Şimdi Ara

gittigidiyor mağduru (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
8.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi izmirden bir arkadasla konustum oda ındırım falan yaptıklarını soyledı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifa_05

maliye internetten 3-5 tane mal satan adamın peşine düşeceğine gitsin para babalarının peşine düşsün saçma sapan konuşmayın.
    mali müşavir dediğiniz adamlar ne iş yapıyo Türkiye'de? Vergi kaçırıyolar!
    10-15 tl de değil onbinlerce yüzbinlerce tl.
    tabi onların peşine düşmek işlerine gelmiyo

+1
    Arkadaş hemen yargılanmış oysa maliye de gücünün yettiğine çöküyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fifa_05

maliye internetten 3-5 tane mal satan adamın peşine düşeceğine gitsin para babalarının peşine düşsün saçma sapan konuşmayın.
    mali müşavir dediğiniz adamlar ne iş yapıyo Türkiye'de? Vergi kaçırıyolar!
    10-15 tl de değil onbinlerce yüzbinlerce tl.
    tabi onların peşine düşmek işlerine gelmiyo

Aynen öyle kardeşim.

Babamın maaşının yarısı vergiye gider ama büyük holdingler, para babaları trilyonlar kaçırır onlara bir şey olmaz.

Ekleme: Bu olay ile maliyenin interneti takip altına aldığı kanıtlanmış oldu.

Ekleme2: Bende üç-beş parça satmıştım, 29 parça için aradılarsa beni de aramasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kutx -- 27 Temmuz 2010; 21:39:04 >

• ben şimdi dükkanımda ürünün faturasını çıkartıp gg de satsam ceza yermiyim ? maliye nasıl takip ediyorki bunu fatura kestiğini nereden biliyor gg kullanıcısının ?
  • vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. sen cezanı ödeyeceksin de, seni yakalayıp başkasına ses çıkarmayan maliyeyi ben...
  • kardeş profilini hep aynı ürün çakılı faturasız satmışsın hep 75 işlemin var

HP COMPAQ MİNİ 110C-1010 ET SIFIR 2 YIL GARANTİ ------- profilinin yarısı bu

ve cezayı tetikleyen yorumu sen yapmışsın,
    ELEKTRİK TASARRUF CİHAZI %100 ETKİLİ (profilinde en çok satış yaptığın mal)
    alıcı : chaz garantili diyorsunuz ne garanti belgesi var ne de fatura çok büyük eksiklik
    dizaynenergy cevabı : garanti belgesi bos geç tasarruf yapıyormu yapmıyor mu ona bıde sana olumlu yorum yapıyoruz .... - 05/01/2010

fatura göndermeliydin eğer indirim olmazsa min. 30 binliralık ceza işleyebilir,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bul3nt -- 27 Temmuz 2010; 21:43:57 >
  • benım anladıgım kadarıyla urunu faturalı alacan mukellef olunca kendıne satılan malın maliye olarak gırecek çıkarkende karla çıkacak onun vergısı gıbı bısey galiba bu kadar dusuk tutaru ınceledılerse dıkkatlı olun arkdaslar
  • 30000 tl çok zor hocam ya 165*75 olsa 12375 olur hp ler faturalı olarak gıttı hocam elektrk tasarruf cihazları fatura yoktu zaten memur aradıgında elektrik tasarruf cihazı satmısın dedı bana
  • ikinci el yada sıfır fark ediyormu? neyseki hiçbir alakam yok satış sitelerinle
  • quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197

ben şimdi dükkanımda ürünün faturasını çıkartıp gg de satsam ceza yermiyim ? maliye nasıl takip ediyorki bunu fatura kestiğini nereden biliyor gg kullanıcısının ?

