Şimdi Ara

GM Discovery Custom ROM | GamerzROM JetPack v1.9 [16.07.2013] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.559
Cevap
31
Favori
169.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Çaylanan Adam

Arkadaşlar merhaba (ve de kolay gelsin)
    Romla uğraşmak istemiyorum şimdilik, yüklediklerim de gitmesin diye şimdilik romu yüklemeyeceğim ama ram çok yiyor be
    Mesut çevik hangi launcher'ı kurun demişti? Şimdilik sadece launcher kuracağım ama reyizin dediği hangisiydi canlı yayında?

apex
  • quote:

Orijinalden alıntı: aykut..

quote:

Romla uğraşmak istemiyorum şimdilik, yüklediklerim de gitmesin diye şimdilik romu yüklemeyeceğim ama ram çok yiyor be
    Mesut çevik hangi launcher'ı kurun demişti? Şimdilik sadece launcher kuracağım ama reyizin dediği hangisiydi canlı yayında?

apex

Heh, sağol hocam.

• burakgon kullanıcısına yanıt
    Touchwizi lütfen silme nesini beyenmiyorlar anlamıyorum diğer launcherler sonradan yüklenebiliyor kolaylıkla .
  • Abi ROM ile SD kart arasinda baglantida yavaslik var her acip kapattigimda tüm uygulamalar koyduğum düzen ve yaptigim klasorler gidiyor tabi SD kartta olan uygulamayla olanlar bu bitek bende mi? Bide çözümü var mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeste -- 15 Temmuz 2013; 7:32:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efeste

Abi ROM ile SD kart arasinda baglantida yavaslik var her acip kapattigimda tüm uygulamalar koyduğum düzen ve yaptigim klasorler gidiyor tabi SD kartta olan uygulamayla olanlar bu bitek bende mi? Bide çözümü var mi?

Evet uygulamaların yeri degisiyor. Ben cokta problem etmedim acip kapatmadigim icin

Tatile cikiyorum geldigimde zaten su anda bile super olan romun mukemmel olmuş hali ile buluşurum inşallah :)

Ara sıra girerim pm ler için :)

Telefon 1.5 romu ile cidden cidden ama degisti bunu hissettiriyor :)
    Edit.. Hava alaninda muzik dinlemek icin kulakligi taktim. Rom dan sonra ilk defa
    Yuh ya bu kulaklık ne abi kulaklık sesi bile duzene girmiş:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orodreth1 -- 15 Temmuz 2013; 8:18:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkadaşlar ben bişey yaptım şimdi ne yapacağımı bilemiyorum.

Ana konuda root meselesini uyguladım. SU simgesi geldi. Ama ben lucky patcher falan kullanırken rootlu olmadığı yönünde telefonun mesajlar aldım. Sonra nasıl olduysa super user uygulamasına girdim ve bir yere bastım su simgesi kalktı. Ama full uninstall yapmadığımı biliyorum. Bunu nasıl geri getireceğim. Tekrar Root olmuyor program hata veriyor.

Orjinal rom tamda buradaki stock romu kuracaktım. Belki kurulur deneyeceğim rom yüklemeyi...

EDIT : Arkadaşlar şimdi tekrar denedim ve oldu. Root başarılı. Ama telefonu yenidne başlatıp root lamayı deneyince oldu. Su geri geldi ve uygulamalar rootu algıladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 15 Temmuz 2013; 9:19:50 >
  • Ayrıca discovery customizer'i açıyorum rootlu değilsiniz diyor. Ama verilen programda root yapmıyor. Hata verip kalıyor. Zaten çinçe program. Ne yapacağım?

