Şimdi Ara

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
969
Cevap
22
Favori
866.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • nod32 zaten vardı bilgisayarımda tarattırdım. sistem geri yüklemeyi de kapattım.

linkteki dosyayı indirdim fakat 4 tane dosya cıktı icinden hepsi de çalıştırılabiliyor. hangisini çalıştırmam lazım ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: halitkin

nod32 zaten vardı bilgisayarımda tarattırdım. sistem geri yüklemeyi de kapattım.

linkteki dosyayı indirdim fakat 4 tane dosya cıktı icinden hepsi de çalıştırılabiliyor. hangisini çalıştırmam lazım ?

Siz 1. sayfayı tam anlamıyla okumamışınız. İndirdiğiniz dosya içinde gerekli açıklama da mevcut. Orada sil...bat adlı dosya var. Onu çalıştıracaksınız.
  • sorunun detaylı anlatımı için teşekkür ederim. bir çok kişi için faydalı olacaktır. bütün cevaplara bakmadım ama
    kendimce kullandığım bir yöntem var belki oda birilerinin işine yarar.
    NERO cd yazdırma programını çalıstırıp, veri cd si yada veri dvd si yarat dediğizde örneğin c sürücüsü diyelim, oraya girdiğiniz zaman
    bütün gizli dosyaları gösteriyor. virüs bulaşmıs olsa bile. orda ki " ve.exe w98.bat , autorun.inf " gibi dosyaları görüp silebilirsiniz. hatta virüslü olma ihtimali
    olan usb flash disk i makineye taktıktan sonra çalıstırmadan nero ile bakarsanız içine, bu dosyaları silip güvenli şekilde kullanabilirsiniz.

saygılar...
  • gizli klasörleri gösterimin engelleyen virüsten kurtulamnın tek çözüm yolu var oda aşağıda verecreğim programı bilgisyarına kurup bilgisyarı taratmak. %100 çözüm. denendi sorun kalkıyor.
    draculalink:
    http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=dracula-virus-temizleyici&lid=5206

yalnız bu progrmaın çalışması için net framework 2 kurulu olması lazım. program yoksa aşağıdaki linkten indir
    net framework 2 link:
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=0856eacb-4362-4b0d-8edd-aab15c5e04f5&displaylang=en

• Sil.rar 'ı çalıştırıp sorunu halleden, fakat bilgisayarı yeniden başlattığında tekrar aynı sorun ile karşılaşanlar...

Bilgisayarınıza bağlı veya bağladığınız tüm diskleri takın(harici-fdisk..) ve güvenli modda sistemi açıp sil.rar ı çalıştırın. Bu sorunu çözecektir..
  • benim virüsün yaptıkları:
    1 - cd-dvd-flash disk-harici disk takınca ekrana alttaki resimdeki garip yazılı (çince gibi) mesaj çıkıyor.

2- Start menu/programlar/başlangıç içine İİİİİ diye bir klasör açıyor, bu klasörün hedef dosyası system32 içinde bir EXE dosyasi olarak görülüyor ancak asla bulunamıyor.
    3- System volume klasörleri oluşturuyor
    4- internetteki adres çubuğunu açamıyorsunuz. yani önceden yazdığınız adresleri göremiyorsunuz.
    5- sitelerde sizi hatırlamasını istediğiniz kullanıcı adı ve şifreleri siliyor her seferinde yeniden giriş yapıyorsunuz.
    6- klasörleri aynı pencerede aç demenize karşın yeni pencerede açılıyor.
    7- formattan sonra geri geliyor.

gören,bilen,duyan varsa lütfen yanıt yazın.

