Şimdi Ara

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm (42. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
969
Cevap
22
Favori
866.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: konyalım

sürücümde tam 35 gb lık veri var ama içini açamıyorum uzantı felan da yazmıyor neyle açacam ikonda tuhaf çift tıklayınca birlikte aç çıkıyor bu dosyayı açmak için kullanılacak programı seçin çıkıyor silmek de istemiyorum biliyorum ki önemli dosyalarım var ne yapmalıyım.

Yapmanız gereken basithttp://www.usbuzmani.com/wp-content/2009/06/sil.rar buradaki dosyayı indirin ve içindeki sil.bat'ı çalıştırın. Verilerinize de hiçbirşey olmaz..

• arkadaşlar klasik autorun.inf virüsü bulaştırdım pc ye
    ama silemiyorum

attrib -h -r -s autorun.inf
    del autorun.inf şeklinde giden bat lı dosyaları denedim

combofix denedim

kaspersky 2010 denedim

autorun virüs remover denedim

autorun eater denedim

hepsini güvenli modda da denedim

eskiden autorun u siledim siler silmez flashı çıkarırdım bulaşmazdı flasa ama bu sefer olmuoo

yanına .pif li veya .exe li seylerden koyuyo silince başka isimli koyuyo

Gizli Klasör-Autorun.inf ve Sürücü açılmama, birlikte aç Sorunları için Çözüm

qTlf WnDpV eSMmSkyUjQbmBdudosufcsvcGk 
    [AutoRun]
    ;
    ;
    opeN=seqn.exe
    ;sbDtk
    ShELL\opEn\cOmmand= seqn.exe
    ;DjCifxvgePh
    shElL\OPen\DEFAulT=1

;NnYWMaKVw gFRiRpveGudGoyigJjukhqFnTi
    SHelL\expLORE\CommaND=seqn.exe

;ohiSr miVgp LjWuEbKAjyE
    sHEll\aUTopLay\command= seqn.exe

dosyanın içeriği de bu

ne yapabilirim bi yardım eli uzatin be

• merhaba arkadaslar bendede bu autorun.inf virüs belası var fakat gizli klasörle flan bi rahatsızlıgım yok..usb flash belleğimle ilgili bi sorun..vermiş oldugunuz adresden programı indirdim flash ı görmüyor takılı flash olmadıgını söylüyor..flashı biçimlendiriyrum çıkartıp takıyorum içinde 3er tane isimsiz biçimi farklı klasör olusmus ve her biri 1.34mb büyüklüğünde ve ayrıca attığım bir klasör örnegin resimler diye bir klasörü gizli olarak yapıyor ve demin dediğim biçimsiz klasörden (1.34mb oda ) olusturuyor ona girince resmler klasörünü açıyor...kafam karısdı ve flashı takamıyorm .. pc de mi birşey var nod 32 güncel hali var ama birşey bulmuyor taramada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RaPsTaR_24

merhaba arkadaslar bendede bu autorun.inf virüs belası var fakat gizli klasörle flan bi rahatsızlıgım yok..usb flash belleğimle ilgili bi sorun..vermiş oldugunuz adresden programı indirdim flash ı görmüyor takılı flash olmadıgını söylüyor..flashı biçimlendiriyrum çıkartıp takıyorum içinde 3er tane isimsiz biçimi farklı klasör olusmus ve her biri 1.34mb büyüklüğünde ve ayrıca attığım bir klasör örnegin resimler diye bir klasörü gizli olarak yapıyor ve demin dediğim biçimsiz klasörden (1.34mb oda ) olusturuyor ona girince resmler klasörünü açıyor...kafam karısdı ve flashı takamıyorm .. pc de mi birşey var nod 32 güncel hali var ama birşey bulmuyor taramada.

Bu tarz virüsler cok yaygın, ancak 1,34 mb büyük bir deger bunu hazırlayan arkadaş biraz acemiymiş herhalde çok şişirmiş kodları
    normalde klasörü gizleyip klasör görünümlü dosya koyan virüsler 100kb civarıdır, bir çok versiyonu var,

ilk mesajdaki adımların şu bölümünü uygula

1-Buradanhttp://www.sophos.com/tools/sav32sfx.exe dosyasını indirin.(Zip dosyadır.) D sürücüsünde bir klasöre açın.(Örn: d:\sav32sfx gibi)
    2-Bilgiyarı açarken F8 tuşuna bas. "komut istemiyle güvenli modda aç" .(güveli modda açma ekranında 3.sırada)
    3- Dos konsolu açılıncaya kadar bekleyiniz...
    Microsoft Windows XP [Sürüm 5.1.2600]
    (C) Telif Hakkı 1985-2001 Microsoft Corp.
    C:\Documents and Settings\kullanıciadim>
    şeklinde çıkacak