EDIT : Arkadaşlar şimdi tekrar denedim ve oldu. Root başarılı. Ama telefonu yenidne başlatıp root lamayı deneyince oldu. Su geri geldi ve uygulamalar rootu algıladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 15 Temmuz 2013; 9:19:35 >
  • quote:

Apex dedi ama siz nova kurun. Mesut bey iyi niyetli birine benziyo ama arada yanlis bilgi eriyo bence gorilla glass gibi. :-) bu telefonun kernelini inceledim sysden atmel cipi vardi. Genelde %95 gorilla glass telefonlarda atmel dokunmatik cipi kullanilir. Bi cogu bu cam icin tasarlanmis. Bu telefonda gg2 var ama yok dedi birazda uydurdu :-)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakgon -- 15 Temmuz 2013; 9:21:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burakgon

quote:

Apex dedi ama siz nova kurun. Mesut bey iyi niyetli birine benziyo ama arada yanlis bilgi eriyo bence gorilla glass gibi. :-) bu telefonun kernelini inceledim sysden atmel cipi vardi. Genelde %95 gorilla glass telefonlarda atmel dokunmatik cipi kullanilir. Bi cogu bu cam icin tasarlanmis. Bu telefonda gg2 var ama yok dedi birazda uydurdu :-)

hocam romlar gercekten guzel eline saglik

custom romlari orjinal kernel uzerinden hazirliyorsunuz galiba...diger mtk 6589 telefonlarin kernelleri bu telefona porrlanamiyormu???

• quote:

Orijinalden alıntı: desparado1453

quote:

Orijinalden alıntı: burakgon

quote:

hocam romlar gercekten guzel eline saglik

custom romlari orjinal kernel uzerinden hazirliyorsunuz galiba...diger mtk 6589 telefonlarin kernelleri bu telefona porrlanamiyormu???

Kullaniliyo ama bizde gorilla glass oldugu cin dokunmatik sensorlerimiz ve ciplerimiz farkli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakgon -- 15 Temmuz 2013; 9:33:46 >

• Hocam yanlışım varsa düzeltinde i9000 den bildiğim kadarıyla Deodex rom belli bir süre şişme yapmıyormuydu? Gerçi i9000 de bütün romlar max 1 hafta gidiyordu da neyse ..

• Google amcaya sordum nedir bu Deodex deyince bir arkadaşın yorumu gözüme çarptı;

"ODEX ve Deodex Romlar arasındaki fark:

Official romlarda uygulamaların hem apk hem de odex uzantıları vardır.Bir uygulamayı çalıştırdığınızda apk devreye girmeden önce bununla ilgili bazı bilgiler odex uzantılı dosya içinde depolandıkları için,odex dosyaların da devreye girmesi gerekmektedir.Daha sonraki çalıştırmalarda bu odex dosyası daha çabuk devreye girdiği için apk çok daha hızlı çalışır.Deodex ise bunun tam tersidir.Apk uygulaması çabuk açılır ama uygulamalar daha yavaş çalışır.
    Özetle şunu diyebiliriz:
    Odex Romlar uygulama açılışında yavaş ama uygulama çalıştırma işlemlerinde daha hızlıdırlar.
    Deodex Romlar ise uygulama açılışında hızlı fakat uygulama çalıştırma işleminde daha yavaştırlar

Biraz daha iyi anlamak için açarsak:
    Bir android işletim sisteminin çalışması için apk ya da framework bileşenlerine ihtiyaç duyar.Apk veya jar dosyaları sıkıştırılmış olarak bir data dosyası içinde saklanır.Odex dosya sistemi yapısında ise apk dosyasının yanı sıra odex dosyası önemli kritik dataları sıkıştırılmamış olarak sakladığı için bu verilerin ayrıştırma işleminde bu işlem daha hızlı gerçekleşir ve uygulama daha sorunsuz ve hızlı çalışır."

Burak kardeş klavye de veya rehber vb sayfalarda dolanırken bir test edebilirsen iyi olur sanırım. Çalışmalarınızı tebrik ediyorum.

@burakgon

• Merhaba,

Her şeyden önce şunu belirtmem gerek ki atıyor vb tarzdaki konuşmalarınız hangi yaş gurubunda olursanız olun yakışık almamış.

Standart ROM'u ile sadece 5 parmağın aynı anda dokunmasını algılayan. 10 Parmak desteği bile olmayan kaldı ki 600TL bandında satılan bir telefonda GG2 kullanıldığından nasıl oluyor da bu kadar emin olabiliyorsunuz?

Corning'in Gorilla Glass kullanan üreticiler listesine bir bakın bakalım herhangi bir Çinli Oem üreticiyi listede görebilecek misiniz.

