Şimdi Ara

Gitarda notaları bilmek şart mı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amacım profesyonel olmak sahnede çalmak değil, evde hobi olarak eglence amacli calmak istiyorum.Gitarimi aldim.Özellikle duman şarkılarini calmak istiyorum.

Arpej,bare,akor,ritim bunları ogrensem benim icin yeterli olmaz mı ?
    Nota zorlayıcı geliyor.Kursa gidemem şu anda,paramı da gitara yatırdım.Internette okudugumda kimileri gerek yok profesyonel olmayacaksan demiş.Buraya bir sormak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle hayırlı olsun sanırım yeni aldın gitarını

Eğer dediğin nota okumaksa evde takılmak için gerek yok ama gitar üzerinde notaların yerlerini diyorsan olmazsa olmaz değil ama işini kolaylaştırır. Ben hep akor basmaktan sıkılmam diyorsan akorların yerlerini öğrenip arpej ve ritim çalışman yeterli olur.
  • Bende aynı şekilde hobi olarak uğraşıyorum ama sürekli akor ve ritim sıkıyor.Bir süre sonra parçayı notayla çalıp süslemek istiyorsun.

• Notadan korkmaya gerek yok. Notaların yerleri belli düzeni belli. Porte üzerindeki yerleri de belli. Ama işin akorla olacaksa bence çok gerek yok. Çünkü türkçe şarkılarda pek bir nota arşivine rastlamadım klasik gitar için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nota öğrenmek zor değil, öğrenirsen enstrümana hakimiyetin artar. Ayrıca yeni parçaları öğrenme hızın da artar. Ama müziğe çok da meraklı değilsen, Duman çalayım yeter diyorsan çok da gerek yok.

• öğrenmek zorunda degilsin dostum, çalabilirsin yine duman.
  • Gitar Öğrenirken Nota Öğrenmek Zorunda Mıyım?

Nota öğrenimi daima çalgınızı geliştirir. Bunun haricinde, tab yöntemini de kullanabilirsiniz. Fakat nota kadar etkili bir öğrenim olmayacaktır. Kişisel gelişiminiz için nota öğrenmeniz gerekir aksi takdirde tüm teknikler gelip geçici olacaktır.
    https://izmirgitardersi.com/izmirgitarkursu/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kulağın iyiyse amatörce çalacaksan notaya pek gerek yok ama ilerleyecem diyorsan nota olayından korkma üzerine git, 1. vitesle gitmek yerine 5. vitesle gidersin.
  • Notaları bilmene gerek yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.