Şimdi Ara

gittigidiyor mağduru (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
8.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazıktan öte bir durum şuan bu yüzlerce insan mağdur durumda şu anakadar bize birleşen 427 kişi mevcuttur.
  • Alıcıya birşey olur mu?
  • ben mukellef oldum arkdaslar 2 aylık tahmını hesaplamalara gore 700 tl gbı bır cevaz gele ek kurtaracam paçayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: blnd

Merhaba arkadaşlar

Bende 4 yılda toplamda 105.000 TL'lik satış gerçekleştirmişim karşılığında tarafıma 70.000 TL gecikme zamları hariç ceza kestiler fakat ben ve benim gibi bu durumda olan kişiler toplanıp aşağıdaki işlemleri uyguladık.

Burda yazılanları okuyup ve aynı duruma düşen arkadaşlar yaşadıkları sorunları kesilen vergi cezalarının ağır olduğunu bunu ödeyemeyeceklerini bu ceazyı ödediklerinde hayatlarının 380 derece değişeceğini bimer (Başbakanlık İletişim Merkezine) gerek yazılı olarak iadeli taahüdlü gerekse sitesi üzerinden iletirseniz bağlı bulunduğunuz vergi dairesi başkanlığına bimer bilgi göndermektedir bu noktada vergi denetim başkanlığı sizin ödeme durumunuzu inceleyerek uygulanan cezai işlem hakkındaki meblayı düşürmektedir. Elinizden geldiğince bu konuyu bimer (Başbakanlık iletişim merkezine) iletiniz biz bunu burda 5-6 arkadaş yaptık ve herkeze söylüyoruz ne kadar çok müracat olursa bizler ve bizim gibi ceza yemiş kişiler hakkında başbakanlık iyileştirme kararı alabilir.

Bizzat yazdığım yazılara çok kısa sürece cevap vermekteler. Tek başıma her şeyin üstesinden gelmem imkansızdır sizlerde bizlere katılıp başbakalanlık iletişim merkezinin dikkatini çekmeye çalışın. Sandığınızdan daha fazla ilgileniyorlar.

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx dilerseniz bu linkte tıklayınız dilerseniz Google'a bimer yazınız. İletişim formunda cevap istiyorum seçeneğini tıklayınız şayet cevap istiyorsanız kimlik bilgilerini ve iletişim bilgilerinizi saklamayınız. Site başbakanlığa ait olduğu için mernis sorgulaması ile kimliğinizi doğrulamaktadır. İsterseniz benim gibi direk iadeli taahhüdlü posta yolu ile iletişim kurabilirsiniz. Posta adresi Başbakanlık Merkez Bina Kızılay / Ankara adresine gönderiniz 4 TL ücret ödersiniz ama iadeli taahhüdlü olduğu için cevapsız bırakamazlar.

Şimdi ben bu cezalara acımam.Niye derseniz,adam getirmiş kaçak malı satıyor.Vergisi yok,dükkan kirası var mı yok mu belli değil,tek kişi çalışıyor.Masrafı yok,fiyatlar düşüyor.Bu durumda esnaf ne yapacak sorarım size.

Küçük,büyük fark etmez.Vergi kaçıranın karşısındayım ben,paşa paşa ödüyorum çünkü her kuruşunu.

Bir de yorumlar yazılmış,büyükler neler yapıyor diye.İyi o zaman büyük hırsızlar dünyaları çalıyor diye siz de ufaktan bir şeyler çalın.Vergisiz ürün de hırsızlık oluyor çünkü.

• quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

quote:

Merhaba arkadaşlar

Bende 4 yılda toplamda 105.000 TL'lik satış gerçekleştirmişim karşılığında tarafıma 70.000 TL gecikme zamları hariç ceza kestiler fakat ben ve benim gibi bu durumda olan kişiler toplanıp aşağıdaki işlemleri uyguladık.

Burda yazılanları okuyup ve aynı duruma düşen arkadaşlar yaşadıkları sorunları kesilen vergi cezalarının ağır olduğunu bunu ödeyemeyeceklerini bu ceazyı ödediklerinde hayatlarının 380 derece değişeceğini bimer (Başbakanlık İletişim Merkezine) gerek yazılı olarak iadeli taahüdlü gerekse sitesi üzerinden iletirseniz bağlı bulunduğunuz vergi dairesi başkanlığına bimer bilgi göndermektedir bu noktada vergi denetim başkanlığı sizin ödeme durumunuzu inceleyerek uygulanan cezai işlem hakkındaki meblayı düşürmektedir. Elinizden geldiğince bu konuyu bimer (Başbakanlık iletişim merkezine) iletiniz biz bunu burda 5-6 arkadaş yaptık ve herkeze söylüyoruz ne kadar çok müracat olursa bizler ve bizim gibi ceza yemiş kişiler hakkında başbakanlık iyileştirme kararı alabilir.