4-Konsol açılınca "d:" yazıp enter'a basınız. d: sürücüne geçecektir. (tırnak işaretleri yok)
    5-"CD sav32sfx" yazıp enter'a basınız (zip dosyasını açtıgımız klasörüde girmemiz lazım, D:\sav32sfx olarak konsolda gözüküyorsa tamamdır girdik)
    6-"sav32CLI -remove" yazıp enter'a basınız.
    6-Virüs tarama başlayacaktır. İlk virüs bulunduğunda Yes/No/All yazararak bip sesi çıkartır. Siz A harfine basarak, işlem bitinceye kadar bekleyiniz.... (belki 1 saat)
    7- Bilgisayarı yeniden başlatınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: golevez33

quote:

Orijinalden alıntı: RaPsTaR_24

merhaba arkadaslar bendede bu autorun.inf virüs belası var fakat gizli klasörle flan bi rahatsızlıgım yok..usb flash belleğimle ilgili bi sorun..vermiş oldugunuz adresden programı indirdim flash ı görmüyor takılı flash olmadıgını söylüyor..flashı biçimlendiriyrum çıkartıp takıyorum içinde 3er tane isimsiz biçimi farklı klasör olusmus ve her biri 1.34mb büyüklüğünde ve ayrıca attığım bir klasör örnegin resimler diye bir klasörü gizli olarak yapıyor ve demin dediğim biçimsiz klasörden (1.34mb oda ) olusturuyor ona girince resmler klasörünü açıyor...kafam karısdı ve flashı takamıyorm .. pc de mi birşey var nod 32 güncel hali var ama birşey bulmuyor taramada.

Bu tarz virüsler cok yaygın, ancak 1,34 mb büyük bir deger bunu hazırlayan arkadaş biraz acemiymiş herhalde çok şişirmiş kodları
    normalde klasörü gizleyip klasör görünümlü dosya koyan virüsler 100kb civarıdır, bir çok versiyonu var,

ilk mesajdaki adımların şu bölümünü uygula

1-Buradanhttp://www.sophos.com/tools/sav32sfx.exe dosyasını indirin.(Zip dosyadır.) D sürücüsünde bir klasöre açın.(Örn: d:\sav32sfx gibi)
    2-Bilgiyarı açarken F8 tuşuna bas. "komut istemiyle güvenli modda aç" .(güveli modda açma ekranında 3.sırada)
    3- Dos konsolu açılıncaya kadar bekleyiniz...
    Microsoft Windows XP [Sürüm 5.1.2600]
    (C) Telif Hakkı 1985-2001 Microsoft Corp.
    C:\Documents and Settings\kullanıciadim>
    şeklinde çıkacak

4-Konsol açılınca "d:" yazıp enter'a basınız. d: sürücüne geçecektir. (tırnak işaretleri yok)
    5-"CD sav32sfx" yazıp enter'a basınız (zip dosyasını açtıgımız klasörüde girmemiz lazım, D:\sav32sfx olarak konsolda gözüküyorsa tamamdır girdik)
    6-"sav32CLI -remove" yazıp enter'a basınız.
    6-Virüs tarama başlayacaktır. İlk virüs bulunduğunda Yes/No/All yazararak bip sesi çıkartır. Siz A harfine basarak, işlem bitinceye kadar bekleyiniz.... (belki 1 saat)
    7- Bilgisayarı yeniden başlatınız.

kardeş çok sağol ya dediğin gibi yaptım fakat 5.adımdaki "CD sav32sfx" yazdıgımda bulamadı birşey ama 6. adımı flan yaptım virüs taraması yaptı virüsü buldu sildi :D yardımın için çoook teşekkür ederim. Allah razı olsun :))

• arkadaşlar dün c ve d açılmıyordu onu buradaki şu linkten -http://www.usbuzmani.com/wp-content/2009/06/sil.rar temizleye tıklayınca oldu ama gizli klasörler aktif degil onu birtürlü yapamıyorum tıklıyorum ama birtürlü olmuyor onu çözümü ta olarak nedir yardım acil gizli klasör seçenegini nasıl aktif yapabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: berrakk

arkadaşlar dün c ve d açılmıyordu onu buradaki şu linkten -http://www.usbuzmani.com/wp-content/2009/06/sil.rar temizleye tıklayınca oldu ama gizli klasörler aktif degil onu birtürlü yapamıyorum tıklıyorum ama birtürlü olmuyor onu çözümü ta olarak nedir yardım acil gizli klasör seçenegini nasıl aktif yapabilirim

Linkden indirdiğiniz dosya içinde gizli klasörlerin nasıl aktif olacağı ile ilgili bilgi ve uygulama var..

• gizliaktifolsun.bat uygulamasını C'ye atmayın demişsiniz ama zaten bana lazım olan gizliler C'de.

