Şimdi Ara

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
969
Cevap
22
Favori
866.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sayın arkadaşlar vermiş olduğunuz bütün bilgiler için çok teşekkür ederim.Şu anda bir problemim yok ama bilgilerden istifade ettim çok teşekkürler.
  • Gerçekten çok güzeL bir payLaşım oLmuş. eLine sağLık ! Emeğe saygı...

Bu kodLarın bir benzerini başka bir sitede yakLaşık oLarak 1.5 sene önce kadar görmüştüm.
    ALmanya da bir üniv. öğrencisinin biLgisayarına buLaşan virüsLer yüzünden ßir kod yazıLımına gitme ihtiyacı duymuş çünkü antivirüs proğramLarı bu virüsLeri siLmiyormuş.
    ßu arkadaşımız 1 kod yazıyor basit bir kayıt defteri düzenLeyicisi 12kb boyutunda ve bu arkadaşımız böyLe bir foruma koyuyor bu kodu.
    ve tam oLarak 1.5 sene öncesinde benim gördüğümde 1290 küsür Teşekkür yazısı yazıLmıştı.

Demek istediğim şu golevez33 arkadaşımızın emeğine saygı için Teşekkürü unutmayınız !!!!

• Arkadaslar ilk sayfadaki cozum onerileri kesinlikle ise yariyor, cok tesekkurler. Peki hdd lerde kalan recycler klasoru ve gizliaktifolsun.bat dosyasini silelimmi yoksa dursun mu? Yada gozumuze carpmamasi icin onlarida gizli yapalim? Bu arada virusu temizledikten sonra ayarlardan gizli leri gostermeyi isaretledim yine gozumu rahatsiz ettigi icin. Bir sorun olusturur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: orichimaru

Arkadaslar ilk sayfadaki cozum onerileri kesinlikle ise yariyor, cok tesekkurler. Peki hdd lerde kalan recycler klasoru ve gizliaktifolsun.bat dosyasini silelimmi yoksa dursun mu? Yada gozumuze carpmamasi icin onlarida gizli yapalim? Bu arada virusu temizledikten sonra ayarlardan gizli leri gostermeyi isaretledim yine gozumu rahatsiz ettigi icin. Bir sorun olusturur mu?

recycler klasörünü kesinlikle silmeyin. gizliaktifolsun.bat 'ı silebilirsiniz. Onun haricinde gizli dosyaları gösterme'yi de işaretleyiniz. Bi sorun olmaz.
  • Bu virüsün çözümü Kaçıncı sayfada? Bilen varsa cevaplasın lütfen, herkes bir şey yazmış. Yazılanları tek tek okumak bi eziyet.
  • quote:

Orjinalden alıntı: omerkulu

Bu virüsün çözümü Kaçıncı sayfada? Bilen varsa cevaplasın lütfen, herkes bir şey yazmış. Yazılanları tek tek okumak bi eziyet.

1. sayfada
  • quote:

Orjinalden alıntı: theistman

Valla D sürücüsünde olunca virüslü diye düşündüm içindede enteresan birkaç bişi vardı bende başladım kurcalamaya ie8 de paso hata verdiği için o sebeb oluyo sandım fakat ie8 betanın genel hatasıymış biraz araştırdım sonra anladım ama iş işten geçmişti formatı attım 1-2 saatimi aldı prg larla birlikte akıllandım acronis kurdum ve yedek aldım :(

Ayrıca bu NTDLR dosyası nedir ne işe yarar olmayınca windows açılmıyor.

quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

autorun.inf dosyasını neden sildin

Bilgisayarını yeniden başlat o gördüğün diğer dosyalar gidecek.Yada Araçlar-Klasör Seçenekleri-Görünüm-Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seç uygula tamamdır..

Windowsun açılmasında gerekli olan temel dosyalardan biri. O olmadığı yada hatalı olduğu zaman windows açılmaz.. Tek çare onarma, ki sadece dosyalarını kurtarırsın. Sonra format atarsın, onarmaya sistemde artık çok olur..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: theistman

Valla D sürücüsünde olunca virüslü diye düşündüm içindede enteresan birkaç bişi vardı bende başladım kurcalamaya ie8 de paso hata verdiği için o sebeb oluyo sandım fakat ie8 betanın genel hatasıymış biraz araştırdım sonra anladım ama iş işten geçmişti formatı attım 1-2 saatimi aldı prg larla birlikte akıllandım acronis kurdum ve yedek aldım :(

Ayrıca bu NTDLR dosyası nedir ne işe yarar olmayınca windows açılmıyor.

quote:

autorun.inf dosyasını neden sildin

Bilgisayarını yeniden başlat o gördüğün diğer dosyalar gidecek.Yada Araçlar-Klasör Seçenekleri-Görünüm-Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seç uygula tamamdır..

