Şimdi Ara

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
969
Cevap
22
Favori
866.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum format atmana ragmen silinmeyen virüs olmaz,
    format at, daha sonra D ,E... sürücüsüne girmeden sistemin temzi olarak açılacaktır. Bu aşamada flash dik falan takmadan, anakart CDsinden sürücülerini yükle. İnternetten güzel bir virüs programı deneme sürümde olsa indir, güncellle ve D ve E sürücülerini tarat, sonra sürücülere çift tıklamadan adre satırına sürüü adı yazarak( d: gibi) gir. hiç bir sorun olmadıgını göreceksin
  • tamam arkadaşlar gerek kalmadı ben çözdüm sorunu uygulamayı bi şekilde sonlandırınca silmek kolay oldu işlemlerden direk işlemi sonlandır değilde işlem ağacı sonu deyince nasıl olduysa virüs çalışan uygulamalarda sonlandırıldı ondan sonr azaten bindim tepesine attrib le ortaya çıkartıp direk elle sildim daha sonraki taramalarımda bir daha çıkmadı yani kabus bitti yinede sağolun arkadaşlar ilgi ve alakanız için çok tşk ederim zahmet verdim size ...
  • Hocam allah razı olsun valla! sabah Kalktıgımda D: yi acamıyordum...rar. dosyasını yukleyip icindekileri adım adım uygulayınca virusten kurtuldum! Artık D: yi cift tıkla acabiliyorum! İşe yarıyormuş yani Cok teşekkurler! Bir cok sacma konu acılmış bunun hakkında digersitelerde , lakin burda ki gayet başarılı! Yeniden tşkrler! kolay gelsin
  • arkadaşlar çoook teşekkür ederim. bu benim ilk mesajım, sadece ve sadece teşekkür etmek için atıyorum. başımın belası autorun'dan sayenizde kurtuldum. beni deli etmişti, şu anki mutluluğumu tarif edemem.
  • o ilk yazı kiminse öpüyorum gözlerinden, her türlü şeyi denedim silinmedi, en son bu "sil" dosyasındaki programları uyguladım, bir iki virüs kaldı, onları da combofiz siliyordu normalde ama bilgisayardaki muhtemel başka bir kaynak tekrar yaratıyordu virüsleri ve klasörlerin gizlilik ayarları ve sistem klasörlerinin görünmesini engelliyordu. Combofix sadece bir kereliğine düzeltiyordu sonra pencereyi aç kapa yapınca aynı şey tekrarlanıyordu. Bu "sil" dosyasındakileri aynen yazdığı gibi uyguladıktan sonra açılan sistem klasörlerinden sistem klasörü olmayan iki tane dosyayı sildim (her ne kadar sistem klasörü dese de), ha onların sistem klasörü olmadığını nerden mi biliyordum :) dün gece 1 kere windows çökerttiğimden hangisinin sistem hangisini olmadığı belli oluyordu artık :))

Çok çok teşekkürler, arkadaşlar da biraz uğraşırlarsa bu beladan kurtulabilirler, herkese kolay gelsin..

• geri alıyorum bir önceki msjdaki lafımı :p

virüsün nerden ürediğini buldum ama yani 2 saat uğraştım desem yeri :D

ilk yazılan sil yne işime yaradı ama virüs bir süre sonra tekrar oluştuğu için kaynağı gerekiyordu, kaynağı system32 klasöründeki vamsoft.exe idi (çalıştır'a mscongif yazıp başlangıç sekmesinde adı yazar ordan tik'ini kaldırın), onu da bulup sildim, ama bir süre sonra hem o oluşuyor hem virüs oluşturuyordu. Daha sonra onun kaynağına gittim: çalıştır'a regedit yazınca hkey_local_machine/software/Microsoft/windows/currentversion/run dizinindeki şimdi adını pek "nlia" gibi bir dosya adı vardı program files'ta görünen bu netpia.exe'yi çalıştırıyordu, o da muhtemelen system32 klasörü içindeki wamsoft.exe'yi yaratıp, başlangıç'a koyuyordu, son olarak o da virüsleri (ki bir sürü ismi var ve zaman geçtikçe çoğalıyor) oluşturup, gizli ve sistem dosyalarını kapatıyordu ve bilgisayara bağladığınız her depolama aletine bulaşıyordu. Bu işlemleri kayıt defterinden başlayarak sırayla silerek yaparsanız virüs bir daha uğramaz sanıyorum :))

not: önceki msjımdaki sil programı ile baştan ordaki işleri yapın, sonra anlattıklarımı uygulayın, bunları uygulayıp temizledikten sonra, bir kere daha sil programı ve combofix'le taratın, en sonunda ise system klasörü ve gizli klasörler görünür haldeyken evdeki bütün depolama birimlerine doğrudan girmeden bağlantı yerine sadece e:, f: yazarak girip içindeki gizli herşeyi silin (kendi dosyalarınız, systemvolumeinformation ve recycler hariç )

