Şimdi Ara

Gitar ve Aksesuarları ile ilgili her türlü Soru, Bilgi, Öneri, Tavsiye, [ANA KONU] (764. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15.674
Cevap
55
Favori
496.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 762763764765766
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blacksharky

quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

Orijinalden alıntı: blacksharky

hocam ses kartı derken neyi kastediyorsun biraz açabilir misin?

Neyi açacağımı anlamadım, bayağı bildiğimiz ses kartı. Eğer tavsiye falan isteyeceksen anlamam ben bilgisayar parçalarından.

hee tmm hocam bende başka bir cihazdaki ses kartı sanmıştım.

Ha yok. Bildiğimiz harici veya dahili ses kartı. Yalnız onboard önermiyorlar o kadar. Bir de çok profosyonel uğraşanlar için biraz daha özelleşmiş mi ne varmış galiba, daha kaliteli falan.

• Aramızda Amerikan Fender Stratocaster, orjinal Gibson Les Paul ya da PRS Custom 24 gibi pahalı modelleri de kullanan birileri var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ñolofinwë

Aramızda Amerikan Fender Stratocaster, orjinal Gibson Les Paul ya da PRS Custom 24 gibi pahalı modelleri de kullanan birileri var mıdır?

Meksika Strat var hocam yardımcı olabileceğim bir şey varsa sorabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ñolofinwë

Aramızda Amerikan Fender Stratocaster, orjinal Gibson Les Paul ya da PRS Custom 24 gibi pahalı modelleri de kullanan birileri var mıdır?

anlayamazsınız...
  • Arkadaşlar merhaba. Ibanez grg270b gitarım ve Ampteq LG15 amfim var. Gitar link alıp gitarı bilgisayara bağlamak istiyorum. (Laptop olduğu için line in girişi yok) Gitar Link ile Guitar rig vs. Programlardan efektleri kullanmak, kayıt yapmak istiyorum, sizce onunla sorunsuz bir bağlantı sağlayabilir miyim ? Ebayde, amazonda 10$a var. Kısacası gitar link alsam nasıl sonuç alırım? Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ddiscoveryy -- 23 Şubat 2014; 23:16:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Hetfield

Arkadaşlar bugün mute'lu ritim atarken (duman yanıbaşımdan power chord lu bölüm) kalın mi koptu.Koptu dediğim tam olarak ortasından cart diye kopmadı.O ritimde tam kapatma yaparken telin tam köprüden çıktığı yerde açıldı.Aynı şey 6-7 ay önce de başıma gelmişti.Artık mute yapmaya korkar oldum.Tel mi kalitesiz yoksa ben mi çok abandım anlamadım.Millet cayır cayır ritim atıyor,biz iki mute yapınca kopuyor.Başına aynı şey gelen var mı?

Gitar Cort X1
    Tel Daddario 0,9(bi de daha 3-4 hafta önce taktırmıştım

ben de geçen tele ile ritim atıyordum, mute falan da yok. pısst diye ses geldi baktım tel mefta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam ben de eski gitar hocamdan tavsiye aldım dün(elektrodan önce klasik çalmıştım,klasik gitar hocam olur kendisi)İnce pena ile ritim atmamı tavsiye etti.Hatırlamıyorum ama o mi telini koparmayı becerdiğime göre kesin 3 mm'lik penamı kullanmışımdırNeyse sen de devamlı aynı sorunda müzdaripsen bi dene bakayım 0.71'lik pena

• Arkadaşlar şu 2.31'den sonra şarkının coştuğu yerdeki ritmi çıkaramadım bir türlü.Bir yardımcı olsanız çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Hetfield -- 24 Şubat 2014; 20:43:59 >
  • 3mm penayla sert bir sekilde vurarak ritim atiyorum icime bir suphe dustu.
  • quote:

Hocam ben de eski gitar hocamdan tavsiye aldım dün(elektrodan önce klasik çalmıştım,klasik gitar hocam olur kendisi)İnce pena ile ritim atmamı tavsiye etti.Hatırlamıyorum ama o mi telini koparmayı becerdiğime göre kesin 3 mm'lik penamı kullanmışımdırNeyse sen de devamlı aynı sorunda müzdaripsen bi dene bakayım 0.71'lik pena

70lik de var 50lik de, ama o gün jazz 3 ile ritim atıyordum maalesef

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryuk The Shinigami

3mm penayla sert bir sekilde vurarak ritim atiyorum icime bir suphe dustu.

hocam sen penaya para verme. Direk elli kuruşları al, vur gitsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: pelerinli

quote:

Orijinalden alıntı: Ryuk The Shinigami

3mm penayla sert bir sekilde vurarak ritim atiyorum icime bir suphe dustu.

hocam sen penaya para verme. Direk elli kuruşları al, vur gitsin

Metal olmasa 50 kurusla dalarim valla.

• Abim nisan ayında eğitim için chicago'ya gidecek yaklaşık 3 ay kalacak.