Windowsun açılmasında gerekli olan temel dosyalardan biri. O olmadığı yada hatalı olduğu zaman windows açılmaz.. Tek çare onarma, ki sadece dosyalarını kurtarırsın. Sonra format atarsın, onarmaya sistemde artık çok olur..

sağol JANT, bende kıllanıp duruyordum bu klasörlerden bu gizliaktifolsun.bat dosyasını C de çalıştırınca bu olmuştu ama dediğiniz gibi klasör seçeneklerinden önemli sistem dosyalarını gizle gibi bişi vardı onu tıklayınca gitti.

şunu sormak istiyorum zamanla C sürücüsünde enteresan dosyalar türüyor benzer isimli ben onlar çoğalınca siliyorum zararı olurmu acaba ?

• Saol dostum emeğine saplık
  • ben de bugun temizledim. ne yaptiysam bulmadi. antivir, nod32, kaspersky, avast denedim. bi turlu bulamadilar. antivir buluyordu bir dll dosyası system 32 de ama onu taramaya calısırken pc yi kitliyordu. avast kurdum acılısta tarattım, o dll yi bulup acılısta sildirdim avast ile. sonra windowsu actım avast habire trojan uyarısı veriyordu ama salak oldugundan silemiyordu bulduklarını. ben de kaspersky ile denedim o avastın silemediklerini goremedi bile. ayrıca cok kastıgı icin onu da kaldırdım. sonra dracula virus temizleyicisi ile tarattım autorun.inf leri buldum onları silince c ve d diskleri kendi pencerelerinde acilmaya basladi sonunda. sonra tekrar nod32 ile tarattım, eski bulamadıklarını ondan sonra buldu tam 27 tane virus temizledi pc den. simdi hersey normal. gizli klasorlerim gorunmeye basladı sonunda.
  • Verdiğiniz bilgiler sorunumu çözmede yardımcı oldu. Teşekkürler
  • tesekkurler bu sorun bende cok oluyordu
  • “Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Gizle” virüs girdikten sonra bunu yapamıyorum artık virüsmü engelliyor nedendir çözemedim.kasper bu virüsleri buluyor ama ne yazıkki silemiyor.habire buldum uyarsı yapıp duruyor. son care olarak bu forumdaki anlatılanları yapcam olmazsa malasef harddiskime full format atcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaile -- 25 Şubat 2009; 13:58:27 >
  • konuyu açan arkadaş ellerine sağlık allah programı yapandanda yayınlayandanda razı olsun 1 haftadır silemediğim illeti sildim en sonunda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maaile -- 25 Şubat 2009; 20:14:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sekeseke

“Korunan İşletim Sistemi Dosyalarını Gizle” virüs girdikten sonra bunu yapamıyorum artık virüsmü engelliyor nedendir çözemedim.kasper bu virüsleri buluyor ama ne yazıkki silemiyor.habire buldum uyarsı yapıp duruyor. son care olarak bu forumdaki anlatılanları yapcam olmazsa malasef harddiskime full format atcam

arkadaşım benim dediğimi yap sorun %100 hallaloluyor

işte sana link:
    http://forum.donanimhaber.com/m_10310569/mpage_11/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cemsnbc -- 26 Şubat 2009; 12:01:43 >
  • autorun virüsünü DRACULA 3.5 silmez mi?
  • paylaşım için teşekkürler :D
  • arkadaşlar benm harici diskime bir virüs bulaşmış diske çift tıklayınca ayrı bir pencerede diski açıyor. antivirüs ile tarattım (antivir) birşey bulmadı sonra spyware doctor ile tarattım bu sefe c:\windows\system\svchost.exe dosyasını buldu temizledi güzel ama hariciyi açtiğimda tekrar bulaşıyor ve harici disktekini bulamıyor.
    hijackthis ile tarattım onda harici içindeki dosyayı buldu ama o dosyaya ulaşamıyorum N:\recycler\svchost.exe bu konumda yer alıyor dosya ama ulaşılamıyor glizli klasörleri göstersem bile ortada yok birşey hijackthis analizinde buluyor ama silemiyorum onu silsem düzelicek. ben o konuma nasıl erişebilirim de dosyayı silebilirim manuel olarak ?

hijackthis analizi :

quote:

N:\Recycler\svchost.exe
    This entry is not running from the System32 folder, so it is probably nasty.
    Possibly nasty! According to our database this process runs normally in c:\windows\system32\! Check if you know this process and arrange a viruscheck where required. This process is not running from the System32 folder as it is supposed to be.

bi şekilde sistem dosyalarına ulaştım ve harici disk içindeki autorun dosyasına baktığımda

[autorun]
    shell\open\command=.\Recycler\svchost.exe
    shellexecute=.\Recycler\svchost.exe

bu yazıyordu
    bu dosyayı silsem çözüm olur mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarrath -- 3 Mart 2009; 20:19:01 >

• Çok karışık ya
  • http://r-a-p-i-d-s-h-a-r-e.com/files/204987391/FLASH_TEMae_ZLEME.rar.html

indirin tıklayın vede bütün autorun ve bu gibi saçma dertlerinizden kurtulun:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nefretten -- 4 Mart 2009; 0:31:35 >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.