Şimdi Ara

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
969
Cevap
22
Favori
866.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: nefretten

http://r-a-p-i-d-s-h-a-r-e.com/files/204987391/FLASH_TEMae_ZLEME.rar.html

indirin tıklayın vede bütün autorun ve bu gibi saçma dertlerinizden kurtulun:)

arkadaşım 0kb verdiğin program
  • İş yerimde ki pc de daha önce rahatlıkla kullanabiliyordum ama son gunlerde bunu çalıştıramıyorum ve aldığım hata bu;

• walla ben bi kere öldüydüm bu virüs çıkıncaya kadar,çok pis virüs
  • Hallettim Sağolasın
  • tesekkur ederım sil. rar'ın sayesınde sorunu hallettım
  • ilk sayfadaki programı kullandım süperdi

teşekkürler
  • Arkadaşın anlattığı çözüm aslında ama yapamayanlar şunu denesinler;

1- İşletim Sistemini kurduktan sonra Nod32 yi yüklesinler sonra güncellesinler
    2- Flash belleğinizde yada diskinizde autorun.bat dosyasını açın ve orada göreceksiniz ki saçma saçma yazılar olacak open=f mesela bu şekilde kalacak diğer yazıları silin şuan kısıtlı vaktim var daha sonra geniş bilgi veririm .
    3-Yanlış hatırlamıyorsam autorun_kills diye bi bat dosyası vardı internette oda düzeltiyordu bellek ve disklerin açılış reglerini .
  • en basiti en kolayı en temizi
    COMBO FİX Diyorum Sadece Temizlemesse para iadeli :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SzRCiq -- 11 Mart 2009; 0:53:37 >
  • ey gidi bir zamanlar bu virüsün yüzünden format atmıştım mecburen...
  • Merhaba arkadaşlar... benim acil bir çözüme ihtiyacım var...

bu başlığı baştan sona okudum... bende bazı problemler var

Hemen söyleyeyim bilgisayara format atamıyorum...

bilgisayarda autorun.inf ve ona bağlı winfile.jpg virüsü var... bir çok yöntem denedim... bir sonuç alamadım

combofix le otomatik çalıştırmayı iptal ettim ama virüsler gitmedi.

kayıt defterine giremiyorum... görev yöneticisini açamıyorum.

buna sebep olan başka bir virüs var ve bunu silemedim.

c:\WINDOWS\system32\winxp.exe

bu virüs kayıt defteri ve görev yöneticisine girmemi engelliyor... bu nedenle açık olan programları kapatamıyorum. virüs programı uyarı veriyor sildiğin söylüyor ama silemiyor...

şuanda virüs gözükmüyor ancak görev yöneticisini açmaya çalışınca tekrar alarm veriyor...

bir türlü çözemedim.

birde bilgisayar açılışta dekstop adında bir dosya açılıyor... lütfen yardım...

• quote:

Orjinalden alıntı: samuel_de_lara

Merhaba arkadaşlar... benim acil bir çözüme ihtiyacım var...

bu başlığı baştan sona okudum... bende bazı problemler var

Hemen söyleyeyim bilgisayara format atamıyorum...

bilgisayarda autorun.inf ve ona bağlı winfile.jpg virüsü var... bir çok yöntem denedim... bir sonuç alamadım

combofix le otomatik çalıştırmayı iptal ettim ama virüsler gitmedi.

kayıt defterine giremiyorum... görev yöneticisini açamıyorum.

buna sebep olan başka bir virüs var ve bunu silemedim.

c:\WINDOWS\system32\winxp.exe

bu virüs kayıt defteri ve görev yöneticisine girmemi engelliyor... bu nedenle açık olan programları kapatamıyorum. virüs programı uyarı veriyor sildiğin söylüyor ama silemiyor...

şuanda virüs gözükmüyor ancak görev yöneticisini açmaya çalışınca tekrar alarm veriyor...

bir türlü çözemedim.

birde bilgisayar açılışta dekstop adında bir dosya açılıyor... lütfen yardım...

Öncelikle başlat-çalıştır'a msconfig yazın ve başlangıç sekmesine tıklayın. Orada virüs programınız dışındaki bütün uygulamaların kutucuğunu boşaltın.