Bilgi doğrudur veya yanlıştır fakat önce saygılı olmak sonrasında yazmak en doğrusu olacaktır. Discovery ile aynı üreticiden çıkan fakat Latin Amerika pazarı için yeniden isimlendirilen Blu Life Play'in teknik özelliklerine ve incelemelerine bakarsanız zaten Gorilla Glass'a sahip olmadığının özellikle belirtildiğini görebilirsiniz.

APEX Launcher ve Nova'ı herkes kurup denesin. Home butonuna tıkladığınızda geri dönüş hızlarına bakın bakalım hangisi daha iyi. Denemeden fanatikliğin bir anlamı yok.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• telefonda 10 parmağını aynı anda kullanırsan telefonu nasıl tutacaksın?yerde mi kullanacaksın?düşününce garip geldi biraz.
    bu gg2 olayı gereksiz uzadı bence.3 dolar maliyeti var telefon üreticisine.gg2 koyup fiyatı da düşürerek ilgi çekip sürümden kazanma fikri öyle olmayacak birşey değil bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 15 Temmuz 2013; 10:30:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradox1453

Arkadaşlar burak arkadaşımız bizim için gecesini gündüzüne katıyor. Para durumu uygun olanlar 5-10 lira atsa hem arkadaşa destek olur. Hem de çalışma şevki artar.. Sonuçta onun bizim içim yaptığını kimse yapmadı ve yapmayacak.

+1
    Önceki konuda bende öneride bulunmuştum. Paypal vs yöntemlerle, sizinde söylediğiniz üzere 5-10 TL'lik küçük bağışlar (karşılığı olamaz ama) destek olmak adına güzel olur.
    Sizin ve benim söylediklerimden birileri abuk subuk herhangi bir anlam çıkartmasın, dayatma falan değil, ki zaten @burakgon kardeşde böyle bir beklentiyle yaklaşmıyor konuya. Kendiside belirtmişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Merhaba,

Her şeyden önce şunu belirtmem gerek ki atıyor vb tarzdaki konuşmalarınız hangi yaş gurubunda olursanız olun yakışık almamış.

Standart ROM'u ile sadece 5 parmağın aynı anda dokunmasını algılayan. 10 Parmak desteği bile olmayan kaldı ki 600TL bandında satılan bir telefonda GG2 kullanıldığından nasıl oluyor da bu kadar emin olabiliyorsunuz?

Corning'in Gorilla Glass kullanan üreticiler listesine bir bakın bakalım herhangi bir Çinli Oem üreticiyi listede görebilecek misiniz.

Bilgi doğrudur veya yanlıştır fakat önce saygılı olmak sonrasında yazmak en doğrusu olacaktır. Discovery ile aynı üreticiden çıkan fakat Latin Amerika pazarı için yeniden isimlendirilen Blu Life Play'in teknik özelliklerine ve incelemelerine bakarsanız zaten Gorilla Glass'a sahip olmadığının özellikle belirtildiğini görebilirsiniz.

APEX Launcher ve Nova'ı herkes kurup denesin. Home butonuna tıkladığınızda geri dönüş hızlarına bakın bakalım hangisi daha iyi. Denemeden fanatikliğin bir anlamı yok.

Sevgiler,
    Mesut Çevik

Round 1

Fight!!!

• http://www.youtube.com/watch?v=Pr036hj9zd8

7:20 den itibaren izlersen ekranda gorilla glass kullanıldığını görebilirsin ben kendimde test ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertgonul -- 15 Temmuz 2013; 10:39:50 >
  • Dostum gpsle ilgili bi sorum var pmde.

• Merhaba,

Gorilla Glass dünyadaki tek çizilmeye dayanıklı cam değildir. Yani kalemle, anahtar ile 1-2 geçişte çizilmiyor oluşu bir camı Gorilla Glass yapmaz.

Zaten Gorilla Glass olsa da olmasa da koruyucu film takmadan kullanmak pek mantıklı değil zira çizildiğinde ekranı değiştirmek çok maliyetli bu riske girilmez.

Sevgiler,
    Mesut Çevik
  • Peki bir telefonda gorilla glass olup olmadığını nasıl anlayabiliriz
  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.