Şimdi Ara

Giysi satışlarında kullanılan güvenlik önlemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
57.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İsmi nedir bilmiyorum şahsen zaten konuyu o yüzden açıyorum :D
    mağazalarda kıyafetlerin üzerinde bulunan beyaz kare şeklinde bi şekilde giysinin üzerine tutturulan bi zımbırtı var ya işte ondan bahsediyorum :D ismi nedir o aletin ve nasıl çıkartılır giysiden :S sorum yanlış anlaşılmasın lütfen gayet mağazaya gidip parası neyse verilip çıkılmış bi ürün :S fakat her nasılsa o aleti giysiden çıkartmamışlar ve mağaza çıkışında her nasılsa güvenlik aletleri ötmemiş :D
    soru aslında nasıl çıkar :D bilen var mı ki :?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Giyim Mağazalarında Güvenlik Önlemleri

Giyim mağazalarında kıyafet hırsızlığını önlemek için çeşitli güvenlik önlemleri alınmaktadır. Bu önlemler, mağazaların gelir kayıplarını azaltmasına, müşterilerinin güvenliğini sağlamasına ve hırsızlığı caydırmasına yardımcı olur.

Birincil güvenlik önlemlerinden biri, kıyafetlerin üzerine takılan alarm etiketleridir. Bu etiketler, mağazanın çıkışında bulunan dedektörler tarafından algılanır. Etiket çıkarılmadan veya devre dışı bırakılmadan mağazadan çıkılmaya çalışılırsa alarm tetiklenir.

Bazı mağazalar ayrıca görüntüleme kameraları kullanır. Bu kameralar, mağazanın içini izler ve şüpheli faaliyetleri tespit etmeye yardımcı olur. Hırsızların mağazada dolaşmasını, kıyafetleri gizlemesini veya alarm etiketlerini çıkarmaya çalışmasını görüntüleyebilirler.

Güvenlik görevlileri, mağazanın güvenliğini sağlamada önemli bir rol oynar. Mağazada devriye gezer, şüpheli kişileri izler ve hırsızlığı önlemeye çalışırlar. Bazı güvenlik görevlileri, hırsızları yakalamak ve tutuklamak için yetkilendirilmiştir.

Mağazalar ayrıca mağazadan çıkış noktalarına güvenlik kapıları yerleştirebilir. Bu kapılar, yalnızca alarm etiketi çıkarılmış olmayan müşterilerin geçmesine izin verir. Hırsızlar kapılardan geçmeye çalıştıklarında alarm tetiklenir ve güvenlik görevlileri uyarılır.

Yukarıda belirtilen güvenlik önlemlerine ek olarak, mağazalar müşteri eğitimi programları da uygulayabilir. Bu programlar, müşterilere kıyafet çalmanın ciddi sonuçları hakkında bilgi verir ve hırsızlığı önlemeye yardımcı olur.

Mağazaların çıkarlarını korumak ve müşterilerinin güvenliğini sağlamak için kapsamlı güvenlik önlemleri almak çok önemlidir. Bu önlemler, mağazadan kıyafet çalma yöntemlerini caydırır ve hırsızlığı en aza indirir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bak şimdi ben çok büyük bir spor giyim mağazasında çalışıyorum. mağazdan alarmı öttürmeden ürünü çıkartmayı biliyorum ama bu forumda söylemem. belki bu işte çalışanlar bilebilir. alarma gelince iki yöntem var. birincisi sağmal bir mıknatısla ucundaki yuvarlak kısmı tutup alarmı çıkartabilirsin. çıkmıyorsa al eline çekici kır hiçbirşey olmadan çıkar.
  • onun aleti yoksa, parçalamadan çıkaramazsın..
  • [Bir giyim mağazasında, çivili plastik güvenlik etiketleri. Kasada aetiketlerin mıknatısla sökülüşü vb. ]

Plastik parçalar, tekrar kullanılabilmeleri, dikkat çekici ve caydırıcı oluşları, ve kolay kolay sökülememeleri nedeniyle özellikle giyim mağazalarınca yeğleniyor. Oldukça özel yapıda bir mıknatısla sökülebilen bu parçaların bazılarında, kırılması durumunda etrafa fışkıran bir miktar mürekkepli sıvı da bulunuyor.