?
  • hocam bıldıgım kadarıy once kendıne fatura kesılcek sonra sen fatura çıkısı yapacaksın
  • bende düşünüyordum vazgeçtim şimdi

bu arada geçmiş olsun. bence maliye önce ultimatom vermeliydi .yazık oldu bukadar insana (her nekadar vergi kaçakcılığı olsada). birsürü esnaf arasıra faturasız ürün satıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RISC64 -- 27 Temmuz 2010; 22:04:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dizaynenergy_45

hocam bıldıgım kadarıy once kendıne fatura kesılcek sonra sen fatura çıkısı yapacaksın

o cihazları nerden aldıysan oda çok tehlike altında faturayı o kesmemiş sende almadan direk satmışsın kimden aldığını söylersen maliyeye senin cezanda baya bir hafifleme olur
  • benım aldıgım yerede ceza yazdılar zaten hocam
  • o değilde bu sattığın cihazlar gerçekten işe yarıyormu
  • Ne kadar ceza yediniz?
  • ayın 8 ınden sonra gıdecem yanlarına sıze bılgılendırme yaparım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TornadQ

quote:

Orijinalden alıntı: dizaynenergy_45

hocam bıldıgım kadarıy once kendıne fatura kesılcek sonra sen fatura çıkısı yapacaksın

o cihazları nerden aldıysan oda çok tehlike altında faturayı o kesmemiş sende almadan direk satmışsın kimden aldığını söylersen maliyeye senin cezanda baya bir hafifleme olur

Zaten olay girdi - çıktı şeklinde işler. sana faturası kesilmeyen bir ürünü sen faturalı olarak satamazsın! Birde şöyle bir konu var ürünleri satan arkadaşın alışveriş yaptığı yer bunları fatura ile değilde yazarkasa fişi olarak belgeliyorsa o hiçbir şekilde zan altında kalmaz ben fişimi kestim kendisine verdim der çıkar işin içinden ki büyük bir yerse zaten herzaman için stok durumunu kestiği fiş ve faturalara göre ayarlıyordur.

Vergi cezaları o kadar çok arttıki ama sadece küçük esnaflara işliyor bu cezalar.

• Merhaba arkadaşlar

Bende 4 yılda toplamda 105.000 TL'lik satış gerçekleştirmişim karşılığında tarafıma 70.000 TL gecikme zamları hariç ceza kestiler fakat ben ve benim gibi bu durumda olan kişiler toplanıp aşağıdaki işlemleri uyguladık.

Burda yazılanları okuyup ve aynı duruma düşen arkadaşlar yaşadıkları sorunları kesilen vergi cezalarının ağır olduğunu bunu ödeyemeyeceklerini bu ceazyı ödediklerinde hayatlarının 380 derece değişeceğini bimer (Başbakanlık İletişim Merkezine) gerek yazılı olarak iadeli taahüdlü gerekse sitesi üzerinden iletirseniz bağlı bulunduğunuz vergi dairesi başkanlığına bimer bilgi göndermektedir bu noktada vergi denetim başkanlığı sizin ödeme durumunuzu inceleyerek uygulanan cezai işlem hakkındaki meblayı düşürmektedir. Elinizden geldiğince bu konuyu bimer (Başbakanlık iletişim merkezine) iletiniz biz bunu burda 5-6 arkadaş yaptık ve herkeze söylüyoruz ne kadar çok müracat olursa bizler ve bizim gibi ceza yemiş kişiler hakkında başbakanlık iyileştirme kararı alabilir.

Bizzat yazdığım yazılara çok kısa sürece cevap vermekteler. Tek başıma her şeyin üstesinden gelmem imkansızdır sizlerde bizlere katılıp başbakalanlık iletişim merkezinin dikkatini çekmeye çalışın. Sandığınızdan daha fazla ilgileniyorlar.

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx dilerseniz bu linkte tıklayınız dilerseniz Google'a bimer yazınız. İletişim formunda cevap istiyorum seçeneğini tıklayınız şayet cevap istiyorsanız kimlik bilgilerini ve iletişim bilgilerinizi saklamayınız. Site başbakanlığa ait olduğu için mernis sorgulaması ile kimliğinizi doğrulamaktadır. İsterseniz benim gibi direk iadeli taahhüdlü posta yolu ile iletişim kurabilirsiniz. Posta adresi Başbakanlık Merkez Bina Kızılay / Ankara adresine gönderiniz 4 TL ücret ödersiniz ama iadeli taahhüdlü olduğu için cevapsız bırakamazlar.

• yazık ya.devleti soyanlara laf yok.vatandaşa ucuz ürün temin edenlere vay nasıl fatura kesmezsin diye manyak manyak rakam çıkarıyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.