Şimdi Ara

gittigidiyor mağduru (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
8.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dizaynenergy_45

hopp sadıç orda bır durrrr urunler çınden gelmıyor bu bır urunleri kendım yapıyorum mıleet gıbı 150 200 tl den satmıyorum mıllet faydalansın dıye ucuza satıyorum konumuz satıp satmamam degıl benım nasıl bır yol ızlemem anladın

Suç işliyorsun bide utanmadan konuşuyorsun kimse burda adamsa yardım etmez sana vergi vermeden ticaret yapamazsın bu işler öyle kolay değil.Restoranlar da yemekleri kendi yapıyor ama vergi veriyor senin ne ayrıcalığın var? Hem haksız rekabete yol açıyorsun hemde devlete vergi vermiyorsun bide yardım istiyorsun çok meraklıysan git bu işin mafyasından öğren nasıl vergi kaçırabilirim diye..

İzlemen gereken yol yaptığın satışların vergisini ödemek ve bi daha vergi kaçırmamak bu kadar basit

• turkçe konusuyorum degılmı ben turkçe zaten verecem vergimi sana tartışma yaratmı dıyorum yardım edecek arkadas arıyorum dıyorum
  • Olay birdeste'nin dediği gibiyse hakikaten de sakat işmiş.
    Devlet vergi almakta haklı.
    Dükkan açanlar sadece sattıkları için değil; elektrki, su için de para ödüyor.
    Gerçekten de vergi önemli haksızlık olamaması açısından.
    Umarım sizin için çok büyük yükümülülükler getirmez.

• okadar çok bılgın var ozamn gıt 1.5 mılyar dolar mazot kaçakçılıgının onune geç ne çok tartısma yaratmak ıstıyen kısısın ya ben yol arıyorum vergı dairesinde ne yapacam diye sen vergi kaçırcan dıyorusn once ANLA nedemek ıstedıgımı
  • çok dogru soyluyorsunuz ben ogrenci adamımım harçlık çıkarmak ıcın yapıyordum ama bu kadar az satışa denk gelecegımı tahmın etmedım devletin kestigi parmak acımaz bılsem gg boyle sey oldugunu satarmıydım
  • quote:

turkçe konusuyorum degılmı ben turkçe zaten verecem vergimi sana tartışma yaratmı dıyorum yardım edecek arkadas arıyorum dıyorum

Sen bana hile arıyomuşsun gibi geldi ama neyse.. Maliye sana her mal için sattığın fiyata göre vergi cezası kesecektir ve normal vergilendirmeden daha üst bir rakamdır.Gittigidiyorun maliyeye her türlü bilgiyi vereceğinden emin olabilirsin.İşi kitabına uygun yapsaydın bunlar başına gelmezdi 3 kuruş haksız kazanç elde edecem diye zararlı çıkacaksın şimdi.

Umarım maliye bu internet işine daha ciddi eğiliyordur çok fazla vergi dışı ticaret var bu işte ve olan dükkan açıp vergisini veren namuslu esnafa oluyor.O zaman onlardan da vergi almasınlar..
  • ha soyle dostum ben senden bunu ıstıyorum ben bılıyormuydum kdv mıs omus buymus sadece yol ıstedım ama hemen yargıladın benı
  • quote:

okadar çok bılgın var ozamn gıt 1.5 mılyar dolar mazot kaçakçılıgının onune geç ne çok tartısma yaratmak ıstıyen kısısın ya ben yol arıyorum vergı dairesinde ne yapacam diye sen vergi kaçırcan dıyorusn once ANLA nedemek ıstedıgımı

Onlar kaçakcılık yapıyor diye sendemi yapacaksın? Dürsüt vatandaş olmak bumudur? Git gerekli yerlere şikayetini yap kaçakcılık yapanları takip ettir sende oda buda yaparsa bu işin sonu yok..Ayrıca bizde öğrenciyiz öğrenci adamın bu tür işlerden haberi olur araştırır bi işe girmeden önce senin gibi yapmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birdeste -- 27 Temmuz 2010; 16:53:39 >
  • ben sana ornek verıyorum sen bana sendemı yapacaksın dıyorsun ? ben zaten vergımı oduyecem su andan ıtıbaren yardımcı olacak arkadas arıyourm dıyorum
  • birdeste saygılı olun biraz. Ayrıca dürüst dediğin esnafların ne kadarı fiş kesiyor?
  • gg nın bugun ıtıbarıyle 4 mılyona kullanıcısı ve gunluk 150.000 satısı var bunların hepsı sımdı vergı kaçakçısımı sadece bılmedıklerınden dolayı bunlar baslarına gelecek her turk vatandaşı tabıkıde vergısını verecek bu bır haktır ama bılmedııgmız ıcın bu kadar çok cezalar olmamalı bence dıye dusunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Einstein

birdeste saygılı olun biraz. Ayrıca dürüst dediğin esnafların ne kadarı fiş kesiyor?