• İmdaaaaaaaaaaaaaat, virüs her türlü 2-3 bilgisayar açılışından sonra tekrar kuruluyor, anlamıyorum system32'deki dosya şimdi başka bir adla tekrar çıktı, biri beni kurtarsınnnnnnnnn...........
  • ya muhteşemsiniz başka ne diyebilirimki
  • ya müthişsiniz ya benim yerel disk d farklı pencerede açılıyordu dediğinizi yaptım ve düzeldi çok sağolun
  • bendeki harici hdd de klasörler gözükmüyorlardı.ama adres çubuğundan klasör adlarını yazarak dosyalarıma ulaşabiliyordum(arşiv hddi olduğu için 3-5 klasör vardı)uğraştım ama bi türlü kurtulamadım bu sorundan .bende format atmaya karar verdim.klasörleri tek tek başka bi hdde taşıdım ama şimdi bakıyorum hala 5 gblık bi veri gözüküyor.bu verinin ne olduğunu nasıl öğrenebilirim?yani index gibi klasör isimlerini görsem yeterli olacak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mr_daw666

bendeki harici hdd de klasörler gözükmüyorlardı.ama adres çubuğundan klasör adlarını yazarak dosyalarıma ulaşabiliyordum(arşiv hddi olduğu için 3-5 klasör vardı)uğraştım ama bi türlü kurtulamadım bu sorundan .bende format atmaya karar verdim.klasörleri tek tek başka bi hdde taşıdım ama şimdi bakıyorum hala 5 gblık bi veri gözüküyor.bu verinin ne olduğunu nasıl öğrenebilirim?yani index gibi klasör isimlerini görsem yeterli olacak...

ilk sayfadaki linkten sil.rar dosyasını indir
    gizliaktifolsun.bat dosyasını harici diskine kopyala . harici diskte çalıştır. sayfa kapanana kadar bekle, daha sonra bütün dosyaların ve kalsörlerin gözükecektir.
  • arkadaşlar ben bu yöntemleri denememe rağmen pc yeniden başlayınca tekrar gizli dosyalar görünmüyordu. combofix falan denedim ancak ondan da yararlanamadım ve ' norman malware cleaner ' adlı bir program buldum ve şu an silindi gözüküyor virüsler . tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: golevez33

quote:

Orjinalden alıntı: mr_daw666

bendeki harici hdd de klasörler gözükmüyorlardı.ama adres çubuğundan klasör adlarını yazarak dosyalarıma ulaşabiliyordum(arşiv hddi olduğu için 3-5 klasör vardı)uğraştım ama bi türlü kurtulamadım bu sorundan .bende format atmaya karar verdim.klasörleri tek tek başka bi hdde taşıdım ama şimdi bakıyorum hala 5 gblık bi veri gözüküyor.bu verinin ne olduğunu nasıl öğrenebilirim?yani index gibi klasör isimlerini görsem yeterli olacak...

ilk sayfadaki linkten sil.rar dosyasını indir
    gizliaktifolsun.bat dosyasını harici diskine kopyala . harici diskte çalıştır. sayfa kapanana kadar bekle, daha sonra bütün dosyaların ve kalsörlerin gözükecektir.

dediğiniz şekilde dosyayı kopyalıyorum.ama çalıştırmak için çift tıklayınca toolbarda 1-2 defacmd.exe bozuk dosya diye bir uyarı çıkıyor,1-2 defa da attrib.exe bozuk dosya diye uyarı çıkıyor...

• arkadaşlar burdan öğrendiğimden beri aylardır bi sorun olduğunda combofixi çalıştırıyorum. ancak bugün farkettim ki combofix artık silemiyo bu autoruni

son güncel combofixi indirmiştim kullanmıştım sonra bikaç gün geçti yine çalıştırdım yine buldu. netten bulaştı herhalde dedim. hemen sonrasında net kapalıyken bi daha çalıştırdım yine sürücülerimde aynı virüsleri bulup sildi. sonra yine denedim yine o virüsleri buldu sildi combofiz bu virüslerin türemesine sebep olan programı silemiyor sanırım şimdiye kadar hallediyodu şimdi ne oldu bilmiyorum yardım edin

• Arkadaşlar, hastalığa karşı en iyi korunma yöntemi aşı olmaktır. Bu tip virüsleri daha bilgisayarınıza bulaşmadan engelleyebilirsiniz. Autorun özelliğini kapatırsanız usb disklerden veya cdlerden yayılan bu virüsler bilgisayarınıza bulaşamayacaktır. Bu konuyla ilgili aşağıdaki sitede çok güzel bir yazı var. O yazıyı okuyup önlemlerinizi almanızı tavsiye ediyorum:
    http://www.bilgiguvenligi.gov.tr/teknik-yazilar-kategorisi/autorun-ozelliginin-kapatilmasi.html

