Şimdi Ara

Global Wattman hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi forumlar sapphire r7 250 2gb ekran kartım var 2 yıldır sıkıntısız kullanıyorum fakat gecen haftadan beri ''Beklenmeyen bir sistem arızasından ötürü Radeon WattMan ayarları geri yükledi.'' hatasını alıyorum. Bilgisayarı açtıktan 1 saat sonra 3-4 dakikada bi 6-7 saniye süren anlık donmalar giriyor ve pc de işlem yapmak aşırı yavaşlıyor birçok forumda gezdim fakat cevabını bulamadım ayrıca hiç overclock yapmadım. Şimdiden yardımcı olacak veya ilgilenecek tüm dostlara teşekkür ederim.

• Format, driver güncellemesi vs denediniz mi?
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    açıkcası üşendiğim için format atmadım fakat birçok driver sürümünü eski olsun yeni olsun denedim ayriyeten bu problemi yaşıyan arkadaşların önerdiği neredeyse tüm sonucları denedim çare yok formatla geçer gibime gelmiyor fakat denemek lazım en azından 1 saat dayanıyor pc ondan sonra feci donuyor anca reset çare oluyor.
  • İşlem yaparken aşırı yavaşlıyor demişsiniz sistemde bir sorun olunca wattman böyle uyarı verir psu fanı çalışıyormu marka modeli ne çok eskimi bence ilk şüpheli psu.

Hwinfo kurup sıcaklıklarada bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 28 Mayıs 2019; 14:12:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi baktım öncelikle boşta 30 oyunda 40-50 derece arası fakat sıkıntı galiba dediğin gibi psuda çünkü arada anti surge hatasıda veriyor şimdi baktım modeli cok kalitesiz ve voltajı yetersiz gibi foem marka 300w 2013 model psu sistemide yazayyım

intel i3-3220 3.2ghz
    sapphire r7 250
    anakart asus h61-mk
    2 adet 4gb totalde 8 gb kingston marka ram
    win 10 home işletim sistemi

sanırım iyi bir markadan 500w psu alsam sıkıntı kalmaz gibi gözüküyor psu besleyemiyor büyük ihtimalle

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crachancraite -- 28 Mayıs 2019; 11:17:52 >
  • 12V hattı 150watt bile değil üstüne sınırda çalışmasını ve 6 yıl kapasitör yaşlanmasını ekleyince dahada düşmüştür bence açmayın o psu ile sistemi artık.
    Marka olarak High Power öneririm.
    Kaliteli marka deyince insaların aklında corsair gelir mesela ama bu markanın ucuz psuları çok kalitesizdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 28 Mayıs 2019; 15:41:52 >
  • peki ilginiz ve önerileriniz için cok tesekkur ederim tüm sistem kullanılmaz hale gelmeden once tavsiyenize bakacagım bu forumu actıktan sonra birkac forum daha arastırdım ve birkaç arkadaşın daha aynı probleminin psu yetersizliğinden kaynaklandıgını soylediklerini gördüm iyi forumlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Apex legend başlatma hatası
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam pekala bir şey istiyeceğim senden sistemim belli aslında cok enerji istemez fakat son 1.5 yıldır 1-2 ayda bir psu kkaynaklı anti-surge uyarısı alıyorum şimdi bunu değiştireceğim fakkat bütcem 200-250 arası üni hazırlanıyorum kitaplara cokk para harcadım sen bu işlerden anlıyor gibisin ben hiç anlamam bana direk önerebileceğin bir ürün var mı 12v hattı felan nedir ayriyeten psu seciminde uyumluluk var mıdır yani rastgele bir tane alıp taksam sisteme direk calısır mı yanıtlarsan cok memnun olurum
  • Bunu öneririm.
    www.sinerji.gen.tr
    High Power 400W Eco Serisi 80+ Bronz G�� Kayna��
    https://www.sinerji.gen.tr/high-power-400w-eco-serisi-80-bronz-guc-kaynagi-pmu406353

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sizce 400w yeterli olur mu?
  • hocam mesela
    www.hepsiburada.com
    Aerocool VX Plus 500W Güç Kaynağı (AE-VXP500) Fiyatı
    https://www.hepsiburada.com/aerocool-vx-plus-500w-guc-kaynagi-ae-vxp500-p-HBV00000GU3RV?magaza=Teknobiyotik
    böyle bir şey alsam cok mu kötü olur oyle cok pcde işim yok hem 500w hem 250 lira bütçeye uygun tavsiye etmiyorum diyorsan nedeni nedir?

• PSU kaliteli olmalı üzerinde yazdığı değerden ziyade kullanılan bileşenler yüksek kalitede olmalı linkteki ürün kalitesizdir 400 watt sizin için uygun fazlasıyla.
    High Power işi sadece psu üretmek olan bu işte iyi kaliteli bir markadır.
    Şu konuyuda okumanızı öneririm.
    https://forum.donanimhaber.com/aerocool-vx-500-psu-deneyimi--124392627
    Aynı paraya 500watt olsun dememek lazım bir ürünün 250 liraya 400watt olanıda var 500watt olanıda bu herşeyi anlatıyor aslında içinde kullanılan kapasitörler çin malımı tayvan malımı japon malımı mesela?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 29 Mayıs 2019; 2:47:43 >
  • peki hocam attıgınız link ile birlikte her şey gayet açıklayıcı olmuş ilginiz için teşekkür ederim
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    hocam win7 64bit format attım 3-4 sürüm eski driver yükledim. normalde 1 saatte 1 feci donardı 5 saattir acık pc oyunda oynadım bir gram sıkıntı yok umarım böyle devam eder. Format işe yaradı
  • o hatayı sistemin oc li iken ve stabil olmadığında alıyordum özellikle ramleri fazla zorlamadım oc de ve sorun ortadan kalktı
  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt
    ben oc cok anlamam yapmadımda ama galiba herkeste farklı bi sebebi var ben format attım gecti 3-4 gündür hiç sıkıntı yok
  • _İZ BIRAKAN_ kullanıcısına yanıt
    Konu sahibinin psu su 140watt verebiliyor ama kullandığı ekran kartı tek başına 150watt çekebiliyor yani herşeyden önce psu değişmeli ama anladığım kadarıyla kötü yolu seçmiş arkadaş psunun mezara giderken komple sistemide götürmesini bekliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Starborn

Konu sahibinin psu su 140watt verebiliyor ama kullandığı ekran kartı tek başına 150watt çekebiliyor yani herşeyden önce psu değişmeli ama anladığım kadarıyla kötü yolu seçmiş arkadaş psunun mezara giderken komple sistemide götürmesini bekliyor.
    hocam psu yetmese donma değil restart olmaz mı başıma geldiği için biliyorum r7 250 de 150w çekmez bence o kartı oyun gücü neki 150w çeksin ek güç girişi bile yok okartın 75w lık kart
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.