Şimdi Ara

★★ GM 5 Plus Kullanıcıları Kulübü ★★ (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.155
Cevap
24
Favori
58.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • General Mobile 4G, Android Nougat Aldı!

General Mobile 4G için Android Nougat güncellemesi yayınlandı. Android 7.0 güncellemesi Türkiye'de ilk kez General Mobile 4G için dağıtıma sunuldu. Android 7.0 hangi yenilikleri getiriyor?

Google’ın ilk olarak Nexus cihazlar için dağıtıma sunduğu Android 7.0 Nougat güncellemesi saatler sonra General Mobile GM 4G modeli için yayınlandı. Android 7.0 güncellemesi kapsamında yer alan yenilikleri ve diğer gelişmeleri Türkiye’de kullanan ilk şanslı tüketiciler General Mobile GM 4G kullanıcıları oldu.

General Mobile GM 4G için Android 7.0 Yayında

Android One programı kapsamında yer alan GM 4G için Android 7.0 güncellemesi OTA (şebeke) üzerinden dağıtıma sunuldu. Uygun fiyatlı akıllı telefon böylece birçok amiral gemi modelden önce en güncel Android sürümüne sahip oldu.
    ★★ GM 5 Plus Kullanıcıları Kulübü ★★

General Mobile GM 5 Plus için güncelleme çok yakında

General Mobile, 1 Eylül tarihine kadar GM 4G cihazlar için Android 7.0 Nougat güncellemesini tamamlayacak. Şirket cephesinden gelen açıklamada GM 5 Plus için henüz net bir tarih yer almıyor, ancak güncellemenin eylül ayının sonuna doğru çıkacağı konusuluyor.

Android 7.0 Nougat ile gelen yenilikler

Güncelleme, Google’ın Android 7.0 güncellemesine dahil ettiği tüm yenilikleri General Mobile GM 4G modeline getiriyor. İşte yenilikler;

1-) Çoklu Pencere

Tek ekranda 2 uygulamayı aynı anda kullanabilirsiniz.

2-) Acil Durum Bilgileri

Acil durumlarda ilgili kişiler sizin güvenliğiniz ve sağlığınız için sizin kan grubunuz, kullandığınız ilaçlar ve acil durumda aranabilecek kişileri gösterebilmektedir.

Telefonunuz kilitli dahi olsa kaybettiğinizde bulan kişi acil durum çağrısı bölümüne girip Kişiler’e tıklayıp sizin yakınınıza bilgi verebilir.

3-) Ekran Boyutu Ayarlama

Ekranı boyutlandırarak isterseniz küçük, isterseniz de büyüterek kendinize göre şekillendirebilirsiniz. İlgili ayara; Menü> Ayarlar> Ekran> Görüntü boyutu bölümünden ulaşabilirsiniz.

4-) Hızlı Cevap

Kulllandığınız uygulamadan çıkmadan gelen iletilere anında cevap verebilirsiniz.

5-) Bildirim uyarı ayarları

Bildirim panelinde görünmesini istemediğiniz uygulamaların ayarını hızlıca yapabilirsiniz.

Bildirimleri sessizce göster: Bildirim geldiğinde bildirim sesi çıkartmaz.

Tüm bildirimleri engelle: Bildirimleri asla bildirim panelinde göstermez.

Sessiz moda alma veya engelleme: Bildirimleri gösterir ve bildirim sesi çıkartır.

6-) Tüm bildirimleri uygulamaya girmeden görüntüleme

Gelen bildirimlerin kimlerden geldiğini ve ne yazdığı konusunda detayı uygulama içerisine girmeden bildirim panelinde görüntüleyebilirsiniz.

7-) Daha fazla kısayol

Bildirim panelinde Wifi, Bluetooth, konum ve daha birçok özelliği kontrol edebilirsiniz.

8-) Yeni ayarlar menüsü

Ayarlar menüsündeyken farklı bir ayar menüsüne geçiş yapmak için geri dönmeye gerek kalmadan, sol menüden ilgili ayara geçiş yapabilirsiniz.