Farklı elektromanyetik dalga boylarında, farklı ilkelerle çalışan bu plastik etiketlerdeki en yaygın ve en eskiden beridir uygulanan yaklaşım, çift frekanslı mikrodalga denetimi. Pastik parçalar, kapıya yaklaşıldığında, dedektörden gelen iki farklı frekanstaki mikrodalga sinyalinin bileşimi olan üçüncü bir sinyal yayıyor. Bu tip etiketler, ürünün üzerinden sökülmedikçe devre dışı kalmıyorlar. Bir diğer deyişle, eve götürüp içlerine bakmanız olası değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: halisakal

[Bir giyim mağazasında, çivili plastik güvenlik etiketleri. Kasada aetiketlerin mıknatısla sökülüşü vb. ]

Plastik parçalar, tekrar kullanılabilmeleri, dikkat çekici ve caydırıcı oluşları, ve kolay kolay sökülememeleri nedeniyle özellikle giyim mağazalarınca yeğleniyor. Oldukça özel yapıda bir mıknatısla sökülebilen bu parçaların bazılarında, kırılması durumunda etrafa fışkıran bir miktar mürekkepli sıvı da bulunuyor.

Farklı elektromanyetik dalga boylarında, farklı ilkelerle çalışan bu plastik etiketlerdeki en yaygın ve en eskiden beridir uygulanan yaklaşım, çift frekanslı mikrodalga denetimi. Pastik parçalar, kapıya yaklaşıldığında, dedektörden gelen iki farklı frekanstaki mikrodalga sinyalinin bileşimi olan üçüncü bir sinyal yayıyor. Bu tip etiketler, ürünün üzerinden sökülmedikçe devre dışı kalmıyorlar. Bir diğer deyişle, eve götürüp içlerine bakmanız olası değil.
    ayrıca eğer uzun alarmlarsa sakın kırma içinde mürekkep var. adidas mağazalarında o kullanılıyor. küçük kare yada yuvarlak alarmları kırabilirsin içinde hiçbirşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: arbuzik

bak şimdi ben çok büyük bir spor giyim mağazasında çalışıyorum. mağazdan alarmı öttürmeden ürünü çıkartmayı biliyorum ama bu forumda söylemem. belki bu işte çalışanlar bilebilir. alarma gelince iki yöntem var. birincisi sağmal bir mıknatısla ucundaki yuvarlak kısmı tutup alarmı çıkartabilirsin. çıkmıyorsa al eline çekici kır hiçbirşey olmadan çıkar.

söylede rep verelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnryldz

quote:

bak şimdi ben çok büyük bir spor giyim mağazasında çalışıyorum. mağazdan alarmı öttürmeden ürünü çıkartmayı biliyorum ama bu forumda söylemem. belki bu işte çalışanlar bilebilir. alarma gelince iki yöntem var. birincisi sağmal bir mıknatısla ucundaki yuvarlak kısmı tutup alarmı çıkartabilirsin. çıkmıyorsa al eline çekici kır hiçbirşey olmadan çıkar.

söylede rep verelim

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: halisakal

[Bir giyim mağazasında, çivili plastik güvenlik etiketleri. Kasada aetiketlerin mıknatısla sökülüşü vb. ]

ewet ya ötmeden çıkış nasıl oluyor PM istiyorum

2 hafta önce arkadaşın nişanına gittik damatın ceketinin içinde alarm aleti war o emniyet kilidinden
    inanamadık ya baktık durduk ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agili -- 11 Ağustos 2010; 0:07:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: agili

ewet ya ötmeden çıkış nasıl oluyor PM istiyorum

2 hafta önce arkadaşın nişanına gittik damatın ceketinin içinde alarm aleti war o emniyet kilidinden
    inanamadık ya baktık durduk ya

Alıntıları Göster
    cevap verenlere teşekkürler :S hala nasıl mağazadan çıktı bilmiyorum valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skymarc

Alıntıları Göster
    Fişi varsa götür aldığın yere, söyle elemana çıkartır iki dakikada. Bir kere ayakkabı almıştım, aynı şekilde mağazadan çıkarken alarm falan ötmedi, eve bir geldim ayakkabıda alarm var. Hemen mağazayı aradım, durumu anlattım, bir hafta sonra gittiğimde çıkartmışlardı orcaıkta. O alarmı sökmek için özel mıknatıs var, o olmadan çıkmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paramedik 112

Fişi varsa götür aldığın yere, söyle elemana çıkartır iki dakikada. Bir kere ayakkabı almıştım, aynı şekilde mağazadan çıkarken alarm falan ötmedi, eve bir geldim ayakkabıda alarm var. Hemen mağazayı aradım, durumu anlattım, bir hafta sonra gittiğimde çıkartmışlardı orcaıkta. O alarmı sökmek için özel mıknatıs var, o olmadan çıkmıyor.