1- chicago'da nerelerden gitar alabilir?
    2-hiç gitar alakası yok gitarı seçmeli?
    3-daha önce amerikan gitar getirmiş olanlar; yurt dışına götürülecek dese orada uygun paketleme yaparlar mı ?
    3-fender amerikan standart hss'lerin fiyatları ne civardadır?
    4-teşhir ürünleri bildiğim kadarıyla ucuz oluyor almak sıkıntı olur mu?
    5-uçakla gelirken sorun çıkar mı?

forumda yeniyim hatalarım olabilir kusura bakmayın,teşkkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: majör3lü

Abim nisan ayında eğitim için chicago'ya gidecek yaklaşık 3 ay kalacak.

1- chicago'da nerelerden gitar alabilir?
    2-hiç gitar alakası yok gitarı seçmeli?
    3-daha önce amerikan gitar getirmiş olanlar; yurt dışına götürülecek dese orada uygun paketleme yaparlar mı ?
    3-fender amerikan standart hss'lerin fiyatları ne civardadır?
    4-teşhir ürünleri bildiğim kadarıyla ucuz oluyor almak sıkıntı olur mu?
    5-uçakla gelirken sorun çıkar mı?

forumda yeniyim hatalarım olabilir kusura bakmayın,teşkkürler.

Turkrock forumda da açmışsınız, orada oldukça fazla cevap gelmiş ;) Ayrıca ufak google aramalarıyla istediğiniz tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. Fiyatlara da genel olarak amazon'dan bakın.

• quote:

Arkadaşlar yaklaşık 1000 tl bütçem var.1 yıldır cort x1-cort cm10g kullanıyorum(amfiyi çok az kullandım,guitar rig 5 kullanıyorum)1000 tl'ye gitar+amfi ne önerirsiniz?floyd rose'daki akor etme,tel takma zor olduğu için sabit köprülü düşünüyorum.zaten pek öyle ekstrem teknikleri kullanan biri değilim.

2.el Cort Z6 al. Amfi piyasasına hakim değilim ona bir bakmam lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Solert

quote:

Arkadaşlar yaklaşık 1000 tl bütçem var.1 yıldır cort x1-cort cm10g kullanıyorum(amfiyi çok az kullandım,guitar rig 5 kullanıyorum)1000 tl'ye gitar+amfi ne önerirsiniz?floyd rose'daki akor etme,tel takma zor olduğu için sabit köprülü düşünüyorum.zaten pek öyle ekstrem teknikleri kullanan biri değilim.

2.el Cort Z6 al. Amfi piyasasına hakim değilim ona bir bakmam lazım.

Hocam sağol da şimdilik gitardan vazgeçtim.İyi bir amfi alıcam.Gitarın çok bi acelesi olmadığını farkettim.Guitar Rig iyi güzel de sustain çok iyi değil maalesef,o yüzden.

• zinedine_zidane kullanıcısına yanıt
    tesekkurler
  • Merhaba arkadaslar ben uzun bir sure cort x2 kullandim ve yaninda ibanez ibz10g amfi kullaniyorum amfide herhangi bir sıkıntım yok suan icin. Gitarimi gelistirmek daha iyi bir gitar kullanmam istiyorum. Genel olarak heavy metal dinliyorum ve bazen hard rock da dinliyorum. Butce olarak 1000-1500 liram var onerilerinizi bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: dexarrow

Merhaba arkadaslar ben uzun bir sure cort x2 kullandim ve yaninda ibanez ibz10g amfi kullaniyorum amfide herhangi bir sıkıntım yok suan icin. Gitarimi gelistirmek daha iyi bir gitar kullanmam istiyorum. Genel olarak heavy metal dinliyorum ve bazen hard rock da dinliyorum. Butce olarak 1000-1500 liram var onerilerinizi bekliyorum

hocam şimdi ben hiç link falan vermeden direk isimlerini yazacağım, onları sen araştırırsın internette zaten.

Epiphone'un les paul studio üstü les paul modelleri güzeldir, özellikle les paul hastasıyım kesinlikle bakmanda fayda var, eğer ben gib les paul sevmiyorsan bakma

Cort evl k4 kullandığım gitar şu anda, gayet hoş gidiyor, sorun varsa alabilirim.

ibanez rg370dxz genelde önerilir, denemedim.

ltd f50 eğer gerçekten metalin çok alt tabakalarına dalacaksan, black de yapacağım death de yapacağım dersen kesinlikle bak, ama ben arada oturup duman çalacağım, bulutsuzluk özlemi yapacağım dersen bakma derim. Zaten bu gitar şekliyle girişirsen "ne olacak bu işin sonu, ne olacağım ben" dersin bulutsuzluk özlemiyle

Gelelim schecter omen extreme 6'e. Alamadım ya, her ne kadar şu gitar nazar değmesin çok iyi olsa da bunu da almak güzel olacaktı

tabi bunlar en alt sınırlar. mesela ltd'de de schecter da da daha üste çıkabilirsin, özellikle ikinci el arıyorsan ki ikinci eli tavsiye ederim, ikinci elle daha ne canavarlar alırsın.

• Arkadasimin da önerisiyle schehter omen extreme 6 almayi düşünüyorum :) Tesekkurler cevabin icin

• 
Sayfa: önceki 762763764765766
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.