Az önce combofix ile durumu hallettim umarım aynı olayı tekrar yaşamam,gerçekten sinir bozucu...
  • yardımınız için teşekkürler.....
  • arkadaşım bu likte verdiğini yaptım http://www.usbuzmani.com/wp-content/2009/06/sil.rar
    ama yaptık tan sonra bilgisayarım hiç bi cd yi görmeme problemi oldu şimdi ne yapmamı önere bilirsin acaba ....
  • Not cdrw hiç görünmior....
  • tamam dcrv sorununu halletim autron virüsleri silindi ama bilgisayarı her yeni başlattığımda yeninden lüks ediyor bu virüsler yaaaa bu nu nasıl önlücem .....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kablelvukuu

tamam dcrv sorununu halletim autron virüsleri silindi ama bilgisayarı her yeni başlattığımda yeninden lüks ediyor bu virüsler yaaaa bu nu nasıl önlücem .....

CDRW sorununun sil.rarla ilgisi olmadıgını sende anlamışsın zaten. Donanımsal bir sorunun vardı. halletmişsin.
    Tekrar nüksetme olayına gelince, mesajlarımdada belirttiğim gibi sürücü açılmama probleminden tamamen kurtulmak için önce virüslerden kurtulmuş olman şart.
    Başka bir antivirüsün yok ise; ilk mesajda belirttiğim shophos antivirüsle temizle adımlarını takip etmeni öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEO06.8

arkadaslar sıstemımde sebebını bılmedıgım bır sekılde sapıtmalar olusmustu burda yazılanları okudum ve yaptım sonuc 100/90 duzeldı ama halen bır 100/10 duzeltılmesı gereken olaylar var

sımdı gelelım konuma bende malum c/d/ bazı dosyalarım kayboldu gızlendı elımdekı ve sayfanın basında verılen prg ıle yapılan taramalarımda baya bı vrs sıldım sımdı ıse sadece program fıles klasorum halen gızlı ha ben bunu goruyorum ama orjınalıne donmesını ıstıyorum

sildiğim halde geri gelen klasörler:
    RECYCLER
    System Volume Information

bu ıkı klasorde c/d/ ıkısndede sılıyorum gerı gelıyor

tabı bunları unlocker asıstant ıle sılıyorum yoksa ızın vermıyor

Ad-Aware SE Professional
    avast! Antivirus
    ESET Smart Security
    sil_12052008
    Advanced SystemCare
    7011-ComboFix
    windows-kb890830-v2.12
    AnılSahiN Autorun Virüs Temizleyici
    SUPERAntiSpyware Free Edition

bu prg ıle taramalarım sonucunda vrs sıldım ve bazı seylerı duzelttım
    ama program fıles halen aynı duzelmedı yardımlarınızı beklıyorum

hijackten taramasının sonucuna gorede:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
    Scan saved at 10:56:10, on 02.09.2009
    Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.6001.18702)
    Boot mode: Normal

Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
    C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
    C:\WINDOWS\VM_STI.EXE
    C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui.exe
    C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
    C:\Program Files\Unlocker\UnlockerAssistant.exe
    C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe
    C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ekrn.exe
    C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
    C:\WINDOWS\explorer.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\Documents and Settings\LEO06.8\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe
    C:\Documents and Settings\LEO06.8\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe
    C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page =http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Bağlantılar
    O2 - BHO: AcroIEHelperStub - {18DF081C-E8AD-4283-A596-FA578C2EBDC3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelperShim.dll
    O2 - BHO: (no name) - {5C255C8A-E604-49b4-9D64-90988571CECB} - (no file)
    O2 - BHO: Java(tm) Plug-In SSV Helper - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\ssv.dll
    O2 - BHO: Windows Live Oturum Açma Yardım Aracı - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
    O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
    O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
    O3 - Toolbar: ImageShack Toolbar - {6932D140-ABC4-4073-A44C-D4A541665E35} - C:\Program Files\ImageShackToolbar\ImageShackToolbar.dll
    O3 - Toolbar: DAEMON Tools Toolbar - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - C:\Program Files\DAEMON Tools Toolbar\DTToolbar.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
    O4 - HKLM\..\Run: [BigDogPath] C:\WINDOWS\VM_STI.EXE Vimicro USB PC Camera (ZC0301PL)
    O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 9.0\Reader\Reader_sl.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\egui.exe" /hide /waitservice
    O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [UnlockerAssistant] "C:\Program Files\Unlocker\UnlockerAssistant.exe" -H
    O4 - HKCU\..\Run: [Google Update] "C:\Documents and Settings\LEO06.8\Local Settings\Application Data\Google\Update\GoogleUpdate.exe" /c
    O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe" -autorun
    O4 - HKCU\..\Run: [Advanced SystemCare 3] "C:\Program Files\IObit\Advanced SystemCare 3\AWC.exe" /startup
    O4 - HKCU\..\Run: [SUPERAntiSpyware] C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SUPERAntiSpyware.exe
    O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
    O8 - Extra context menu item: Post Image to Blog - res://C:\Program Files\ImageShackToolbar\ImageShackToolbar.dll/5003
    O8 - Extra context menu item: Tag This Image - res://C:\Program Files\ImageShackToolbar\ImageShackToolbar.dll/5002
    O8 - Extra context menu item: Transload Image to ImageShack - res://C:\Program Files\ImageShackToolbar\ImageShackToolbar.dll/5004
    O8 - Extra context menu item: Upload All Images to ImageShack - res://C:\Program Files\ImageShackToolbar\ImageShackToolbar.dll/5000
    O8 - Extra context menu item: Upload Image to ImageShack - res://C:\Program Files\ImageShackToolbar\ImageShackToolbar.dll/5001
    O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
    O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
    O16 - DPF: {6414512B-B978-451D-A0D8-FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) -http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1242241497828
    O16 - DPF: {6932D140-ABC4-4073-A44C-D4A541665E35} (ImageShack Toolbar) -http://toolbar.imageshack.us/toolbar/ImageShackToolbar.cab
    O16 - DPF: {C3F79A2B-B9B4-4A66-B012-3EE46475B072} (MessengerStatsClient Class) -http://messenger.zone.msn.com/binary/MessengerStatsPAClient.cab56907.cab
    O16 - DPF: {D27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000} (Shockwave Flash Object) -http://fpdownload2.macromedia.com/get/shockwave/cabs/flash/swflash.cab
    O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{F69682E3-2759-465A-BE9D-45FE52776F96}: NameServer = 208.67.222.222,208.67.220.220
    O20 - Winlogon Notify: !SASWinLogon - C:\Program Files\SUPERAntiSpyware\SASWINLO.dll
    O23 - Service: Adobe LM Service - Adobe Systems - C:\Program Files\Common Files\Adobe Systems Shared\Service\Adobelmsvc.exe
    O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
    O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
    O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
    O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
    O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
    O23 - Service: Eset HTTP Server (EhttpSrv) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\EHttpSrv.exe
    O23 - Service: Eset Service (ekrn) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET Smart Security\ekrn.exe
    O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
    O23 - Service: Start BT in service - Unknown owner - C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\StartSkysolSvc.exe

--
    End of file - 7560 bytes
    System Volume Information

System Volume Information sistem geri yüklemede kullanılan windows bileşeni bunu silmeyin açıp içini tarattırın .Açılmıyo açma ve kapama dos komutlarıyla araştoron google dan.

• Bence de dikkatli olursanız iyi olur
  • Vista ve windows 7 için dennememiş oldugu zaten belirtilmiştir.
    Ama XP için belirtilen sorunların çözümünde kullanılmaktadır ve işe yaramaktadır.
    Lütfen hangi sistemde kullandığınızda sorun oldugunu da belirtin ki diğer kullanıcılar insanların bilgisayarını çökertmeye uğraşıyormuşuz gibi düşünmesin.
    Dosya içeriğini not defterinde açıp bakabilirsiniz. Bilgisayara zarar verecek bir kod görürseniz o zaman "Kullanılması sakıncalıdır,Sakın denemeyiniz" dersiniz
  • Arkadaşlar merhaba. benimde regedit ve görev yöneticim açılmıyor. combo fix , hacktjis ve sil.rar ı denedim ama hala açılmıyor. yardımlarınızı bekliyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: heroty

Arkadaşlar merhaba. benimde regedit ve görev yöneticim açılmıyor. combo fix , hacktjis ve sil.rar ı denedim ama hala açılmıyor. yardımlarınızı bekliyorum..

Gpedit.msc komutu ile yapabilirsin.

http://forum.donanimhaber.com/m_28000674/tm.htm
    Ama geçici çözüm olur. virüslerden kurtulamamışsın daha
  • golevez33 2.çözümü aynen uyguladım sorun anında hallaoldu çok teşekkür ederim hakkını helal et.
  • Arkadaşlar merhaba, sanırım bu tarz sorunlar için genel başlık olmuş burası . Benim laptopta da enteresan bi sorun var, şöyle ki; bazı klasörleri(özellikle harici bir disk ya da USB flash bellekten bilgisayarıma attığım klasörleri ) sol tarafta AÇIKLAMA yazan yerde "klasör" olarak değil de "UYGULAMA" olarak görüyor . Bu klasörlerin boyutları da sabit olarak 1,44 MB(evet bildiğimiz disket boyutu) olarak görüküyor.

Bu klasörlerin içeriğine erişemiyorum, klasörleri windows gezgininde görüyorum ama AÇ deyince (mesela bi programın içindeyken) klasörler görünmze oluyor.

Nedir bu işin hikmeti? Yardımcı olursanız sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.