Şimdi Ara

Gitara başlamak istiyorum müzik ile ilgisi olanlar yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gitara başlamak istiyorum elektro gitar dinlemeyi seviyorum ama çalması ayrı olur tabii, bütçem çok düşük gördüğüm kadarıyla elektro gitarlar daha pahalı oluyormuş ama elektro gitarı hiç kursuna vb gitmeden öğrenmek klasiğe göre kolay diyorlar bunları göz önünde bulundurarak gitar önerileri yapar mısınız.

• pardon yanlış alarm kafam yerinde değil. klasik daha zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unicef iyi niyet elçisi -- 21 Ekim 2017; 23:42:40 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • unicef iyi niyet elçisi U kullanıcısına yanıt
    Klasik saçmalığının sadece türkiyede olduğunu düşünüyorum ama başlamak için yapmak zorundaysam yaparım
  • Rychte kullanıcısına yanıt
    klasik saçmalığı mı? kafam bozuk zaten tartışmayalım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • unicef iyi niyet elçisi U kullanıcısına yanıt
    İnsanlar ne çalıyorsa onu övüyor benim hoşuma gitmiyor klasik denen zımbırtı ama çalabilirim sorun yok sesi hiç hoşuma gitmiyor çalanların da abarttığını düşünüyorum müzikal anlamda benim için hiçbir şey ifade etmiyor.
  • o kadar sevmiyorum ki bazen tikimin olduğunu düşünüyorum inanılmaz sıkıcı ve kendini tekrarlayan geliyor ne zaman bir yerde karşıma öğkk diye kusasım geliyor
  • Klasik ile elektro arasında ortak tek nokta sanırım akorlar ve ritimler. Çalım tarzları farklı bi kere. Biri penayla biri elle çalınıyor. Teknik farklı aga.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektro gitara başlamak isteyen biri için klasik gitar önermek biraz saçma. Klasik gitarın temelinde parmak ile çalma elektro gitarda ise pena ile çalma vardır. Başlangıç için genelde klasik gitar önerilmesinin sebebinin ekonomik olduğunu düşünüyorum. Eger elektro gitara meraklı isen gitar+amfi için bütçe ayırmak zorundasın. Eğer ikisine bütçe ayıramam diyorsan akustik gitar ile başlamak, klasik gitardan daha faydalı olacaktır.(Klasik gitar ila başladım. Keşke akustik ile başlasaydim. Akustiğin tonu daha güzel geliyor.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende klasikten başladım. Bunu öğreneyim sonra elektroya geçeceğim. O zamana para da biriktiririm veya alırım babamdan falan. Okulda hoca klasik gitar isteyince klasikten başladım.
  • uzun süredir çalan biri olarak klasikten başladım evet böyle bir zorunluluk yok fakat ben istedigim için öyle başladım şöyle bir avantajın olucak tecrüben oldugu için ve önceden teknik felan görmüşsen zaten çok hızlı ilerliyorsun elektro da misal ben pena tutuşu muting slide hammer on tarzı şeyleri ve küçük çaplı solo gam üzerine çalıştım hocamla biraz da kursa baglı eger gidicegin kurs elektro için de alt yapı oluşturursa çok hızlı ilerlersin ama sana tavsiyem ciddiysen başla çünki işin içine girince anlarsın emek olmadan soloydu akor atmaydı gibi durumlarda çok zorlanırsın haberin olsun ama emek verip o soloları parçanın rifflerini attıktan sonra ki haz hepsine değiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SS27 -- 22 Ekim 2017; 0:35:29 >

• Evet klasik gitar abartılıyor, müzikal anlamda hiçbir şey.

(bu akustik ama elektro değil sonuç olarak)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.