9-) 109 adet yeni dil eklendi

Android Nougat ile birlikte bütün dünya dilleri eklendi. İstediğiniz dilde telefonunuzu kullanabilirsiniz. Android Nougat 7.0 sürümünde 188 adet dil yer alıyor.

10-) Android 7.0 Nougat ve Batarya Kullanımında Ekonomi

Her Android kullanıcısının en büyük sıkıntılarından biri olan telefonun kullanılmadığı vakit olması gerekenden fazla güç tüketmesi sorununa çözüm getiren Doze adlı özellik, Android 6.0 Marshmallow’da da vardı. Ancak Nougat ile Doze güç koruma özelliğinde ciddi iyileştirmeler yapıldığı için daha kararlı bir batarya ekonomisi sağlıyor. Android 7.0 Nougat cihaz kullanılmadığı zaman ya da cebinizde veya masanızda öylece atıl dururken, işlemci gücü önemli ölçüde azalacak ve uygulamalar için sürekli internet kullanımı durdurulacak.

11-) Unicode 9 desteği ve multi-lokasyon

Android 7.0 Nougat özellikle zengin emoji kütüphanesine (1.500 üzeri emoji) 72 adet yeni emoji katmış olarak geliyor. Bu işin eğlenceli kısmı, diğer önemli bir özellik ise Android 7.0 Nougat multi-lokasyon seçeneği ile aynı anda iki ya da daha fazla farklı dilde kullanılabiliyor.

★★ GM 5 Plus Kullanıcıları Kulübü ★★★★ GM 5 Plus Kullanıcıları Kulübü ★★

12-) 'Hepsini Temizle' seçeneği

Birçok arayüzde bulunan ve açık olan tüm pencerelerin kapatılmasını sağlayan 'Hepsini Temizle' seçeneği, Android Nougat ile yeni gelen özelliklerden birisi.

13-) Daydream için tasarlandı

Google Cardboard gibi basit bir VR çözümünden sonra Google, Daydream ile birlikte biraz daha Gear VR tarzında sanal gerçeklik deneyimi sunmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki sonbaharda kullanıma sunulacak ve ilk ürünlerini göreceğimiz Daydream platformu sayesinde özel olarak üretilmiş donanımlar daha iyi mobil sanal gerçeklik deneyimi sunacak. Daydream desteği Nougat’a doğrudan ekleniyor ve böylelikle Nougat yüklü cihazlar Daydream desteğini kolaylıkla sunacak.

• Ayarlarda "aggresive doze" Enable olacak, "automated hibernation" da seçili olacak.

"Long press action on nav bar"ı seçerseniz ana ekrana dönme tuşuna (yuvarlak olan) basılı tuttuğunuzda ekranı kapatır ve açık uygulamaları otomatik olarak uyutur. @kursadyagmur

Kronik sorunu geçtim bende hiç bir sorun yok (şimdilik), bence rose gold alın :) @Motorcu Adam

N ile ilgili ayrıntılı bilgiler için teşekkürler @oskurrr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PewPewGG -- 26 Ağustos 2016; 23:49:46 >
  • facebook gm 5 plus gurubuna katıldım orada 1 eylülden önce gelmez diyorlar daha doğrusu öyle haber almışlar arkadasın bırı buraya 4.5 g den dolayı gecc gelecegını yazmıs ıyıde gm 4g de 4.g5 yok mu ? ben var dıye bılıyorum
  • celotpl kullanıcısına yanıt
    Volte gibi teknolojileri destekliyo onu kastetmişler sanirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilit ekranı arkaplanını farklı yapamıyor muyuz ayarlarda bulamadım da
  • Sanmıyorum bende oyle bisey gormedim ama onun icin baska bi programla halledilebilirde geregi oldugunu sanmiyorum sarj problemi falan olur heralde ama istiyosaniz bi arastiriyim.

• . merhabalar bu telefonda goruntulu arama yok mu ?

