Sahip olduğunuz tüm hard disklere, flash disklere autorun.inf adında bir KLASÖR açın. Basit ama kesin çözüm kendini tekrar oluşturamıyor. Böylece flashınıza başka bilgisayardan virüs bulaşsa bile o virüsü çalıştıracak olan autorun.inf dosyası olmadığı için sizin bilgisayarınıza bulaşmıyor. Eğer autorun.inf klasörü oluşturmaya kalktığınızda zaten böyle bir dosya var diyorsa ve siz de onu göremiyorsanız winrar ı explorer olarak kullanıp bu dosyayı silebilirsiniz. Winrar gizli mizli demeden herşeyi gösteriyo. Sildikten sonra 3-4 saniyeniz var. Virüsten önce autorun.inf klasörünü oluşturun, rencide olsun serseri
Bu işlemi yaptıktan sonra gelelim diğer aşamalara. Başlat --> Çalıştır --> msconfig yazın başlangıç tagındaki virüslü exe dosyasını kaldırın. Bu amvo.exe olabilir kxvo.exe olabilir, başka şeylerde olabilir.
Bu işlemi de yaptıktan sonra giriyoruz Başlat --> Çalıştır --> regedit'e HKEY_Current_User\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced Buradaki Hidden, Showsuperhidden ve Superhidden değerlerini 1 yapıyoruz ve regediti kapatıyoruz. Bigisayarıma sağ tuşla tıklayıp özelliklerden tüm sürücülerdeki sistem geri yüklemeyi kapatıyoruz. VEEE Final Bilgisayarımızı yeniden başlatıp güncel olan antivirüs programımızla taratıyoruz.
yararlı bir paylaşım çok sağol
Yararlı bılgıler için Tesekkürler ..
Benim bilgisayarda gizli dosyalar gözükmüyordu yerel diskleri açarken yeni pencere açıyordu pc otomatik olarak ve flash diskleri çift tık yaptığımda birlikte aç ekranı geliyordu
İlk olarak SUPERAntiSpyWare'yi indirdim pc'yi tarattım sonra ComboFix'i açtım sorunum çözüldü çok teşekkürler
kahtamatemi.meb.k.12.tr adlı dosyayı indiremiyrum site açmıyor elinde olan upload edeilir mi lütfen.
quote:
Orijinalden alıntı: sadbul
kahtamatemi.meb.k.12.tr adlı dosyayı indiremiyrum site açmıyor elinde olan upload edeilir mi lütfen.
O link bundan sonra çalışmayacak, yeni linkhttp://aydincikcpl33.meb.k12.tr/sil.rar (Okuldan ayrıldık siteden dosyayı silmişler) zaten Dejaay alternatif olarka kendi sitesinede upload etmişti, linki üsteki mesajda var.
çok teşekkürler, ilk adımla düzeldi pc..
galovez33 kardeşim sırf sana tşkr için üye oldum çok tşkrler...
cok saol bu yuzden format atacaktım bilgisayar XP nin bi hatası olarak dusunmustum
slm arkadaslar öncelikle kolay gelsin. buyuk sorunum var. dun uzun bir zaman sonra bil.e format attım formatladıktan sonra yedekledigim verileri harici hdd den atıcakken nod32 svchost.exe ile ilgili bir uyarı verdi. bu arada hdd nin dosyalarına bastıgım zaman ayrı pencerede acılıyordu. 5-10 dakika sonra bil.i bastan baslattım ve profilim acılmadı sadece arkada gri bir ekran (formattan sonra windows klasik tema sectigim zamanki cıkan gri ekran) ve mouse ikonu vardı. yaklasık 15 dakika bekledim ve bir daha resetledim sonuc yine aynı oldu. güvenli kipte acmaya calıstım ondada sorun aynı kaldı 1 kere daha formatladım bende. ve hdd yi taktıktan sonra yine aynı sorunla karsılastım formatlamaktan baska carem kalmıyor bu durumda. suan 2. gunumde 4. formatım ve takmaya tırsıorum :). kardesimin laptobunda hddyi temizlemeye calısıorum. fakat tam olarak beceremedim sanırım, içinde 120 gblik veriler var bu yuzden hddyi formatlamayıda düsünmüorum lütfen yardım edin yoksa kriz geciricem. bu arada bir cok programla tarattım. sanırım tek sorunum bu svchost.exe nin bulasması. yardım için simdiden tesekkurler
quote:
Orijinalden alıntı: quartaela