Alıntıları Göster
    eski bi dizide vardı polisten kelepçeyle kaçan haydutlar tren raylarına yatıyolardı tren zincirini kırsın diye

• quote:

Orijinalden alıntı: mcardle

eski bi dizide vardı polisten kelepçeyle kaçan haydutlar tren raylarına yatıyolardı tren zincirini kırsın diye

Alıntıları Göster
    fişin nerde olduğu belli bile değil :D ayrıca o giysiyi yarın kız arkadaşım giyemezse kıyamet kopacak şimdiden sinirli :D neyse kaba kuvvete başvuracam artık :S herkese yeniden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: angelusncs

fişin nerde olduğu belli bile değil :D ayrıca o giysiyi yarın kız arkadaşım giyemezse kıyamet kopacak şimdiden sinirli :D neyse kaba kuvvete başvuracam artık :S herkese yeniden teşekkürler

Alıntıları Göster
    Mürekkep olup olmadığını bilmiyorsan bir tane lehim makinesi bul, onu iyice ısıt. Alarmı yere koy, mümkünse etrafına bir poşet koy ve alarmın kenarlarına bantla o poşeti. Lehim makinesiyle alarmın üst kısmına delik aç, mürekkep varsa görünecektir zaten. (bir bıçağı ocakta ısıtmak da işe yarar, hatta matkap da işini görür.) O açtığın delikten mürekkebi boşalt (Eczaneden alacağın şırınga yardımcı olacaktır.) Tamamen boşalttıktan sonra içine sabunlu veya deterjanlı su doldur ve şırınga ile tekrar boşalt. İçinde mürekkep kalmadığından emin olunca çekiçle kırabilirsin.

• Allah belalarını versin. İnternetten aldığım monttakini çıkarmamışlar. Başka mağazaya girdim. Hırsız muamelesi gördüm. Aradım ağzıma geleni söyledim. Adam bide gönder diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferhat1537

Allah belalarını versin. İnternetten aldığım monttakini çıkarmamışlar. Başka mağazaya girdim. Hırsız muamelesi gördüm. Aradım ağzıma geleni söyledim. Adam bide gönder diyor.
    Bunun ne olduğunu bilen varmı

• mfk86 kullanıcısına yanıt
    Stick alarm dostum bu. Pahalı kıyafetin en kıyı köşe yerine gizlenir böylece hırsız itina ile yakalanır :) Bizim mağazada kabinlerde patlatıyorlar bu alarmı :) Fotosunu koy topak alarmsa mıknatıs kafi diğeri içinse al eline bir tornavida uç kısmından sok kır içindeki minik metal parçayı kıvırarak çıkart
  • quote:

Orijinalden alıntı: freestyler_07

Stick alarm dostum bu. Pahalı kıyafetin en kıyı köşe yerine gizlenir böylece hırsız itina ile yakalanır :) Bizim mağazada kabinlerde patlatıyorlar bu alarmı :) Fotosunu koy topak alarmsa mıknatıs kafi diğeri içinse al eline bir tornavida uç kısmından sok kır içindeki minik metal parçayı kıvırarak çıkart

Ben Zara'dan geçen sene bir mont almıştım içinden bu çıktı daha yeni gördüm dün de bershka dan aldım 2 tane birden çıktı iki cebinden de ama çıkarken ötmedi birşey , geçen sene aldığım montla da defalarca girdim çıktım mağazalara hocam neden ötmedi acaba

• quote:

O giysiye takılı şeyin etrafını Alüminyum folyoya dolayın.

Diğer yöntem ise daha etkili;
    Çantanın içini alüminyum folyoyla kaplayın, ne bulursanız çantaya atın
  • Polisi aradım, sayfanın linkini istediler. Yarım saat içinde hepinizi evden alabilirler. Don atlet hazırlayın şimdiden
  • mfk86 kullanıcısına yanıt
    Çoğu mağazada kasalarda onu öldüren cihazlar var hocam ondan ötmemiştir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.