• PewPewGG kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, uyguladım.
  • Bu arada telefonumda çekim sıkıntısı devam ediyor, greenify-shutapp tarzı programlar yüklü olmadığı halde masaya bıraktığım telefonu alıp ekranı açtığımda şebeke yok olarak görünüyor, 5-10 sn sonra geliyor. 4.5G'de de, 3g'de de, 2g'de de denedim. Gelen aramadan çok arayanıbil mesajı alıyorum :) Servis yolu gözükecek herhalde...
  • Hocambu orta tuşa uzun basınca uyutmayı kullanıyordum. Sonra bir gün telefon reset atı durduk yere ve tekrar google yardım geldi oraya bende birdaha değiştirmedim bi fikrin varmı ? zaten 7 gelsin alayını kaldırıcam bunların açıkcası artık biişe yaradıklarınıda dşünmüyorum onlarlada onlarsızdaaynı şarj sürelerim..

greenify de hızlı eylem bildirimi acık , bildirimleri kaldırmaacık , otomatik uyuymaacık,
    Troublshooting kısmında auto - hibernation - service guardian açık... FAzla eksik bişey varmı ben verim alamadım bundan bi detaylı anlatırsan ayarları tekrar denerim yoksa kaldırıcam:) @PewPewGG

volte, Vilte yani 4,5 g üzerinden veri ve ses aktarı mı muhabbeti için operatörleri bekliyorlarmıs android7 ile birlikte oda gelcekmiş diyorlar. eylülün sonunda verilecek gm 5 diyor yetkililer.. @celotpl

skype , messenger, google duo vs gibi internet üzerinden var. 3gile görüntülü arama sadece samsunglarda var. @ismail58000

senin telefon onuda mı uyutuyor hocam anlamadım bende :) Format atmayı denedin mi ? @kursadyagmur @kursadyagmur

• şarj süreleri... telefon 20 saattiraçık. daha %20 şarjı var. Mobilveri-wifi sürekli acık. sosyal medya senkronlar acık. 43 dakikalık birModern Combat 5 oynadım en yüksek ayarlarda... Yalnız şunu belirteyim bu tarz oyunlar daha az şarj tüketiyor ve telefon daha az ısnıyor. clash Royaloynadıgımda hemşarj daha hızlı tükeniyor hemde daha cok ısınıyor. o tarz oyunlarda oyun oynarken internetide kullandıgı için sanırım. Oyun küçük diyorsunuz ama gerçekten çok tüketiyor. Modern combat instagramdan daha az tüketiyor resmen :)

★★ GM 5 Plus Kullanıcıları Kulübü ★★★★ GM 5 Plus Kullanıcıları Kulübü ★★★★ GM 5 Plus Kullanıcıları Kulübü ★★★★ GM 5 Plus Kullanıcıları Kulübü ★★★★ GM 5 Plus Kullanıcıları Kulübü ★★

• Hocam benide ekle 2 haftadır uzay grisi kullanıyorum fakat bende imza kısmı çıkmıyor
  • Levitasyon123 kullanıcısına yanıt
    Ekledim sizide
  • Bende imzayı yapabildim hocam arkadaşlara konuyu editleyin imza chorme dan olamayabiliyor farklı tarayıcılardan yapsınlar ....
  • ismail58000 kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abradolf Lincler -- 27 Ağustos 2016; 9:50:21 >
  • FeatureTechnology kullanıcısına yanıt
    Kilit ekranına bunu koymak istiyordum.Saati üste alabilsem yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abradolf Lincler -- 27 Ağustos 2016; 9:40:36 >
  • Bu arada almadan önce sorunum sadece tasarımıydı kılıfı takınca o da kalmadı
  • zedgeden oluyor
  • Google play den lock screen adinda aratirsan birkaci haric hepsi degistiriyor.go launcherde deistiriyormus.launcher kirmak istersen ikisi bir arada olur.

• Ek bir galeri uygulaması ile (QuickPic vs) ya da bir Launcher ile (Nova vs) yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.