slm arkadaslar öncelikle kolay gelsin. buyuk sorunum var. dun uzun bir zaman sonra bil.e format attım formatladıktan sonra yedekledigim verileri harici hdd den atıcakken nod32 svchost.exe ile ilgili bir uyarı verdi. bu arada hdd nin dosyalarına bastıgım zaman ayrı pencerede acılıyordu. 5-10 dakika sonra bil.i bastan baslattım ve profilim acılmadı sadece arkada gri bir ekran (formattan sonra windows klasik tema sectigim zamanki cıkan gri ekran) ve mouse ikonu vardı. yaklasık 15 dakika bekledim ve bir daha resetledim sonuc yine aynı oldu. güvenli kipte acmaya calıstım ondada sorun aynı kaldı 1 kere daha formatladım bende. ve hdd yi taktıktan sonra yine aynı sorunla karsılastım formatlamaktan baska carem kalmıyor bu durumda. suan 2. gunumde 4. formatım ve takmaya tırsıorum :). kardesimin laptobunda hddyi temizlemeye calısıorum. fakat tam olarak beceremedim sanırım, içinde 120 gblik veriler var bu yuzden hddyi formatlamayıda düsünmüorum lütfen yardım edin yoksa kriz geciricem. bu arada bir cok programla tarattım. sanırım tek sorunum bu svchost.exe nin bulasması. yardım için simdiden tesekkurler
Bilgisayarını tertemiz kur, donanımlarını orjinal CDden tanıtr(D , E sürücülerine hiç mi hiç tıklama girme) İnternetin varsa demoda olsa bir antivürüs program kur ve güncelle, (hala C haric sürücülere, flash disk, harici HDD sürücülere yan bile bakmıyoruz) Sİl.rar dosyasından sil.batı çalıştır(1 sayfada link var) bitene kadar 3-4 dak bekle Sonra harici disklerini, flash disklerini tak, otomatik başlatmalarını iptal et Sil.batıbir daha çalıştır, 3-4 dakika bitmesini bekle El önemlisi: sorunun halledilene kadar sürücülerin hiçbirine çift tıklayarak ve sağ tıklayarak aç demek suretiyle girme, nasıl gireceksin? adres satırına sürücü harfi ve iki nokta üstüste koyup enter basacaksın. e: enter gibi adım adım uygula çok zor değil
uzun ugraslar sonucu butun sorunları düzelttim. combofix işe yaradı ve harici hdd yi full temizledi dosyalara zarar vermeden. suan bi sorun kalmadı sanırım lakin bir sorum olucak 2 gunde laptoba 5 format attım ki normalde format atmamaya calısan bir insanımdır. sahsen biraz koydu. : ). sorum su olucaktı .laptoplarda fazla format hdd ye zarar verirmi. cunku masaüstüne göre laptoplar donanım konusunda biraz daha hassas oluo die biliorum._?simdiden tesekkurler
bilgiler için çok teşekkür ederim...
quote:
Orijinalden alıntı: quartaela
uzun ugraslar sonucu butun sorunları düzelttim. combofix işe yaradı ve harici hdd yi full temizledi dosyalara zarar vermeden. suan bi sorun kalmadı sanırım lakin bir sorum olucak 2 gunde laptoba 5 format attım ki normalde format atmamaya calısan bir insanımdır. sahsen biraz koydu. : ). sorum su olucaktı .laptoplarda fazla format hdd ye zarar verirmi. cunku masaüstüne göre laptoplar donanım konusunda biraz daha hassas oluo die biliorum._?simdiden tesekkurler
çok kafaya takacak bir durum degil, merak etme sorun olmaz. Zaten tam format degil hızlı(cabuk) format atmışsındır diye düşünüyorum, Hızlı formt komple harddiski bicimlendirmez sadece adres tablosunu sildigi için dosyalar silinmiş gözükür. diske zararı olmaz. Tam da atsan 3-5 defada sorun olmaz.
Ben simdi bi sorunla dah karsılartım, gizli dosyaları gosterme isi tamadır fakat aynı sorun bir daha geldi basıma her defasında bu programımı calıstıracam gizli dosyaları görmek için? Bi virüs diyorsunuz nod32 var sistemimde bu ise yaramazsa nasıl silebilirim komple bu virüsü.
Şimdiden teşekkürler..
sürücümde tam 35 gb lık veri var ama içini açamıyorum uzantı felan da yazmıyor neyle açacam ikonda tuhaf çift tıklayınca birlikte aç çıkıyor bu dosyayı açmak için kullanılacak programı seçin çıkıyor silmek de istemiyorum biliyorum ki önemli dosyalarım var ne yapmalıyım.
quote:
Orijinalden alıntı: kronik
Ben simdi bi sorunla dah karsılartım, gizli dosyaları gosterme isi tamadır fakat aynı sorun bir daha geldi basıma her defasında bu programımı calıstıracam gizli dosyaları görmek için? Bi virüs diyorsunuz nod32 var sistemimde bu ise yaramazsa nasıl silebilirim komple bu virüsü.
Şimdiden teşekkürler..
Sistem geri yükleme noktalarını kapatın. Ayrıca flash diskinizi de bilgisayara takıp flash belleğiniz içindeki virüsü de silin (sil.bat'ı çalıştırın)