Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (762. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

Orijinalden alıntı: EliNTeR

quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Orijinalden alıntı: EliNTeR

Dunlop gitar teli aldım. İçinden tırnak kadar bir poşet çıktı. Üzerinde 'Süd-Chemie, Harmless Absorbent' vs yazmakta. Başta naftalin havası uyandırsa da çözemedim. Nedir bilen var mı?

Nemi alması için var onlar.

Eyv Yani telleri taktıktan sonra bir anlamı kalmadı onların. Tahmin ettiğim gibi, artık atılabilirler

Gitarini hardcase'de falan sakliyorsan icine de atilabilir

Köşede duruyormuş hala oraya koyayım bari teşekkür ettim

• quote:

Orijinalden alıntı: Jackson

quote:

Orijinalden alıntı: ORKKK

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.M

Ibanez SA120EX
    Ibanez RGR321EX
    Ibanez ART120

Cort EVL-Z4
    Cort KX1Q

2.elleri 350-450 arası hepsinin. peki hangisini tercih etmeliyim?
    heavy ve thrash metal,hard rock çalmak istiyorum.

Cort alma derim ben

Böyle yapcaksanız bu konu baştan çöp hiç bir değeri yok. İnsanlardaki marka takıntısını anlamıyorum ya adamlar size para mı ödüyor . Şu an yanıbaşımda Cort x2 ve İbanez 170 dx hangisi daha iyi dersen x2 derim ibanez oyuncak gibi ve 100 milyonluk fark göremiyorum pek bu da benim yorumum. Adamın daha ilk gitarı eline 170dx ten başka gitar almamış gelmiş şiddetle herkese 170 öneriyor. Ve insanları Cort a karşı şartlandırmaya çok rastlıyorum. Burda marka fanatikliği yapmıyorum sadece önyargılı davranmamanızı rica ediyorum karşımızdakinin iyiliği için.

+1 Cort gayet güzel gitarlar yapıyor ne bu kötüleme çabası anlamıyorum. KX serisi fiyat performans bakımından harikadır.

• EliNTeR E kullanıcısına yanıt
    Telleri temizlemek için falan olabilir hocam
  • quote:

Arkadaşlar guitar rig'in akord aletini kullanıyorum ama çok titreme yapıyor ve alt teli hiç iyi almıyor. Önerebileceğiniz, bilgisayarda kullanabileceğim bir akord programı var mı?

Aptuner. On numaradır, yıllardır kullanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRojka

quote:

Arkadaşlar guitar rig'in akord aletini kullanıyorum ama çok titreme yapıyor ve alt teli hiç iyi almıyor. Önerebileceğiniz, bilgisayarda kullanabileceğim bir akord programı var mı?

Aptuner. On numaradır, yıllardır kullanırım.

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trust666

Telleri temizlemek için falan olabilir hocam

Yok açığa kavuştu nem içinmiş
  • Arkadaşlar akıllı adam zaten "şunu alma (nokta)" şeklinde nedenleri açıklanmamış cümlelere itibar etmez. Halkımız olarak kulaktan kulağa yayılan kirli bilgilerle daha elimize dahi almadığımız ürünleri (her şeyde var bu sadece gitar değil) kötüleme ya da övme hastalığına sahibiz. Misal "Cort adı gibi bilmemnedir", arkadaş kaç tane Cort gitar denedin de bunu diyorsun? "Şu tenekedir, bu çöptür, Epiphone yan sanayiidir, çin gitarları 5 para etmez, meksika fenderler cacıktır..." gibi nedeni belirtilmeden yazılan yorumlara itibar etmeyin, denemediğiniz bilmediğiniz gitarlar hakkında yorum yazınca madalya takmıyorlar size...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zinedine_zidane

quote:

Orijinalden alıntı: Reclamation

Beyler gitarı komple ne var ne yok bakıma sokucam, sap ayarı vs. İstanbul avrupa tarafında bildiğiniz önereceğiniz iyi bir usta-atolye gibi bir yer varmı?
    Daha önce sağda solda pek önemsemeden yaptırıyordum da sizin önereceğiniz varsa bir düzen tutturayım.

Uzun süredir gitar çalıyorsanız, biraz da el beceriniz varsa ufaktan kendinizin yapmaya başlamasını öneririm, çalmak kadar bakımını yapmak da ayrı bir zevk. Zaten rehber 100lerce video da var...

Uzun süredir çalıyorum ancak ince ayar işlerine el sürmeyi hiç düşünmedim, gitar büyük ihtimal elimde patlar. Dediğin gibi öğrenmek lazım, evimde kullanmadığım boşta duran pek pahalı olmayan gitarlar var, bunlar üzerinde rehber-video eşliğinde denemeler yapabilirim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zinedine_zidane

quote:

Beyler gitarı komple ne var ne yok bakıma sokucam, sap ayarı vs. İstanbul avrupa tarafında bildiğiniz önereceğiniz iyi bir usta-atolye gibi bir yer varmı?
    Daha önce sağda solda pek önemsemeden yaptırıyordum da sizin önereceğiniz varsa bir düzen tutturayım.

Uzun süredir gitar çalıyorsanız, biraz da el beceriniz varsa ufaktan kendinizin yapmaya başlamasını öneririm, çalmak kadar bakımını yapmak da ayrı bir zevk. Zaten rehber 100lerce video da var...