Sonrasında HijackThis ile bilgisayarınızı taratın ve log analizi sonucu çıkan istenmeyen uygulamalrı fixleyin. Gerekli açıklamalar aşağıdaki linkde.
    http://forum.donanimhaber.com/m_13619446/tm.htm

Daha sonra bu iki programla bilgisayarınızı taratınız.

SuperAntispyware Free Edition 4.0.1154
    http://www.filehippo.com/download_superantispyware

NOD32TR
    http://www.nod32.com.tr/download/registered_software.asp

• teşekkür ler ...

çalıştırda... regedit, msconfig gibi komutlar çalışmıyr... işlemi çalıştırınca virüs hatası veriyor... zaten buna sinir oldum :( winxp.exe hatası veriyor...
  • Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
    Scan saved at 18:02:45, on 16.03.2009
    Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
    Boot mode: Normal

Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
    c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
    c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccProxy.exe
    c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
    c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc.exe
    C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\CCPD-LC\symlcsvc.exe
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc.exe
    C:\WINDOWS\eHome\ehRecvr.exe
    C:\WINDOWS\eHome\ehSched.exe
    C:\Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager\Iaantmon.exe
    C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7Debug\mdm.exe
    c:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
    C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
    C:\Program Files\Intel\IntelDH\Intel(R) Quick Resume Technology Drivers\Elservice.exe
    C:\WINDOWS\ehome\ehtray.exe
    C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE
    C:\WINDOWS\eHome\ehmsas.exe
    C:\Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager\Iaanotif.exe
    C:\Program Files\HP DigitalMedia Archive\DMAScheduler.exe
    C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe
    C:\hp\bin\cloaker.exe
    C:\Program Files\HP\HP Software Update\HPwuSchd2.exe
    C:\WINDOWS\system32\cmd.exe
    C:\WINDOWS\system32\wscript.exe
    C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    C:\WINDOWS\system32\rundll32.exe
    C:\HP\KBD\KBD.EXE
    C:\WINDOWS\system32\dllhost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    c:\windows\system\hpsysdrv.exe
    c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\Security Console\NSCSRVCE.EXE
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
    C:\Documents and Settings\HP_Sahibi.YOUR-4DACD0EA75.000\Desktop\bitdefender_tsecurity_OScan.exe
    C:\DOCUME~1\HP_SAH~1.000\LOCALS~1\Temp\IXP000.TMP\setup.exe
    C:\WINDOWS\explorer.exe
    C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe
    C:\WINDOWS\system32\fxssvc.exe
    C:\Documents and Settings\HP_Sahibi.YOUR-4DACD0EA75.000\Desktop\HijackThis.exe

