Şimdi Ara

gittigidiyor mağduru (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
8.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dostum maliyenin seni çağırması için gittigidiyor ve sahibinden.com üzerinden resmi satış yapman lazım dimi yani kayıtlara geçmesi lazım dimi.örneğin sahibinden.com dan GET 'li bir satış yapmak gibi ? lütfen yanıtlarsan sevinirim.
  • evet dostum g.e.t satış
  • bir aylık kargo gönderin en fazla kaç oldu dizaynenergy_45?
  • ne desem yalan olur sımdı sıze ... açıkça
  • İnternet üzerinden 300-400 liralık 5 tane şahsi satış yapan birisi fatura nasıl kesebilir? Vergiyi nasıl ödeyebilir?
    Not: Satışlar daha tamamlanmadı.
  • Hocam uzun zaman göremedik sizi , işlem halen devam ediyor sanırım, umarım ciddi bir ceza almazsınız..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bul3nt -- 1 Şubat 2012; 3:14:55 >
  • şahıs olarak gg den satış yapmayın arkadaşlar. gg hem komisyon kesiyor hemde kendi vergini kendin ödemek zorunda kalıyorsun. oysa ki gg satıcıların yerine kestiği komisyondan vermesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

şahıs olarak gg den satış yapmayın arkadaşlar. gg hem komisyon kesiyor hemde kendi vergini kendin ödemek zorunda kalıyorsun. oysa ki gg satıcıların yerine kestiği komisyondan vermesi lazım.

Millet kaçakçılık yapsın gg'de fatura kessin olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TornadQ

quote:

şahıs olarak gg den satış yapmayın arkadaşlar. gg hem komisyon kesiyor hemde kendi vergini kendin ödemek zorunda kalıyorsun. oysa ki gg satıcıların yerine kestiği komisyondan vermesi lazım.

arkadaşım vergiyle anlaşıp gene kestiği %10 komisyondan her türlü vergi parasını içine katabilir ama işlerine gelmiyor.

ben burda bir uyarı maksatlı söyledim. vergi mükellefi değilseniz satış yapmayın üzülürsünüz. bizim arkadaşında burda canı yandı. 20 bin küsür vergi borcu çıkardılar altındaki arabasına kadar gitti.

• quote:

quote:

hocam o işi yapanda evdeki 5-10 eşyasını satan adam birmi ? sen internetten değilde evdeki bir eşyanı satarken faturaya yada fiş kesiyormusun ? bakkaldan alışveirş yaptığında fiş alıyormusun ? taksiye bindiğinde alıyormusun ? o zaman fiş almayanda kaçakçılık yapıyor!! ayrıca ikinci el ürünü sıfır alırkende zaten vergisi ödeniorki % 18 gibi yüksek bir vergi ödeniyor.. bence ikincxi el ürün satan bür çok yer var orda kimse fatura kesmiyor burda 5-10 tane elindeki ikinci el ürününü telefon bilgisayar gibi eşyaları satıyor ve çoğu öğrenci bunların ve bunlara anormal cezalar geliyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: MEHMETK1980

quote:

quote:

hocam o işi yapanda evdeki 5-10 eşyasını satan adam birmi ? sen internetten değilde evdeki bir eşyanı satarken faturaya yada fiş kesiyormusun ? bakkaldan alışveirş yaptığında fiş alıyormusun ? taksiye bindiğinde alıyormusun ? o zaman fiş almayanda kaçakçılık yapıyor!! ayrıca ikinci el ürünü sıfır alırkende zaten vergisi ödeniorki % 18 gibi yüksek bir vergi ödeniyor.. bence ikincxi el ürün satan bür çok yer var orda kimse fatura kesmiyor burda 5-10 tane elindeki ikinci el ürününü telefon bilgisayar gibi eşyaları satıyor ve çoğu öğrenci bunların ve bunlara anormal cezalar geliyor..

Hocam benim 80 işlemim var gg de ama çoğu 2. el, aynı şekilde evimde olanları yani kendi kullandıklarımı ve hiç kullanmadıklarımı sattım bana ihbar felan gelmedi, ticarete çevirmezsen cezada almazsın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MEHMETK1980

quote:

quote:

Hocam benim 80 işlemim var gg de ama çoğu 2. el, aynı şekilde evimde olanları yani kendi kullandıklarımı ve hiç kullanmadıklarımı sattım bana ihbar felan gelmedi, ticarete çevirmezsen cezada almazsın.

hocam bende 1 sene içinde 25-30 civarı satış yapmışım; bunların bazıları kendi kullandığım notebooklar almışşım sıkışıp satmışım yada cep telefonları ne bileyim kitap satmışım toplam sattıklarım değeri 5000 tl geçmez. öğrencilik işlte aldığımız şeyi zararına bile satmışım buna gelipte 4000 tl vergi cezası kesmek bence saçmalık hocam.. millet geçim derdinde.. he şuna kabul yurt dışından sıfır alıp satanlara lafım yok ama bizim gibi kişilerin başı yanıcaksa yazık..

• doğuda yaşayan insan vergi nedir bilmiyor ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artidownload -- 18 Eylül 2012; 16:40:49 >
  • asdasdasd
  • bir "girdigiriyor" vakası daha
  • quote:

Orijinalden alıntı: artidownload

doğuda yaşayan insan vergi nedir bilmiyor ..

Doğuda yaşa göreyim seni :) Öyle uzaklardan doğudaki insan vergi bilmez demek kolay.Nanay gülüm nanay :)
  • :)) doğru ama dediğim bunu herkes biliyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.