Şimdi Ara

Gitara yeni başlayacağım elektro gitar tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aklımda sadece şu gitarlar var ;
    - Cort X1
    - Cort X2
    - SX STRAT ASH NA MODEL
    - Squier Stratcoster
    Fazla gitarla ilgili bilgim olmadığı için araştırmalarımdan pek birşey çıkaramadım bu liste dışında öneriniz var ise yazarsanız çok sevinirim :)

• takip
  • Bütçe ne kadar , amfin var mı? amfin yoksa amfiye ne kadar para ayırdın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ERIC CLAPTON

Bütçe ne kadar , amfin var mı? amfin yoksa amfiye ne kadar para ayırdın?

Bütçem 750 TL. Amfim yok ve amfiye'de para yatırmadım. Dediğim gibi yeni başlıyacagım için pek gerekli olduğunu düşünmüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OxYPaW

quote:

Bütçem 750 TL. Amfim yok ve amfiye'de para yatırmadım. Dediğim gibi yeni başlıyacagım için pek gerekli olduğunu düşünmüyorum.

Bence senin amfinin ne olduğu hakkında fikrin yok.

Gerekli olduğunu düşünmediğin şey olmazsa , gitarından ses çıkmıyor farkındaysan güzel kardeşim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: OxYPaW

quote:

Bence senin amfinin ne olduğu hakkında fikrin yok.

Gerekli olduğunu düşünmediğin şey olmazsa , gitarından ses çıkmıyor farkındaysan güzel kardeşim.

Toplam (gitar+amfi) 1000 TL desek cevabın ne olur?

Şu alttakinin tipi çok hoşuma gitti benim mesela

http://www.do-re.com.tr/epiphone-lp-special-ve-solid-body-walnut-elektro-gitar

bi de bu

http://www.do-re.com.tr/sx-eh3d-cs-les-paul-cherry-sunburst-elektro-gitar

bunlar olur mu başlangıç için? Elektro gitar çalmadım hiç.
    (Klasik gitar çalıyorum uzun bir süredir ama amfim yok. Klasik gitarla da kullanabileceğim bir amfi olursa güzel olur.)

Bütçe duruma göre değişkenlik gösterebilir. Hani şöyle bunu alsan 300 TL fazla ödersin ama alacağın zevk çok artar derseniz olur :)

Teşekkürler,

• O Epiphone gitarın yanın bi Blackstar ID Core 20 amfi al , tamamdır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    başlangıç olarak elektro gitar
    13 yıl önce açıldı
    Akustik Gitar Tavsiyesi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ne tür müzik çalmak istiyorsun?Mesela ben Metalciydi ama ucuz diye uygun olmayan bir gitar aldım elimde kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyah_ördek

Ne tür müzik çalmak istiyorsun?Mesela ben Metalciydi ama ucuz diye uygun olmayan bir gitar aldım elimde kaldı

Duman,mor ve ötesi,yüksek sadaket,pentagram gibi grupları daha çoğunlukla dinlerim. Strat öneriyorlar ama strat modeller hoşuma gitmiyor daha agresif yani cort x1 gibi modeller çok hoşuma gidiyor :))
  • quote:

O Epiphone gitarın yanın bi Blackstar ID Core 20 amfi al , tamamdır.

http://www.4cmusic.com/product/cort-cgp-x1wp/CORT/Gitar_Setleri
    Bütçemi arttırarak bunu alacağım amfi hakkında ki düşüncelerin nelerdir ?
  • yakınında gitar mağzası varsa oraya bir git test et gitarı hemen alma
  • Cort x1 alacağına hiç alma daha iyi.
    epiphone les paul'ler fena değildir
    ama onun yerine ikinci el ibanez grg170dx al bence.
    seni uzun yıllar götürür. ikinci eli 450 tl civarında bulabilirsin.
    geriye kalan parayla da marshall mg10 veya ibz10g alabilirsin.
    hatta alabilirsen rolard'ın amfileri falan al. çok iyi tonlar alırsın.
  • Biraz uzun uzun yazacağım. Yeni başladığımda kimse yeteri kadar yardım etmedi ve satıcıların dil döndürmeleriyle hatalara düştüm.

ilk gitarım cort x2ydi gram memnun kalmadım. pişmanlar lanetler okudum gitardan soğudum öğrenme aşamam geçtikten sonra...
    sadece parmaklarımı açmamda tellere basmamda yardımcı olabildi diyebilirim.
    yeni gitar aldıktan sonra çöpe attım (gerçekten) aylarca belki 1 sene falan dokunmadım bakım göstermedim diye tahtası çürümüş müdür küflenmiş midir nedir bir şey olmuş lekelendi yeşil yeşil iğrenç görüntü hal aldı.. satmaya bile utandım gitarın girdiği hal yüzünden verdim eskiciye direk. ton olarakta mutsuzdum zaten. Neyse

Cort x1 ve x2 alacağına hiç alma.
    2. el asla almayan/kullanmayan biri olmama rağmen o gitarları alacağına temiz düşündüğün bi 2. el gitar al daha iyi :D

Daha fazla para biriktirebilirim dersen epiphone les paul 100 önerebilirim. Gerçekten harika gitar. cort x2den sonra aldım ve hayran kaldım. üstelik bu gitar öyle bir gitar ki metal bile çalabiliyorsun bluesta jazzda. resmen tonları her yere uyuyor... 3 sene kullandım ve her telden her türden şarkı çaldım. hala da memnunum. yeni gitar alacağım 2.500tl civarına yinede elimden çıkarmayıp tutacağım bu gitarı mesela. O kadar seviyorum.

Elimde marshall mg10, line6 spider 30w ve ses kartı var. Özel mesaj atarsan sana çıkacak tonların ses kaydını da gönderebilirim fikir oluşabilir aklında.

edit: yorumları yeni okudum. amfi olmadan olmaz dostum. klasik gitar gibi yüksek bir ses alamazsın. sesi veren amfidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whituryd -- 6 Eylül 2017; 23:49:30 >

• .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naaalalllakakal -- 23 Eylül 2021; 19:34:4 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.