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\ssv.dll
    O2 - BHO: NAV Helper - {A8F38D8D-E480-4D52-B7A2-731BB6995FDD} - c:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
    O3 - Toolbar: Norton AntiVirus - {C4069E3A-68F1-403E-B40E-20066696354B} - c:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\NavShExt.dll
    O3 - Toolbar: BitDefender Toolbar - {381FFDE8-2394-4f90-B10D-FC6124A40F8C} - C:\Program Files\BitDefender\BitDefender 2009\IEToolbar.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [ehTray] C:\WINDOWS\ehome\ehtray.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [ftutil2] rundll32.exe ftutil2.dll,SetWriteCacheMode
    O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
    O4 - HKLM\..\Run: [IAAnotif] C:\Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager\Iaanotif.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
    O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /installquiet /keeploaded /nodetect
    O4 - HKLM\..\Run: [DMAScheduler] "c:\Program Files\HP DigitalMedia Archive\DMAScheduler.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [Recguard] C:\WINDOWS\SMINST\RECGUARD.EXE
    O4 - HKLM\..\Run: [ccApp] "c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [HPBootOp] "C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Boot Optimizer\HPBootOp.exe" /run
    O4 - HKLM\..\Run: [IcoSet] c:\hp\bin\cloaker.exe c:\hp\bin\IcoSet\adjust.bat seticon
    O4 - HKLM\..\Run: [regcmdcons] c:\hp\bin\cloaker.exe c:\hp\bin\cmdcons.cmd
    O4 - HKLM\..\Run: [HP Software Update] C:\Program Files\HP\HP Software Update\HPwuSchd2.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [CTFMON] C:\WINDOWS\system32\wscript.exe /E:vbs C:\WINDOWS\system32\winjpg.jpg
    O4 - HKLM\..\Run: [BDWizReg] "C:\Program Files\BitDefender\BitDefender 2009\bdwizreg.exe" /complete
    O4 - HKLM\..\Run: [BDAgent] "C:\Program Files\BitDefender\BitDefender 2009\bdagent.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [BitDefender Antiphishing Helper] "C:\Program Files\BitDefender\BitDefender 2009\IEShow.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [regdiit] C:\WINDOWS\system32\winxp.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background
    O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    O4 - .DEFAULT User Startup: Pin.lnk = C:\hp\bin\CLOAKER.EXE (User 'Default user')
    O4 - .DEFAULT User Startup: PinMcLnk.lnk = C:\hp\bin\cloaker.exe (User 'Default user')
    O8 - Extra context menu item: Microsoft Excel'e Gö&nder - res://C:\PROGRA~1\MICROS~3\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
    O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\npjpi150_06.dll
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_06\bin\npjpi150_06.dll
    O9 - Extra button: Araştır - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~3\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O23 - Service: BitDefender Arrakis Server (Arrakis3) - BitDefender S.R.L.http://www.bitdefender.com - C:\Program Files\Common Files\BitDefender\BitDefender Arrakis Server\bin\Arrakis3.exe
    O23 - Service: Automatic LiveUpdate Scheduler - Symantec Corporation - C:\Program Files\Symantec\LiveUpdate\ALUSchedulerSvc.exe
    O23 - Service: Symantec Event Manager (ccEvtMgr) - Symantec Corporation - c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe
    O23 - Service: Symantec Internet Security Password Validation (ccISPwdSvc) - Symantec Corporation - c:\Program Files\Norton Internet Security\ccPwdSvc.exe
    O23 - Service: Symantec Network Proxy (ccProxy) - Symantec Corporation - c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccProxy.exe
    O23 - Service: Symantec Settings Manager (ccSetMgr) - Symantec Corporation - c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe
    O23 - Service: COM Host (comHost) - Symantec Corporation - c:\Program Files\Norton Internet Security\comHost.exe
    O23 - Service: Intel(R) Quick Resume technology (ELService) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\IntelDH\Intel(R) Quick Resume Technology Drivers\Elservice.exe
    O23 - Service: Intel(R) Matrix Storage Event Monitor (IAANTMON) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager\Iaantmon.exe
    O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Labeling Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
    O23 - Service: BitDefender Desktop Update Service (LIVESRV) - BitDefender SRL - C:\Program Files\Common Files\BitDefender\BitDefender Update Service\livesrv.exe
    O23 - Service: LiveUpdate - Symantec Corporation - C:\PROGRA~1\Symantec\LIVEUP~1\LUCOMS~1.EXE
    O23 - Service: Norton AntiVirus Auto-Protect Service (navapsvc) - Symantec Corporation - c:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\navapsvc.exe
    O23 - Service: Norton Protection Center Service (NSCService) - Symantec Corporation - c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\Security Console\NSCSRVCE.EXE
    O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
    O23 - Service: Symantec AVScan (SAVScan) - Symantec Corporation - c:\Program Files\Norton Internet Security\Norton AntiVirus\SAVScan.exe
    O23 - Service: Symantec Network Drivers Service (SNDSrvc) - Symantec Corporation - c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe
    O23 - Service: Symantec SPBBCSvc (SPBBCSvc) - Symantec Corporation - c:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc.exe
    O23 - Service: Symantec Core LC - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\CCPD-LC\symlcsvc.exe
    O23 - Service: BitDefender Virus Shield (VSSERV) - BitDefender S. R. L. - C:\Program Files\BitDefender\BitDefender 2009\vsserv.exe

--
    End of file - 8878 bytes

tarama sonucu buna göre ne yapabilirm..

• @samuel_de_lara
    Öncelikle norton antivirüsü bilgisayarınızdan kaldırınız. Çünkü görevini yapmayan bir antivirüsle işiniz olmamalı.
    İkincisi hemen nod32 yi kurun. Güncelleyin ve bilgisayarınızı taratın. Superantispywareyi kurun güncelleştirmeleri yükleyin ve tarama yapın...