Bizzat yazdığım yazılara çok kısa sürece cevap vermekteler. Tek başıma her şeyin üstesinden gelmem imkansızdır sizlerde bizlere katılıp başbakalanlık iletişim merkezinin dikkatini çekmeye çalışın. Sandığınızdan daha fazla ilgileniyorlar.

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx dilerseniz bu linkte tıklayınız dilerseniz Google'a bimer yazınız. İletişim formunda cevap istiyorum seçeneğini tıklayınız şayet cevap istiyorsanız kimlik bilgilerini ve iletişim bilgilerinizi saklamayınız. Site başbakanlığa ait olduğu için mernis sorgulaması ile kimliğinizi doğrulamaktadır. İsterseniz benim gibi direk iadeli taahhüdlü posta yolu ile iletişim kurabilirsiniz. Posta adresi Başbakanlık Merkez Bina Kızılay / Ankara adresine gönderiniz 4 TL ücret ödersiniz ama iadeli taahhüdlü olduğu için cevapsız bırakamazlar.

Şimdi ben bu cezalara acımam.Niye derseniz,adam getirmiş kaçak malı satıyor.Vergisi yok,dükkan kirası var mı yok mu belli değil,tek kişi çalışıyor.Masrafı yok,fiyatlar düşüyor.Bu durumda esnaf ne yapacak sorarım size.

Küçük,büyük fark etmez.Vergi kaçıranın karşısındayım ben,paşa paşa ödüyorum çünkü her kuruşunu.

Bir de yorumlar yazılmış,büyükler neler yapıyor diye.İyi o zaman büyük hırsızlar dünyaları çalıyor diye siz de ufaktan bir şeyler çalın.Vergisiz ürün de hırsızlık oluyor çünkü.

+1

• quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar

Ben acırım arkadaş.Millet açlıktan ölürken vergiler vatandaş için kullanıcağına milletin cebini doldurmaya gitcekse vergi vermek istemem.Verginin her kuruşunun halka dönceğini bilsek emin ol zihniyet çok değişir.Bu işin fırsatcılıkla alakası yok, millet uyanmaya başlıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sexuality

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar

Ben acırım arkadaş.Millet açlıktan ölürken vergiler vatandaş için kullanıcağına milletin cebini doldurmaya gitcekse vergi vermek istemem.Verginin her kuruşunun halka dönceğini bilsek emin ol zihniyet çok değişir.Bu işin fırsatcılıkla alakası yok, millet uyanmaya başlıyor.

Ha biz vergi veriyoruz gerizekalıyız o zaman, vergi parasını çoğu kimsenin verecek durumu çıkmayabilir ama veren var. Sen vermezsen, ben vermezsem nerden döncek bu çark? Güldürmeyin adamı işte, suç işlenmiş cezasıda kesilmeli. Ha 70.000 lira falan çok tabi. Ama herkese 5-6000 lira ceza kesilmeli ki tekrar olması engellensin.

• iyide beylar nagdur olanlar zaten bılerek yapmıyor kı bılse zaten çogu kısı mukellef olur yada bu ısı yapmaz herkez gıbı bızde vergı bermek ısterız ama bu sıteler bıze bır dipnot dusse daha ıyı olmazmıydı sızde ????
  • vergiler millet için kullanilmiyor ne kadar az vergi versek o kadar kar..esnafada iyi oldu gebersin, düdüklerken iyidi ama demi
  • arkadaşlar bende 2004 de üye olmuştum gg ye. ilk satışımı 2010 yılında son satışımıda 2011 kasım ayına kadar toplam 49 işlemim oldu.( tahminen 17-20 arası alış / 25 civarı satıştır) üyeliğim 3 gün önce kapatıldı. hepsi 2 el ürünlerdi. toplam kazancım işe 3000-4000 tl geçmez(çoğu sağdan soldan eşden dosttan aldıgım notebooklardı)

sizde banada bu ceza gelirmi yardımcı olursanız sevinirim;?
  • sattıgın urun adetı bazında usulsuzluk cezası kesıyorlar gelır 2. kısımda
  • quote:

Orijinalden alıntı: dizaynenergy_45

sattıgın urun adetı bazında usulsuzluk cezası kesıyorlar gelır 2. kısımda

hocam 7 yıllık üyeliğim var, 1 ile 1.5 yıl aralığında 28 tane ürün satymışım toplam kıymetide 4000 tl geçmiyor buna bile cezamı ödiyecem ? yani 169*28=4732 tl ceza ödiyecem öylemi????? 4000 tl ürün satmışım zaten bunları ben 4000 tl almışım zamanlarında sonra gene hemen hemen aynı paaya satmışım( sıkıştığımdan dolayı) yani hiç karım yok zararına satmışım birde 4732 tl ceza ödiyecem öylemi? bunun mantık neresinde ?
  • bende satış yaptım eczane urunlerini satiyordum pek talep olmadı toplamda 380 tl lik ürün satısım oldu ama hepsini kargolarken fiş ini kesip ürünü öyle kargoya verdim . İkinci el ürün satanlar için ve faturasız satış secenegi sunanlar için bir problem olucak bir konu bu bilginize ...
  • uzlasma yapıyorlar senınde tahmının olarak 4 tane keserler usulsuzluk cezası paranın gelır vergısnı alırlar uzlasmaya mutlaka gıdeler
  • quote:

Orijinalden alıntı: dizaynenergy_45

arakdaşalar bugun ıtıbarıyle benıde malıyeden aradılar goruşmeye çagırdılar 29 adet şatısım ıcın benı ne gıbı durumlar beklıyor nasıl bır yol ızlıcem yardımcı olurmusun şimdididen tesekkurler

Son durum nedir?
  • arkadaşlar anladığım kadarıyla alışveriş yaparken ARACI OLARAK GİTTİGİDİYOR.COM'U kullananlara maliye geliyor.
    Ben sahibinden.com ' da satış yapıom.adam beni arıyor buluşup ürünü veriyorum.dolayısıyla sahibinden.com'un get sistemini kullanmıyorum.bu durumda başıma bişey gelirmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: huseyinakinci

arkadaşlar anladığım kadarıyla alışveriş yaparken ARACI OLARAK GİTTİGİDİYOR.COM'U kullananlara maliye geliyor.
    Ben sahibinden.com ' da satış yapıom.adam beni arıyor buluşup ürünü veriyorum.dolayısıyla sahibinden.com'un get sistemini kullanmıyorum.bu durumda başıma bişey gelirmi ?

sattığına dair bir kanıt olmadığı için bişey olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.uzun

quote:

Orijinalden alıntı: huseyinakinci

arkadaşlar anladığım kadarıyla alışveriş yaparken ARACI OLARAK GİTTİGİDİYOR.COM'U kullananlara maliye geliyor.

sattığına dair bir kanıt olmadığı için bişey olmaz

aynen ya :) ama bazen msjlaşıp kargo ya veriom.ama dediğim gibi yinede sahibinden.com 'un sistemini kullanmıom.ordan haberleşioz.kargoya veriom.kapıda ödeme yapıoz.bu durumda bişey olurmu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ajinco -- 11 Aralık 2011; 12:50:06 >
  • veya burda ticaret yaptığımız da 2. el bölümünde referanslar diye bir olay var.satışın nasıl geçtiğine dair referans veriliyor.Maliye burdan bişeyler bulup bizi enseleyebilirmi ?
  • cümleten selamın aleykum arkadaslar benım hem gg den hemde sahibinden 3 adet kullanıcı ısımlı satışlarım vardı ve bunların hepsı malıyede kayıtlı adam ısmını osluyor su su su kullanıcı ısımlerı senın demı dıyor ordan yakalıyor 1. 2.size yurtiçi kargodan yakalıyorlar bılgınız olsun eger adam esnaf olupta satış yapıp fatura kesmıyorsa gozunun yasına bakmıyor kaç tane usulsuzluk varsa gercek fiyat uzerınden geçiriyorlardı benım gg ve sahibindende satışlarımın toplamı hatırladıgım kadarıyla 70 yakındı maliye çagırdı 165*70=11550 artı olarak vergı mukellefı olacan dedı ve artı kazandıgın paranın gelir vergisini verecen dedi ben ogrenciyim dedim bu parayı dedım benden olsenız alamazsınız bır uzlaşma yapalım dedım neyse tandıık bulduk 4 tane usulsuzluk yedım eve geldı suan gelir vergisi daha gelmedı ne gelir bılemem ama eger banka hesaplarını kontrol etseler sonumu ben bıle dusunemıyorum SAYGILARIMLA
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.