• ben antivirüsü yükledim mcaffee antivirüs valla çok ii bütün virüsleri sildi sonra başlat/çalıştır/gpedit.msc tmm dedim ordan kullanıcıyapılandırması/yönetimşablonları/sistem/ctrl+alt+del seçenekleri/görev yöneticisi devre kaldır var ona 2kere tıkla devre dışı yap tmm de oldu işte
  • Süper paylaşım Sayenizde Sorunumu çözdüm teşekkürler
  • Tamamını okuyamadım ama gecenin bu saatinde aklıma takıldı.
    Arkadaşlar bu virüs vistaya da bulaşıyor mu? Bende de var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 12 Şubat 2009; 1:56:37 >
  • mllm

Vista ya da bulaşyor tabi. Ama sende ilginç olan şöyle birşey varki, " Gili dosya ve Klasörleri Göster" seçeneği tamamen kalkmış ortadan sil.rar dosyasını ve gizliaktif olsun dosyalarını bi çalıştır bakalım ne olacak..
  • quote:

Orjinalden alıntı: JANT!

mllm

Vista ya da bulaşyor tabi. Ama sende ilginç olan şöyle birşey varki, " Gili dosya ve Klasörleri Göster" seçeneği tamamen kalkmış ortadan sil.rar dosyasını ve gizliaktif olsun dosyalarını bi çalıştır bakalım ne olacak..

Nasıl çalıştıracağımı da yazar mısın lütfen.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mllm

quote:

mllm

Nasıl çalıştıracağımı da yazar mısın lütfen.

Tabi yazayım hemen.

İlk sayfadaki verilen linkten bahsı geçen dosyayı indir. İnen rar dosyasını , winrar yardımıyla cıkart. Sil adında bir klasör çıkacak. İçine girerek öncelikle sil adllı bat dosyasını çalıştır ve gelen uyarılara tamam de.
    O bittikten sonra tekrar klasörü aç ve gizliaktifolsun adlı bat dosyasını çalıştır. Bekle ve artık gizli dosyaların gözükür durumda.
    O sıra windowsun gizli dosyalarıda gözükür. Ama sileyim deme. Onları elleme, onlar tekrardan düzelecektir..

• Teşekkürler @JANT!

Ancak göster ve gösterme diye 2 şık yok, sadece "gösterme" var onu işaretliyoruz gözükmüyor veya işareti kaldırırsak gözüküyor.
    Önceden o işareti kaldıramıyordum. Hallettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 12 Şubat 2009; 21:10:13 >
  • Gözükmemesinin sebebide registry'deki anahtarını silmiştir. Ufakbi araştırma ve registry ekleyeceğin bi anahtar ile onuda çözebilirsin. Ama uğraşmaya gerek yok.
  • ALlah razı olsun kardeş
  • çok teşekkürler bilgilendirme için
  • bilgilendirme için sağolun. elinize sağlık.
  • Autorun.İnf ve gizli ksasörleri göstermek için sil ve gizliklasörlerigöster dosyarını çalıştırdım fakat C:, D: ne kadar sabir sürücüm varsa hepsinde pagefiles ve system volume gibi dosyalar çıkardı Autorun.inf vardı oda silinmedi adını değiştirmek istedim değişti ama klasör yine kalkmıyor combofix i de denedim yine aynı sistemimde avira ps, a-squared, comodo frewall var + internet exploler 8 beta yüklemiştim hiçbir oda çalışmaz oldu hata veriyor 7 ye geçmek istediğimde yeni sürüm yüklü olduğu için geçmeme izin vermiyor açmaya çalışınca hata veriyor, sistem geri yükleme ve oto başlat kapalı ne yapabilirim ?

• autorun.inf dosyasını neden sildin

Bilgisayarını yeniden başlat o gördüğün diğer dosyalar gidecek.Yada Araçlar-Klasör Seçenekleri-Görünüm-Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seç uygula tamamdır..
  • Valla D sürücüsünde olunca virüslü diye düşündüm içindede enteresan birkaç bişi vardı bende başladım kurcalamaya ie8 de paso hata verdiği için o sebeb oluyo sandım fakat ie8 betanın genel hatasıymış biraz araştırdım sonra anladım ama iş işten geçmişti formatı attım 1-2 saatimi aldı prg larla birlikte akıllandım acronis kurdum ve yedek aldım :(

Ayrıca bu NTDLR dosyası nedir ne işe yarar olmayınca windows açılmıyor.

quote:

autorun.inf dosyasını neden sildin

Bilgisayarını yeniden başlat o gördüğün diğer dosyalar gidecek.Yada Araçlar-Klasör Seçenekleri-Görünüm-Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seç uygula tamamdır..

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.