiklerden birini çıkarıp 2 ayrı single manyetik takabilir miyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xemree -- 10 Şubat 2014; 3:07:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde kullanmak için 10-15W'lık amfi demeye bin şahit şeyler alacağınıza gitarınızı bilgisayarınıza bağlayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

Evde kullanmak için 10-15W'lık amfi demeye bin şahit şeyler alacağınıza gitarınızı bilgisayarınıza bağlayın.

dostum sen gitardan anlıyor gibisin. bana önerebileceğin gitar var mı? çaldığım tarzları yukarıda belirttim
  • quote:

Evde kullanmak için 10-15W'lık amfi demeye bin şahit şeyler alacağınıza gitarınızı bilgisayarınıza bağlayın.

Kaliteli bir ses kartı olmadığı sürece bilgisayarla bir cacık olmaz usta ;) Ayrıca normal bir apartman dairesinde medeni şekilde komşuları rahatsız etmeden çalışan adam 15W'tan bile tam anlamıyla yararlanamıyor... Ek olarak yeni başlayan adamın tutup da 500-600 dolarlık ampli alması da saçma olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zinedine_zidane -- 11 Şubat 2014; 23:05:22 >
  • Arkadaşlar, floyd roselu gitarımda ufak (alette %5 diye gösteriyor) bir kalınlaşma var tüm tellerdeki akortda. Acaba burada fine tuners dediği kısımdan yapsam olur mu ayarı. Yoksa tüm sistemden bir şey yapabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zinedine_zidane

quote:

Kaliteli bir ses kartı olmadığı sürece bilgisayarla bir cacık olmaz usta ;) Ayrıca normal bir apartman dairesinde medeni şekilde komşuları rahatsız etmeden çalışan adam 15W'tan bile tam anlamıyla yararlanamıyor... Ek olarak yeni başlayan adamın tutup da 500-600 dolarlık ampli alması da saçma olur...

Sadece bilgisayarın üzerindeki ses kartıyla 50W'a kadar amfi denen amficiklerin hepsinden daha düzgün ses alırsınız. Kaliteli bir ses kartıyla da neredeyse stüdyo kalitesinde kayıtlar alırsınız. VST pluginlerin günümüzde geldiği nokta düşünüldüğünde evde çalışmak için amfi almak tamamen israf bence.

• Bende 40w amfi var da ne oluyor, sesini daha yarıya kadar bile açamadım.
  • Arkadaşlar merhaba 1 hafta önce Schecter by SGR C-1 gitar aldım. Amfi olarak da Cort MX15R'yi tercih ettim. Ama büyük bir sorun yaşıyorum. Clean da hiçbir sıkıntı yok gayet güzel. Ama distortion a aldığımda ses bitiyor resmen. Gain i trebble ı vs. çok küçük derecede açmama rağmen çıkan cızırtıdan telin sesi duyulmuyor. Tek telden çalarken gayet güzel ama aynı anda veya arka arkaya iki tele vurduğumda bu sorun oluyor. Sorun Jack te veya Amfide değil. Aldığım yerde birsürü amfiyle denedim. Her amfide aynı. 70-80 liralık jacklerle denedim yine aynı. Yani sorunun gitarda olduğunu gösteriyor. Ama sorun nedir ?Bu arada entonasyon ayarı ve sap ayarı tam. Sıkıntı yok.
    Bu arada bugün aldığım yerdeki satıcı gitarın aynısından bir tane daha getirtmiş, onda da aynı cızırtı problemi var. Ama aynı ekipmanda youtubeda adamlar görüyorum 0 cızırtı harika bir distortion. Zaten o videolardan görüp almıştım. Pedalsız prosesörsüz sadece gitar ve amfi kombinasyonlu videolar var ama hiçbirinde böyle cızırtı yok. Neden bu gitar böyle yaptı, yardım edin lütfen ciddi anlamda gitardan soğudum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Bende 40w amfi var da ne oluyor, sesini daha yarıya kadar bile açamadım.

40w? Bende 10w orta kalite bir amfi var. Sesi orta seviyeye getirince bina inliyor Ev kullanıcıları için idealdir kanımca 10w. Ses kalitesi ise tabi ayrı bir mevzu. Dandik bir amfi olduktan sonra 100w olsa ne yazar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EliNTeR

quote:

40w? Bende 10w orta kalite bir amfi var. Sesi orta seviyeye getirince bina inliyor Ev kullanıcıları için idealdir kanımca 10w. Ses kalitesi ise tabi ayrı bir mevzu. Dandik bir amfi olduktan sonra 100w olsa ne yazar.

Roland cube-40 xl kullanıcısıyım hocam

• quote:

quote:

quote:

Doğrudur, demek istediğim ben evde 10w ile yarıya getiremiyorken senin 40w ile halin nicedir

• quote:

quote:

quote:

quote:

Doğrudur, demek istediğim ben evde 10w ile yarıya getiremiyorken senin 40w ile halin nicedir

Anladım hocam, biraz öyle oluyor demiyim aynen öyle oluyor.

• Beyler gitarı komple ne var ne yok bakıma sokucam, sap ayarı vs. İstanbul avrupa tarafında bildiğiniz önereceğiniz iyi bir usta-atolye gibi bir yer varmı?
    Daha önce sağda solda pek önemsemeden yaptırıyordum da sizin önereceğiniz varsa bir düzen tutturayım.
  • taksim tunelde bulursunuz hocam bir çok dükkan var.
  • Dunlop gitar teli aldım. İçinden tırnak kadar bir poşet çıktı. Üzerinde 'Süd-Chemie, Harmless Absorbent' vs yazmakta. Başta naftalin havası uyandırsa da çözemedim. Nedir bilen var mı?
  • quote:

Dunlop gitar teli aldım. İçinden tırnak kadar bir poşet çıktı. Üzerinde 'Süd-Chemie, Harmless Absorbent' vs yazmakta. Başta naftalin havası uyandırsa da çözemedim. Nedir bilen var mı?

Nemi alması için var onlar.
  • quote:

quote:

Dunlop gitar teli aldım. İçinden tırnak kadar bir poşet çıktı. Üzerinde 'Süd-Chemie, Harmless Absorbent' vs yazmakta. Başta naftalin havası uyandırsa da çözemedim. Nedir bilen var mı?

Eyv Yani telleri taktıktan sonra bir anlamı kalmadı onların. Tahmin ettiğim gibi, artık atılabilirler

• quote:

Orijinalden alıntı: Reclamation

Beyler gitarı komple ne var ne yok bakıma sokucam, sap ayarı vs. İstanbul avrupa tarafında bildiğiniz önereceğiniz iyi bir usta-atolye gibi bir yer varmı?
    Daha önce sağda solda pek önemsemeden yaptırıyordum da sizin önereceğiniz varsa bir düzen tutturayım.

Uzun süredir gitar çalıyorsanız, biraz da el beceriniz varsa ufaktan kendinizin yapmaya başlamasını öneririm, çalmak kadar bakımını yapmak da ayrı bir zevk. Zaten rehber 100lerce video da var...
  • quote:

quote:

quote:

Eyv Yani telleri taktıktan sonra bir anlamı kalmadı onların. Tahmin ettiğim gibi, artık atılabilirler

Gitarini hardcase'de falan sakliyorsan icine de atilabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar guitar rig'in akord aletini kullanıyorum ama çok titreme yapıyor ve alt teli hiç iyi almıyor. Önerebileceğiniz, bilgisayarda kullanabileceğim bir akord programı var mı?
  • 
Sayfa: önceki 759760761762763
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.