Uyarı: autorun özelliğini kapatmak için veya sisteme bulaşan virüsleri temizlemek için sağdan soldan indirdiğiniz dosyaları kullanmayın. Bu dosyalar da zararlı kodlar içermekte. Bilgisayarınıza virüslerden daha büyük zararlar verebilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lockheed

Bilgiler için teşekkürler.

maalesef bende c ve d sürücülerini açamama sorununu yaşadım ve önerilen şekilde autorun dosyaları sildim problem o an itibarıyle çözüldü fakat bikaç gün sonra bilgisayarımı açtığımda ntldr dosyası eksik uyarısıyla karşılaştım. harddiskimi başka bir bilgisayara takarak ntldr dosyasını yükledim fakat yardım aldığım arkadaşım c ve d deki bütün dosyaların taranıp temizlenmesi ve daha sonrada format atılması geretiğini aksi halde aynı sorunu tekrar yaşayabileceğimi söyledi. :( şu anda bir problem gözükmüyor ancak tekrar etmesinden korkuyorum. bi önerisi olan arkadaş var mı acaba? şimdiden teşekkürler.
  • ben bu sorunu combofix ile cozuyorum.....ama nadir olarakta temizleyemedigi oluyor...servise gelen hemen hemen butun pc lerde autorun virüsü var...yani cok illet bisey..artık flash disk kullanamaz olduk...
  • Arkadaşlar sorunu bende az buçuk çözdüm ama ben de hotmail e bağlanamama sorunu var hiç bir şekilde.Ne msn ne de benzeri bir şeyi bana virüsun kalıntısı indirtmiyor yardımcı olursanız sevinirim?
  • bir haftadır yıldım, şu amvo mudur nedir o virüsten bulaştı. RECYCLER adlı gizli bir klasor olusturuyor ve hiçbir sekilde silinmiyor. unlocker bile silemedi.

tüm hard diskime flash bellegime hafıza kartıma dijital fotograf makinemin hafıza kartına mp3 calarıma bile bulastı bu virüsten ve sonra ceşitli yöntemlerle silmeyi basardım. ancak usb flash bellegi cıkarıp taktıgımda aynı virüsü yine görüyorum. aynı sekilde harici hard diskimde de oluyor. temizliyorum tekrar ve temizledigime de eminim ama yine bulasıyor bir sekilde anlamadım gitti.

bu virüsten tamamen kurtulmak icin tam olarak ne yapmam gerekiyor? asıl önemlisi ise tekrar bulasmasını engellemek icin ne yapmam gerekiyor ? bu topiğin ilk sayfasındaki yöntemi denedim o da işe yaramadı. sildigimi sanıyorum ama yine geri geliyor.

bir haftadan beri sinirlerim altüst oldu şu virüsten dolayı lütfen kesin bir çözüm yolu belirtin, deliricem artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halitkin -- 1 Şubat 2009; 14:08:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: halitkin

bir haftadır yıldım şu amvo mudur nedir o virüsten.

tüm hard diskime flash bellegime hafıza kartıma dijital fotograf makinemin hafıza kartına mp3 calarıma bile bulastı bu virüsten ve sonra ceşitli yöntemlerle silmeyi basardım. ancak usb flash bellegi cıkarıp taktıgımda aynı virüsü yine görüyorum. aynı sekilde harici hard diskimde de oluyor. temizliyorum tekrar ve temizledigime de eminim ama yine bulasıyor bir sekilde anlamadım gitti.

bu virüsten tamamen kurtulmak icin tam olarak ne yapmam gerekiyor? asıl önemlisi ise tekrar bulasmasını engellemek icin ne yapmam gerekiyor ? bu topiğin ilk sayfasındaki yöntemi denedim o da işe yaramadı. sildigimi sanıyorum ama yine geri geliyor.

bir haftadan beri sinirlerim altüst oldu şu virüsten dolayı lütfen kesin bir çözüm yolu belirtin, deliricem artık.

Öncelikle sistem geri yükleme noktalarını kapatınız. Buradan nod32 yi indirip bilgisayarınızı taratınız.
    NOD32TR
    http://www.nod32.com.tr/download/registered_software.asp

Bu arada virüslü olan flash belleğiniz, kartlarınız..vs ne varsa bilgisayara takılı olsun. Sonrahttp://www.zshare.net/download/50726233cd26dfc3/
    Linkteki dosyayı indirip çalıştırın. işlem bitinceye kadar yaklaşık 3 dakika bekleyin. bilgisayarı kapatıp açın.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.