Hijakthisle fixleyeceğiniz yer bu:
    O4 - HKLM\..\Run: [regdiit] C:\WINDOWS\system32\winxp.exe

Ve online tarma yapacağınız faydalı bir yer. Mutlaka tarama yaptırınız. Koruma taraması yaptıracaksınız.
    http://onecare.live.com/site/tr-tr/center/howsafe.htm
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• dejaay bilgi verdiğin için teşekkür ederim. İnternete bir süredir giremiyorum. Nedeni virüsle uğraşırken windows çöktü :D:D

Bilgisayar şuanda serviste donanımsal bir hata dediler telefonda, format atamıyordum. Evdeki bilgisayarıma da format atıp kökünden kurtuldum. Gerçekten çok can sıkıcı bu işler... virüslerle uğraşacağıma dikkatli kullanır ve başlangıçta bulaştırmam. Flash belleğimi daha dikkatli kullanmaya başladım. ve bilgisayarda virüs taraması geçirmeden ayrıca msdos dan içeiğini kontrol etmeden açmıyorum. :D

Bilgiler için teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar görev yöneticisi ve regedit açılmıyor ne yaptıysam acamıyorum ikisindede yönetici tarafından devre dışı bırakıldı diyor çıldırıcam daha simdi yeni format attım yine devre dışı bunun çözümü yok mu yaaaa.........:(:(:(:(:(
  • quote:

Orjinalden alıntı: engin9092

Arkadaşlar görev yöneticisi ve regedit açılmıyor ne yaptıysam acamıyorum ikisindede yönetici tarafından devre dışı bırakıldı diyor çıldırıcam daha simdi yeni format attım yine devre dışı bunun çözümü yok mu yaaaa.........:(:(:(:(:(

Görev yöneticisi için:
    başlat çalıştıra gpedit.msc yazıp enlere basın ve kullanıı yapılandırması-yönetim şablonları-sistem altında bulunan ctrl+alt+del seçeneklerine gel görev yöneticisini devre dışı kaldırı çift tıkla ve devre dışı bırak tamam dediğinde sorun kalmayacaktır.

Kayıt efterini açma:
    Başlat/Çalıştır ı aç "gpedit.msc" yaz ve tamam de. Grup İlkesi gelir sırasıyla Kullanıcı Yapılandırması/
    yönetim sablonları/sistem (kayıt defteri düzenleme araçlarına erişimi engelle )seçeneği üzerine
    iki kere tıkla "yapılandırılmadı" seçeneğini etkinleştir uygula tamam.

• arkadaslar, 1 haftadır denemediğim full antivirüs programı kalmadı. combofix denedim amvo temizleyicisi denedim kaizer denedim, chip dergisinde anlatılmıstı formatsız zararlı yazılımlardan kurtulun diye, onu da denedim,

ama ne yaptım ne ettim gene kurtulamadım recycler , system volume information ve autoexec.bat virüslerinden.

ne yapmam lazım ? format atıyorum direk geri geliyor. yardım edin

Ayrıca, sırf bu yüzden Windows 7 64 bit kurmayı düşünüyorum. 64 bit kurarsam bu virüs etkisiz halde mi kalır?

ayrıca XP kullanmak istiyorum ama ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erencaner -- 22 Mart 2009; 3:19:25 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: erencaner

arkadaslar, 1 haftadır denemediğim full antivirüs programı kalmadı. combofix denedim amvo temizleyicisi denedim kaizer denedim, chip dergisinde anlatılmıstı formatsız zararlı yazılımlardan kurtulun diye, onu da denedim,

ama ne yaptım ne ettim gene kurtulamadım recycler , system volume information ve autoexec.bat virüslerinden.

ne yapmam lazım ? format atıyorum direk geri geliyor. yardım edin

Ayrıca, sırf bu yüzden Windows 7 64 bit kurmayı düşünüyorum. 64 bit kurarsam bu virüs etkisiz halde mi kalır?

ayrıca XP kullanmak istiyorum ama ne yapmalıyım?

Öncelikle sistem geri yükleme noktalarını kapatın.
    SuperAntispyware Free Edition 4.0.1154
    http://www.filehippo.com/download_superantispyware güncelleştirin ve taratın..

HijackThis ile de log çıkararak zararlıları fixleyin..
    http://forum.donanimhaber.com/m_13619446/tm.htm

• Arkadaşlar ben ne yaptıysam bir türlü çözüm bulamadım . Ben vaktiyle bi klasörde bi kaç dosya gizlemiştim . şimdi ise araçlardan gizli dosyaları göster seçeneğini tıklıyorum. uygula tamam diyorum geri eski haline gelmiş oluyor ve göstermiyor dosyaları? Bunun çözümü nedir nasıl yaparız
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.