Sen istersen hepsi kesiyor merak etme
  • quote:

gg nın bugun ıtıbarıyle 4 mılyona kullanıcısı ve gunluk 150.000 satısı var bunların hepsı sımdı vergı kaçakçısımı sadece bılmedıklerınden dolayı bunlar baslarına gelecek her turk vatandaşı tabıkıde vergısını verecek bu bır haktır ama bılmedııgmız ıcın bu kadar çok cezalar olmamalı bence dıye dusunuyorum

İşi ticarete dökmek başka ikinci el mal satmak başka..Eğer böyle bir amacın olmadığını kanıtlayabilirsen maliyeye ceza da kesilmez ama sen kendin diyorsun alım satım yapıyorum diye. Gittigidiyor sana sadece altyapı hazırlayıp siteyi sunuyor, turkcell gibi düşün sana iletişim sağlıyor ama senin telefonda yaptığın satışla bir alakası yok yani sana alışveriş imkanı sağlıyor sen gittigidiyora bu yüzden komisyon ödüyorsun.Gittigidiyor'un yapılan satışlarla bir ilgisi yada kazancı yok bu yüzden ticaret yapmak yasak bu tarz siteler üzerinden.

• BU KADAR IDDALI KONUSUYORUM ORDA BINLERDE 0 MAL SATILIYOR VE FATURA KESILMEDEN KAÇ ADET ALIMALRIM OLDU HİÇ BİRİNDE FATURA GELMEDI OENMLI OLAN GG NIN BİLGİLENDIRMESI BURDA
  • quote:

BU KADAR IDDALI KONUSUYORUM ORDA BINLERDE 0 MAL SATILIYOR VE FATURA KESILMEDEN KAÇ ADET ALIMALRIM OLDU HİÇ BİRİNDE FATURA GELMEDI OENMLI OLAN GG NIN BİLGİLENDIRMESI BURDA

Bi kere neden gg'den alılşveriş yapıyorsun? sattığın mal üzerinden %10 komisyon alan kazıkçı bir site . İkincisi gittigidiyor'la maliyeyle ortak çalışır sen rahat ol adamlar kazanacağını kazanıyor vergisinide veriyor niye maliyeyle zıtlaşsınki. Faturayı dediğim gibi gittigidiyor veremez sana satış yapan adam verir verirse..
  • quote:

Orijinalden alıntı: birdeste

quote:

turkçe konusuyorum degılmı ben turkçe zaten verecem vergimi sana tartışma yaratmı dıyorum yardım edecek arkadas arıyorum dıyorum

Sen bana hile arıyomuşsun gibi geldi ama neyse.. Maliye sana her mal için sattığın fiyata göre vergi cezası kesecektir ve normal vergilendirmeden daha üst bir rakamdır.Gittigidiyorun maliyeye her türlü bilgiyi vereceğinden emin olabilirsin.İşi kitabına uygun yapsaydın bunlar başına gelmezdi 3 kuruş haksız kazanç elde edecem diye zararlı çıkacaksın şimdi.

Umarım maliye bu internet işine daha ciddi eğiliyordur çok fazla vergi dışı ticaret var bu işte ve olan dükkan açıp vergisini veren namuslu esnafa oluyor.O zaman onlardan da vergi almasınlar..

Müşteriye çatır çatır geçiren de o namuslu esnaf oluyor.Sonra da haberlerde görüyoruz ''Esnaf kan ağlıyor'' diye.

• ınş insaflı bıseyler yazarlar :(((( yoksa halimuz duman
  • Bu konularla ilgili bir avukata danismaniz faydaniza olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: birdeste

Sen istersen hepsi kesiyor merak etme

Ben isteyince tabi kesecek önemli olan istemedikten sonra kesmesi..

Konuyu açan arkadaş.. İzmir'de (Heralde İzmir'di) indirim filan yapmışlar sanırım sizde de yaparlar.
  • maliye internetten 3-5 tane mal satan adamın peşine düşeceğine gitsin para babalarının peşine düşsün saçma sapan konuşmayın.
    mali müşavir dediğiniz adamlar ne iş yapıyo Türkiye'de? Vergi kaçırıyolar!
    10-15 tl de değil onbinlerce yüzbinlerce tl.
    tabi onların peşine düşmek işlerine gelmiyo
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.