Uzun süredir çalıyorum ancak ince ayar işlerine el sürmeyi hiç düşünmedim, gitar büyük ihtimal elimde patlar. Dediğin gibi öğrenmek lazım, evimde kullanmadığım boşta duran pek pahalı olmayan gitarlar var, bunlar üzerinde rehber-video eşliğinde denemeler yapabilirim.

Yok hocam o kadar korkulacak durum yok, sadece vida, alyen sıkma gevşetme işlerini nazik ve yavaşça yapmak lazım ;)

• cover yaparkenki ses uyuşmazlığı,benim gitarın sesinin havada kalması nasıl çözülebilir :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Death Cube K

cover yaparkenki ses uyuşmazlığı,benim gitarın sesinin havada kalması nasıl çözülebilir :D

dedigin buyuk ihtimalle transpoze sorunundan kaynakli anladigim kadariyla. Yani gitarinin akorunun sesinin akoruna uygun olmamasi, oyle aciklayabilirim sanirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

cover yaparkenki ses uyuşmazlığı,benim gitarın sesinin havada kalması nasıl çözülebilir :D

dedigin buyuk ihtimalle transpoze sorunundan kaynakli anladigim kadariyla. Yani gitarinin akorunun sesinin akoruna uygun olmamasi, oyle aciklayabilirim sanirim.

hocam metallica coverı yapmayı denedim,akor düzeni standart mi.dediğinizi yanlış anladım sanırım :D biraz daha detaylı bilgi verir misiniz :D
  • Selam beyler elektro gitar almayı düşünüyorum.Gitar bilgim az.Cort x3 ve cort mx 15 düşünüyorum.Metallica tarzı müzikler çalmak istiyorum.Gittigidiyordan satın alacağım fiyatları şöyle; cort x3 350tl, cort mx15 196tl.Amfi 15w yeterli olur diye düşünüyorum İbaenz ibz10 alıcaktım aynı paraya cort'un 15w amfisini buldum. 2 el düşünmüyorum.Gitarı 12martta alacağım yardımcı olursanız çok seivinirim.Kötü derseniz veya öneriniz varsa lütfen esirgemeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Swaped -- 16 Şubat 2014; 17:31:52 >
  • quote:

quote:

quote:

hocam metallica coverı yapmayı denedim,akor düzeni standart mi.dediğinizi yanlış anladım sanırım :D biraz daha detaylı bilgi verir misiniz :D

demek istedigimi benden daha iyi, daha bilgili kisiler daha rahat anlatacaktir ama soyle aciklayim. metallica ustunden gidersek whiskey in the jar D, enter sandman E akordludur gitarlarda. bu da (eger dogru tanimliyorsam) sarkinin anahtarini belirliyor. James de ayni tonda soylemiyor bu yuzden.

Ya da daha iyicene basitlestirirsem aciklamayi, guitar heroda soylediysen bilirsin, ustteki sesini ayarladigin yeri aslinda sesinin notalarini ayarladigin yer olarak dusun. orada da mesela bir toxicity soylerken kalin sesle soyluyorsun, nothing else matters da daha ince soyluyorsun.

• Dostum keşke banada yardım etseydin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Swaped

Dostum keşke banada yardım etseydin...

ikinci el almayacaksan zaten cok da pek farkli seyler alamazsin. gitari da denemedim, amfiyi de. o yuzden bir sey diyemem.

• Yine de yardım ettiğin için çok saol...
  • quote:

Doğru notaları basıyor olsan bile düzgün tonlanması gerekir gitarının.
  • Arkadaşlar forumda yeniyim ama eskiden beri takip ederim yardiminiza ihtiyacim var. Gitar kursuna basliyorum ama 2 gitar arasinda kaldim. bana KAIZER MA-200 gitar onerdiler ama benim aklim Rodriguez RC644MN gitar da kaldi acaba Rodriguez RC644MN gitar mı daha iyidir ? yoksa KAZIER MA-200 mu ? lütfen yardım edermisiniz ? ( bu arada kazier burda 140tl rodriguez internette 160a fln geliyor.)

ikisininde linkini koyuyorum hangisi daha iyi lütfen söyleyin.

http://www.carsicini.com/store/ProductDetails.aspx?productid=197074

http://www.sensesmuzikmarket.com/?newUrun=1&Id=865809&CatId=bs292359&Fstate&%2FKAIZER-MA-200-KLASİK-GİTAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetFevzi -- 16 Şubat 2014; 19:26:17 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

demek istedigimi benden daha iyi, daha bilgili kisiler daha rahat anlatacaktir ama soyle aciklayim. metallica ustunden gidersek whiskey in the jar D, enter sandman E akordludur gitarlarda. bu da (eger dogru tanimliyorsam) sarkinin anahtarini belirliyor. James de ayni tonda soylemiyor bu yuzden.

Ya da daha iyicene basitlestirirsem aciklamayi, guitar heroda soylediysen bilirsin, ustteki sesini ayarladigin yeri aslinda sesinin notalarini ayarladigin yer olarak dusun. orada da mesela bir toxicity soylerken kalin sesle soyluyorsun, nothing else matters da daha ince soyluyorsun.

10 numara açıkladınız cidden teşekkür ederim :D sondaki örnek mükemmeldi :D bir şey daha öğrendim,metallica'nın eski albümleri standart E akort düzeninde değil,Re diyez miş D sharp sanırım.

• 
Sayfa: önceki 760761762763764
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.